جراحی آندوسکوپی سینوس چیست ؟

آندوسکوپی سینوس یکی از روش‌های رایج برای درمان سینوزیت مزمن می‌باشد. این روش برای سینوزیت حاد که تبدیل به سینوزیت مزمن شده است، کاربرد دارد. افرادی که مبتلا به بیماری سینوزیت شده‌اند، در صورتی که سریعاً برای درمان آن اقدام نکنند، ممکن است به سینوزیت مزمن دچار شوند که از جهات مختلفی، می‌تواند فرد را دچار مشکل کند. این روش یکی از روش‌های نوین برای درمان سینوزیت مزمن می‌باشد که امروزه، می‌توان با کمک این روش، سینوزیت را در افراد درمان کرد.

در مقاله امروز از مجموعه مقالات بلاگ رسمی دکتر رجب پور، تصمیم گرفته‌ایم در خصوص آندوسکوپی سینوس صحبت کنیم و نکات و جزئیات ویژه در این خصوص را برای شما عزیزان شرح دهیم تا در صورتی که تمایل دارید از این روش برای درمان سینوزیت خود استفاده کنید، آگاهی کامل از آن داشته باشید و بتوانید بهتر تصمیم بگیرید.

در صورتی که تمایل به استفاده از این روش درمانی دارید، پیشنهاد می‌کنیم که این مقاله را تا انتها بخوانید.

آندوسکوپی سینوس چیست ؟

آندوسکوپی سینوس ها نوعی عمل جراحی برای درمان سینوزیت مزمن محسوب می‌شود که در روش قدیمی آن، بافت‌های آسیب دیده داخل سینوس ها شناسایی می‌شد و پس از آن، این بافت‌ها برداشته می‌شدند. پس از آن، راه‌هایی برای تخلیه عفونت داخل سینوس ها ایجاد می‌شد تا علائم این بیماری در فرد، کاملاً از بین برود.

با گذشت سال‌ها و پیشرفت تکنولوژی در حوزه پزشکی، دستگاه‌های پیشرفته‌تری برای جراحی آندوسکوپی سینوس ساخته شد که با استفاده از آن‌ها، می‌توان بدون ایجاد برش‌های خارجی، برای تخلیه عفونت‌های داخل سینوس ها، راه درست کرد. این امر سبب می‌شود که این روش نسبت به گذشته، بسیار عمل راحت‌تری باشد و در عمل آندوسکوپی سینوس بینی به روش نوین، کبودی، تورم و خون ریزی کم‌تری مشاهده می‌شود. همچنین باید بدانید که برای انجام آندوسکوپی سینوس بینی به روش جدید، نیازی نیست فرد را بیهوش کنیم چرا که عملی سبک‌تر از نوع قدیمی خود محسوب می‌شود.

توجه داشته باشید که این عمل باید توسط پزشک متخصص گوش و حلق و بینی انجام شود.

متخصص گوش و حلق و بینی، با استفاده از آندوسکوپ، می‌تواند داخل سینوس ها را به راحتی مشاهده کند و محل دقیق بافت‌های آسیب دیده و عفونت داخل سینوس ها را مشخص کند و پس از آن، برای درمان اقدام نماید.

آندوسکوپی سینوس چیست

سینوزیت یا عفونت سینوس التهاب حفره‌های هوایی در مجرای بینی است. ما در مقاله ” درمان سینوزیت ” به علت و نحوه درمان این عارضه پرداخته‌ایم.

چرا باید جراحی آندوسکوپی سینوس انجام دهیم؟

باید بدانید که گرچه اصلی‌ترین هدف از انجام آندوسکوپی سینوس ، برداشتن چرک‌ها و عفونت‌های داخل سینوس ها است که سبب مسدود شدن مجاری تنفسی و هوایی در بینی و پشت آن می‌شوند، است ولی به دلایل دیگری نیز می‌توان از این جراحی استفاده کرد.

برخی از رایج‌ترین مواردی که به جز تخلیه عفونت داخل سینوس ها، می‌توان از این عمل استفاده کرد را در ادامه شرح داده‌ایم:

  • کاهش میزان ترشحات سینوسی
  • بهبود وضعیت بویایی
  • کاهش بیماری‌های مربوط به سینوزیت

اندوسکوپی سینوس چگونه انجام میشود ؟

ابتدا باید بدانید که برای انجام آندوسکوپی سینوس ها ، لازم است که پزشک متخصص گوش، حلق و بینی، طی عکس‌برداری‌هایی که از سینوس های شما انجام می‌دهد، وجود سینوزیت مزمن را تأیید کند؛ پس از آن، پزشک متخصص برای انجام این عمل درخواست می‌دهد.

افرادی که برای عکس برداری ممنوعیت دارند، مانند بانوان باردار، می‌توانند از این روش استفاده کنند.

به طور معمول، برای انجام آندوسکوپی سینوس بینی از بی حسی موضعی استفاده می‌شود و در برخی موارد، با توجه به تجویز پزشک متخصص، ممکن است از بیهوشی استفاده شود.

این عمل در داخل حفره بینی انجام می‌شود و طی آن، با استفاده از تلسکوپ مخصوص و ابزارهای دیگر، عفونت داخل سینوس ها خارج شده و بخشی از استخوان و بافت‌های آسیب دیده نیز برداشته می‌شوند که این امر سبب می‌شود مخاط و استخوان‌هایی که مجاری تنفسی را بند آورده‌اند، خارج شوند و پس از آن، راه مجاری تنفسی باز شود.

پس از آن که این عمل انجام شد، راه هوا باز می‌شود و التهاب آن از بین می‌رود و کم‌کم، علائم این بیماری در فرد، بهبود پیدا می‌کند.

پس از آن که عمل آندوسکوپی سینوس بینی به پایان رسید، ممکن است در اطراف چشم‌ها، کمی کبودی ایجاد شد که پس از دوره نقاهت بعد از عمل، از بین خواهد رفت و جای هیچ نگرانی نیست.

لازم است بدانید که آندوسکوپ، یک ابزار بلند، نازک و انعطاف‌پذیر است که در آن، یک لنز تعبیه شده است؛ پس از ورود این آندوسکوپ به حفره بینی و سینوس ها، تصاویر مربوط به سینوس ها در نمایشگر نشان داده می‌شود و پزشک می‌تواند محل دقیق عفونت داخل سینوس ها را شناسایی کند.

عمل آندوسکوپی سینوس بینی

مراقبت‌های قبل از آندوسکوپی سینوس

همان طور که در مقالات قبلی از بلاگ رسمی دکتر رجب پور ممکن است خوانده باشید، تمامی جراحی‌هایی که انجام می‌دهید، احتیاج به انجام یک سری از اقدامات اولیه و مراقبت‌های قبل از عمل دارند که آندوسکوپی سینوس نیز از این قاعده مستثنی نمی‌باشد.

در این زمینه، پزشک متخصص به شما تمامی موارد لازم را توصیه خواهد کرد ولی از آن جایی که لازم است آگاهی خود را درباره این عمل بالا ببرید، در ادامه برخی از مهم‌ترین نکات مراقبتی قبل از آندوسکوپی سینوس را شرح داده‌ایم.

  • در وهله اول باید به این نکته توجه داشته باشید که تمامی سوابق درمانی و پزشکی خود را به جراح معالجتان بگویید.
  • چنانچه در طول یک سال اخیر، عمل جراحی خاصی داشته‌اید حتماً این مسئله را به اطلاع پزشکتان برسانید.
  • آزمایشاتی را که جراح برایتان تجویز نموده است را به طور کامل انجام داده و نتیجه آن را به ایشان نشان دهید.
  • ممکن است طبق نظر پزشک، برخی داروها از جمله داروهایی که خاصیت ضدالتهابی دارند برای بیمار تجویز شوند تا قبل از جراحی آن‌ها را به مصرف برساند.
  • سیگار و کلیه دخانیات بر روی فرایند بهبودی تأثیر سوء گذاشته و به طور کلی پروسه بهبودی را با تأخیر مواجه می‌کنند، از این رو مصرف دخانیات از 2 هفته قبل از عمل آندوسکوپی سینوس ، ممنوع خواهد بود.
  • داروهایی نظر آسپرین و ادویل، نیز احتمال خونریزی در حین عمل را افزایش می‌دهند از این رو مصرف این نوع از داروها از 2 هفته پیش از جراحی آندوسکوپی، غیر مجاز می‌باشد.

مراقبت‌های بعد از آندوسکوپی سینوس

  • جراحی آندوسکوپی سینوس ، به استثنای برخی موارد، تحت بی حسی موضعی و به صورت سرپایی انجام می‌شود.
  • توصیه می‌شود که افراد به اتفاق حداقل یک نفر همراه به مرکز جراحی مراجعه کنند.
  • در صورتی که این جراحی، تحت بیهوشی عمومی انجام شود؛ نیاز است که بیمار یک شب در محل جراحی (مطب یا بیمارستان) بستری شود، اما در صورت انجام جراحی تحت بی حسی موضعی نیازی به بستری شدن وجود نخواهد داشت.
  • تا دو هفته بعد از این عمل، بلند کردن اشیاء سنگین ممنوع می‌باشد.
  • از آن جا که فین کردن سبب افزایش ریسک خونریزی می‌شود، حداقل تا دو هفته بعد از عمل باید از فین کردن شدید خودداری گردد.
  • از 14 روز بعد از این عمل، امکان انجام فعالیت‌های روزمره وجود خواهد داشت.
  • لازم به ذکر است که استفاده از اسپری‌های استروئیدی که بیمار قبل از انجام جراحی از آن‌ها استفاده می‌کرده است، تا 2 هفته پس از عمل مجاز نخواهد بود.
  • همچنین توجه داشته باشید از آن جا که مصرف داروهای ضد التهابی و داروهایی مانند آسپرین و بروفن؛ سبب افزایش ریسک خونریزی می‌شوند، افراد تا 14 روز بعد از جراحی آندوسکوپی سینوس ، نباید از این قبیل داروها استفاده نمایند.

*نکته: چنانچه از شهرستان برای آندوسکوپی سینوس تهران اقدام می‌کنید، لازم است که یک نفر همراه شما باشد، بنابراین، از قبل فکر همراه خود باشید.

مزایای آندوسکوپی سینوس

  • ضمناً به دلیل عدم ایجاد برش در جراحی آندوسکوپی سینوس ، میزان تورم و کبودی ناشی از جراحی بسیار ناچیز می‌باشد.
  • در جراحی سينوس به روش آندوسکوپی، هیچ برشی در بینی بیمار ایجاد نمی‌شود؛ به همین علت جای زخم و اسکاری در این عمل جراحی وجود نخواهد داشت.
  • پس از این جراحی، می‌توان برخی از فعالیت‌های روزانه را به صورت محدود انجام داد.
  • طول دوره نقاهت پس از جراحی آندوسکوپی سینوس ، بسیار کوتاه بوده و بهبودی با سرعت قابل توجهی حاصل می‌شود.
  • میزان خونریزی پس از این جراحی، بسیار جزئی می‌باشد.
  • میزان درد ناشی از عمل آندوسکوپی سینوس، بسیار مختصر بوده و قبل تحمل است.
  • میزان اسکار پس از جراحی سینوس به روش آندوسکوپی، نامشخص می‌باشد.
آندوسکوپی سینوس ها

عوارض اندوسکوپی سینوس

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در هر عمل جراحی به آن توجه ویژه‌ای نشان دهید، عوارض ناشی از آن جراحی می‌باشد.

در خصوص عوارض اندوسکوپی سینوس باید بدانید که این عوارض، بسیار کم هستند و تمامی آن‌ها، گذرا می‌باشند.

از جمله رایج‌ترین عوارض بعد از این عمل می‌توان به خون ریزی، التهاب، کبودی و مقدار کمی تورم اشاره کرد که تمامی این علائم، پس از گذشتن از دوره نقاهت بعد از عمل، از بین می‌روند.

در مواردی که نیاز به بیهوشی حین عمل آندوسکوپی سینوس ها وجود دارد، ممکن است بعد از عمل برخی از عوارض ناشی از استفاده از داروهای بیهوشی نیز در شما بروز پیدا کند که البته باید بدانید در این خصوص، پزشک متخصص شما، توصیه‌های لازم را به شما خواهد گفت و این عوارض نیز موقتی هستند؛ پس جای هیچ نگرانی نیست.

سخن پایانی

در مقاله امروز از مجموعه مقالات بلاگ رسمی دکتر احمدعلی رجب پور، در خصوص آندوسکوپی سینوس صحبت کردیم و مهم‌ترین نکات و جزئیات این عمل درمانی را به همراه عوارض بعد از عمل، مزایای جراحی آندوسکوپی سینوس و این مسئله که اندوسکوپی سینوس چگونه انجام میشود را به شما عزیزان توضیح دادیم.

امیدواریم مطالبی که در این مقاله برای شما عزیزان شرح دادیم، مفید و کاربردی واقع شود.

ممکن است در خصوص آندوسکوپی سینوس هنوز سؤالی در ذهن خود داشته باشید که در این مقاله نتوانسته‌اید به پاسخ آن برسید، شما می‌توانید سؤال خود را در قسمت نظرات زیر همین مقاله با ما مطرح کنید تا بتوانیم در سریع‌ترین زمان ممکن شما را در این خصوص، راهنمایی کنیم.

همچنین اگر در زمینه آندوسکوپی سینوس نکته‌ای وجود دارد که از ذکر آن در این مقاله غافل شده‌ایم، خوشحال می‌شویم آن را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.


سوالات متداول

✅ آندوسکوپی سینوس چیست ؟

آندوسکوپی سینوس ها نوعی عمل جراحی برای درمان سینوزیت مزمن محسوب می‌شود که در روش قدیمی آن، بافت‌های آسیب دیده داخل سینوس ها شناسایی می‌شد و پس از آن، این بافت‌ها برداشته می‌شدند. پس از آن، راه‌هایی برای تخلیه عفونت داخل سینوس ها ایجاد می‌شد تا علائم این بیماری در فرد، کاملاً از بین برود.

✅ عوارض اندوسکوپی سینوس چیست ؟

از جمله رایج‌ترین عوارض بعد از این عمل می‌توان به خون ریزی، التهاب، کبودی و مقدار کمی تورم اشاره کرد که تمامی این علائم، پس از گذشتن از دوره نقاهت بعد از عمل، از بین می‌روند.

✅ چرا باید جراحی آندوسکوپی سینوس انجام دهیم؟

باید بدانید که گرچه اصلی‌ترین هدف از انجام آندوسکوپی سینوس ، برداشتن چرک‌ها و عفونت‌های داخل سینوس ها است که سبب مسدود شدن مجاری تنفسی و هوایی در بینی و پشت آن می‌شوند، است ولی به دلایل دیگری نیز می‌توان از این جراحی استفاده کرد.
֎ کاهش میزان ترشحات سینوسی
֎ بهبود وضعیت بویایی
֎ کاهش بیماری‌های مربوط به سینوزیت

دکتر احمدعلی رجب پور

فوق تخصص جراحی پلاستیک ، زیبایی و ترمیمی، عضو هيئت علمى دانشگاه، عضو بنیاد ملی نخبگان ایران، عضو انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران. از جمله خدماتی که دکتر رجبپور ارائه می دهند، عبارتند از: ابدومینوپلاستی، عمل بینی، لیفت سینه، پروتز سینه و غیره.

نظرات

0 0 امتیاز ها
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها