روش‌های فرم دهی به فک و صورت چگونه است ؟

فرم دهی فک و صورت : فک یکی از مهم‌ترین قسمت‌های صورت است که تاثیر زیادی در جوانی و زیبایی فرد دارد. مدت‌ها است که فرم دهی صورت مورد توجه عده بسیاری قرار گرفته است. امروزه افراد زیادی را می‌بینید که تمایل دارند صورت‌های زاویه‌دار و دارای انحنایی داشته باشند. به طور کلی، زاویه‌سازی و شکل دهی یک تکنیک جدید است که با استفاده از آن می‌توان فک‌های پهن یا صورت‌های لاغر را زیباتر نشان داد.

متاسفانه، امروزه افراد زیادی به کلنیک‌های زیبای مراجعه می‌کنند و خواستار زاویه سازی صورت هستند. البته بسیاری از آن‌ها درک درستی از این تکنیک زیبایی ندارند و بیشتر تحت تاثیر عکس‌ها و کلیپ‌های منتشر شده در اینترنت و فضای مجازی اقدام به اینکار می‌کنند. به طور کلی ایجاد انحنا در صورت باعث افزایش جذابیت چهره فرد می‌شود. اما توجه داشته باشید که این روش زیبا سازی برای همه افراد مفید نخواهد بود. (قبل از هرگونه اقدام بهتر است با یک متخصص ماهر مشورت کنید.)

در این روش مدرن از انواع روش‌های شکل‌دهی برای برجسته سازی برخی از اجزاء صورت مانند گونه، چانه، لب‌ها یا لیفت صورت استفاده می‌شود. این روش زیباسازی یک تکنیک برای ایجاد انحنای سطحی و جوان سازی صورت به حساب می‌آید.

زاویه سازی فک و صورت :

افزایش سن تاثیر زیادی بر روی چهره و زیبایی فرد دارد. برای مثال، هرچه سن فرد بالاتر می‌رود، شکل چانه و فک تغییر می‌کند و علائم پیری آهسته بروز می‌کند که علت آن کاهش چربی صورت و ضعف عضلات می‌باشد. اولین نشانه پیری، ایجاد تغییر در فک و چانه است که بیشتر در دهه 30 زندگی دیده می‌شود. در سال‌های اخیر از این روش بیشتر برای فرم دهی به چانه و فک استفاده می‌شود.

برخی از افراد تمایل دارند که با تزریق ژل یا چربی به صورت، حجم از دست رفته صورت را بازگردانند و چین و چروک ظریف صورت را از بین ببرند. به طور کلی، با زاویه سازی صورت می‌توان یک مرز باریک میان صورت و گردن ایجاد کرد؛ چونه را ظریف‌تر نشان داد و افتادگی چشم‌ها را از بین برد.

علاوه برای فرم دهی صورت و فک که برای زیباسازی صورت انجام می‌دهیم گاهی پوست صورتمان نیز نیاز به جوانسازی دارد.برای رفع این مشکل می‌توانیم از ترماژ یا هایفو استفاده نماییم. اما این دو با هم تفاوت دارند که در مقاله ” تفاوت ترماژ و هایفو ” کامل به آن پرداخته‌ایم.

تغییر فرم صورت با جراحی

کلنیک زیبایی paradis در وب‌سایت خود در رابطه با یکی از روش‌های زاویه سازی فک و صورت اینگونه نوشته است که برای شکل دهی به چانه و فک می‌توان مقداری چربی از ران یا شکم بیمار برداشته شود و با استفاده از کانول‌های مخصوص آن را برای فرم دهی صورت مجددا به بدن تزریق می‌کنند. با سایر روش‌های شکل‌دهی و فرم دهی به صورت در زیر آشنا خواهید شد.

روش‌های فرم دهی صورت و فک :

پیشرفت علم و تکنولوژی کمک می‌کند تا استخوان صورت برجسته‌تر و پرتر به نظر برسد. امروزه، روش‌‌های گوناگونی برای فرم دهی و زاویه‌سازی چهره وجود دارد که در زیر به آن‌ها اشاره شده است:

  • شکل‌دهی صورت با تزریق ژل؛
  • شکل‌دهی با استفاده از نخ؛
  • زاویه‌سازی با تزریق چربی؛
  • شکل‌دهی با جراحی یا کاشت پروتز؛
  • جراحی ژینوپلاستی ؛
  • مالار پلاستی ؛

فرم دهی فک و صورت با استفاده از ژل یا چربی:

بیشتر مردم فکر می‌کنند که چین و چروک صورت، اصلی‌ترین نشانه پیری است. یکی از شایع‌ترین علل بروز علائم و نشانه پیری، کاهش چربی و حجم صورت است. که باعث نمایان شدن استخوان‌های صورت می‌شود. تزریق چربی یا ژل یک عمل جراحی کم‌تهاجمی برای بازیابی چربی از دست رفته به حساب می‌آید. با استفاده از این تکنیک مدرن می‌توان استخوان‌های صورت را برجسته کرد و روشی کم خطر برای ایجاد تغییراتی چشم‌گیر و طبیعی در صورت است.

نتیجه زاویه سازی صورت بسته به روشی که انتخاب می‌کنید، می‌تواند موقت و برگشت‌پذیر یا دائمی باشد. یکی از مزیت‌های زاویه سازی صورت با استفاده از چربی و ژل این است که اگر از نتیجه کار راضی نباشید، بعد از چند ماه چهره به حالت اولیه بازمی‌گردد. از سوی دیگر، شکل‌دهی با استفاده از ژل یا چربی دوره نقاهت کوتاه‌تری نسبت به سایر روش‌ها دارد و یک روش مقرون به صرفه به حساب می‌آید.

در این تکنیک از ژل‌های مخصوصی که با بدن سازگاری دارد، استفاده می‌شود. یکی از معایب استفاده از ژل‌ها این است که ماندگاری کمی دارند و بعد از گذشت 6 الی 12 ماه نیاز به تزریق مجدد است.

تزریق چربی برای زاویه سازی صورت و فک نیاز به دانش و تجربه دارد بنابراین باید نزد یک پزشک باتجربه مراجعه نمایید. ما در مقاله ” بهترین جراح پلاستیک در تهران ” به شما در انتخاب این جراح کمک می‌کنیم.

اگر بخواهیم تزریق ژل و چربی را با یکدیگر بررسی کنیم، عارضه‌های تزریق چربی از ژل بیشتر است و ماندگای بیشتری نیز دارد. برای تزریق چربی، چربی که یک بافت زنده است از بدن خارج می‌شود و از آن برای برجسته‌سازی صورت استفاده می‌شود. این روش نیاز به یک هفته نقاهت دارد و بعد از گذشت 2 الی 6 ماه نتیجه نهایی قابل مشاهده خواهد بود. فرآیند تزریق حدود 45 دقیقه الی 1 ساعت طول می‌کشد. پزشک، بعد از بی‌حس کردن موضع تحت درمان، فرآیند درمان را آغاز می‌کند.

تزریق چربی به زاویه فک چه مزایا و معایبی دارد ؟

روند فرآیند تزریق چربی همانند تزریق ژل است. اما تفاوت کوچکی که میان تزریق چربی و ژل وجود دارد این است که در روند تزریق چربی به زاویه فک از چربی بدن خود بیمار استفاده می‌شود. معمولا چربی مورد نیاز از ناحیه شکم و یا ران گرفته می‌شود و پس از ایجاد تغییرات مورد نیاز،  آماده تزریق مجدد در ناحیه چانه و فک می‌شود.

معایب و عوارض ناشی از تزریق چربی

با این وجود، تزریق چربی دارای یکسری عوارض و فواید است که در این بخش به بررسی برخی از آن‌ها خواهیم پرداخت. در ابتدا، خطرات و معایب تزریق چربی به زاویه فک را با یکدیگر مطالعه خواهیم کرد که عبارت است از :

  • کبودی، درد، تورم، خونریزی از رایج‌ترین مزایای تزریق چربی است که به مرور زمان و در صورت رعایت نکات پزشکی بهبود می‌یابد.
  • از دیگر عوارض تزریق چریی، بروز عفونت و یا حساسیت است. احتمال بروز این عارضه کم بوده و بستگی به وضعیت جسمانی فرد و سوابق بیماری او دارد.
  • یکی از معایب زاویه سازی صورت، ورم نامتقارن و عدم قرینگی فک و صورت است که تا حدی با ماساژ مخصوص قابل درمان است.
  • ماندگاری تزریق چربی کمتر از تغییرات چهره بعد از جراحی فک است.
قرینه سازی فک
◄ مزایا تزریق چربی

آشنایی با مزایا و معایب تزریق چربی کمک می‌کند تا تصمیمی واقع بینانه برای ایجاد تغییر در صورت و فک بگیرید. در مطالب فوق با عوارض ناشی از تزریق چربی آشنا شدید، اکنون وقت آن رسیده تا مزایای تزریق چربی را بررسی کنیم. در زیر برخی از مزایا و فواید تزریق چربی را جمع آوری کرده‌ایم. پس تا آخر این بخش همراه ما باشید.

  • هزینه زاویه سازی فک کمتر از هزینه جراحی فک و زاویه سازی صورت است.
  • در صورتی که از نتیجه تزریق چربی رضایت کامل نداشته باشید، فرم فک و صورت به حالت اولیه باز می‌گردد.
  • هنگام تزریق چربی خبری از برش و داروی بیهوشی نیست.
  • احتمال بروز عوارضی مانند عفونت در روش تزریق چربی بسیار کمتر از جراحی زیبایی فک است.
  • دوره نقاهت بعد از تزریق چربی به زاویه فک کمتر از زاویه سازی صورت با جراحی زیبایی است.

چال چانه ” از یک اتصال در ساختار زیرین فک است که این چال بصورت ارثی بوجود آمده و احتمال به ارث بردن فرزندان از والدین زیاد است. البته امروزه با عمل جراحی می‌توان چال چانه را ایجاد کرد که ما در مقاله‌ای به این مبحث پرداخته‌ایم.

فرم دهی فک و صورت با نخ:

طبق آمار و گزارشات پزشکی، در هر دهه از زندگی، 30 درصد از سطح کلاژن پوست کاهش می‌یابد و منجر به افزایش چین و چروک و خطوط در صورت می‌شود. خوشبختانه روش‌های متنوعی برای رفع آثار پیری وجود دارد که یکی از آن‌ها را در این بخش با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.

از سه نوع نخ کاگ، silhouette و PDO برای لیفت صورت یا فرم دهی با نخ استفاده می‌شود. بعد از معاینه و مشاوره با پزشک، می‌توانید از نخ برای لیفت و ایجاد انحنا در صورت استفاده نمایید. طی فرآیند فرم‌دهی، سوراخ‌های ظریفی در صورت ایجاد می‌شود و از آن طریق نخ‌ها در مکان مورد نظر جایگذاری می‌شود.

بعد از لیفت با نخ، بیمار شاهد نتیجه کار خواهد بود و بعد از 5 الی 8 ماه، نخ‌ها جذب بدن می‌شوند. بنابراین، نتیجه لیفت با نخ یک روش موقت برای شکل‌دهی به صورت به حساب می‌آید و هر 1 الی 2 سال لازم است تا دوره تکرار شود. فرم دهی صورت مانند هر روش دیگر، یک سری معایب دارد. برای مثال، بعد از لیفت با نخ، لازم است که بیمار چند روز در خانه بماند تا محل زخم‌ها بهبود یابد.

فرم دهی فک

⇐ زاویه‌سازی صورت با کاشت پروتز:

طی سال‌های اخیر با استفاده از پروتزهایی از جنس پلی اتیلن یا سیلیکون در فک یا گونه، انحنای ظریفی در صورت ایجاد می‌شود. کاشت پروتز یک روش برای فرم دهی صورت با ماندگار بالا به حساب می‌آید. طی آن، برش‌های ظریفی در محل مورد نظر ایجاد می‌شود تا شرایط برای کاشت پروتز فراهم شود. نکات منفی که در این روش وجود دارد این است که فرم دهی صورت با کاشت پروتز دارای یک دوره ریکاوری طولانی و سخت است.

اگر تصور می‌کنید که صورت‌ شما قرینه نیست، می‌توانید با استفاده از پروتز به یک چهره زیبا و متناسب دست یابید. البته، شکل‌دهی صورت و گونه با کاشت پروتز، گزینه مناسبی برای افرادی که تمایل به داروی بیهوشی ندارند، نمی‌باشد.

چه کسانی کاندید مناسبی برای فرم دهی فک با کمک پروتز هستند ؟

یکی از روش‌های نوین و بی‌خطر جهت فرم دهی صورت و فک استفاده از پروتزهای زیبایی است. این روش کم خطر، بیشتر مناسب افرادی است که گونه و فک صاف و صورت کشیده‌ دارند و تصور می‌کنند که با گونه‌های برجسته و فک زاویه‌دار جذاب‌تر و جوان‌تر به نظر می‌رسند. نکته‌ای که وجود دارد این است که وضعیت سلامتی و سوابق بیماری این دسته از متقاضیان نقش پررنگی در نتیجه کاشت پروتز دارد.

برای مثال، بهتر است که متقاضیان زاویه سازی صورت و فک در سلامت کامل قرار داشته باشند و فاقد هرگونه بیماری مادر زادی در ناحیه صورت باشند تا نتیجه کاشت پروتز به بهترین شکل نمایان شود.

با این وجود زمان‌هایی وجود دارد که نقص‌های مادرزادی باعث رشد نامتقارن استخوان فک و گونه در یک طرف و یا دو طرف  صورت می‌شود. همچنین احتمال دارد که استخوان صورت این دسته از بیماران دچار نقص باشد. در چنین شرایطی، فک بیمار نیز دچار نقص و مشکل است. برخی از پزشکان معتقد هستند  که قرینه سازی صورت و زاویه سازی فک با تکنیک کاشت پروتز درمان مناسبی برای این دسته از بیماران است و باعث کاهش اعتماد به نفس آن‌ها می‌شود.

پروتز گونه ” نیز یکی از روش‌هایی است که برای برجسته کردن گونه‌ها به کار می‌رود. ما در مقاله‌ای به صورت کامل به این موضوع پرداخته‌ایم.

پروتزهای مورد استفاده در فرم دهی فک از چه نوعی است؟

بسیاری از مراجعه کنندگان و زیباجویان از نتیجه نهایی کاشت پروتز ترس دارند و ترجیح می‌دهند تا با جمع آوری اطلاعات کافی در رابطه با فرم دهی چانه و قرینه سازی فک ، استرس ناشی از انجام این تکنیک زیبایی و کم خطر را کنترل کنند. به همین خاطر تصمیم گرفتیم تا امروز، در رابطه با زاویه سازی فک با کمک پروتز صحبت کنیم و به معرفی انواع آن بپردازیم.

انواع پروتز را می‌توان به دسته‌های زیر تقسیم نمود :

1) پروتز پلی اتیلنی :

تا به حال چیزی در رابطه با مدپور « Medpor » شنیده‌اید؟ مطمئنا افرادی که به دنبال قرینه سازی فک و یا برجسته سازی گونه هستند تا حدی با این اصطلاح آشنا هستند.

مدپور در واقع نام تجاری پروتزهای پلی اتیلنی « porous polyethylene chin implant » است و پیشنهاد بسیاری از پزشکان و جراحان خبره در سراسر جهان برای زاویه سازی صورت و فک به حساب می‌آید.

امروزه پروتزهای پلی اتیلنی در انواع و سایزهای مختلف تولید و عرضه می‌شود . تنوع این دسته از پروتزها و قابلیت شکل پذیری آن کمک کرده تا صورتی زاویه‌دار و خوش تراش داشته باشید؛ بدون آنکه حالت طبیعی صورت از بین برود.

2) پروتز سیلیکونی :

دسته دیگری از پروتزهای مورد استفاده در زاویه سازی فک، پروتز سیلیکونی است که در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد و محبوبیت زیادی در حوزه جراحی‌های پلاستیک و زیبایی دارد.

تنوع پروتزهای سیلیکونی در مقایسه با پروتزهای پلی اتیلنی کمتر بوده و قابلیت تغییر شکل آن  بسیار کم است. با این وجود، استفاده و کاشت آسان این دسته از پروتزها باعث محبوبیت آن در جامعه پزشکی و میان جراحان شده است.

البته برخی از جراحان ترجیح می‌دهند تا از پروتزهای پلی اتیلنی جهت برجسته سازی گونه و ایجاد تغییر در فرم صورت استفاده کنند تا ظاهر طبیعی صورت بیمار حفظ شود و بیماران از نتیجه نهایی رضایت کافی داشته باشند.

فرم دهی صورت

کاشت پروتز نسبت به سایر روش‌های جایگزین برای قرینه سازی فک برتری دارد؟

یکی از رایج‌ترین سوالات مراجعه کنندگان این است که عمل زیبایی فک و گونه بهتر است یا کاشت پروتز؟ و یا ماندگاری زاویه سازی فک با پروتز بیشتر است یا تزریق فیلر؟

همانطور که در مطالب بالا ذکر کردیم، کاشت پروتز باعث برجستگی بیشتر اسکلت و استخوان فک و گونه می‌شود و روشی مناسب برای برجسته سازی گونه و فرم دهی صورت به حساب می‌آید که دوران نقاهت کمتری در مقایسه با جراحی زیبایی دارد. اما ماندگاری بیشتری نسبت به سایر روش‌های غیر جراحی مانند تزریق ژل گونه و یا زاویه سازی با نخ دارد.

کاشت پروتز به درمان عدم قرینگی فک و صورت کمک می‌کند؟

یکی از دلایل عدم قرینگی صورت به خصوص در ناحیه فک و گونه، ایجاد اختلال در رشد طبیعی استخوان فک است.

برخی از افراد تصور می‌کنند که پروتزها راهی مناسب و ایده‌آل برای اصلاح فرم صورت هستند. نکته‌ای که وجود دارد این است که پروتزها باعث برجستگی بیشتر استخوان فک شده و گاهی عدم هماهنگی استخوان فک و عدم قرینگی صورت را بیشتر نمایان می‌کند.

هدف از تمام جراحی‌ها و تکنیک‌های غیر جراحی زیبایی، برطرف سازی عیوب چهره و ایجاد هماهنگی میان اجزاء صورت است؛ لذا قبل از هرگونه اقدام با یک جراح مناسب و ماهر مشورت کنید و در رابطه با بهترین گزینه و تکنیک زیبایی که با مشکل و فرم صورت و سوابقی بیماری شما همخوانی دارد، سوال کنید.

توجه داشته باشید که انتخاب پزشک متخصص یک مسئله مهم در امر زیبایی است. هرچه سابقه پزشک مربوطه در حوزه زیبایی بیشتر باشد و اطلاع کامل‌تری از آناتومی صورت و علم زیبایی شناسی داشته باشد، نتیجه زاویه سازی فک بیشتر و معایب زاویه سازی صورت کمتر خواهد بود.

دقت داشته باشید که تغییرات چهره بعد از جراحی فک و کاشت پروتز تقریبا دائمی است؛ لذا میزان تجربه پزشک نقشی اساسی در نتیجه نهایی و میزان رضایت فرد دارد.

زاویه سازی صورت و فک با جراحی:

در این روش نه چیزی به بدن تزریق می‌شود؛ نه چیزی کاشته می‌شود. تنها قسمتی از استخوان صورت مانند استخوان فک، برش داده می‌شود. این روش مانند متد قبل نیاز به بیهوشی و دوره ریکاوری دارد و یکی از سخت‌ترین روش‌های زاویه سازی فک است.

طی جراحی، تغییرات زیادی برای ایجاد تقارن در اعضاء صورت، در چهره فرد ایجاد می‌شود که اغلب با کبودی و تورم همراه است. در حالت طبیعی، عارضه‌های این روش تا چند هفته ماندگار است. البته، می‌توانید با رعایت نکات مراقبتی و پزشکی به روند بهبود سرعت ببخشید.

در این متد، جراح یک برش کوچک در چانه یا زیر دهان ایجاد می‌کند و با استفاده از ابزارهای مخصوص، استخوان اضافه چانه را خارج می‌کند. بعد از اتمام فرآیند اصلاح فرم چانه و فک، استخوان در جای جدید خود فیکس خواهد شد.

این متد تهاجمی نیز مانند تمام جراحی‌ها دارای یک سری نقاط ضعف است که برخی از آن‌ها در زیر آورده شده است:

  • جویدن غدا یا نوشیدن تا چند هفته برای فرد سخت خواهد بود. بنابراین، در طول دوران نقاهت باید از غذاهای نرم و مایعات استفاده شود.
  • محل تحت درمان تا چند هفته کبود و متورم است.
  • احتمال دارد که با بالا رفتن سن و کاهش چربی‌های صورت، تغییراتی در زاویه فک ایجاد شود.
  • احتمال بروز عفونت وجود دارد.

یکی از دغدغه‌های اصلی این روزهای بسیاری از زیبا پسندان، افتادگی گونه‌هایشان است که به روش‌های متعددی قابل درمان است. ما در مقاله ” لیفت گونه ” به این روش‌ها پرداخته‌ایم.

چه افرادی کاندید مناسبی برای زاویه سازی فک و صورت هستند؟

ویژگی‌های ظاهری و حالات صورت افراد با دیگری متفاوت است. به طور کلی، افراد با ویژگی‌های زیر را می‌توان کاندید مناسبی برای فرم دهی فک و صورت به حساب آورد:

  • کسانی که فک‌های پهن یا عریض دارند.
  •   کسانی که فرم فک آن‌ها مربعی است.
  •    افرادی که چانه آن‌ها عریض یا دایره‌ای است.
  • افرادی که صورت آن‌ها زاویه ندارد.
  • کسانی که گونه‌های چاق دارند.
  • کسانی که صورت‌های لاغر یا گونه‌های کوچک دارند.
فرم دهی صورت

عوارض و معایب زاویه سازی صورت بعد از جراحی زیبایی :

روش‌های زاویه سازی فک بدون جراحی بسیار کم خطر بوده و دارای حداقل عوارض است. در صورتی که جراحی زیبایی و زاویه سازی صورت با کمک روش‌های جراحی همانند تمامی عمل‌های جراحی دارای یک سری عوارض است. در این بخش قصد داریم تا با ارائه معایب زاویه سازی صورت بعد از جراحی کمک کنیم تا بهترین تصمیم را برای ایجاد تغییر در چهره بگیرید. عوارض و معایب جراحی زیبایی فک به شرح زیر است :

  • قرمزی
  • تورم
  • کبودی
  • برش و خونریزی
  • عفونت
  • درد
  • دوره نقاهت بلند مدت‌تر در مقایسه با روش‌های غیر جراحی

جمع بندی:

امروزه، زاویه سازی و فرم دهی فک و صورت با هدف جوان‌سازی یا رفع معایب صورت انجام می‌شود و طرفداران زیادی را در مدتی کوتاه پیدا کرده است. نتیجه این تکنیک را می‌توان به دو دسته نتیجه دائمی یا موقتی تقسیم کرد که هر یک از آن‌ها مزایا یا معایب منحصر به فرد خود را دارد.

گاهی اوقات، برای دستیابی به نتیجه بهتر، باید جراحی زیبایی صورت را همزمان با سایر روش‌های درمانی ادغام کرد که در این مقاله برخی از این روش‌ها را با یکدیگر بررسی کرده‌ایم. توجه داشته باشید که قبل از فرم دهی صورت و فک ، لازم است با یک متخصص با تجربه مشورت نمایید و براساس تشخیص آن، بهترین گزینه موجود را انتخاب نمایید.

به همین خاطر، قبل از هرگونه اقدام جهت شکل‌دهی یا فرم دهی صورت ، لازم است کمی تحقیق کنید و متخصصی ماهر در زمینه زیبایی را انتخاب نمایید. فردی که با به روزترین متدهای روز آشنایی دارد و می‌تواند بهترین گزینه را به بیمار معرفی نماید. دکتر احمد علی رجب پور که بهترین جراح بینی و پلاستیک تهران می‌باشند و از به روزترین ابزار و متدهای روز دنیا استفاده می‌نمایند و در خدمت شما عزیزان می‌باشند. جهت مشاوره رایگان و بهره مندی از راهنمایی های ایشان می‌توانید از طریق شماره های موجو در وبسایت تماس حاصل نمایید.  

دکتر احمدعلی رجب پور

فوق تخصص جراحی پلاستیک ، زیبایی و ترمیمی، عضو هيئت علمى دانشگاه، عضو بنیاد ملی نخبگان ایران، عضو انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران. از جمله خدماتی که دکتر رجبپور ارائه می دهند، عبارتند از: ابدومینوپلاستی، عمل بینی، لیفت سینه، پروتز سینه و غیره.

نظرات

0 0 امتیاز ها
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی ترین
تازه‌ترین
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها