داروهای بعد از عمل بینی ، یکی از مهمترین مسائل برای افرادی است که قصد دارند عمل جراحی بینی انجام دهند و در این زمینه، نگرانیهای مختلفی دارند که باید پس از مشورت با پزشک خود، نسبت به مصرف این داروها اقدام کنند. در این مقاله از مجموعه مقالات بلاگ دکتر رجب پور، موضوع داروهای بعد از عمل بینی را بررسی میکنیم. شما میتوانید با خواندن این مقاله، در زمینه داروهایی که پس از عمل بینی میتوانید آنها را مصرف کنید، اطلاعات مفیدی به دست آورید ولی این نکته نیز لازم به ذکر است که در مورد داروهای بعد از عمل بینی که فرد میتواند مصرف کند، بین پزشکان و متخصصین همواره اختلافاتی وجود دارد؛ این اختلافات در بسیاری از موارد ناشی از تفاوت در روشهایی است که پزشکان برای جراحی بینی از آنها استفاده میکنند.
به طور کلی، بهتر است قبل از انجام عمل جراحی بینی، این مقاله را بخوانید و اطلاعات آن را به دانش خود در این زمینه بیفزایید ولی در خصوص مصرف این داروها، به هیچ عنوان پیشنهاد نمیکنیم که خودسرانه از داروهایی که در این مقاله معرفی شده است به عنوان داروهای بعد از عمل بینی استفاده کنید. در زمینه داروهای بعد از عمل بینی حتماً با پزشک متخصص و جراح پلاستیک خود مشورت کنید تا وی بتواند با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد بدن شما و بافت بینی خاص شما و همچنین روش جراحی که به کار برده است، برای شما داروهای بعد از عمل بینی را تجویز کند. به هیچ عنوان خودسرانه از داروهایی که در این مقاله معرفی شدهاند به عنوان داروهای بعد از عمل بینی استفاده نکنید و از اطلاعات این مقاله تنها برای افزایش آگاهی خود در این خصوص استفاده کنید.
در ادامه به بررسی داروهای بعد از عمل بینی میپردازیم.
قبل از عمل بینی چه دارویی نباید خورد ؟
برای پاسخ به این سال که قبل از عمل بینی چه دارویی نباید خورد ، بهتر است توجه داشته باشید که پیش از عمل بینی، حتماً جزئیات تمامی داروهایی که مصرف میکنید را با پزشک متخصص و جراح پلاستیک خود مطرح کنید. مصرف بسیاری از داروها قبل از عمل بینی، مجاز است و موردی ندارد، برخی از این داروها ضروری هستند که مصرف شوند و برخی دیگر در مقابل، کاملاً خطرناک محسوب میشوند به طوری که شاید حتی لازم باشد مصرف بعضی از این داروها را از چند ماه قبل از انجام عمل بینی قطع کنید.
بسیاری از داروهایی که شاید حتی به ذهنتان هم خطور نکند که برای عمل بینی خطرناک باشند، برای این عمل بینی مشکلات بسیاری را به وجود آورند و نیاز است که از چند ماه قبل، مصرف آنها را قطع کنید؛ شاید داروهایی همچون ویتامینها، مکملها، ترکیبات گیاهی، مواد نیروزا، مواد آرایشی و مواد دیگری از این دست، در این دسته جای گیرند و این موضوع از اهمیت ویژهای برخوردار است که تمامی این موارد را با پزشک متخصص خود مطرح کنید. همچنین سابقه ابتلا به هرگونه بیماری در گذشته و مصرف دارو در گذشتههای دور و نزدیک همگی مهم هستند و باید ذکر شوند. شما این طور فرض کنید که همه داروها و همه بیماریها مهم هستند و باید همه آنها را به اطلاع پزشک متخصص خود برسانید.
در این خصوص، داروهایی وجود دارند که مهمتر هستند و نباید از آنها غافل شوید. در ادامه به معرفی این داروها میپردازیم.
قبل از هر موضوعی برای کسب نتیجه بهتر شما باید به پزشک خود اعتماد کرده و طبق دستورالعملهای وی پیش بروید. اما انتخاب جراح باتجربه و متخصص نیز بسیار پراهمیت میباشد. ما در مقاله ” بهترین جراح بینی ” به شما در این انتخاب کمک میکنیم.
قبل از عمل بینی چه دارویی نباید خورد؟ (لیست داروهای مهم!)
֎ آکوتان
مصرف آکوتان (به جز موارد خاصی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم) برای بیشتر افراد متقاضی عمل بینی، از سه ماه قبل از عمل تا یک سال پس از آن، ممنوع است زیرا میتواند باعث اختلال در روند ترمیم بافتها شود. اگر شخصی دچار جوشهای شدید در صورت خود میباشد، باید از داروهای دیگری برای درمان این عارضه پوستی استفاده کند.
داشتن پوست سالم و بدون آکنه برای جراحی بینی، یکی از اولویتها محسوب میشود. از سوی دیگر، عمل جراحی بینی بنا به دلایل متعددی استعداد و خطر آکنه صورت را چندین برابر میکند.
بنابراین بیماران بیشتر وسوسه میشوند تا از آکوتان استفاده کنند تا زودتر از شر جوشهای صورت خود خلاص شوند ولی باید به این نکته توجه داشته باشند که مصرف آکوتان، عوارض جبرانناپذیری برای بینی عمل شده ایجاد خواهد کرد.
همچنین باید ذکر کرد که برای درمان آکنه، داروهای مناسبی به جز آکوتان نیز وجود دارد که افراد متقاضی عمل جراحی بینی، میتوانند از آنها استفاده کنند. اگر مورد شما بسیار شدید و خاص است، دکتر رجب پور میتواند با مشاوره با متخصصان پوست، بهترین جایگزین را برای پوست صورت شما توصیه کند.
اگر از این دارو، یعنی آکوتان، استفاده میکنید، حتماً پیش از عمل بینی، آن را با پزشک متخصص خود در میان بگذارید و در طول قبل و بعد از عمل بینی در دوران نقاهت، از هیچ نسخه دارویی دیگری به جز آن چه که دکتر متخصص جراحی پلاستیک شما به شما میدهد، استفاده نکنید.
یکی از مهمترین تداخلات دارویی که در عملهای زیبایی طی سالیان اخیر اتفاق افتاده است، مربوط به این دارو میباشد که نام علمی آن، ایزوترتینوئین میباشد. مصرف اصلی این دارو برای درمان جوشهای صورتهای چرب میباشد که البته تجویز و مصرف آن نیازمند تستهای کبدی و تأیید پزشک متخصص در زمینه پوست میباشد.
بسیاری از افراد ممکن است به دلیل نامهای تجاری این دارو که در بازار وجود دارد، گیج شوند ولی نکتهای که مهم است این میباشد که حتماً نسخه دارویی که طی شش ماه اخیر برای پوست خود مصرف کردهاید را به پزشک متخصص خود نشان دهید و توصیههای لازم در این خصوص را از وی بپرسید. نامهای تجاری معمول این دارو در بازار عبارتاند از آکوتان، روآکوتان، دکوتان، آکنوترن و یا نامهای دیگر از این دست. در نظر داشته باشید که مصرف این دارو برای افرادی که جراحی زیبایی انجام میدهند، ممنوع است مگر در مواردی خاص که چربی پوست بسیار زیاد میباشد و پزشک برای کنترل این مقدار چربی پوست، به مدت محدودی مصرف این دارو را برای بیمار تجویز مینماید.
֎ آسپرین
این دارو به دلیل احتمال افزایش خونریزی باید سه هفته قبل از عمل مصرف نشود و تا سه هفته پس از عمل هم مصرف نشود. از خانواده آسپیرین داروهایی مثل ایپوبروفن، دیکلوفناک، ناپروکسن، پیروکسیکام و غیره نیز، تا حدودی دارای چنین اثری هستند. این داروها به طور شایعی بهعنوان مسکن، استفاده میشوند که برای بیماران جراحی بینی مناسب نیستند و بخصوص در فاصله نزدیک عمل، بهتر است استفاده نشوند.
برای بیمارانی که روزانه و به طور منظم و عادتی از این داروها استفاده میکنند باید مانند آسپیرین، قطع و پس از مشورت با متخصصین مربوطه جایگزین مناسب آن شروع شود تا خطر خونریزی به حداقل برسد.
در گذشته عمل بینی بیشتر به بانوان اختصاص داشت و بیشترین متقاضیان این عمل جراحی زیبایی را جامعه بانوان تشکیل میداد اما امروزه این عمل در بین مردان نیز رایج شده است. بنابراین ما در مقاله ” عمل بینی مردانه ” این عمل را مورد بررسی قرار دادهایم.
داروهای بعد از عمل بینی که ممکن است برای شما تجویز شود
داروهای بعد از عمل بین که ممکن است برای شما تجویز شود، شامل نسخهای شامل دو نوع آنتیبیوتیک یعنی “کپسول سفالکسین 500 هر 6 ساعت” و ” قرص سیپروفلوکساسین 500 هر 12 ساعت ” است. باید توجه داشته باشید که این دو دارو را باید دقیقاً سر وقت خود مصرف کنید و به طور منظم آنها را بخورید. در بسیاری از موارد، عدم رعایت نظم در مصرف داروهای آنتیبیوتیک میتواند منجر به عفونت شود که بستری دوباره و یا حتی عمل مجدد و عوارض دراز مدت بینی را در پی خواهد داشت. بعضی بیماران به این بهانه که ضعف دارند یا حساسیت دارند، خود سرانه دارو را کم یا قطع کردهاند و باعث پدید آمدن این مشکلات شدهاند.
در صورت بروز هرگونه مشکل، باید با مطب در تماس باشید تا در صورت لزوم با دستور پزشک، دارو تعویض یا دوز آن تغییر یابد.
قرص سرماخوردگی بزرگسالان یکی دیگر از داروهای بعد از عمل بینی میباشد که برای کاهش درد بینی، سردرد، گلودرد و به طور کلی درد بعد عمل، تورم و گرفتگی بینی و کم کردن خونابه و سایر علائم در بیمار، تجویز میشوند. افراد میتوانند در سه وعده صبح، ظهر و شب، دو قرص مصرف کنند.
نکتهای که بسیار مهم است، این میباشد که برای مصرف داروهای تجویزی، از خود استدلال نسازید. بسیاری از بیماران از مصرف داروهای بعد از عمل بینی نظیر سرماخوردگی بزرگسالان امتناع کردهاند به این دلیل که سرما نخوردهاند. اگر در مصرف دارویی شک دارید و یا میخواهید دلیل مصرف آن را بدانید، بهتر است از پزشک متخصص خود در این زمینه سال بپرسید و خودسرانه مصرف آن را کنار نگذارید.
تجویز داروی سرماخوردگی بزرگسالان به دلیل استامینوفنی که دارد، برای جلوگیری از درد بعد از عمل بینی میباشد و معمولاً همان دز اندکی که در این دارو وجود دارد، برای مسکن بعد از عمل بینی کافی است. مگر در مواردی که پزشک متخصص برای کاهش درد ناشی از عمل بینی، برای شما استامینوفن کدئین تجویز مینماید. بدون اجازه پزشک متخصص خود، از هیچ داروی مسکن دیگری استفاده نکنید.
همچنین قرص ویتامین ث که به صورت قرص جوشان روزانه یک عدد تجویز میشود به ترمیم بهتر بینی کمک میکند.
برای کنترل آب ریزش بینی و نیز عطسههای بعد از عمل بینی، قرص آنتی هیستامین دکونژستان و قرص لوراتادین داروهای بعد از عمل بینی هستند که به این منظور تجویز میشوند.
برای کاهش تورم ناشی از عمل بینی نیز، آمپول دگزامتازون به عنوان یکی از داروهای بعد از عمل بینی تجویز میشود که عصر روز بعد از عمل بینی باید به صورت عضلانی تزریق شود.
پماد تتراسایکلین چشمی یک درصد نیز جزو داروهای بعد از عمل بینی میباشد که باید محل بخیههای جلوی بینی، هر شب با آن چرب شود.
سخن پایانی
در این مقاله از بلاگ وب سایت رسمی دکتر احمدعلی رجب پور، به بررسی موضوع داروهای بعد از عمل بینی پرداختیم و نات ویژه در این زمینه را نیز معرفی کردیم. یکی از مهمترین نکاتی که در مورد داروهای بعد از عمل بینی وجود دارد، این است که نباید این داروها را به طور خودسرانه مصرف کنید. صرف این که در مورد داروهای بعد از عمل بینی مقالهای خواندهاید، شما را در این زمینه متخصص نمیکند. در این خصوص، حتماً طبق برنامهای که پزشک متخصصتان برای بعد از عمل شما تعیین میکند پیش بروید و از مصرف و یا عدم مصرف دارویی به شکل خودسرانه پرهیز کنید.
شما میتوانید برای مشاوره با دکتر احمدعلی رجب پور، فوق تخصص جراحی پلاستیک، از طریق این لینک اقدام کنید.