احساس گرفتگی بینی بعد از عمل جراحی طبیعی است؟ چه عواملی باعث گرفتگی بینی بعد از جراحی میشود؟ بسیاری از مراجعه کنندگان که مبتلا به انحراف بینی هستند، تصور میکنند که بعد ار جراحی میتوانند به راحتی تنفس کنند. یکی از شایعترین عوارض جراحی پلاستیک و زیبایی بینی، احساس گرفتگی و ایجاد اختلال در تنفس است که باعث نگرانی بیماران میشود. این عارضه در افرادی که مبتلا به گرفتگی و خشک شدگی بینی هستند، شدیدتر خواهد بود. امروز قصد داریم تا در این مقاله علت انسداد مجاری تنفسی و گرفتگی بینی بعد از عمل را بررسی نماییم. اگر شما هم قصد جراحی بینی دارید، تا آخر مطالب همراه ما باشید تا از علت بروز این عارضه در بیماران آگاه شوید.
گرفتگی بینی بعد از عمل :
گرفتگی و خشک شدن مجاری تنفسی از جمله عوارض عمل جراحی بینی است که در برخی بیماران زودگذر و در برخی دیگر از بیماران یک عارضه مزمن است. در اغلب موارد، گرفتگی زودگذر بینی بعد از جراحی در اثر تورم استخوان بینی رخ میدهد. گاهی اوقات، رفع گرفتگی بینی بعد از عمل باعث ایجاد اختلال در تنفس بیمار میشود. شدت بروز این عارضه در بیماران مبتلا به سندروم خشکی بینی دردناکتر و آزاردهندهتر خواهد بود. گرفتگی بینی بعد از چند هفته فروکش میکند و بعد از بهبود ورم بینی، برطرف میشود.
یکی دیگر از دلایل گرفتگی بینی استفاده از محافظهای سیلیکونی است که نفس کشیدن را برای بیماران مشکل میسازد و تا زمانی که پانسمانها و گازها خارج نشده، بیمار قادر به تنفس از بینی نخواهد بود. برخی از پزشکان یک روز بعد از جراحی، پانسمان درون بینی را خارج میکنند. برخی دیگر از جراحان برای اطمینان از بهبود بینی، برای خارج کردن محافظها و پانسمانها چند روز صبر میکنند. اگر تصور میکنید که گرفتگی بینی بعد از عمل بینی به طور کامل برطرف میشود، سخت در اشتباه هستید. گرفتگی بینی یک عارضه داخلی است و تا زمانی که ورم درون بینی و انسداد مجاری تنفسی به طور کامل بهبود نیابد؛ تنفس فرد به حالت طبیعی باز نخواهد گشت.
همانطور که متوجه شدهاید، گرفتگی بینی بعد عمل امری طبیعی است. اما زمانی که ماندگاری این عارضه طولانی مدت میشود، قضیه کمی فرق خواهد کرد. احساس گرفتگی بینی در دراز مدت باعث نگرانی بیماران میشود. در چنین شرایطی ممکن است که گرفتگی بینی ارتباطی با جراحی بینی نداشته باشد. این احساس در بلند مدت میتواند ناشی از مشکلات سینوسی، حساسیت و یا قرار گرفتن در معرض گرد و غبار باشد. به همین خاطر بهتر است برای درمان این عارضه به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.
جراحی بینی هم مانند هر عمل دیگر، با عوارض جانبی همراه است. اگر شما هم در دسته کاندیدهای جراحی زیبایی بینی قرار دارید، باید بدانید که در چند هفته اول شاهد بروز عوارضی مانند درد، کبودی، تورم، خشکی گلو یا گرفتگی گوش خواهید بود که طی چند روز تا چند هفته برطرف خواهد شد. ما در مقاله ” علت گوش درد بعد از عمل بینی ” به عارضه درد گوش پرداختهایم.

علت گرفتگی بینی بعد از عمل چیست ؟
طی فرآیند عمل بینی برشها و زخمهایی ظریف در ناحیه تحت درمان ایجاد میشود. در اثر خونریزی و خشک شدن خون در مجرای تنفسی، گرفتگی بینی و اختلال تنفسی رخ میدهد. اکثر پزشکان برای رفع گرفتگی بینی ناشی از خشک شدن خون در مجرای تنفسی، استفاده از اسپری شستشو بینی را تجویز میکنند.
همچنین بعد از جراحی، دستکاری بینی باعث تورم و التهاب پوشش مخاطی داخل بینی میشود. این تورم خود نیز علت گرفتگی بینی بعد از عمل میباشد. حدود چند هفته تا چند ماه زمان لازم است تا تورم ناشی از جراحی و عارضه گرفتگی بینی بعد از عمل زیبایی بهبود یابد.
علاوه برا این در صورتی که جراحی بینی نزد فردی غیرمتخصص و بدون تجربه انجام شود، انحراف بینی به طور کامل برطرف نخواهد شد. در چنین شرایطی گرفتگی بینی بعد از عمل بینی و مشکلات تنفسی باقی خواهد ماند.
مدت زمان گرفتگی بینی بعد از عمل چقدر است ؟
چند روز بعد از جراحی بینی و برطرف شدن ورم، خونریزی و ناراحتی ناشی از جراحی بینی، عوارض ناشی از عمل جراحی بینی بهبود مییابد. به طور کلی میتوان گفت که حدود دو الی سه هفته زمان لازم است که گرفتگی بینی بهبود یابد. بهتر است که در تمام جلسات مشاوره و معاینه با پزشک مربوطه، در رابطه با خشکی دماغ، گرفتگی و مشکلات تنفسی صحبت کنید.
گاهی اوقات بدون انجام جراحی بینی نیز دچار کیپ شدن و گرفتگی بینی میشویم. اما علت آن چیست؟ ما در مقاله ” علت کیپ شدن بینی ” به تمام دلایل این عارضه و نحوه درمان آن پرداختهایم.

رفع مشکلات تنفسی و گرفتگي بيني بعد از عمل چگونه است؟
به طور دقیق نمیتوان روند درمان گرفتگی بینی بعد از عمل را مشخص کرد. بهبود این عارضه به شدت گرفتگی، علائم و وضعیت سلامتی بیمار بستگی دارد. مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک براساس دستورالعمل و رعایت کردن مراقبتهای پزشکی باعث تسریع روند بهبود میشود.
تمیز کردن خونهای خشک شده درون بینی بعد از جراحی تاثیری در درمان و بهبود گرفتگی بینی بعد از عمل بینی دارد ؟
یکی از روشهای درمان و بهبود عوارض ناشی از جراحی به خصوص گرفتگی بینی بعد از جراحی بینی، تمیز نگه داشتن مجاری داخلی بینی است. از آن جهت که تمیز و مرطوب نگه داشتن خونهای خشک شده باعث تسریع روند بهبود میشود، پزشکان توصیه میکنند تا بیماران چند روز بعد از جراحی بینی، با شستشوی بینی و استفاده از داروهای تجویز شده باعث مرطوب نگه داشتن بینی و رفع عوارض جانبی مانند گرفتگی و خشکی بینی شوند.
وجود لخته خون در داخل بینی و در اطراف بخیهها امری طبیعی است. شستشوی بینی با استفاده از اسپری و محلول مخصوص کمک میکند تا بیمار احساس بهتری داشته باشد و مخاط خشک شدهی بینی بهبود یابد که نتیجه آن بهبود تنفس بیمار خواهد بود.

یکی از نکاتی که باید بعد از جراحی بینی به آن دقت فرمایید پایین انداختن سر میباشد که ما در مقاله ” پایین انداختن سر بعد از عمل بینی ” تمام نکات لازم در این خصوص را برای شما بیان نمودهایم.
نحوه درمان گرفتگی بینی بعد از عمل:
با رعایت نکات زیر، تنفستان را بهتر کنید :
- هنگام خوابیدن سرتان را کمی بالاتر از بدن قرار دهید و از انجام فعالیتهای که نیاز به خم شدن دارد، مانند بلند کردن اجسام از زمین، احتناب کنید.
- پیروی از دستورالعملهای جراح مربوطه یکی از مهمترین نکاتی است که به بهبود هر چه سریعتر گرفتگي بيني بعد از عمل کمک میکند.
- مصرف غذاهای شور، دوش آب گرم، نوشیدنیهای الکلی و استعمال دخانیات از جمله مواردی است که باعث گسترش تورم، ازدست دادن بویایی و ایجاد اختلال در روند بهبود میشود.
- استفاده از کمپرس سرد در روزهای اولیه مانع از گسترش تورم و بهبود عوارض ناشی از جراحی مانند تورم و کبودی میشود.
- یکی دیگر از راهکارهای درمان گرفتگی بینی بعد از عمل ، مصرف داروهای حساسیت زیر نظر پزشک است. توجه داشته باشید که این دسته از داروها خواب آور هستند و مصرف آنها قبل از رانندگی ممنوع است.
- مصرف داروهایی که باعث رقیق شدن خون میشود را چند روز قبل از جراحی و چند روز بعد از جراحی قطع نمایید.
- مرطوب نگه داشتن محیط خانه و استفاده از داروهای تجویر شده باعث مرطوب شدن محیط داخلی بینی و درمان گرفتگی بینی ناشی از خشکی مخاط و مجرای تنفسی میشود.
رعایت نکات فوق و پیروی از یک رژیم غذایی سالم و حاوی ویتامین کمک میکند تا روند بهبود هر چه سریعتر سپری شود و تنفس بیمار به حالت طبیعی بازگردد. با این وجود بهتر است در صورتی که بعد از برطرف شدن ورم و التهاب بینی همچنان با عارضه آزاردهنده گرفتگی بینی بعد از عمل مواجه بودید، پزشک را از وضعیت خود آگاه سازید.
سخن پایانی
همان طور که در مقاله امروز از مجموعه مقالات بلاگ رسمی دکتر رجب پور خواندید، گرفتگی بینی بعد از عمل یکی از عارضههای طبیعی عمل جراحی بینی میباشد و در بیشتر موارد، پس از گذشت مدت کمی، این گرفتی از بین میرود؛ ولی در برخی از موارد، این عارضه ممکن است تبدیل به یک عارضه مزمن بعد از عمل جراحی بینی تبدیل شود که در این صورت، سؤالات متعددی ممکن است برای افرادی که دچار آن شدهاند پیش بیاید؛ سؤالاتی در زمینه علت گرفتگی بینی بعد از عمل ، درمان گرفتگی بینی بعد از عمل و مدت زمان گرفتگی بینی بعد از عمل. در مقاله امروز، به این سؤالات سعی کردیم به بهترین شکل ممکن پاسخ دهیم تا بتوانیم در این خصوص، شما عزیزان را راهنمایی کنیم.
همچنین نکاتی که در زمینه گرفتگی بینی بعد از عمل باید میدانستید را نیز به شما معرفی کردیم.
در صورتی که سؤالی در ذهن دارید که در این مقاله نتوانستید پاسخی برای آن بیابید، آن را در قسمت نظرات زیر همین مقاله با ما مطرح کنید تا بتوانیم به بهترین شکل ممکن و در مدت زمان کم، شما عزیزان را راهنمایی کنیم.
همچنین در صورتی که در خصوص علت گرفتگی بینی بعد از عمل ، درمان گرفتگی بینی بعد از عمل و مدت زمان گرفتگی بینی بعد از عمل ، نکتهای وجود دارد که در این مقاله از ذکر آن غافل شدهایم، خوشحال میشویم در بخش نظرات زیر همین مقاله آن را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
طی فرآیند جراحی بینی برشها و زخمهایی ظریف در ناحیه تحت درمان ایجاد میشود. در اثر خونریزی و خشک شدن خون در مجرای تنفسی، گرفتگی بینی و اختلال تنفسی رخ میدهد. همچنین بعد از جراحی، دستکاری بینی باعث تورم و التهاب پوشش مخاطی داخل بینی میشود. این تورم خود نیز علت گرفتگی بینی بعد از عمل میباشد. علاوه برا این در صورتی که جراحی بینی نزد فردی غیرمتخصص و بدون تجربه انجام شود، انحراف بینی به طور کامل برطرف نخواهد شد. در چنین شرایطی گرفتگی بینی بعد از عمل بینی و مشکلات تنفسی باقی خواهد ماند.
چند روز بعد از جراحی بینی و برطرف شدن ورم، خونریزی و ناراحتی ناشی از جراحی بینی، عوارض ناشی از عمل جراحی بینی بهبود مییابد. به طور کلی میتوان گفت که حدود دو الی سه هفته زمان لازم است که گرفتگی بینی بهبود یابد.
به طور دقیق نمیتوان روند درمان گرفتگی بینی بعد از عمل را مشخص کرد. بهبود این عارضه به شدت گرفتگی، علائم و وضعیت سلامتی بیمار بستگی دارد. مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک براساس دستورالعمل و رعایت کردن مراقبتهای پزشکی باعث تسریع روند بهبود میشود.