عوارض پروتز سينه چيست؟

عوارض پروتز سينه : پروتز یا ایمپلنت سینه نوعی جراحی است که از آن برای بزرگ‌ کردن سینه‌ها استفاده می‌شود و طی یک عملیات، پروتز‌ها در زیر بافت سینه یا ماهیچه‌ها قرار می‌گیرند.

بسیاری از خانم‌ها از سایز سینه‌ خود راضی نیستند یا سینه‌های نامتقارن دارند. سینه برخی از مادران در اثر بارداری، زایمان، شیردهی تغییر شکل پیدا می‌کند. همین مسئله باعث کاهش اعتماد به نفس در اکثر خانم‌ها می‌شود.

جراحی زیبایی سینه یک راه برای بازگردانی اعتماد به نفس بانوان و زیباجویان است که زیبایی را به اندام آن‌ها بازمی‌گرداند. طی جراحی سینه، پروتزهایی از جنس سیلیکون یا سرم‌های نمکی در بافت طبیعی سینه به کار می‌رود تا سینه‌ها برجسته‌تر و خوش فرم‌تر به نظر برسند. اگر شما هم در فکر انجام پروتز سینه هستید، همراه ما باشید تا در ادامه مطالب، عمل پروتز سينه و عوارض آن را به شما معرفی نماییم تا تصمیمی دقیق‌تر بگیرید.

عوارض پروتز سينه

شایع‌ترین عوارض پروتز سینه :

یکی از رایج‌ترین سوالات این است که «آیا پروتز سینه عوارض دارد؟» در این بخش قصد داریم تا با بررسی مجله پزشکی medicalnewstoday عوارض و خطرات پروتز را با یکدیگر بررسی نماییم.

موارد زیر جزء شایع‌ترین عوارض پروتز سینه است:

• زخم و آثار جراحی که به راحتی محو نمی‌شود.

• سفت شدن بافت سینه‌ها؛

• چین و چروک در پوست سینه؛

• چرخش ایمپلنت‌ها درون سینه؛

• کاهش شیر در مادران نسبت به قبل؛

• کاهش احساس در سینه‌ها و آسیب دیدن عصب‌ها؛

• نارضایتی از نتیجه جراحی.

امروزه، انواع پروتز سینه توسط برندهای متنوع تولید می‌شود و طیف گسترده‌ای از کیفیت‌ها را در برمی‌گیرد، منتور یکی از همین برندهاست. ما در مقاله ” پروتز سینه منتور ” به این برند باکیفیت و محبوب می‌پردازیم.

بسیاری از نشانه‌های بالا می‌تواند در برخی خانم‌ها موقتی و در برخی دیگر دائمی باشد. عوارض ایمپلنت سینه تنها در موارد بالا خلاصه نمی‌شود. در زیر برخی از خطرات عمل پروتز سينه و عوارض آن آورده شده است:

• قرمزی پوست اطراف سینه؛
• ورم غیر طبیعی سینه؛
• احساس سوزش یا درد در سینه‌ها؛
• ایجاد توده‌های کوچک به دلیل پارگی پروتز؛
• نشت مواد پروتز؛
• آلرژی؛
• عفونت؛
• کبودی در اطراف محل جراحی؛
• خونریزی؛

در صورت بروز هر یک از علائم بالا، لازم است که سریعا به پزشک خود اصلاع دهید و او را از وضعیت خود آگاه سازید. در زیر برخی از مهم‌ترین عوارض پروتز سينه که احتمال بروز آن بسیار بالا است، بررسی خواهیم کرد.

مهم‌ترین عوارض پروتز سينه :

پروتزها راهی برای تغییر فرم و ترمیم سینه‌ها هستند. بیشتر پروتزهای سینه از ژل سیلیکونی در سایز و غالب‌های گوناگون تهیه شده‌اند. دسته دیگری از پروتزها، پروتزهای نمکی است که سطح خارجی آن‌ها نرم و نازک است.

عفونت پروتز سینه

عمل پروتز سینه از جمله اعمال جراحی زیبایی محسوب می‌شود که پس از گذشت چندین سال دیگر نمی‌تواند کارایی داشته باشد. به این دلیل که موادی که در پروتز سینه استفاده می‌شود دچار فرسودگی می‌شود و حالت خود را از دست می‌دهد. ما در مقاله ” تعویض پروتز سینه ” به زمان تعویص آن می‌پردازیم.

یک پروتز خوب باید علاوه بر راحتی و زیبایی ظاهر سینه‌ها، دارای کیفیت مرغوب و طول عمر بالا باشد. هنگامی که پروتزها از برندهای معروف تهیه نشده‌اند یا جراح صلاحیت کافی برای جراحی ندارد، فرد دچار عوارض جراحی می‌شود. در زیر برخی از خطرات پروتز سینه و عوارض مختلف آن بیان شده است. تا آخر این بخش همراه ما باشید.

֎ خونریزی از بینی:

بسیاری از بیماران در اطراف محل جراحی دچار خونریزی داخلی می‌شوند. در اغلب آن‌ها، دو هفته بعد از جراحی، سینه سفت و متورم شده و خونریزی می‌کند. در چنین شرایطی نیاز به جراحی مجدد و تخلیه خون اضافی است.

لازم به ذکر است که جراحی دوم بر روی نتیجه پروتز سینه تاثیری نخواهد گذاشت و نیازی به  برداشتن پروتزها نیست. احتمال بروز این عارضه کمتر از 1 درصد است.

֎ عفونت سینه یا عفونت پروتز سینه :

براساس وب‌سایت پزشکی justbreastimplants یکی دیگر از عوارض پروتز سينه که مشکل ساز می‌شود، عفونت است که 20 روز بعد از جراحی اتفاق میفتد. عفونت سینه همراه با قرمزی، افزایش حساسیت سینه‌ها، تورم و ترشح از محل زخم است. در صورت بروز این عارضه باید با پزشک تماس بگیرید و او را از وضعیت خود آگاه کنید. در بیشتر موارد با مصرف آنتی بیوتیک عفونت بهبود می‌یابد. اما هنگامی که سینه‌ها درگیر عفونت شدید شده باشد، باید پروتز سینه برداشته شود. بلافاصله بعد از برداشتن ایمپلنت‌ها، امکان قرار دادن ایمپلنت جدید وجود ندارد و لازم است بیمار 6 ماه صبر کند تا اثر عفونت به صور کامل از بین برود.

علائم عفونت سینه به شرح زیر می‌باشد:

  • لرز؛
  • تورم؛
  • تب بالا؛
  • قرمزی در محل پروتز.

֎ انقباض کپسولی:

هنگامی که یک جسم خارجی در بدن قرار می‌گیرید، بدن نسبت به آن واکنش می‌دهد و یک بافت فیبروز اسکار نازک و انعطاف پذیر در آن ایجاد می‌کند. گاهی اوقات کپسول‌ها سفت و ضخیم می‌شوند. انقباظ کپسولی در آن دسته از عوارض پروتز سينه قرار داد که بی‌توجهی به آن باعث بد شکل و بدفرم شدن سینه می‌شود.

دلایل بروز این عارضه شامل عفونت سینه، خونمردگی شدید، وارد شدن ضربه خارجی و اشعه به سینه‌ها می‌شود. انقباض کپسولی یکی از عوارض پروتز سينه غیرقابل اجتناب است و اکثر کسانی که پروتز  سینه انجام می‌دهند، تا حدی درگیر آن شده و حتی احتمال دارد که  بیمار در آینده نیاز به عمل دوباره داشته باشد. در زیر فاکتورهایی که باعث افزایش احتمال انقباض کپسولی می‌شود را به اطلاع شما رسانده‌ایم:

  • اختلال خود ایمنی؛
  • بارداری؛
  • شکاف و جراحی در بافت سینه‌ها؛
  • تراوش از پروتزهای سیلیکونی؛
  • اندازه پروتزهای استفاده شده.

ایمپلنت سینه نیز روشی برای بزرگ‌تر و پرتر نشان دادن سینه‌ها است. ما در مقاله ” ايمپلنت سينه چيست ” به این روش به صورت کامل و جامع پرداخته‌ایم.

֎ پارگی پروتزها درون سینه:

پروتزها در نهایت به دلیل پیری پاره می‌شوند. اما نمی‌توان به طور کامل پیش بینی کرد که چند سال بعد از جراحی این اتفاق میفتد. به طور کلی عمر پروتزها حدود 7 تا 12 سال است. گاهی پروتزها حدود چند ماه و گاهی هم 15 سال دوام می‌آورند.

یکی دیگر از عوارض پروتز سينه ، پارگی یا نشتی پروتز است. براساس تحقیقات انجام شده هنگامی که یک پروتز نمکی پاره می‌شود، مواد آن به بیرون نشت کرده و بعد از گذشت چند روز آب نمک جذب بدن شده و تخلیه می‌شود. اما در پروتزهای سلیکونی نوعی ژل به کار رفته است که جذب بدن نمی‌شود. به همین خاطر مشکل ساز خواهد شد. این ژل می‌تواند به سایر اندام‌ها مانند ریه و غدد لنفاوی سرایت کند و مشکل ساز شود. علائم پارگی پروتز شامل تغییر رنگ و اندازه سینه‌ها همراه با درد، سفتی و تورم است.

֎ چروکیده یا موج دار شدن:

هنگامی که مواد درون پروتز نمکی به اطراف حرکت می‌کند، سینه‌ها کمی چروکیده و موج‌دار به نظر می‌رسند. البته این عارضه در سینه‌های سیلیکونی بسیار کمتر پیش می‌آید.

֎ بی‌حسی نوک سینه‌ها:

موضوع دیگری که در رابطه با پروتز سینه و عوارض آن وجود دارد، بی‌حسی سینه‌ها بعد از عمل است که گاهی بی‌حسی موقتی بوده و بعد از گذشت چند روز برطرف می‌شود . گاهی هم ماندگار خواهد شد. بنابراین، اگه تحمل بی‌حسی در نوک سینه‌ها را تا پایان عمر ندارید، بهتر است جراحی کاشت ایمپلنت را برای همیشه فراموش کنید.

عوارض پروتز سینه

گاهی اوقات به دلیل داشتن سرطان سینه نیاز به برداشتن سینه بیمار می‌باشد. اما ما در مقاله ” جراحی بازسازی سینه ” به روش بازسازی سینه‌ها پرداخته‌ایم.

֎ سروما در نزدیکی محل جراحی:

یکی دیگر از مواردی که قصد داریم به عنوان ضرر پروتز سینه به شما معرفی کنیم، سروما است. در دوره بهبود، کمی مایع در نواحی اطراف جراحی جمع می‌شود. این انباشتگی در بافتی که بریده شده است، رخ می‌دهد. در حقیقت نوعی واکنش دفاعی به حساب می‌آید. هنگامی که تجمع مایع زیاد و ناراحت کننده است، پزشک با استفاده از یک سرنگ، مایع اضافی را تخلیه خواهد کرد. نشانه‌های سروما به شرح زیر می‌باشد:

  • تجمع مایع شفاف در زیر خم؛
  • تورم یک قسمت از سینه؛
  • درد در محل جراحی و اطراف آن؛
  • قرمز و کمی افزایش دما.

پیشگیری از عوارض پروتز سينه :

همانطور که در بالا ذکر شده است، پروتز سینه عوارض گوناگونی دارد که برخی از آن‌ها موقت بوده و بعد از گذشت چند روز درمان می‌شود و برخی دیگر دائمی هستند و ممکن است برای چند سال یا حتی تا آخر عمر همراه فرد باشند.

بهترین راهکار برای پیشگیری از عوارض پروتز سينه و کاشت ایمپلنت، پیروی از دستوالعمل‌های جراح است. مصرف برخی داروها و تغییر سبک زندگی کمک می‌کند تا عوارض پروتز سینه کاهش یابد. برای مثال، لازم است که تا 4 الی 5 هفته بعد از جراحی، فرد پروتئین و ویتامین C بیشتری را مصرف نماید.

به طور کلی می‌توان گفت که با مصرف به موقع داروها و پیروی از دستورالعمل‌ها، مشکل و عارضه خاصی بروز نخواهد کرد. براساس گزارش‌های جمع آوری شده، جراح نقش پررنگی در نتیجه جراحی و کاهش عوارض پروتز سينه خواهد داشت. به همین دلیل است که توصیه می‌شود در انتخاب جراح خود دقت کامل را به خرج دهید. همچنین، بهترین مارک پروتز را خریداری نمایید تا از عوارض جراحی سینه کاسته شود.

سخن آخر

در این مقاله از مجموعه مقالات بلاگ رسمی دکتر احمدعلی رجب پور، به بررسی عوارض پروتز سينه و اثرات آن پرداختیم و نکات ویژه در این زمینه را نیز شرح دادیم. همان‌طور که ذکر کردیم، یکی از شایع‌ترین عوارض پروتز سینه، عفونت پروتز سینه می‌باشد. در صورت مشاهده علائم عفونت پروتز سينه مانند قرمزی، التهاب و درد فوراً به پزشک مراجعه کنید. شما می‌توانید برای مشاوره در زمینه پروتز سینه و عوارض آن، با دکتر احمدعلی رجب پور از طریق این لینک ارتباط گرفته و پاسخ سؤالات خود را دریافت کنید.

سوالات متداول

✅ آیا پروتز سینه عوارض دارد ؟

بله، پروتز سینه نیز مانند هر عمل دیگری دارای عوارض موقت و دائم می‌باشد که برخی از عوارض پروتز سينه خطرناک بوده و باید سریعا به پزشک خود مراجعه نمایید.

✅ شایع‌ترین عوارض پروتز سينه چیست ؟

شایع‌ترین عوارض پروتز سينه عبارتند از زخم و آثار جراحی که به راحتی محو نمی‌شود، سفت شدن بافت سینه‌ها، چین و چروک در پوست سینه، چرخش ایمپلنت‌ها درون سینه، کاهش شیر در مادران نسبت به قبل،کاهش احساس در سینه‌ها و آسیب دیدن عصب‌ها و نارضایتی از نتیجه جراحی، که برخی از این عوارض موقتی و برخی دیگر دائمی می‌باشند اما عوارض که حتما باید به پزشک خود مراجعه نمایید عبارتند از قرمزی پوست اطراف سینه،ورم غیر طبیعی سینه، احساس سوزش یا درد در سینه‌ها،ایجاد توده‌های کوچک به دلیل پارگی پروتز، نشت مواد پروتز، آلرژی، عفونت، کبودی در اطراف محل جراحی و خونریزی که بسیار خطرناک می‌باشند.

✅ مهم‌ترین عوارض پروتز سينه چیست ؟

از مهم‌ترین عوارض پروتز سينه می‌توان به خونریزی از بینی، عفونت سینه یا عفونت پروتز سینه ، انقباض کپسولی، پارگی پروتزها درون سینه، چروکیده یا موج دار شدن، بی‌حسی نوک سینه‌ها و سروما در نزدیکی محل جراحی اشاره کرد.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

نظرات

0 0 امتیاز ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها