ژل پاژ چیست و چه کاربردی دارد؟

در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم ژل پاژ چیست و چه نکاتی را باید در این زمینه بدانید. ژل پاژ نوعی ژل غیر قابل جذب می‌باشد که در زمان خودش بسیار مورد استقبال قرار گرفت، این ژل ۱۲ سال پیش بخاطر عدم جذب و ماندگاری بسیار رایج بود اما در حال حاضر محبوبیت خود را از دست داده است، و حتی افرادی که از این ژل استفاده کرده بودند، تمایل به خارج کردن آن دارند .در واقع ژل پاژ غیر قابل جذب می‌باشد و در صورت و بدن فرد باقی می‌ماند و در گذر زمان جابه‌جا می‌شود .۱۲ سال پیش ژل‌ها ماندگاری زیادی نداشتند و بین ۶ ماه تا یک سال باقی می‌ماندند و به مرور جذب می‌شدند اما این ژل پس از ان‌که تولید شد و وارد بازار شد ماندگاری بالایی داشت، و تنها مزیت آن همین ماندگاری بالایش بود.

دلیل افت محبوبیت ژل پاژ ایجاد عوارضی بود که به مرور زمان نمایان شد. در این مقاله به عوارض ایجاد شده توسط ژل پاژ نیز می‌پردازیم. موارد دیگری نیز در این مقاله بررسی می‌شود که شما را بیشتر با این نوع ژل تزریقی آشنا خواهد کرد.

ژل پاژ چیست ؟

در پاسخ به سوال اینکه ژل پاژ چیست باید گفت ژل پاژ یا همان پلی‌اکریل آمیر نوعی ژل غیر قابل جذب است که حدود 8 الی 12 سال پیش رایج بود و سال‌هاست که دیگر استفاده نمی‌شود. این ژل به این خاطر که غیر قابل جذب است در صورت یا بدن باقی می‌ماند و به مرور جا به جا می‌شود.

وقتی این ژل وارد بازار جهانی شد تنها مزیت آن ماندگاری دائم بود؛ چرا که بیشتر ژل‌هایی که وارد بازار شدند، ماندگاری بین 6 ماه الی 1 سال داشتند.

این ژل در زمان خودش با استقبال شدیدی رو به رو شد ولی به مرور زمان و با توجه به عوارضی که از خود نشان داد، باعث شد افرادی که این ژل را تزریق کرده بودند، در صدد خارج کردن آن از صورت (تخلیه ژل صورت) برآیند.

ژل پاژ

عوارض ژل پاژ چیست ؟

هیچ می‌دانستید که عوارض ژل پاژ چیست و چقدر می‌تواند به زیبایی و سلامتی شما لطمه بزند؟ پس این لیست را بخوانید تا بهتر متوجه شوید.

  • یکی از عوارض قابل توجه قابل توجه ژل پاژ جابه‌جا شدن آن به مرور زمان است که به همین دلیل در هنگام تخلیه باید سونوگرافی انجام شود تا محل دقیق این ژل غیرقابل جذب مشخص شود.
  • عوارضی چون التهاب و تورم بدون عفونت نیز قابل رویت است. و یکی از دلایل ایجاد التهاب و تورم در قسمتی که ژل پاژ وجود دارد خوردن ضربه در آن محل است.
  • ایجاد بروز تورم چرکی به دلیل وجود عفونت یکی از عوارض وجود ژل پاژ در صورت است.
  • گاهی ژل پاژ تزریق شده توسط پزشک نامرغوب است که باعث سفت شدن بافت زیر پوست می‌شود.

از زمانی‌که وجود این عوارض پس از تزریق ژل پاژ تایید شد، یکی به دلیل بروز یکی از این عوارض یا به دلیل ترس از بروز عوارض وجود ژل پاژ در صورت افراد به پزشک مراجعه کرده و اقدام به تخلیه ژل پاژ از صورت می‌کنند.

افزایش سن و کاهش کلاژن باعث ایجاد مشکلات پوستی به خصوص در اطراف چشم‌ها می‌شود. یکی از بهترین و کارآمدترین روش‌های درمان مشکلات پوستی که محبوبیت زیادی در سراسر جهان دارد، ” مزوژل ” است که در مقاله‌ای به صورت کامل به آن می‌پردازیم.

تخلیه ژل پاژ چیست و چگونه انجام می‌شود؟

گاهی اتفاق می‌افتد بیمار پس از تزریق ژل از وضعیت ایجاد شده  بر روی صورت یا لب خود ناراضی است و در همان لحظه درخواست تخلیه ژل پاژ را از پزشک خود دارد. باید بدانید که تخلیه ژل پاژ بسیار حساس است و نیاز به موقعیت مناسبی که پزشک آن را تشخیص می‌دهد دارد.

֎ استفاده از آنزیم برای حل کردن ژل

این روش تنها برای ژل‌هایی که حاوی اسیدهیالورونیک است موثر است. آمپول‌هایی حاوی هیالورونید به محل وجود ژل تزریق می‌شود و با تجزیه مولکول‌های اسید هیالورونیک، ژل را از بین می‌برند.

ژل پاژ چیست

֎ درمان کیست

زمانی‌که سونوگرافی انجام می‌شود و ایجاد کیست توسط ژل پاژ تایید می‌شود که بدن به این ژل واکنش نشان داده است پزشک با توجه یه کیست ایجاد شده و میزان عفونت آن تشخصی می‌دهد که از راه دهان یا از راه پوست به تخلیه کسیت‌ها بپردازد. ژل‌هایی که در عمق قرار دارند از راه دهان و ژل‌های سطحی از راه پوست بهتر تخلیه می‌شوند. روش موثر تخلیه این ژل‌ها ایجاد برش‌های 1 تا 3 میلی‌متری در دهان یا بر روی پوست است و اغلب برای ترمیم این برش‌ها نیاز به بخیه کردن محل شکاف نیست.

֎ درمان توده‌های سفت و توپر

گاهی پس از تزریق ژل با توده های سفت و پر مواجه می‌شویم که باعث ایجاد بدفرمی بر روی صورت ‌می‌شود. شکل و فرم این توده‌ها با کیست‌هایی که به دلیل وجود ژل ایجاد می‌شود کاملا متفاوت است و شبیه تومورهای خوشخیم دیده می‌شوند. تفکیک این دو عارضه توسط سونوگرافی می‌تواند به تشخیص روش تخلیه به پزشک کمک کند.

در زمان بروز توده‌های کوچک و سطحی معمول پزشک از روش سوزنی استفاده می‌کند و این کار با انجام بی‌حسی صورت می‌گیرد و این روش برای توده های عمقی و سفت کاملا نتیجه عکس دارد به همین دلیل پزشک برای تخلیه ژل پاژ در زمان وجود توده‌های سفت و عمقی مانند روش تخلیه کیست عمل می‌کند.

تزریق ژل لب یکی از تکنیک‌های زیبایی است که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است و به عمل‌های مورد توجه و رایج تبدیل شده است. اما گاهی ما از این تزریق رضایت کافی را نداریم. ما در مقاله ”  از بین بردن ژل لب با گرما ” روشی برای از بین بردن این تزریق را بیان نموده‌ایم.

֎ درمان تورم یکدست و بیش‌ از حد

این حالت در تزریق ژل‌هایی دیده می‌شود که با تحریک کلاژن سازی باعث افزایش حجم بافت می‌شود. لازم به ذکر است که بدانید استفاده از ژل‌های کلاژن ساز در  برخی از نواحی صورت ممنوع است و کلا برای تزریق در لب و زیر چشم مناسب نیستند و فقط در مناطق عمقی می‌توانند تزریق شوند. ترجیحا این نوع ژل نباید تخلیه شود اما اگر تشخیص پزشک تخلیه بود هیچگاه نباید از پزشک خود درخواست کنید که ژل پاژ کلاژن ساز را که حاوی بروز عارضه شده است را به یکباره تخلیه کند زیرا آسیب به بافت‌های اطراف حتمی است و باعث باقی‌ ماندن بدشکلی ایجاد شده خواهد بود.

֎ تخلیه ژل با روش لیفت صورت

زمانی از این روش تخلیه استفاده می‌شود که ژل پاژ موجود در صورت از روش‌های دیگر کاملا تخلیه نشده باشد و ناهمواری‌های شدید و چسبندگی‌های زیر پوست، بعد از تخلیه ژل باقی مانده باشد. و با استقاده از بافت‌های چربی گودی‌های ناشی از تخلیه قبلی پر می‌شود.

عوارض و هزینه تخلیه ژل پاژ

همان طور که ذکر شد، ژل پاژ جزو انواع ژل‌هایی است که قابلیت جذب شدن توسط بدن را ندارند و به همین علت، بسیاری از افراد که این ژل را تزریق کرده‌اند، دچار عارضه جا به جایی این ژل در زیر پوست خود می‌شوند که این مسئله سبب می‌شود تا فرد، ظاهری ناخوشایند داشته باشد؛ به همین جهت، این افراد تصمیم می‌گیرند که ژل پاژ را تخلیه کنند.

برای تخلیه ژل پاژ مهم است که فرد علائم عفونت ژل پاژ را بروز ندهد و یا به عبارتی دیگر، عفونت نداشته باشد. در صورتی که علائم عفونت ژل پاژ در فرد متقاضی مشهود باشد، تخلیه ژل بسیار پیچیده‌تر می‌شود و نیاز است که متخصص بر این مسئله نظارت داشته باشد.

در صورتی که فرد تمایل به تخلیه این ژل داشته باشد، باید ابتدا توسط MRI و یا سونوگرافی، محل ژل را در زیر پوست تشخیص داد. برای آن که به درست تخلیه ژل صورت بگیرد، پزشک باید محل دقیق تزریق این ژل، میزان جا به جایی آن در زیر پوست و میزان نزدیکی این ژل به سطح پوست را تشخیص دهد.

هزينه تخليه ژل پاژ با توجه به عوامل زیادی می‌تواند متغیر باشد که از میان آن‌ها می‌توان به میزان سختی تخلیه ژل پاژ و بروز یا عدم بروز علائم عفونت ژل پاژ به عنوان مهم‌ترین عامل در هزينه تخليه ژل پاژ اشاره کرد.

شما بر اساس متخصص و کلینیکی که انتخاب می‌کنید، می‌توانید هزینه‌های متفاوتی را برای تخلیه ژل پاژ متقبل شوید.

در مورد عوارض تخلیه ژل پاژ نیز باید گفت که هنوز عارضه خاصی از تخلیه ژل پاژ گزارش نشده است ولی باید در نظر داشته باشید که افرادی که قبلاً تزریق ژل پاژ را انجام داده‌اند، دیگر نمی‌توانند از هیالورونیک اسید استفاده کنند. شاید این مورد را بتوان جزو عوارض تخلیه ژل پاژ به حساب آورد.

یکی از عوارضی که ممکن است بعد از تزریق ژل لب برای ما بوجود بیاید گلوله شدن ژل می‌باشد. بنابراین ما در مقاله ” درمان خانگی گلوله شدن ژل لب ” به درمان این عارضه می‌پردازیم.

تخلیه ژل پاژ از صورت

در هنگام تخلیه ژل پاژ مقدار اولیه تزریق شده به شدت مهم است و حتما قبل از آن تخلیه ژل پاژ از صورت سونوگرافی انجام می‌شود. اگر حجم کیستی که در سونوگرافی در سونوگرافی دیده می‌شود از حجم تزریق شده اولیه بیشتر باشد نتیجه می‌گیریم که بدن به ژل پاژ تزریق شده واکنش نشان داده است و ممکن است در هنگام تخلیه با عوارضی چون عفونت روبرو شویم. در هربار تخلیه ژل پاژ در لب یا صورت اسکارهای زیرپوستی تشکیل می‌شود که برای تخلیه بعدی ژل پاژ بروز مشکلاتی را در برخواهد داشت و درصد موفقیت تخلیه ژل پاژ در نوبت بعدی را کاهش می‌دهد.

مراقبت بعد از تخليه ژل پاژ

به طور کلی، مراقبت بعد از تخليه ژل پاژ را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد. در صورتی که هر کدام از روش‌های زیر برای تخلیه ژل برای شما صورت گرفته باشد، مراقبت بعد از تخليه ژل پاژ برای شما بر اساس این روش‌ها، متفاوت خواهد بود.

  1. در صورتی که تخلیه ژل پاژ از داخل دهان صورت گرفته باشد:
  2. استفاده از کیسه یخ بر روی محل جراحی در 24 ساعت اول کمک فراوانی به کاهش ورم شما می‌کند.
  3. بعد از صرف هر نوع غذا و آشامیدنی به غیر از آب بلافاصله از دهان‌شویه استفاده کنید.
  4. از استعمال دخانیات و کشیدن قلیان تا یک ماه بپرهیزید.
  5. بعد از جراحی و تخلیه ژل صورت یا تخلیه ژل لب از اموکسی کلاو هر 8 ساعت و استامینوفن هر 6 ساعت یک عدد مصرف کنید.
  6. از مشروبات الکلی تا یک ماه بعد از جراحی تخلیه ژل استفاده نکنید.
  • در صورتی که تخلیه ژل پاژ از خارج از دهان صورت گرفته باشد:
  • بعد از جراحی از سفالکسین استامینوفن هر 6 ساعت یک عدد مصرف کنید .
  • استفاده از کیسه یخ بر روی محل جراحی 24 ساعت اول کمک فراوانی به کاهش ورم شما می‌کند.

البته ذکر این نکته لازم است که بگوییم این موارد تنها جهت آگاهی شما از مراقبت‌هایی که بعد از تخلیه ژل پاژ باید انجام دهید می‌باشد. بهترین کار این است که در خصوص مراقبت بعد از تخليه ژل پاژ ، به صورت تمام و کمال به توصیه‌های پزشک متخصص خود عمل کنید.

کلام آخر

لطفا از ماساژ دادن محل تزریق شده ژل پاژ یا دستکاری و همچنین از انجام روش‌های طب سنتی برای تخلیه ژل‌هایی که دارای عارضه هستند پرهیز کنید. هزینه تخلیه و درمان عوارض ژل پاژ وابسته به اینکه چند سال از تزریق گذشته و در گذشته چندین بار تخلیه شده و نوع ژل تزریق شده دارد. و قطعا هزینه تخلیه بر ای کسانی‌که به صورت مکرر و از چندین نوع ژل برای تزریق استفاده کرده اند حتا اگر مدت زمان آن زیر 5 سال باشد متفاوت است. پس هزینه درمان عوارض تزریق ژل پاژ و تخلیه آن با سونوگرافی و طبق نظر پزشک محاسبه می‌گردد.

امیدواریم با مطالعه این مقاله دید بهتری نسبت به ماهیت ژل پاژ چیست داشته و تصمیم مناسبی برای تزریق یا تخلیه ژل پاژ در لب و دیگر اجزای صورت خود، بگیرید. همچنین در صورت داشتن هرگونه سوال یا ابهامی می‌توانید از طریق همین صفحه و یا واتس آپ با دکتر رجب پور در ارتباط باشید و به پاسخ سوالات خود دست یابید.


سوالات متداول

✅ ژل پاژ چیست ؟

ژل پاژ یا همان پلی‌اکریل آمیر نوعی ژل غیر قابل جذب است که حدود 8 الی 12 سال پیش رایج بود و سال‌هاست که دیگر استفاده نمی‌شود. این ژل به این خاطر که غیر قابل جذب است در صورت یا بدن باقی می‌ماند و به مرور جا به جا می‌شود.

✅ عوارض ژل پاژ چیست ؟

֎ یکی از عوارض قابل توجه قابل توجه ژل پاژ جابه‌جا شدن آن به مرور زمان است که به همین دلیل در هنگام تخلیه باید سونوگرافی انجام شود تا محل دقیق این ژل غیرقابل جذب مشخص شود.
֎ عوارضی چون التهاب و تورم بدون عفونت نیز قابل رویت است. و یکی از دلایل ایجاد التهاب و تورم در قسمتی که ژل پاژ وجود دارد خوردن ضربه در آن محل است.
֎ ایجاد بروز تورم چرکی به دلیل وجود عفونت یکی از عوارض وجود ژل پاژ در صورت است.
֎ گاهی ژل پاژ تزریق شده توسط پزشک نامرغوب است که باعث سفت شدن بافت زیر پوست می‌شود.

✅ تخلیه ژل پاژ چیست ?

گاهی اتفاق می‌افتد بیمار پس از تزریق ژل از وضعیت ایجاد شده  بر روی صورت یا لب خود ناراضی است و در همان لحظه درخواست تخلیه ژل پاژ را از پزشک خود دارد که به روش‌های زیر صورت می‌پذیرد:
֎ استفاده از آنزیم برای حل کردن ژل
֎ درمان کیست
֎ درمان توده‌های سفت و توپر
֎ درمان تورم یکدست و بیش‌ از حد
֎ تخلیه ژل با روش لیفت صورت

دکتر احمدعلی رجب پور

فوق تخصص جراحی پلاستیک ، زیبایی و ترمیمی، عضو هيئت علمى دانشگاه، عضو بنیاد ملی نخبگان ایران، عضو انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران. از جمله خدماتی که دکتر رجبپور ارائه می دهند، عبارتند از: ابدومینوپلاستی، عمل بینی، لیفت سینه، پروتز سینه و غیره.

نظرات

0 0 امتیاز ها
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی ترین
تازه‌ترین
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها