آیا سرطان سینه یک بیماری کشنده است؟

آيا سرطان سينه كشنده است ؟ تمام بیماری‌هایی که انسان با آن مواجه می‌شوند به طور معمول استرسی وصف ناشدنی به همراه بیماری به بدن وارد می‌شود  به همین دلیل سیستم ایمنی بدن روز به روز ضعیف‌تر شده و مشکلاتی را نیز به همراه خواهد آورد. پس می‌توان از استرس به عنوان عامل تشدید بیماری در بدن نام برد. سرطان‌ها به دلیل رشد و تکثیر غیرقابل کنترل سلولی به وجود می‌آیند که خب سرطان سینه هم به همین صورت ایجاد می‌شود.

سرطان سینه معمولا به طور توده ای سفت و کوچک در غدد شیری یا مجاری غدد شیری ایجاد می‌شود و یا می‌تواند آنقدر بزرگ شود که از طریق غدد شیری به غدد لنفاوی مجاور آسیب وارد کند و حتی می‌تواند از طریق جریان خون به اندام‌های دیگر گسترش یابد. حتی توده‌ سرطان سینه می‌تواند به بافت اطراف پستان مانند پوست و یا دیواره قفسه سینه حمله کند.

آيا سرطان سينه كشنده است

پس از این که شخصی دچار سرطان سینه می‌شود و یا یکی از اطرافیان شخص به سرطان سینه مبتلا گردد اولین سوالی که در ذهن خود شخص و اطرافیان او به وجود می‌آید این است که آيا سرطان سينه كشنده است ؟ سوالی که شاید اگر جواب دقیقی برای آن باشد، خیلی قبل‌تر از آنکه پیشرفت کند، درمان خواهد شد. برای پاسخ به این سوال تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

آنچه در این مقاله می‌خوانیم:

  • چه کسانی به سرطان سینه مبتلا می‌شوند ؟
  • سرطان سینه از چه سنی شروع می‌شود؟
  • وجود چه عواملی منجر به سرطان سینه می‌شود؟
  • ایا سرطان سینه قابل درمان است؟
  • آيا سرطان سينه كشنده است ؟
  • کلام آخر

چه کسانی به سرطان سینه مبتلا می‌شوند ؟

در بین بانوان دومین سرطان شایع پس از سرطان پوست، سرطان سینه تشخیص داده شده است. بر اساس گزارش‌های پزشکی به طور میانگین از هر هشت زن، یک نفر از آن‌ها به سرطان سینه مبتلا هستند. سرطان سینه صرفا و فقط برای خانم‌ها به وجود نمی‌آید بلکه ممکن است آقایان در طول زندگی خود نیز درگیر این بیماری شوند و اما آن‌ها کمتر از یک درصد از جامع آماری را فرا گرفته اند.

سرطان سینه به دو نوع خوش‌ خیم و بدخیم تقسیم بندی می‌شوند. ما در مقاله ” سرطان سينه خوش خيم ” همه چیزی که که در رابطه با این نوع باید بدانیم را بیان کرده‌ایم.

سرطان سينه از چه سني شروع ميشود ؟

در پاسخ به سوال ” سرطان سينه از چه سني شروع ميشه ” که برخی از دوستان پرسیده بودند باید گفت سرطان سینه به دو دسته سرطان سینه خوش خیم و سرطان سینه بدخیم تقسیم می‌شود. سرطان سینه به خصوص خوش خیم می‌تواند از سن هجده سالگی شروع شود و معمولا سرطان‌ سینه بدخیم و انواع آن از سن سی و پنج سال به بالا بروز می‌کند. طبق آمار پزشکانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند حدود دو سوم از زنان مبتلا به سرطان سینه پنجاه و پنج سال به بالا هستند. مابقی بیشتر بین سی و پنج سالگی تا پنجاه و چهار سالگی می‌باشند و البته لازم است بدانید که دلیل این که هر چه سن بالاتر می‌رود احتمال ابتلا به سرطان سینه بیشتر می‌شود این است که به ازای گذشت هر ده سال از عمر، خطر سرطان پستان دو برابر می‌شود. اما اینکه واقعا آيا سرطان سينه كشنده است یا خیر، چیزی است که در پایان به آن خواهیم پرداخت.

سرطان سينه از چه سني شروع ميشود

وجود چه عواملی منجر به سرطان سینه می‌شود؟

عوامل مختلفی هستند که باعث سرطان سینه می‌شود. این عوامل را می‌توان به دو دسته قابل کنترل و غیرقابل کنترل تقسیم کرد.

1. عوامل غیرقابل کنترل

  • سن

زنانی که سنی بالاتر از پنجاه سال دارند بیشتر از زنانی با سنین کمتر درگیر بیماری سرطان سینه می‌شوند.

  • نژاد

زنان سیاه پوست (آفریقایی_آمریکایی) بیشتر از زنانی با پوست سفید قبل از یائسگی دچار سرطان سینه می‌شوند.

یکی از بیماری‌های شایع در بین بانوان سرطان سینه می‌باشد به همین علت دانستن نکاتی برای تشخیص خانگی این بیماری بسیار مهم و مفید می‌باشد. ما در مقاله ” تست سرطان سينه در منزل ” این نکات را برای شما بیان کرده‌ایم.

  • سینه‌های بزرگ

اگر سینه‌های شخص از بافت پیوندی بیشتر برخوردار باشد تا چربی تومورهای سرطانی در ماموگرافی به سختی دیده می‌شوند.

  • سابقه شخصی بیماری سرطان در شخص

در صورت داشتن سرطان سینه، احتمال ابتلا مجدد شخص به سرطان بالا می‌رود.

  • سابقه خانوادگی

اگر سرطان سینه در یکی از اقوام درجه یک رویت گردد، احتمال ابتلا در شخص دو برابر و یا اگر این بیماری در دو و یا سه نفر از اقوام دیده شود احتمال ابتلا به بیماری در شخص سه برابر افزایش می‌یابد.

  • ژن‌ها

جهش و یا تغییر در دو ژن BRCA1 و BRCA2 شخص را بیشتر مستعد به ابتلا سرطان سینه می‌کند.

  • سابقه قاعدگی

اگر قبل از دوازده سالگی دوره قاعدگی شخص شروع و یا قبل از پنجاه و پنج سالگی نتوقف نشود احتمال ابتلا به این خطر افزایش می‌یابد.

  • اشعه

اگر شخصی تا قبل از چهل سالگی به درمان سرطان با اشعه پرداخته باشد، خطر ابتلا به سرطان سینه در او بیشتر می‌شود.

  • DES

دی اتیل استیل بسترول دارویی است که در گذشته افراد برای سقط جنین از آن استفاده می‌کردند و اگر شما و یا مادرتان از این دارو استفاده کرده خطر ابتلا به سرطان سینه در شما افزایش می‌یابد.

سرطان سينه بدخيم کشنده است

2. عوامل قابل کنترل

  • فعالیت بدنی و داشتن رژیم مناسب و سالم

هرچه فعالیت بدنی شخص کمتر و رژیم غذایی او پرکالری تر باشد، ابتلای شخص به بیماری سرطان بیشتر است.

  • الکل

از نوشیدن هرروزه الکل بپرهیزید زیرا نوشیدن الکل خطر ابتلا شخص به سرطان سینه را افزایش می‌دهد.

  • سوابق باروری

اگر شخص اولین فرزند خود را بعد از سی سالگی باردار شود و یا پس از بارداری به فرزند خود شیر ندهد، ممکن است جزو مبتلایان به سرطان سینه باشد.

  • مصرف هورمون

سعی کنید که در دوران یائسگی از درمان‌هایی که شامل هورمون‌های استروژن و پروژسترون است استفاده نکنید. همچنین اگربرای کنترل باوری از قرص‌ها و آمپول‍‌های ضدبارداری و IUD نیز استفاده کرده اید خطر ابتلا به بیماری سرطان سینه در شما بیشتر می‌شود.

برخی از اوقات نیاز به برداشتن بافت سینه به دلیل سرطان می‌باشد. اما امروزه با پیشرفت علم پزشکی، این بافت از دست رفته را می‌توان بازسازی کرد. ما در مقاله ” جراحی بازسازی سینه ” بصورت کامل به این موضوع پرداخته‌ایم.

سرطان سينه كشنده است

آيا سرطان سينه كشنده است ؟

از گذشته تا کنون علم و تکنولوژی پیشرفت چشمگیری داشته است و در حال حاضر کمتر می‌توان نگران مرگ و میر بخصوص در زمینه سرطان سینه بود زیرا امروزه پیشرفت چشمگیر انسان‌ها در زمینه غربالگری و درمان سرطان سینه میزان بقا انسان را افزایش داده است. طبق گزارشات انجمن آمریکا (ACS)، در ایالات متحده بیشتر از 3.1 میلیون بازمانده از سرطان سینه وجود دارد و در حال حاضر احتمال مرگ در هر خانم به علت سرطان سینه، در حدود یک نفر به ازای هر سی و هشت نفر است.

ایا سرطان سینه قابل درمان است؟

درست است که سرطان سینه رتبه دومین علت مرگ و میر بر اثر سرطان پس از سرطان ریه، را دارد اما نباید صرفا در این زمینه به آمار گزارشات پزشکی و یا مقاله‌ها و سایت‌های موجود در گوکل تکیه کرد و روحیه خود را از دست داد و در پاسخ به سوال آيا سرطان سينه كشنده است بلافاصله گفت بله! زیرا وابسته به عوامل درونی و روحیه فردی و همچنین عوامل بیرونی و روتین زندگی شخصی، طول دوره درمان نیز می‌تواند متفاوت باشد. در حال  حاضر خوشبختانه اگر سرطان سینه زود تشخیص داده شود، معمولا با موفقیت قابل درمان است. درمان یک فرد می‌تواند سال‌ها بیماری را کنترل کند و زمانی که سرطان شروع به پیشرفت می‌کند درمان نیز پیشرفته و گسترده تر می‌شود.

زمان تشخیص سرطان سینه به روند درمان و بهبودی می‌تواند کمک کند. هرچه این نوع سرطان در مرحله ابتدایی‌تر قرار بگیرد به گرید یک و یا گرید دو تشخیص داده می‌شود و امکان حفظ عضو، درمان کامل و حفظ طول عمر در این مرحله بیشتر است اما تشخیص بیماری در گرید سه و یا گرید چهار در مرحله بیشرفته بیماری قرار دارد و تنها امکان کنترل سرطان پستان در این مرحله وجود دارد.

برای بازسازی سینه خود نیاز است تا به یک جراح متخصص و باتجربه مراجعه نمایید زیرا نتیجه بهتر و عوارض کمتری را برای شما به ارمغان می‌آورد. ما در مقاله ” بهترين جراح سينه در تهران ” به شما در این انتخاب کمک می‌کنیم.

نتیجه گیری آيا سرطان سينه كشنده است ؟

مرگ و میر ناشی از سرطان سینه در آمریکا ده درصد و در کشور ایران چهل درصد است و بالا بودن درصد مرگ و میر در ایران به علت تشخیص دیرهنگام این بیماری در کشور ماست. یکی از راه‌های پیشگیری از تشخیص دیرهنگام انجام ماموگرافی و سونوگرافی به صورت دوره‌ای است. برای کمک به تشخیص زود هنگام سرطان سینه می‌توانید در سنین سی و پنج الی سی و نه سالگی یک ماموگرافی انجام داده و بعد از سن چهل سالگی هرسال یک ماموگرافی انجام دهید. امیدواریم که پاسخ سوال خود را مبنی بر اینکه 〈〈 آيا سرطان سينه كشنده است 〉〉 را یافته باشید و بدانید که سرطان سینه چنانچه به موقع تشخیص داده شود و مورد درمان واقع شود، کشنده نخواهد بود.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دکتر احمدعلی رجب پور

فوق تخصص جراحی پلاستیک ، زیبایی و ترمیمی، عضو هيئت علمى دانشگاه، عضو بنیاد ملی نخبگان ایران، عضو انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران

از جمله خدماتی که دکتر رجبپور ارائه می دهند، عبارتند از: ابدومینوپلاستی، عمل بینی، لیفت سینه، پروتز سینه و غیره.

نظرات

0 0 امتیاز ها
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها