اسپلینت بینی چیست و چه کارایی دارد؟

زمانی که به چهره فرد نگاه می‌کنید بینی دومین عضو زیبایی صورت محسوب می‌شود و همین باعث شده است که در حال حاضر یکی از عمل‌های زیبایی که بر روی صورت انجام می‌شود و پر طرفدار و مورد حمایت است، انجام عمل‌ جراحی بینی باشد. در عمل بینی ، تمامی نواقص بینی بیمار برطرف شده و گاهی نوک بینی به سمت بالا فرم میگیرد.‌ اندازه سوراخ‌های بینی براساس دیگر اعضای صورت توسط پزشک فرم دهی می‌شود که این فرم دهی بعد از عمل انجام شده نیاز به مراقبت دارد که این مراقبت با استفاده ازگچ بینی یا اسپلینت بینی انجام می‌شود.

اسپلینت بینی چیست

اسپلینت بینی چیست و چه کارایی دارد؟

اسپلینت بینی یا همان گچ بینی از مواد متفاوتی ساخته شده است، بعضی از اسپلینت‌ها از سیلیکون و یا آلومینیوم ساخته شده‌اند. البته که نوع اسپلینت بر اساس نیاز شما انتخاب‌ می‌شود و توسط پزشک بهترین آن برای دوره نقاهت شما انتخاب خواهد شد. استفاده از اسپلینت پس از جراحی بینی باعث مراقبت از غضروف بینی ‌تا زمان ترمیم می‌شود. در نتیجه تا حد ممکن از انحرافات احتمالی بعد از عمل جلوگیری خواهد شد.

انواع اسپلینت بینی چیست ؟

همان‌طور که مواد تشکیل دهنده اسپلینت‌ها متفاوت است، اسپلینت‌ها انواع مختلف نیز دارند. اسپلینت‌هایی که برای داخل بینی استفاده می‌شوند و اسپلینت‌هایی که برای خارج بینی استفاده می‌شوند.

در این قسمت به این سوال پاسخ می‌دهیم که اسپلینت داخلی بینی چیست و اسپلینت خارجی بینی به چه دلیل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عمل بینی با قالب کنترلی “روش جدید رینوپلاستی یا همان جراحی زیبایی بینی بوده که بیشترین دغدغه کسانی که می‌خواهند جراحی زیبایی بینی را انجام دهند، یعنی نتیجه عمل بینی را به سادگی به یک مسائله پیش پا افتاده تبدیل می‌کند.

֎ اسپلینت داخلی بینی

اسپلینت داخل بینی یک وسیله جراحی است که در حین عمل در داخل بینی به دلیل رفع کجی تیغه بینی و ترمیم بینی و رفع انحراف از آن استفاده می‌شود و در کل در جهت نگه داشتن تیغه بینی (سپتوم) مورد استفاده واقع می‌شود و اسپلینت داخلی با فشرده کردن غشا مخاطی و پوست باعث کنترل خونریزی داخلی نیز می‌شود. احتمالا شما بعد از عمل از وجود این اسپلینت در بینی خود با خبر نشوید اما لازم است بدانید که اسپلینت داخلی بینی پس از ۳ الی ۷ روز توسط پزشک از بینی شما خارج می‌شود.

اسپیلنت بینی چیست

֎ اسپلینت خارجی بینی

اسپیلت خارجی نیز پس از عمل استفاده می شود و بر روی بینی قرار می‌گیرد، البته که هدف اصلی آن برای محافظت و شکل گیری بینی در زمان آسیب پذیر بودن بینی است. در مجموع می توان گفت اسپلینت خارجی برای محافظت بیشتر استفاده می شود. معمولا اکثر اسپلینت‌های خارجی حدود دو هفته بعد از عمل توسط پزشک از روی بینی بیمار برداشته می‌شوند.

عطسه کردن، سرفه کردن، آرایش کردن، عینک زدن، سولار و آفتاب گرفتن و … از اعمال عادی هستند که در طول روز انجام می‌دهیم اما هنگامی که شما عمل جراحی بینی یا رینوپلاستی انجام می‌دهید تا مدت‌ها نمیتوانید این اعمال را به طور عادی و روزانه انجام دهید زیرا باعث بروز مشکلاتی پس از عمل می‌شود. ما در مقاله ” عطسه بعد از عمل بینی ” نحوه کنترل و پیشگیری آن را برای شما بیان نموده‌ایم.

مزایا استفاده از اسپلینت بینی چیست ؟

در قسمت انواع اسپلینت‌های بینی تعدادی از دلایل استفاده از اسپلینت‌های داخلی و خارجی را به صورت تفکیک شده توضیح دادیم و در این قسمت به مزایا استفاده هر دو نوع اسپلینت می‌پردازیم.

  • حفظ شکل جدید بینی

وجود اسپلینت پس از عمل زیبایی بینی برای بهبود و حفظ شکل جدید و همچنین نتیجه گیری بهتر به شما کمک می‌کنند.

  • محافظت از بینی دربرابر اسیب دیدگی

گچ بینی در مقابله با عفونت‌های بخیه یا هر گونه آسیب دیدن دیگری محافظت می‌کند و علاوه بر این بیماران در دورانی که بر روی بینی آن‌ها گچ وجود دارد باید از هرگونه فعالیت‌های سنگین و یا فعالیت اجتماعی و حتی فعالیت‌های روزمره‌ای که سلامت بینی بیمار را تهدید کند، دوری کنند.

  • کاهش ورم

تورم و کبودی بعد از هرگونه جراحی قطعا برای هر فردی ایجاد می شود، اما وجود چسب و اسپلینت با فشاری که به پوست وارد می‌کنند باعث بهبوده ورم در اطراف بینی می‌شوند و مانع تورم بیش از حد بینی ‌می‌شود.

قبل از برداشتن اسپلینت چه کارهایی باید انجام داد؟

برداشتن اسپلینت و چسب معمولا باعث درد یا ناراحتی بیمار نمی شود اما گاهی بعضی از بیماران موقع برداشته شدن آن از روی صورت خود احساس کشیدگی پوست می‌کنند و این مسئله‌ای جزئی است و کمتر کسی از این موضوع رنج می برد. بهتر است برای جلوگیری از کشیدگی پوست هر چند جزئی با مشورت پزشک خود چند ساعت قبل از برداشتن توسط پزشک، به حمام رفته و کاملا اسپلینت را با فشار آب ملایم شستشو دهید و چند دقیقه بعد از این که به نزد پزشک رفتید، با دستمالی آغشته به آب اسپلینت را مرطوب کنید.

انتخاب جراح باتجربه علاوه بر نتیجه بهتر عوارض کمتری رابرای شما به ارمغان می‌آورد. اما انتخاب این جراح چندان کار آسانی نیست بنابراین ما در مقاله ” بهترین جراح بینی در تهران ” به شما در این انتخاب کمک می‌کنیم.

اگر اسپلینت بینی شل شد، چه کنیم؟

البته که به ندرت اتفاق می‌افتد که اسپلینت در طول مدت بهبودی شل شود، پس به شما توصیه می‌کنیم که اگر این اتفاق افتاد حتما با پزشکان جراح خود تماس  بگیرید.

البته 90% این شل شدگی زمانی اتفاق می‌افتد که زمان برداشته شدن اتل‌ است و مدت زمان وجود گچ بر روی بینی بیمار به گستردگی و موقعیت جراحی بیمار توسط پزشک همچنین به بهبود و ترمیم بینی بستگی دارد. همین امر می‌تواند سبب شل شدگی بیشتر یا کمتر اسپلینت شود.

اسپلینت بینی

شکستگی بینی به نوعی شکاف یا ترک است که اغلب بر روی پل بینی رخ می‌دهد و همراه با درد و کبودی در اطراف چشم‌ها است. در مقاله ” علائم شکستگی بینی ” تمام اطلاعات مورد نیاز در این رابطه را برای شما بیان نموده‌ایم

سخن آخر

درست است که گچ بینی یا اسپلینت بینی شما محکم و با استقامت است اما به اندازه اتل دست یا گچ پا با استقامت نیست . اگر دست شما با بینی‌تان در دوره نقاهت به شدت برخورد کند یا یک شی با حجم سنگین بینی شما را مورد اصابت قرار دهد می‌تواند به بینی شما آسیب برسد. در دوره‌ای  که بینی شما در حال ترمیم و بازسازی است و اسپلینت بر روی بینی شما قرار دارد از برخورد هرگونه شی سنگین به صورت خود خودداری کنید تا بینی شما  آسیب نبیند.

همانطور که میدانید نه تنها گچ بینی بلکه تمامی گچ‌هایی که جهت محافظت و ترمیم اعضای بدن استفاده می‌شوند نیابد به هیچ عنوان خیس شود، خیس شدن گچ باعث شل شدگی آن می شود و استحکام خود را از دست می‌دهد. علاوه بر این دیگر قادر به فرم گیری صحیح بینی نمی‌باشد. امیدواریم با مطالعه این مقاله، اطلاعات خود را در ارتباط با اسپلینت بینی به روز رسانی کرده و بهترین مراقبت را از خود داشته باشید تا بهترین نتیجه را کسب کنید.

دکتر احمدعلی رجب پور

فوق تخصص جراحی پلاستیک ، زیبایی و ترمیمی، عضو هيئت علمى دانشگاه، عضو بنیاد ملی نخبگان ایران، عضو انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران. از جمله خدماتی که دکتر رجبپور ارائه می دهند، عبارتند از: ابدومینوپلاستی، عمل بینی، لیفت سینه، پروتز سینه و غیره.

نظرات

0 0 امتیاز ها
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی ترین
تازه‌ترین
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها