عوارض بیهوشی عمل بینی چیست ؟

عمل بینی با بیهوشی بهتر است یا بی‌حسی ؟ عوارض بیهوشی عمل بینی چیست ؟ خوشبختانه اکثر افرادی که برای مشاوره جراحی زیبایی بینی به پزشک مراجعه می‌کنند ، در رابطه با دکتر بیهوشی و نوع دارو سوال می‌پرسند و این موضوع نشان می‌دهد که سطح آگاهی افراد از داروهای بیهوشی و عوارض آن بالا رفته است. یکی از قدیمی‌ترین داروهای بیهوشی «هالوتان» است که در مقایسه با سایر داروها ، انتخاب مناسب‌تری است. اما همزمان با پیشرفت علم ، نسل جدیدی از داروهای بیهوشی از قبیل دسفلوران و سووفلوران به بازار عرضه شده که نسبت به داروهای قبل بهتر و کم عوارض‌تر هستند.

 

بیهوشی بعد از عمل بینی - دکتر رجب پور

 

بیهوشی در سطح‌های مختلفی انجام می‌شود. مانند :

  • بی‌حسی موضعی

  • بیهوشی عمومی

  • آرام‌بخش وردیدی

      در ادامه مقاله به عوارض بیهوشی بعد از عمل بینی ، احتمال به هوش نیامدن بعد از عمل بینی ، عوارض داروی بیهوشی بعد از عمل بینی و علت به هوش نیامدن بعد از عمل بینی خواهیم پرداخت و تک تک این موضوعات را با هم بررسی خواهیم کرد پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

      عوارض بیهوشی عمل بینی

      هنگامی که فرآیند بیهوشی توسط متخصص بیهوشی و زیر نظر پزشک انجام می‌شود ، از امنیت و اطمینان بالایی برخوردار است و عوارض بیهوشی بعد از عمل بینی تا حد قابل توجهی کاهش می‌ یابد. اما امن بودن به معنای عدم بروز هیچ گونه عارضه ای نیست ؛ چرا که در هر صورت مصرف هر نوع داروی ساده ای نیز با عوارض خاصی در برخی افراد همراه است و داروی بیهوشی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

      یکی از نگرانی های افراد در خصوص مصرف داروی بیهوشی ، ترس از به هوش نیامدن به کما رفتن و مرگ در اثر تزریق داروی بهوشی است ؛ این در حالی است که احتمال فوت بیمار در حین عمل در شرایطی که بیماری‌های زمینه‌ ای مانند فشار خون ، بیماری‌ های قلبی ، نارسایی قلبی پیشرفته ، نارسایی ریه و غیره وجود داشته باشد ، و بیمار این موضوع را به پزشک خود اطلاع نداده باشد ، امکان پذیر است. امروزه برای جلوگیری از بروز هر نوع عارضه جدی و حفظ سلامت بیماران حتما پیش از جراحی آزمایش هایی تجویز خواهد شد و پروسه بیهوشی طبق شرایط بدنی هر فرد و با کنترل کامل متخصص بیهوشی در طی عمل جراحی انجام می شود که این موضوع عوارض و خطرات جدی آن را کاهش داده است.

      از دیگر عوارض بیهوشی عمل بینی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

      • حالت تهوع و استفراغ

      یکی از رایج‌ترین عوارض بیهوشی عمل بینی ، حالت تهوع و استفراغ است. معمولا در 24 ساعت اولیه پس از جراحی ، فرد دچار حالت تهوع و استفراغ می‌شود. به طور معمول این عوارض بعد از چند ساعت از بین خواهد رفت و به ندرت دیده شده است که این پیامدها تا چند روز ادامه پیدا ‌کند.

      خبر خوب این است که امروزه به دلیل استفاده از بهترین داروهای بیهوشی در کشور ، تهوع و استفراغ ناشی از جراحی به شدت کاهش یافته است.

       

      بیهوشی بعد از جراحی بینی - دکتر رجب پور

       

      • گلو درد

      یکی دیگر از عوارض بیهوشی جراحی بینی ، احساس گلو درد است که اغلب با گرفتگی خفیف صدا و خشکی دهان همراه می‌شود. همانطور که گفته شد گلودرد از عوارض بیهوشی بعد از عمل بینی می‌باشد اما ما در مقاله ” گلودرد بعد از عمل بینی ” به صورت کامل این موضوع را تشریح کرده‌ ایم.

      • سر درد

      یکی از عارضه‌هایی که در بیهوشی موضعی رخ می‌ دهد ، سردرد ، خواب‌آلودگی کوتاه مدت ، سرگیجه و … است که در اغلب افراد که تحت بیهوشی موضعی قرار می‌گیرند ، دیده می‌شود.

      • درد عضلانی

      در طول عمل جراحی ، بدن و اندام‌ ها به طور نا متعارف قرار می‌ گیرند و همین موضوع باعث احساس درد در شانه‌ ها ، کمر و قفسه سینه می‌شود. معمولا این درد بعد از 2 الی 3 روز بدون نیاز به داروی خاص از بین می‌ رود.

      برخی مواقع بیهوشی در افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی و کبدی باعث به وجود آمدن رویدادی نامطلوب می‌ شود. از سوی دیگر ، افراد سیگاری بیشتر از سایرین در معرض این عوارض قرار می‌ گیرند.

      عوارض داروی بیهوشی بعد از عمل بینی

      برخی از پزشکان جهت پیشگیری از عوارض بیهوشی عمل بینی ، استفاده از بی‌ حسی را ترجیح می‌ دهند. اما دسته‌ ای دیگر بر این عقیده هستند که با رعایت نکات و استانداردهای پزشکی ، می‌ توان عوارض داروی بیهوشی را به حداقل رساند و داروهای بیهوشی را انتخاب مناسب‌ تری برای جراحی زیبایی بینی می‌ دانند.

      بازه زمانی لازم جهت عمل بینی یک الی دو ساعت است و در این مدت زمان ، فرد تحت تاثیر دارو بیهوشی قرار دارد تا جراح بینی تهران بتواند با آرامش کار خود را آغاز کند. به همین خاطر ، انتخاب نوع بیهوشی ، یک تصمیم حیاتی برای بیمار و پزشک است ؛ زیرا  نوع بیهوشی و روش استفاده از آن ، تاثیر متفاوتی در نتیجه عمل و عوارض ناشی از جراحی می‌گذارد.

      عوارض فوق را بیشتر به عنوان عوارض کوتاه مدت می‌شناسند. گاهی بیهوشی عمل بینی همراه با عوارض بلند مدت خواهد بود. این عوارض به ندرت پیش می‌ آیند و اکثر افرادی که این عوارض را تجربه می‌ کنند ، مسن هستند و یا مبتلا به بیماری‌ های خاص می‌ باشند.

      عواض بلند مدت بیهوشی شامل هذیان‌ گویی یا اختلال حافظه می‌ شود. گاهی فرد در اثر بیهوشی ، مبتلا به فراموشی یا آلزایمر می‌ شود و افراد را تا مدتی به یاد نمی‌ آورد.

      علت به هوش نیامدن بعد از عمل بینی چیست؟

      در صورتی که فرد تحت عمل جراحی رینوپلاستی قرار داشته باشد ، باید بعد از اتمام جراحی به هوش بیاید. در غیر این صورت ممکن است که اتفاقی در حین عمل رخ داده باشد و احتمال به هوش نیامدن بعد از عمل بینی را افزایش دهد. وارد شدن آسیب به سیستم تنفسی بیمار ، یکی از این اتفاقات است.
      در طول عمل ، لوله‌ ای در نای بیمار کار گذاشته می‌ شود. اگر لوله از مکان اصلی خود خارج شود ، بیمار دچار وقفه‌ تنفسی می‌ شود. خبر خوب این است که با پیشرفت علم و تکنولوژی و استفاده از دستگاه‌های پیشرفته ، بروز این مشکل به حداقل رسیده است.

      به گونه‌ای که در صورت بروز چنین مشکلی ، دستگاه سریعا هشدار می‌ دهد و پزشک متوجه وضعیت خطرناک بیمار می‌ شود. در صورتی که متخصص بیهوشی استانداردهای پزشکی را در نظر بگیرد ، احتمال بروز مشکل در حین عمل برای بیمار به حداقل می‌ رسد.
      گاهی اوقات ممکن است که فرد به صورت ژنتیکی به داروی بیهوشی حساسیت داشته باشد. این اتفاق که به ندرت پیش می‌ آید ، می تواند باعث ایجاد اختلال در به هوش آمدن بیمار شود.

      با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی در حوزه سلامت و زیبایی و همانطور که علت به هوش نیامدن بعد از عمل بینی را دریافتید باید بدانید که امروزه درصد رخ دادن این اتفاق بسیار کم است. اما یکی دیگر از علت به هوش نیامدن بعد از جراحی بینی می‌تواند انتخاب اشتباه در تیم جراحی و تیم بیهوشی باشد. بنابراین انتخاب جراح بینی خوب و با تجربه در این امر بسیار مهم است.

      عوارض داروی بیهوشی بعد از عمل بینی - دکتر رجب پور

       

      انتخاب داروهای بیهوشی برای عمل بینی

      در گذشته از داروهای با ریسک بالا برای جراحی بینی استفاده می‌ کردند. خوشبختانه ، روز به روز با گسترش علم پزشکی و پیشرفت تکنولوژی ، داروهایی کم‌ خطر و ایمن به بازار عرضه شدند. بخاطر داشته باشید که انتخاب داروی بیهوشی بسیار مهم می‌باشد ؛ زیرا عوارض داروی بیهوشی بعد از جراحی بینی را به صورت قابل ملاحظه‌ ای کاهش می‌ دهد.

      در گذشته از داروهایی مانند آنفلوران ، ایزوفلوران و هالوتان جهت بیهوشی بیماران استفاده می‌ کردند. اما در حال حاضر ، پزشکان ایرانی از داروهایی کم‌ خطر و ایمن مانند فنتانیل ، آترا کوریوم ، پروپوفول استفاده می‌ کنند.

      روند انجام بیهوشی عمل بینی چگونه انجام می‌شود ؟

      عملیات بیهوشی باید توسط متخصص بیهوشی انجام شود. دوز دارو و نوع آن ، بسته به نوع جراحی و وضعیت بیمار متفاوت است و تشخیص آن برعهده پزشک خواهد بود.

      به طور کلی ، فرآیند بیهوشی عمل بینی در چهار مرحله انجام می‌شود که به شرح زیر می‌ باشد:

      • مرحله Induction یا القاء.
      • مرحله Excitement Stage یا تهیج بیهوشی.
      • مرحله Surgical Anaesthesia یا بیهوشی جراحی.
      • مرحله Overdose یا اوردوز. 

      سخن آخر

      هرگونه جراحی و عمل زیبایی ممکن است عوارض بی شماری داشته باشد ، لذا در این مقاله به طور مفاصل به تمامی عوارض بعد از بیهوشی جراحی بینی اشاره کردیم و سعی داشتیم به سؤالات شما عزیزان در رابطه باعوارض این دارو به طور کامل پاسخ دهیم. با آگاهی و دانش کافی از اثرات داروی بیهوشی بعد از عمل بینی می‌ توانید بر ترس و استرس خود در هنگام عمل بینی غلبه کنید. یکی از نکات مهم قبل از انجام عمل دریافت مشاوره از پزشک متخصص و کسب اطلاعات لازم درباره تمامی عوارض جراحی بینی می‌باشد. در صورتی که جراحی بینی توسط پزشکی مجرب و ماهر انجام شود ، به طبع عوارض به طرز چشمگیری کاهش می‌ یابد و بیماران بدون هیچ گونه نگرانی و استرس ، پس از طی کردن دوران نقاهت به زندگی عادی و انجام فعالیت‌های روزانه خود بازگردند.

      جهت مشاوره و آشنایی بیشتر با عوارض بیهوشی عمل بینی می‌توانید به مطب دکتر احمد علی رجب پور فوق تخصص جراحی پلاستیک ، ترمیمی و زیبایی در تهران به صورت حضوری مراجعه کنید.


      سوالات متداول

      ✅ کدام بیهوشی عمل بینی برای من مناسب است ؟

      نوع داروی بیهوشی عمل بینی و روش انجام آن ، براساس نوع عمل و تشخیص متخصص بیهوشی انتخاب می‌ شود. البته در عمل زیبایی بینی بیشتر از بیهوشی عمومی استفاده می‌ کنند.

      ✅ بیهوشی عمومی در عمل جراحی بینی چگونه انجام می‌ شود ؟

      یکی از رایج‌ ترین روش‌ های بیهوشی در عمل بینی گوشتی و استخوانی ، بیهوشی عمومی است. قبل از آغاز فرآیند عمل ، متخصص بیهوشی براساس آزمایش‌های ارائه شده ، میزان و نوع داروی بیهوشی را انتخاب و آماده کرده و از طریق رگ به بیمار تزریق می‌ کند.
      در این نوع از بیهوشی ، ماهیچه‌ ها شل می‌ شوند و قادر به نگهداشتن مجرای تنفسی نیستند. به همین خاطر ، فرد نمی‌ تواند به راحتی نفس بکشد. از این جهت ، لوله‌ای پلاستیکی که به دستگاه تنفس مصنوعی وصل است ، وارد نای بیمار می‌ شود.

      ✅ برای جراحی بینی ، بیهوشی موضعی بهتر است یا آرام‌ بخش وریدی ؟

      کاربرد بی‌ حسی موضعی در عمل‌ های سرپایی است. این روش را به هیچ عنوان برای عمل زیبایی بینی پیشنهاد نمی‌ کنیم.
      در روش آرام‌ بخش وریدی ، داروی بیهوشی به فرد تزریق می‌ شود و بیمار به خواب می‌ رود. سپس ، پزشک با استفاده از بی‌ حسی موضعی تلاش می‌ کند تا درد بیمار را کاهش دهد. در این روش ، بیمار قادر به نفس کشیدن است و تا حدی هوشیاری دارد.

      ✅ عوارض بیهوشی عمل بینی چیست ؟

      سر درد ، گلو درد ، درد عضلانی و احساس تهوع و استفراغ از عوارض بیهوشی عمل بینی می‌ باشند.

      ✅ علت به هوش نیامدن بعد از عمل بینی چیست؟

      رخ دادن اتفاقاتی غیر منتظره ، انتخاب جراح نامناسب و داشتن حساسیت ژنیتیکی به داروهای بیهوشی می‌تواند علت به هوش نیامدن بعد از عمل بینی باشد که امروزه با پیشرفت تکنولوژی و علم پزشکی احتمال به هوش نیامدن بعد از جراحی بینی بسیار کم شده است.

      دکتر احمدعلی رجب پور

      فوق تخصص جراحی پلاستیک ، زیبایی و ترمیمی، عضو هيئت علمى دانشگاه، عضو بنیاد ملی نخبگان ایران، عضو انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران. از جمله خدماتی که دکتر رجبپور ارائه می دهند، عبارتند از: ابدومینوپلاستی، عمل بینی، لیفت سینه، پروتز سینه و غیره.

      نظرات

      0 0 امتیاز ها
      آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
      اشتراک در
      اطلاع از
      guest
      0 دیدگاه ها
      بازخوردهای آنلاین
      مشاهده همه دیدگاه ها