روش‌های جلوگیری و درمان نکروز لب

در مقالات قبلی از بلاگ وب سایت رسمی دکتر رجب پور، در مورد تزریق ژل و فیلر به نواحی مختلف صورت، بینی و لب خواندید. عمل تزریق ژل به صورت، یکی از عمل‌های زیبایی محسوب می‌شود که مانند تمامی عمل‌های زیبایی دیگر، عوارضی دارد. تزریق فیلر به عنوان فرایندی غیرتهاجمی یا نیمه تهاجمی به شمار می‌رود که از آن جهت تقویت و بهبودی ظاهر پوست و اصلاح چین و چروک‌ها استفاده می‌شود. یکی از شایع‌ترین عوارض در عمل‌های تزریق ژل و فیلر، نکروز است. در این مقاله قصد داریم به موضوع نکروز لب بپردازیم و روش‌های درمان و پیشگیری از آن را معرفی کرده و جزئیات آن را مورد بررسی قرار دهیم.

تعریف نکروز

نکروز، عارضه‌ای است که از انسداد عروق ناحیه تزریق ژل ناشی می‌شود. به دنبال انسداد عروق ناحیه ذکر شده، خون رسانی به بافت نیز مختل شده و تغییرات بافتی ناشی از عدم خون رسانی آغاز می‌شود که اصطلاحا به آن نکروز بعد از تزریق ژل نیز می‌گویند.

اگر اقداماتی که برای برطرف کردن نکروز لب لازم است، سریع‌تر انجام شود، تغییرات به وجود آمده ناشی از این عارضه راحت‌تر و سریع‌تر رفع می‌شوند و لب ها به فرم عادی خود برمی گردند.

نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید این است که عمل تزریق ژل به لب، ممکن است عوارضی موقتی داشته باشند که عوارضی طبیعی محسوب شده و پس از طی شدن مدت زمان کوتاهی، از بین می‌روند. عوارضی همچون تورم، کبودی، عدم تقارن، درد مختصر و کم و… . این موارد در ساعت‌ها و یا روزهای اولیه پس از عمل می‌تواند رفع شود. برای رفع این عوارض، می‌توانید از کمپرس سرد و مسکن‌های توصیه شده توسط پزشک متخصص استفاده کنید. اگر عارضه خفیف پس از عمل داشتید، لازم نیست اقدامی انجام دهید و معمولاً خودش بهبود می‌یابد. ولی نکروز لب موردی نیست که جزو عوارض موقتی این عمل زیبایی محسوب شود و خود به خود بهبود یابد. در صورت بروز نکروز، باید سریعاً با متخصص در این مورد صحبت کنید و برای رفع آن، اقداماتی را انجام دهید.

نکروز لب چیست ؟

همانطور که در مقالات قبلی، در مورد نکروز بینی صحبت کردیم و راه‌های درمان آن را معرفی کردیم در این مقاله نیز در رابطه با این عارضه صحبت می‌کنیم. اما نکروز لب چیست ؟

گاهی در زمان تزریق ژل، مواد تزریق شده وارد رگ‌های خونی اطراف شده و باعث انسداد آنها می‌شود. بسته شدن رگ منجر به قطع خون‌رسانی و از بین رفتن سلول‌های آن ناحیه و زخم شدن نواحی اطراف می‌شود.

در صورتی که این اتفاق، خیلی سریع تشخیص داده شود، با شروع سریع درمان (کمتر از 6 ساعت از زمان تزریق ژل) می‌توان تا حدود زیادی از نکروز بافتی و عوارض آن جلوگیری نمود.

علائم نکروز لب

علائم نکروز لب به دو صورت اولیه و ثانویه بروز می‌کند. علائم اولیه نکروز لب در اثر تزریق ، به صورت درد شدید، ایجاد ضایعاتی مانند جوش در اطراف محل تزریق، تغییر رنگ پوست به شکل سفید یا کبود شدن است. در صورتی که این علائم نکروز لب را مشاهده کردید سریعاً برای درمان به پزشک خود مراجعه نماید.

همان طور که گفتیم، یکی از علائم ابتدایی نکروز لب بعد از تزریق ژل ، درد شدید به هنگام تزریق ژل و یا درد شدید پس از تزریق و در ساعت‌های ابتدایی می‌باشد. از دیگر علائم نکروز لب تغییر رنگ شدید پوست به صورت کبودی و یا رنگ پریدگی است. در این مورد، تغییر رنگ می‌تواند در لب ها و یا پوست اطراف ناحیه لب و دهان اتفاق بیفتد.

یکی از راه‌های کم تر شدن عوارض تزریق ژل، استفاده از برند معتبر و خوب است. ما در مقاله ” بهترین مارک ژل لب ” به معرفی برندهای مطرح می‌پردازیم.

علائم نکروز لب

انواع نکروز لب

نکروز بعد از تزریق ژل بر 3 نوع می‌باشد که عبارتند از:

֎ نکروز فیبرینوئید

هنگامی که فعالیت عروق خونی دچار اختلال می‌شود، نکروز فیبرینوئید به وجود می‌آید. این نوع نکروز می‌تواند در اثر تزریق ژل به داخل عروق خونی لب ایجاد شود.

֎ نکروز چربی

نکروز چربی ناشی از فعالیت زیاد آنزیم‌های لیپاز است. همچنین شایان ذکر است که در نکروز چربی، بافت چربی جایگزین سلول‌های اصلی می‎شود.

֎ نکروز لب گانگرنی

هنگامی که یک اندام، دچار قطعی جریان خون شود، نکروز انعقادی در لایه‌های مختلف آن اندام به وجود می‌آید و زمانی که عفونتی به آن اضافه شود، به آن نکروز گانگرین مرطوب می‌گویند. این نوع نکروز، کم تر شایع است ولی باید توجه داشته باشید که درمان آن نیز بسیار سخت و پیچیده است.

در مقاله ” از بین بردن ژل لب با گرما ” به روش‌های از بین بردن خانگی و غیر خانگی ژل لب پرداخته‌ایم.

درمان نکروز لب

درمان نکروز لب ، بسیار پیچیده است و نیاز به معاینات بسیار زیاد پزشک متخصص از بافت آسیب دیده و مصرف داروهای متعدد به توصیه پزشک و مراقبت‌های موضعی دقیق دارد. برطرف کردن نکروز لب در اثر تزریق باید توسط پزشک متخصص حرفه‌ای انجام شود تا از آسیب‌های بیشتر جلوگیری شود.

تشکیل پوسچول و یا زخم‌های پوستی در محل تزریق ژل نیز از علائم کمتر شایع ناشی از نکروز لب بعد از تزریق ژل می‌باشد. در صورت بروز هر کدام از این موارد، توصیه می‌شود فرد سریع‌تر به پزشک متخصص عمل زیبایی که تزریق را برای وی انجام داده است، دسترسی پیدا کند تا تحت درمان با آمپول حل کننده و برطرف کننده انسداد ناحیه نکروز قرار گیرد. پس از درمان نکروز لب ، درد بیمار کمتر شده و رفته‌رفته از بین می‌رود و رنگ پوست به حالت طبیعی برمی گردد. نکته مهم این است که فرد در ساعات اولیه شروع علایم به پزشک خود مراجعه کند تا درمان کامل‌تر و سریع‌تر صورت گیرد.

همچنین به دلیل این که عوارض ناشی از تزریق ژل، همچون نکروز لب در اثر تزریق ، اجتناب‌ناپذیر می‌باشد، در اکثر موارد، به افراد توصیه می‌کنیم از پزشک متخصص خود بخواهند که از ژل‌های معتبر و دارای هیالورونیک اسید که ماده مفید، ضروری و قابل اطمینان برای پوست است، استفاده کند تا در صورت بروز عوارضی همچون نکروز لب بعد از تزریق ژل ، بتوان با استفاده از آمپول حل کننده هیالاز، سریعاً در جهت رفع این عوارض اقدام کرد و از پیشروی آن جلوگیری کرد.

در حقیقت باید گفت که هر چه ژلی که برای تزریق استفاده می‌شود، معتبرتر باشد، در صورت بروز عوارض می‌توان آن را راحت‌تر از بین برد و سلامتی فرد را برگرداند.

نکروز لب چیست

سخن پایانی

نکروز لب یکی از عوارض شایع در بین عمل‌های زیبایی تزریق ژل به لب است. عمل‌های زیبایی عوارض متفاوت و مختلفی دارند که برخی از آن‌ها موقت می‌باشد و با مراقبت‌های پس از عمل، قابل رفع هستند و امری طبیعی محسوب می‌شوند؛ ولی برخی از این عوارض، باید سریعاً مورد مداوا و درمان قرار گیرد. در این زمینه، باید بدانید که درمان نکروز لب ، یک عمل بسیار پیچیده و حساس است که باید برای آن، پزشک متخصص مطمئنی را انتخاب کنید تا از بروز آسیب‌های بیشتر به بافت‌های دچار عارضه، جلوگیری کند و در سریع‌ترین زمان ممکن، این عارضه را برطرف نماید.

در این زمینه می‌توانید با دریافت مشاوره از دکتر رجب پور، فوق تخصص جراحی پلاستیک، بهترین تصمیم را بگیرید و اگر دچار این عارضه شده‌اید، سریعاً مورد معاینه و درمان قرار گیرید.


سوالات متداول

✅ نکروز لب چیست ؟

گاهی در زمان تزریق ژل، مواد تزریق شده وارد رگ‌های خونی اطراف شده و باعث انسداد آنها می‌شود. بسته شدن رگ منجر به قطع خون‌رسانی و از بین رفتن سلول‌های آن ناحیه و زخم شدن نواحی اطراف می‌شود.

علائم نکروز لب چیست ؟

علائم نکروز لب به دو صورت اولیه و ثانویه بروز می‌کند. علائم اولیه عبارتند از درد شدید، ایجاد ضایعاتی مانند جوش در اطراف محل تزریق، تغییر رنگ پوست به شکل سفید یا کبود شدن و علائم ثانویه تغییر رنگ شدید پوست به صورت کبودی و یا رنگ پریدگی لب ها و یا پوست اطراف ناحیه لب و دهان اتفاق می‌افتد.

✅ انواع نکروز لب چیست ؟

֎ نکروز فیبرینوئید
֎ نکروز چربی
֎ نکروز لب گانگرنی

دکتر احمدعلی رجب پور

فوق تخصص جراحی پلاستیک ، زیبایی و ترمیمی، عضو هيئت علمى دانشگاه، عضو بنیاد ملی نخبگان ایران، عضو انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران. از جمله خدماتی که دکتر رجبپور ارائه می دهند، عبارتند از: ابدومینوپلاستی، عمل بینی، لیفت سینه، پروتز سینه و غیره.

نظرات

3 2 امتیاز ها
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی ترین
تازه‌ترین
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
شبنم
شبنم
3 ماه قبل

سلام خسته نباشید ببخشید نکروز لب تا چندساعت پس از تزریق اتفاق میوفته؟من دوماه پیش فیلر لب زدم مشکلی نداشتم ولی از دیروز تاحالا لبم تاول زده و فیلر رو زیر لبم احساس میکنم که گلوله ای شده بنظرتون این نکروزه؟یا عفونت ساده هست