قرص کاهش ورم بینی یکی از مواردی است که برای افرادی که عمل جراحی بینی انجام میدهند و تمایل دارند که تورم و التهاب پس از جراحی بینی را زودتر از بین ببرند، اهمیت زیادی دارد. به طور کلی زمانی که به دنبال قرص برای قرص کاهش ورم بینی میگردید، قرصهای مختلفی به شما معرفی میشوند ولی باید در نظر داشته باشید که شما به جز نسخهای که پزشک متخصص تان برای شما تجویز میکند، هیچ داروی دیگری را قبل و بعد از عمل بینی و در دوران نقاهت، نباید مصرف کنید.
حتی مصرف یک مولتی ویتامین ساده نیز ممکن است در روند نقاهت بعد از عمل جراحی بینی شما تأثیر بگذارد و نتیجه را عوض کند؛ به همین دلیل، بار دیگر تاکید می کنیم که به جز نسخهای که پزشک متخصص شما برای شما تجویز میکند، هیچ داروی دیگری را مصرف نکنید. ولی از آن جایی که ممکن است قبل از عمل بینی خود تمایل داشته باشید داروهایی که احتمالا بعد از عمل بینی برای شما تجویز میشود را بشناسید، در این مقاله از مجموعه مقالات بلاگ دکتر رجب پور، به موضوع قرص کاهش ورم بینی می پردازیم و نکات ویژه را در این زمینه نیز به شما معرفی می کنیم.
قرص کاهش ورم بینی بعد از عمل :
֎ راکوتان
قرص راکوتان در حقیقت نام تجاری قرص ایزوترتینوئین است. این ماده دارویی به نوعی یکی از مشتقات ویتامین A میباشد که برای درمان جوش و آکنه پوستی، تجویز میشود. نامهای تجاری دیگر این ماده نیز در بازار آکوتان، ایزوترتینوئینهگزال، نرم اسکین، آکنوترن و اسامی دیگری از این دست میباشد.
مصرف این قرص از شش ماه قبل از عمل بینی باید قطع شود و توصیه میشود که تا شش ماه پس از عمل بینی نیز از این قرص استفاده نشود.
مصرف راکوتان به عنوان قرص کاهش ورم بینی بعد از عمل ، به هیچ عنوان توصیه نمیشود مگر در شرایطی بسیار خاص که ممکن است پوست بینی گوشتی فرد بسیار ضخیم باشد و نیاز باشد که برای جلوگیری از عوارض پس از بینی، برای مدت کوتاهی این قرص توسط پزشک متخصص برای شما تجویز شود.
طی تحقیقاتی که انجام شده است، مشخص شد که مصرف راکوتان بعد از عمل بینی برای مدت کوتاهی بر روی تورم بینی اثر میگذارد ولی در طولانی مدت، بر روی نتیجه کسب شده بعد از عمل بینی تأثیر منفی میگذارد.
همانطور که میدانید جراحی بینی باعث میشود که وضعیت بینی بیمار به مدت 2 الی 14 هفته اول تغییر کند. یکی از عواملی که وضعیت بینی را تغییر میدهد و بر کیفیت زندگی بیمار تاثیر میگذارد، ورم استخوان بینی است. ما در مقاله ” ورم استخوان بینی بعد از عمل ” به دلایل و نحوه برطرف کردن آن پرداختهایم.
֎ اناهیل
قرص اناهیل از نوعی ماده به نام بروملین ساخته شده است که این ماده در میوه آناناس گرفته شده است. قرص اناهیل برای کاهش تورم و التهاب پس از عمل بینی، بسیار مؤثر است و میتواند کبودیهای بعد از عمل بینی را نیز از بین ببرد. همچنین باید بدانید که این قرص سرشار از ویتامین سی است که به بهبودی زخمهای بعد از عمل بینی در بافت بینی فرد، کمک بسیاری میکند.
مصرف این قرص در هیچ یک از منابع موثق توصیه نشده است. پس بهتر است حتماً آن را با پزشک خود مطرح کنید و خودسرانه از این دارو و هیچ داروی دیگری برای درمان ورم بعد از عمل بینی استفاده نکنید.
֎ کورتون
قرصهای کورتون دار به هیچ عنوان برای کاهش ورم بینی توصیه نمیشوند. ممکن است قرص کورتون برای کاهش ورم بینی مؤثر باشد اما به علت اینکه اثر سیستمیک دارد و کل بدن را تحت تأثیر قرار میدهد، عوارض بسیار شدید دارد. به همین جهت، به هیچ عنوان از قرص کورتون برای کاهش ورم بینی استفاده نکنید.
֎ پردنیزولون
قرص پردنیزولون نیز یکی دیگر از قرصهای حاوی کورتون میباشد که مصرف آنها در حالت نرمال نیز مستلزم تجویز دکتر میباشد چه برسد به حالتی که در دوران نقاهت پس از عمل بینی قرار دارید. به هیچ عنوان از داروهای کورتون دار به عنوان قرص برای کاهش ورم بینی استفاده نکنید. تنها در صورتی که دکتر و پزشک متخصص شما آن را تجویز کرد مجوز استفاده از این قرص را دقیقاً طبق برنامه و دستورالعملی که پزشک به شما میدهد را دارید.
ورم بینی بعد از جراحی امری طبیعی است. اما شدت و بهبود آن در دستان جراحتان میباشد. بدین معنی اگر جراح متخصصص و با تجربهای را انتخاب کنید تورم کمتری را ممکن است تجربه نمایید زیرا این جراح از متد روز استفاده کرده و با دانش و تجربه خود بهترین عمل را برای شما انجام میدهد. ما در مقاله ” بهترین جراح بینی ” به شما در انتخاب جراح باتجربه کمک مینمائیم.
֎ پروپشیا
قرص پروپشیا یا فیناستراید یک داروی مؤثر برای ریزش مو میباشد و به رشد مجدد موها کمک میکند. مصرف قرص پروپشیا تأثیری در کاهش ورم بینی ندارد. این دارو فقط با تجویز و نسخه پزشک قابل تهیه است.
֎ قرص جوشان
بسیاری از قرصهای جوشان ویتامین سی میتوانند برای کاهش ورم بینی بعد از عمل جراحی بینی، مورد استفاده قرار گیرند ولی باز هم نکتهای که در این جا مهم میباشد، این است که قبل از مصرف حتی بیضررترین قرصها نیز ابتدا آن را با پزشک خود مطرح کنید و در صورتی که مجوز مصرف قرص یا دارو را از پزشک متخصص خود گرفتید، میتوانید طبق برنامه پزشک از آن استفاده کنید. قرصهای جوشان را نیز برای ویتامین سی، نیاز است که با پزشک در مورد آن مشورت کنید.
” داروهای بعد از عمل بینی ” ، یکی از مهمترین مسائل برای افرادی است که قصد دارند عمل جراحی بینی انجام دهند و در این زمینه، نگرانیهای مختلفی دارند که باید پس از مشورت با پزشک خود، نسبت به مصرف این داروها اقدام کنند. بنابراین ما در مقالهای مجزا این داروها را معرفی نمودهایم.
نتیجه گیری بهترین قرص برای کاهش ورم بینی
در مقاله امروز از بلاگ وب سایت رسمی دکتر احمدعلی رجب پور، به موضوع قرص کاهش ورم بینی پرداختیم و انواع قرصی که توسط منابع مختلف به عنوان قرص کاهش ورم بینی به افراد معرفی میشوند را مورد بررسی قرار دادیم تا با آگاهی از داروهایی که ممکن است پزشک شما بعد از عمل بینی برای شما تجویز کند، بتوانید بهتر برای پروسه بهبود خود و دوران نقاهت پس از عمل بینی برنامه ریزی کنید.
بار دیگر مهمترین نکته در این زمینه را به شما عزیزان یادآور می شویم که به هیچ عنوان، هیچ یک از داروهایی که چه در این مقاله و چه در مقالات دیگر به شما معرفی میشود را به عنوان قرص کاهش ورم بینی به صورت خودسرانه مورد استفاده قرار ندهید. هر پزشک متخصص و جراح بینی، برای عمل کردن بینی روش های خاص خود را دارد و هر فرد، بافت بینی و بدن و ویژگی های خاص و منحصر به فرد خود را داراست؛ لذا دارهای تجویزی برای بعد از عمل بینی، باید بر اساس روش های عمل بینی پزشک متخصص شما و نیز ویژگی های بدن شما و بافت بینی شما برای شما تجویز شود.
هر گونه قرص و داروی مکمل یا تقویت کننده ای هم که مصرف می کنید را لازم است با پزشک خود در میان بگذارید تا در روند بهبودی و نتیجه عمل جراحی بینی شما، تأثیر منفی نگذارد. در این زمینه شما میتوانید برای دریافت مشاوره از دکتر احمدعلی رجب پور، فوق تخصص جراحی پلاستیک، بر روی این لینک کلیک کنید.