عمل پروتز پستان از جمله اعمال جراحی زیبایی محسوب میشود که پس از گذشت چندین سال دیگر نمیتواند کارایی داشته باشد. به این دلیل که موادی که در پروتز استفاده میشود دچار فرسودگی میشود و حالت خود را از دست میدهد. از این رو دانستن زمان تعويض پروتز سینه برای خانمهایی که این عمل زیبایی را انجام دادهاند ضروری محسوب میشود. در این مقاله قصد آن را داریم تا به این پرسش که چه زمانی باید ایمپلنت سینه را تعویض کنیم و همچنین ضرورت و دلایل انجام این کار را مورد بررسی قرار دهیم. با ما تا پایان مقاله همراه باشید.
آيا پروتز سینه نياز به تعويض دارد؟
از رایجترین سوالات مراجعه کنندگان و زیباجویان میتوان به آيا پروتز پستان نياز به تعويض دارد ؟ ، چه زمانی بهترین زمان تعويض پروتز است؟ و یا چند سال بعد از جراحی لازم است که ایمپلنت پستان را تعویض کنیم؟” در این بخش قصد داریم تا به این سوال پاسخ دهیم.
پیشرفت علم و تکنولوژی باعث شده است که دیگر نیازی به تعویض پروتز نداشته باشید؛ درست برعکس گذشته!
امروزه تنها زمانی را میتوان زمان تعويض پروتز دانست که پروتزها دچار پارگی میشوند و یا فرد با عوارض ناشی از کاشت پروتز پستان مواجه میشود. در غیر اینصورت، تا زمانی که آسیبی جدی به پروتزهای دائمی وارد نشده است، نیازی به تعویض پروتز و ایمپلنت سینه وجود نخواهد داشت.
ناگفته نماند که بررسی پروتزها بعد از 10 سال الزامی است. البته این موضوع به معنای الزامی بودن تعویض پروتز نیست. اما از آن جهت که احتمال پارگی پروتزهای سینه بعد از 10 سال بالا است، لازم است که پروتزها هر 10 سال یکبار بررسی شوند تا پزشک از سالم بودن آنها آگاه شود.
بخاطر داشته باشید که قبل از انجام هر کاری با یک پزشک متخصص و با تجربه مشورت نمایید. البته انتخاب این پزشک کمی سخت است. ما در مقاله ” بهترین جراح سینه در تهران ” به شما در این انتخاب کمک میکنیم.
چرا عمل جراحی تعویض پروتز سینه ؟
پروتز یا ایمپلنت سینه مادهای از جنس سیلیکون یا سالین (آب نمک) است که برای اصلاح و تغییر شکل سینههای خانمها استفاده میشود. امروزه دیگر پروتزهای سالین طرفداران کم تری دارد. زیرا با وجود آن که کم خطر هستند ظاهر سینهها را غیر طبیعی جلوه میدهند به گونهای که فرد مراجعهکننده هیچ تمایلی برای انجام عمل تعویض ایمپلنت سینه ها با پروتز سالین ندارد.
در مقابل پروتزهای سیلیکونی حالتی شبیه به ژله داشته و فرم و ظاهر مطلوب تری برای متقاضیان انجام جراحی پروتز کردن سینه دارند. پروتزهای سیلیکونی از نظر تراکم سیلیکون، شکل و اندازه، انواع مختلفی داشته و هر یک مزایا و معایب مخصوص به خود را دارد.
به طور معمول خانمها پس از بررسی و تحقیق و همچنین مشورت با پزشک خود تصمیم میگیرند از کدام نوع پروتز سیلیکونی استفاده کنند. نکته مهم در عمل پروتز کردن پستان آن است که ایمپلنتها یا پروتزها حالت دائمی ندارند و پس از سالها فرسوده شده و باید تعویض شود. از این رو برایی تشخیص زمان تعويض پروتز سینه باید با پزشک خود مشورت کنید.

ضرورت انجام تعویض پروتز پستان
دلایل تعویض پروتز میتواند ضرورت انجام این عمل را نشان میدهد. در ادامه مقاله به دلایل انجام این عمل جراحی پرداخته ایم.
⇐ رضایت نداشتن از اندازه سینه
برخی از خانمها از سایز سینه خود پس از سالها که عمل ایمپلنت سینه را انجام دادهاند رضایت نداشته و اقدام به تعویض آن میکنند. زیرا با این کار میخواهند سایز سینههای خود را تغییر دهند.
امروزه، انواع پروتز توسط برندهای متنوع تولید میشود و طیف گستردهای از کیفیتها را در برمیگیرد. منتور یکی از بهترین برندها میباشد. ما در مقاله ” پروتز پستان منتور ” به این برند و انواع آن میپردازیم.
⇐ جابجایی یا پارگی بافت پروتز
از جمله دیگر دلایل تعویض پروتز سینه میتوان به جابجا شدن یا پارگی بافت مواد پروتز اشاره کرد. در این صورت خانمها ترجیح میدهند که ایمپلنت پستان خود را تعویض کنند. البته ناگفته نماند که برخی از خانمها ترجیح میدهند جنس سیلیکون پروتز یا مدل آن را هم تغییر دهند که از این رو اقدام به تعویض پروتز میکنند.
⇐ احساس ناراحتی و درد ناشی از کپسول پروتز
از دلایل دیگری که میتواند موجب اینکار شود، درد و ناراحتی ناشی از کپسول پروتز است. زیرا پس از گذشت سال ها از عمل پروتز فرم سینهها تغییر یافته و سبب فشار آوردن به بافت سینهها میشود که هم ظاهر آنها را تغییر میدهد و هم احساس ناراحتی و درد را در قسمت سینهها ایجاد میکند.
زمان تعويض پروتز :
در این بخش قصد داریم تا به بررسی زمان تعويض پروتز سینه بپردازیم. همانطور که در بالا ذکر کردیم این ایمپلنت اصولا نیازی به تعویض ندارد؛ مگر در صورت بروز یکی از مشکلات زیر :
- تشکیل کپسول فشارنده
- پارگی ایمپلنت
- تغییر سایز بیمار
- تغییر وضعیت پوست
در حالت طبیعی، تغییر سایز بیمار و تغییر وضعیت پوست و بافتها امری نرمال در روند افزایش سن به حساب میآید. از آن جهت که پروتز پستان، مصنوعی است، وضعیت ثابت خود را در گذر زمان حفظ میکند و همزمان با افزایش سن و یا چاق و لاغر شدنهای بیمار، تغییر نمیکند. از طرف دیگر، افزایش سن بیمار باعث تغییر وضعیت پوست و کاهش کیفیت آن میشود.
به همین خاطر است که بعد از چند سال پروتزها با شرایط جدید پوست همخوانی نخواهند داشت. همین امر باعث شده است که تمایل برخی از بیماران به انجام جراحی ترمیمی افزایش یابد.
امروزه پروتز بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از نقاط که میتوان از آن استفاده کرد باسن میباشد. ما در مقاله ” پروتز باسن ” همه آنچه را که باید بدانید را بیان نمودهایم.
یکی دیگر از دلایلی که باعث تعویض پروتز سینه ها میشود، کپسول فشارنده است. البته این عارضه بیشتر در گذشته اتفاق میافتاد. در صورتی که امروزه، احتمال بروز آن با وجود تکنولوژیهای جدید و پیشرفته، بسیار کم است.
با این وجود، همزمان با تشکیل کپسول فشارنده در اطراف پروتز ، زمان تعويض ایمپلنت سینه فرا میرسد. این عارضه همراه با نشانههای از جمله درد در ناحیه سینه، عدم تحرک پروتز و بد شکلی سینهها رخ میدهد.
از دیگر عواملی که باعث میشود تا بیمار به جراحی ترمیمی فکر کند، پارگی ایمپلنت و یا نشتی پروتز نمکی است. خوشختانه امروزه پروتزهای دائمی سینه به گونهای تولید میشوند که با فشارهای زیاد هم آسیب نبیند. یک مثال برای پروتزهای مقاوم و جدید، پروتز منتور دائمی است. این پروتز با استفاده از تکنیکهای جدید تولید میشود. به گونهای که بر اثر تصادف و یا اصابت اجسام نوک تیز آسیب نبیند.
نشانههای پارگی پروتز سینه
از نشانههای پارگی این پروتز میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- احساس برآمدگی در گوشهای از سینه
- تغییر شکل سینه و پروتز
- احساس درد در ناحیهای از سینه
- تورم در نقطهای خاص
علت كوچك شدن پروتز سینه چیست؟
همانطور که میدانید هدف اکثر افراد از پروتز پستان بهبود ظاهر سینه و بزرگ کردن آن است. پروتزهای کاشته شده در سینه بعد از مدتی با بدن سازگار میشوند و به شکل گیری فرم طبیعی سینهها کمک میکند. ناگفته نماند که همخوانی پیدا کردن پروتز با سینهها معمولا حدود 3 الی 6 ماه زمان لازم دارد.
سوالی که وجود دارد این است که ” اگر پروتزها مصنوعی هستند، پس علت كوچك شدن ایمپلنت سینه در گذر زمان چیست؟”
اصلیترین دلیل کوچک شدن ایمپلنت ، واکنش نشان دادن بدن به پروتز جایگذاری شده در سینه است. از نشانههای واکنش نشان دادن بدن به این عضو جدید میتوان به مواردی از جمله واکنش التهابی و بروز حساسیت اشاره کرد که هر یک از آنها منجر به تغییر سایز پروتز میشود.
گاهی اوقات هم پارگی پروتز و یا نشتی آن علت كوچك شدن آن میباشد. بهتر است که بعد از جراحی پروتز کردن سینه از انجام فعالیتهایی که باعث وارد شدن فشار به سینههای میشود و یا بلند کردن اجسام سنگین بپرهیزید.

دلایل و نحوه تعویض پروتز سینه
این نکته در ارتباط با چگونگی تعویض پروتز پستان را باید مد نظر قرار دهیم که بسته به دلیلی که مراجعه کننده برای خود دارد، نحوه عمل آن هم متفاوت خواهد بود. برای انجام این عمل جراحی، پس از بیهوش کردن بیمار، جراح بسته به دلیل انجام عمل، برشهایی در سینه ایجاد کرده و پروتز قبلی را تعویض میکند.
مدت زمان آن در هر یک از اعمال جراحی ، چیزی در حدود یک تا دو ساعت زمان میبرد. در ادامه نحوه عمل برای هر یک از دلایل تعویض ایمپلنت سینه را مورد بررسی قرار میدهیم.
⇐ تغییر سایز سینهها
برای تغییر سایز سینهها جراح از محل برش اصلی که پروتز در آن قرار داده شده است استفاده میکند. به این صورت که اگر تمایل به بزرگ تر کردن پروتز دارید جراح فضای سینهها را با برشهایی بزرگ تر کرده تا پروتز بزرگتر را بتواند جایگزین کند. اگر هم مایل هستید ایمپلنت کوچکتری را جایگزین کنید جراح جای اضافی پروتز قبلی را با بخیه کوچکتر میکند تا پروتز جایگزین بتواند به درستی و بدون جابجایی در محل خود قرار گیرد.
⇐ کوچک شدن و انقباض کپسول پروتز
نحوه عمل برای این نوع پروتز به این صورت است که جراح به احتمال زیاد همان برش قبلی را استفاده میکند که پروتز اصلی را در آن جای داده است. به این نحو که کپسول منقبض و سفت شده قبلی را برداشته و پروتز جدید را جایگزین میکند.
⇐ جابجا شدن و ناهنجاری پروتز
برخی از مواقع به دلیل جابجایی و دور و نزدیک شدن پروتزها، موقعیت سینهها هم در وضعیت نامناسبی قرار میگیرد. در این شرایط جراح از طریق برش قبلی، بافت اسکار را از کپسول پیرامون ایمپلنت جابجا میکند و با بخیه زدن پروتز را در موقعیت بهتری قرار میدهد.
به یاد داشته باشید که برای داشتن نتیجه بهتر، انتخاب ” بهترین جراح پلاستیک ” بسیار حائز اهمیت است.
⇐ خارج کردن ایمپلنت
اگر ایمپلمتهای پروتز بزرگ و متورم شده باشد و پوست سینهها کشیده شود، در این صورت جراح ممکن است به جز خارج کردن ایمپلنت لیفت پستان را هم پیشنهاد دهد. برش اضافه کردن پروتز به طور معمول همان برشی است که برایی خارج کردن آن استفاده میشود.
⇐ بالا بردن نوک سینهها
نحوه عمل تعویض پروتز سینه هم ممکن است به دلیل بالا بردن نوک سینهها و آرئول باشد. در این صورت جراح پلاستیک باید برشهای بیشتری را بزند.

شرایط لازم قبل از جراحی تعویض پروتز سینه
این مساله اهمیت دارد که پیش از انجام جراحی تعویض پروتز پستان شرایط لازم را داشته باشیم. نخست این که در قسمت سینهها احساس درد کنیم. دوم این که بافت سینهها تغییر یافته و کپسول پروتز به سینهها فشار بیاورد. شرایط بعدی آن است که در ناحیه پستان احساس بزرگی و برجستگی و همچنین بافت غیر طبیعی سینه را احساس کنیم. و نهایتا آن که تغییر وزن که به صورت افزایش یا کاهش است رخ دهد.
ضرورت معاینه سالانه ایمپلنت پستان
خانمهایی که این عمل جراحی را انجام دادهاند لازم است هر ساله حداقل یک بار به جراح پلاستیک که ایمپلنت کردن سینه را انجام میدهد مراجعه کنند. تا در صورتی که به انجام سونوگرافی و ام آر آی نیاز است آن را تجویز کند.
به طور کلی اگر جواب سونوگرافی و ام آر آی نرمال باشد و از نظر معاینه هم مشکلی وجود نداشته باشد و همچنین خود فرد از اندازه سینههای خود راضی بوده و عوارض چندانی را هم احساس نکند، نیازی به تعیین زمان تعويض پروتز سینه نخواهد داشت و این پروتزها میتواند همچنان استفاده شود.
چند سال بعد از جراحی سینه باید ایمپلنت سینه را تعویض کرد؟
واقعیت این است که هیچ زمان دقیقی برای تعویض پروتز وجود ندارد. فناوریهایی که در برندهای مختلف طی سالها به کار رفته است، سبب بیشتر شدن مدت استفاده از پروتزها شده است. آخرین مدل از پروتزها را میتوان در حدود 15 سال از آن استفاده کرد.
این پروتزها به پروتز دائمی معروف هستند و شکل خود را تا سالها حفظ میکنند. آخرین نسل پروتزها در صورت فشرده و حتی پاره شدن شکل خود را حفظ کرده و از لایه اولیه سیلیکونی در لایه دیگر قرار میگیرند. پروتزهایی که از جنس سیلیکون ساخته میشوند فشردهتر و سفتتر بوده که برای جایگذاری در محل آن، باید بریدگی بیشتری ایجاد شود.
داشتن شکمی زیبا بسیار در اعتماد بنفس ما تاثیر گذار است بنابراین مطالعه مقالهی ” بهترین جراح زیبایی شکم در تهران ” را به شما پیشنهاد میکنیم.
مراقبتهای قبل و بعد از عمل تعویض پروتز سینه
به منظور انجام عمل جراحی تعویض پروتز ضروری است مراقبتهای بهداشتی و پزشکی را انجام دهید. مراقبتهای قبل از انجام عمل جراحی تا زمان انجام عمل ادامه پیدا میکند و مدت زمان مراقبتهای پس از انجام عمل هم به طور معمول با نظر پزشک تجویز میشود. در ادامه مراقبتهای قبل و بعد از عمل بیان شده است.
⇐ مراقبتهای قبل از تعویض ایمپلنت سینه
فرد باید از حداقل یک ماه قبل از عمل، دخانیات، قرصهای رقیق کننده خون همانند آسپرین و همچنین نوشیدنیهای الکلی را مصرف نکرده باشد. علاوه بر این پزشک جراح باید از سلامت جسمانی متقاضی اطمینان پیدا کرده و بیهوشی او مشکلی نداشته باشد و مورد تایید باشد.
⇐ مراقبتهای پس از تعویض پروتز پستان
پس از انجام عمل تعویض پروتز، ضروری است مراقبتهای درمانی لازم را انجام دهید. تا عمل جراحی نتیجه مطلوب خود را به دست آورد. البته توصیه میشود قبل از زمان تعويض پروتز سینه برای چند روز در خانه استراحت کافی کنید. پس از انجام عمل جراحی نیز، بهتر است برای چند هفته امور روزمره را سبکتر کرده و کارهای سنگین همانند بلند کردن وسایل سنگین و حتی در آغوش گرفتن کودکتان را انجام ندهید.
شروع فعالیتهای روزانه
پس از بهبودی نسبی برای از سر گرفتن کارهای روزانه و شغلی و همچنین ورزش کردن پزشک خود را در جریان گذاشته و با او در این مورد مشورت کنید. پزشک شما با مشاهده روند بهبود عمل جراحی، فعالیتهایی را که براییان ضرر ندارد را تجویز میکند. در صورتی که پزشک شما انجام آم آر آی و سونوگرافی را تجویز کرد لازم است دستور پزشک را انجام داده تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری کنید.
مانند پروتز برای سینه، پروتز برای گونهها نیر وجود دارد که ما در مقاله ” پروتز گونه ” در مورد انواع، مزایا و معایب آن توضیح دادهایم.

کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم تا درباره موضوع تعویض پروتز سینه مطالبی را برای خوانندگان گرامی بیان کنیم. همان طور که گفتیم ضرورتها و دلایل آن مختلف است و هر فرد با توجه به نیازی که دارد اقدام به انجام این کار میکند. البته باید بدانیم تشخیص زمان تعويض ایمپلنت پستا با انجام معاینه سالانه زیر نظر پزشک جراح امکانپذیر میشود. زیرا ممکن است در صورت نبود عوارض و ناراحتی با تجویز پزشک پروتز قبلی نیازی به تعویض نداشته باشد.
« سوالات متداول »
هیچ زمان دقیقی برای تعویض پروتز وجود ندارد. فناوریهایی که در برندهای مختلف طی سالها به کار رفته است، سبب بیشتر شدن مدت استفاده از پروتزها شده است. آخرین مدل از پروتزها را میتوان در حدود 15 سال از آن استفاده کرد.
فرد باید از حداقل یک ماه قبل از زمان تعويض پروتز پستان دخانیات، قرصهای رقیق کننده خون همانند آسپرین و همچنین نوشیدنیهای الکلی را مصرف نکرده باشد.
لازم است هر ساله حداقل یک بار به جراح پلاستیک که پروتز کردن سینه را انجام میدهد مراجعه کنند. تا در صورتی که به انجام سونوگرافی و ام آر آی نیاز است آن را انجام دهید.