پیلینگ صورت چیست و چگونه انجام می‌شود؟

پیلینگ صورت چیست : زندگی شهری و افزایش سن از جمله مواردی هستند که بر شادابی و طراوت پوست تاثیر می‌گذارند و باعث بروز مواردی مانند قرمزی، تیرگی و ایجاد چین و چروک در نواحی مختلف پوست می‌شود. در این مقاله قصد داریم تا یک روش مدرن و موثربه نام پیلینگ، برای افزایش زیبایی و بازگرداندن طراوت به پوست معرفی کنیم. حال برای شما هم سوال این است که پیلینگ چیست و چگونه انجام دهیم پس با ما همراه باشید.

پیلینگ پوست صورت یک روش غیر تهاجمی برای از بین بردن لک و چین و چروک صورت است که به صورت فیزیکی و شیمیایی انجام می‌شود. طی فرآیند پیلینگ، بیرونی‌ترین و سطحی‌ترین لایه پوست برداشته می‌شود تا پوست صاف و بدون لک بیمار ظاهر شود.

جهت کسب اطلاعاتی مفید و کارآمد در رابطه با این روش نوین تا آخر مطالب همراه ما باشید تا شما را به طور کامل با انواع روش‌های پیلینگ صورت آشنا سازیم.

پیلینگ چیست و چگونه انجام دهیم ؟

پیلینگ صورت یک درمان زیبایی خاص در سراسر جهان است و اکثر پزشکان متخصص از این روش درمانی مدرن برای لایه برداری پوست صورت استفاده می‌کنند. مطمئنا شما هم تا کنون در رابطه با پاکسازی و لایه برداری پوست شنیده‌اید اما دقیق نمی‌دانید که “ پیلینگ صورت چیست و چه کاربردی دارد؟ “

زیبایی صورت و جوانی پوست برای تمامی انسان‌ها اهمیت دارد. به همین خاطر از روش‌های مختلف برای مراقبت و جوانسازی پوست استفاده می‌کنند. یکی از این روش‌ها که بسیار مورد توجه بانوان قرار گرفته است، درمان مشکلات سطحی پوست با استفاده از پیلینگ است.

انواع روش‌های پیلینگ را می‌توان به سه دسته شیمیایی، مکانیکی و لیزری تقسیم کرد. روش انتخابی به نوع پوست و مشکل آن بستگی دارد. از آن جهت که پوست صورت حساس است، پزشک متخصص از مناسب‌ترین روش با کم‌تربن عارضه برای درمان مشکلات پوستی استفاده می‌کند.

پیلینگ صورت چگونه انجام میشود

پیلینگ صورت چگونه انجام میشود ؟

پیلینگ صورت فرآیندی است که طی آن یک خوردگی خفیف در بیرونی‌ترین لایه پوست ایجاد می‌شود و بعد از پوسته پوسته شدن خارجی‌ترین لایه پوست، پوستی تمیز و صاف ظاهر می‌شود؛ سلول‌های مرده پوست کاهش می‌یابد و روند پیری به تعویق خواهد افتاد.

از بین رفتن لایه شاخی پوست باعث می‌شود تا محصولات درمانی و مواد مغذی بهتر جذب پوست شوند و استحکام بافت پوست مجددا به پوست بازگردد.

قبل از هر اقدامی بخاطر داشته باشید که انتخاب پزشک متخصص و باتجربه بسیار حائز اهمیت است، زیرا علاوه بر نتیجه بهتر، عوارض کمتری را نیز برای شما به ارمغان می‌آورد. ما در مقاله ” بهترین جراح پلاستیک تهران ” به شما در این انتخاب کمک می‌کنیم.

انواع پیلینگ صورت چیست ؟

همانطور که در بالا اشاره کردیم پیلینگ صورت چگونه انجام میشود باید گفت به طور کلی پیلینگ صورت را می‌توان به دسته‌های کلی زیر تقسیم کرد :

1. مکانیکی:

در این نوع از لایه برداری، از ابزارهای تراشنده و نوعی دستگاه پیلینگ صورت استفاده می‌شود؛ مانند میکرونیدلینگ و میکرودرم. احتمالا نام سوزن پیلینگ نیز به گوش شما خورده. در ادامه قرار است که ببینیم سوزن پیلینگ صورت چیست و چه کاربردی دارد.

֎ میکرودرم :

یکی از روش‌های لایه برداری مکانیکی صورت، میکرودرم است. این روش مناسب برای خانم‌ها و آقایان است و پزشک قادر به لایه برداری عمیق پوست صورت و بدن است.

طی فرآیند میکرودرم، سلول‌های مرده پوست از بین می‌رود و بافت‌های پوست تحریک به کلاژن سازی می‌شوند. طی فرآِیند لایه برداری پوست با استفاده از دستگاه پیلینگ صورت ،  مشکلات پوستی مانند تیرگی، خشکی، چربی، چین و چروک سطحی و…. برطرف می‌شود.

در این روش، کریستال‌هایی زیری بر روی پوست بیمار کشیده می‌شود و بدین طریق، پوست فرد دچار سایش می‎‌شود و بیرونی‌ترین لایه پوست از بین خواهد رفت. سپس، با استفاده از دستگاه مکش، کریستال‌ها از روی پوست بیمار جمع آوری می‌شود.

نتیجه استفاده از میکرودرم، نرمی و لطافت پوست ناحیه تحت درمان، تحریک بافت‌های پوست به تولید کلاژن و جذب بیشتر مواد مغذی است؛ لذا مشکلات پوستی درمان شده و علائم پیری به تعویق میفتد.

سوزن پیلینگ صورت چیست

֎ میکرونیدلینگ :

در این روش درمانی، یک سری سوزن ریز به منظور لایه برداری و تحریک تولید کلاژن وارد پوست می‌شود. کانال‌های ایجاد شده در این روش، شرایط را برای جذب مواد مغذی فراهم می‌کند.

میکرونیدلینگ یک دستگاه پیلینگ صورت به اندازه خودکار بوده و دارای چندین سوزن‌ ریز است که قادر به نفوذ در عمق پوست هستند. پوست در ناحیه تحت درمان، دارای قابلیت و توانایی ترمیم زخم‌ها و کانال‌های ایجاد شده توسط سوزن‌های دستگاه است. پس در پاسخ به سوال سوزن پیلینگ صورت چیست باید گفت در روش مکانیکی لایه برداری صورت توسط دستگاه میکرونیدلینگ از سوزن‌هایی به نام سوزن پیلینگ استفاده ‌می‌شود.

میزان نفوذ و سرعت حرکت سوزن‌ها در این روش درمانی به نوع پوست و هدف از درمان بستگی دارد. کلاژن و الاستین تولید شده توسط پوست در این روش باعث به تعویق افتادن آثار پیری و درمان مشکلات ظاهری پوست می‌شود. از دیگر مزایای این روش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • پیلینگ پوست صورت و بدن با استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ دارای دوره نقاهت کوتاهی است.
  • این روش، جایگزین مناسبی برای درمان مشکلات پوستی با لیزر است.
  • یک درمان مناسب برای تمامی افراد با أنواع پوست است.
  • میکرونیدلینگ یک روش بی‌خطر است.
  • میکرونیدلینگ روشی کارآمد برای از بین بردن آثار پیری صورت است.
  • راهکاری مناسب برای درمان جای جوش و لک‌های صورت به حساب می‌آید.

2. پیلینگ شیمیایی :

در این مدل از پیلینگ صورت از مواد شیمیایی که عمدتا مواد اسیدی با درصدهای مختلف استفاده می‌شود. پیلینگ آنزیمی یکی از پرطرفدارترین روش‌های لایه برداری پوست است که با استفاده از آلفاهیدروکسی اسید، تری کلرو اسید و یا فنل انجام می‌شود.

بعد از اتمام فرآیند لایه برداری با استفاده از اسید، پوست آماده دریافت مواد مغدی و محصولات مراقبتی و جوانسازی مانند ویتامین‌ها و کرم‌های ضد پیری می‌شود.

اسیدتراپی و لایه برداری با کمک مواد شیمیایی یک روش ایمن و مطمئن، بدون خونریزی، برای دستیابی به نتایج مطلوب است و  با استفاده از این درمان، مشکلات مختلف پوست مانند جای جوش، چین و چروک، منافذ باز پوست و خطوط سطحی برطرف خواهد شد.

پیلینگ صورت چیست

از مزایای پیلینگ جوش صورت و بدن با استفاده از مواد شیمیایی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صاف شدن پوست و برطرف شدن جای جوش
  • قابل استفاده برای پوست صورت و بدن
  • قابل استفاده برای أنواع مختلف پوست
  • روشن شدن پوست پس از سپری شدن دوران نقاهت
  • درمان چین و چروک سطحی

مقوله جوان سازی و زیبایی در کنار سلامت روان و بدن از موضوعات قابل توجه در دهه‌های اخیر بوده است. دو روش آر اف و هایفو بسیار محبوب هستند. اما کدام روش بهتر است. ما در مقاله ” آر اف بهتر است یا هایفو ” به مقایسه این دو روش پرداخته‌ایم.

3. لیزر :

یکی دیگر از روش‌های پیلینگ و لایه برداری صورت استفاده از دستگاه لیرز است و عمدتا از لیزر co2 استفاده می‌شود.

پیلینگ چیست و چگونه انجام دهیم
عوارض پیلینگ صورت چیست

توجه داشته باشید که نوع پیلینگ، عمق لایه برداری و تعداد جلسات مورد نیاز به نوع پوست بستگی دارد.

فواید پیلینگ صورت چیست ؟

کلمه پیلینگ از واژه انگلیسی « peel » و کلمه اسپانیایی « pelar » گرفته شده است و هدف از انجام آن، از بین بردن بیرونی‌ترین لایه پوست و سلول‌های مرده به منظور بهبود کیفیت پوست است.

براساس گزارش منتشر شده در وب‌سایت martiderm «What is facial peeling? (martiderm.com)» فواید پیلینگ صورت به شرح زیر می‌باشد :

  • درمان آکنه و جوشگاه آکنه
  • برطرف شدن لکه‌ها ناشی از افزایش سن و لکه‌های کبدی
  • درمان چین و چروک سطحی
  • برطرف شدن خال
  • درمان رنگدانه‌های پوستی
  • درمان خشنی پوست

آکنه یکی از بیماری‌های پوستی است که بیشتر زمانی اتفاق میفتد که فولیکول‌های مو توسط روغن و سلول‌های مرده بسته می‌شود که نتیجه آن ایجاد جوش‌های سرسیاه، سرسفید و … خواهد بود. اما درمان آن چگونه است. ما در مقاله ” درمان آکنه ” روش‌هایی را برای شما شرح داده‌ایم.

چه افرادی کاندید مناسبی برای لایه برداری صورت هستند ؟

بهتر است که قبل از آغاز درمان مشکلات پوستی به روش پیلینگ یک جلسه مشاوره حضوری با پزشک داشته باشید. طی جلسه حضوری، پزشک مسائل زیر را با بیمار بررسی خواهد کرد :

  • انتظارات واقع بینانه بیمار از لایه برداری صورت
  • نوع پوست و مشکل بیمار

براساس مطالب منتشر شده در وب‌سایت webmd «Chemical Peel: Purpose, Procedure, Risks, Results (webmd.com)» بیمارانی که پوست‌های روشن دارند، بهترین کاندید برای پیلینگ آنزیمی هستند. افرادی که پوست تیره دارند، بهتر است که پیلینگ صورت را زیر نظر پزشک و با احتیاط بیشتر انجام دهند.

همچنین بیمارانی که دارای افتادگی پوست، چین و چروک سطحی و برآمدگی بر سطح پوست هستند، کاندید مناسبی برای  پیلینگ شیمیایی و پیلینگ صورت و بدن با لیزر هستند.

به طور کلی می‌توان گفت که افرادی که سلامت جسمی دارند و فاقد هرگونه بیماری زمینه‌ای و پوستی هستند، کاندید مناسبی برای درمان کک و مک، لکه‌های سنی، لکه‌های تیره، چین و چروک و … با پیلینگ هستند.

 آیا پیلینگ جوش ، موثر و کارآمد است ؟

همانطور که در مطالب فوق ذکر شده است، پیلینگ یک روش درمانی برای لایه بردای پوست و داشتن پوستی صاف و زیبا است که در آن جای جوش به طور کامل برطرف می‌شود. یکی از راه‌های درمان جوش به خصوص جوش‌های سرسیاه، لایه برداری است.

بهتر است پلینگ پوست با هدف درمان جوش را نزد فردی متخصص و کلینیکی مجهز به دستگاه پیلینگ صورت و قلم‌های مخصوص برای تخلیه جوش انجام دهید؛ زیرا ترکاندن بی‌موقع و غیر اصولی جوش‌های سرسفید باعث گسترش عفونت در پوست بیمار و نتایج نامطلوب می‌شود.

بهترین زمان برای پیلینگ جوش ، فصل پاییز و زمستان است؛ زیرا در این فصل‌ها تابش نور خورشید کم‌تر بوده و اشعه خورشید نفوذ کمتری به درون سطح پوست دارد.

اندولیفت ” یک فناوری مبتنی بر لیزر و غیر تهاجمی است که از طریق تحریک بافت پوست به تولید کلاژن باعث جوانسازی و سفت شدن پوست در ناحیه تحت درمان می‌شود و یک اثر تقریبا بلند مدت بر روی پوست صورت دارد.

عوارض پیلینگ صورت چیست ؟

مطمعنا شما هم زمانی که با یک روش جدید و یا هر چیز جدیدی آشنا می‌شوید به دنبال مزایا و معایب آن می‌گردید. با شنیدن پلینگ صورت احتمالا سوال عوارض پیلینگ صورت چیست نیز برای شما بوجود آمده است. خوشبختانه عوارض پیلینگ صورت و بدن بسیار کم و محدود است که برخی از این عوارض به شرح زیر است :

  • شایع‌ترین و رایج‌ترین مواردی که می‌توان به عنوان عوارض پیلینگ صورت نام برد، قرمزی، تورم و خارش در سطح اندک است. عوارض فوق بیشتر در مواردی که لایه برداری به صورت عمیق صورت می‌گیرد، بروز می‌کند و پزشک برای کاهش ناراحتی بیمار از مسکن استفاده می‌کند. همچنین به منظور پیشگیری از گسترش قرمزی و ماندگاری آن باید از کرم ضدآفتاب استفاده کنید.
  • از دیگر عوارض و خطرات پیلینگ پوست می‌توان به ایجاد زخم و اسکار بر روی پوست ناحیه تحت درمان اشاره کرد. احتمال دارد که پزشک برای درمان این زخم‌ها از داروهای استروئیدی استفاده کند.
  • بسیاری از مراجعه کنندگان نگران عوارض لایه برداری هستند و اولین سوالی که می‌پرسند این است که عوارض پیلینگ صورت چیست ؟ یکی دیگر از عوارض پیلینگ که بیشتر در افراد بارداری و کسانی که در حال مصرف قرص‌های بارداری هستند، رخ می‌دهد، تغییر رنگ پوست به صورت موقت یا دائمی است.
  • از دیگر عوارض لایه بردای شیمیایی و مکانیکی می‌توان به احتمال عفونت باکتریایی، ویروسی و یا قارچی اشاره کرد.
  • یکی دیگر از عوارض پیلینگ صورت که بیشتر در لایه برداری شیمیایی رخ می‌دهد،  وارد شدن آسیب به ماهیچه قلب و نامنظم شدن ضربان قلب و یا وارد شدن آسیب به کلیه و کبد است.
کاربرد پیلینگ صورت

شرایط و مراقبت‌های بعد از پیلینگ صورت چیست ؟

بعد از پیلینگ صورت، کمی قرمزی در ناحیه تحت درمان مشاهده می‌شود که امری طبیعی بوده و بعد از گذشت مدتی کوتاه برطرف خواهد شد. در این قسمت قصد داریم تا نکات مراقبتی بعد از پیلینگ شیمیایی ، مکانیکی و لیزری را با شما در میان بگذاریم.

معمولا بعد از إتمام جلسه درمانی،  پوست قرمز و ملتهب می‌شود. سپس پوسته پوسته شدن پوست در ناحیه تحت درمان آغاز خواهد شد. از آن جهت که بعد از پوسته پوسته شدن ظاهر پوست، پوست بیمار حساس و نازک می‌شود، استفاده مکرر از کرم ضد آفتاب و مرطوب کننده برای پیشگیری از لک، اهمیت بسزایی پیدا می‌کند.

همچنین استفاده از یخ کمک می‌کند تا تورم و تحریک پذیری پوست کاهش یابد و مانع از گسترش تورم به دیگر نقاط صورت می‌شود. تا زمانی که دوران بهبود به طور کامل سپری نشده است از نیشگون، مالش و تحریک کردن پوست در ناحیه تحت درمان بپرهیزید.

یکی از رایج‌ترین سوالات مراجعه کنندگانی که قصد لایه برداری شدید دارند این است که ” عوارض و مراقبت‌های بعد از پیلینگ چیست ؟” معمولا افرادی که لایه برداری عمیق پوست انجام می‌دهند تا چند  شاهد تورم، قرمزی و سوزش شدید در ناحیه تحت درمان خواهند بود و احساس ضربان بر روی پوست خواهند داشت. در چنین شرایطی باید به خوبی از پوست مراقبت کنید و از پمادهای ضدعفونی و  کرم‌های ترمیم کننده برای تسریع روند بهبود استفاده نمایید.

به طور کلی می‌توان گفت که بعد از گذشت 10 الی 14 روز علائم و نشانی‌های پیلینگ پوست صورت و بدن به طور کامل برطرف می‌شود و رنگ پوست به حالت طبیعی برمی‌گردد.

هزینه پیلینگ پوست چقدر است ؟

هزینه پیلینگ صورت و بدن به عوامل مختلفی بستگی دارد. عواملی مانند مهارت متخصص، نوع دستگاه پیلینگ صورت ، شهر و ناحیه تحت درمان در هزینه درمان تاثیر گذار است.

برای مثال، پیلینگ جوش و جای جوش به صورت عمیق انجام می‌شود و درمان نیاز به زمان بیشتری دارد. به همین خاطر است که هزینه بالاتری خواهد داشت. از طرف دیگر، هنگام برآورد هزینه‌های پیلینگ، باید هزینه‌های جانبی مانند کرم ضدآفتاب، مرطوب کننده و ترمیم کننده را نیز در نظر بگیرید.

بسیاری از افراد غیر متخصص، به دنبال جذب مشتری و کسب درآمدهای زیاد، هزینه‌های کمتری برای پیلینگ صورت و بدن پیشنهاد می‌کنند. پیشنهاد ما این است که قبل از هرگونه درمان، کمی تحقیق کنید و  یک پزشک ماهر و یک مرکز درمانی معتبر برای انجام پیلینگ انتخاب کنید. پوست عضوی حساس است  و تاثیر زیادی در زیبایی چهره دارد. بنابراین لازم است که مراقبت‌ها و درمان‌های پوستی نزد فردی متخصص و ماهر انجام شود.

فیلینگز چیست ؟ ” یکی دیگر از روش‌های جوانسازی پوست که ما در مقاله‌ای به صورت کامل به آن پرداخته‌ایم.

سخن پایانی :

پیلینگ صورت چیست ؟ ” در مطالب فوق تلاش کردیم تا روش‌های مختلف لایه بردای پوست را در اختیار شما قرار دهیم و توضیحی کامل برای سوال ” پیلینگ چیست و چگونه انجام دهیم ” در اختیار شما، همراهان همیشگی و زیباجویان” قرار دهیم.

بعد از لایه برداری پوست صورت و بدن، مشکلات پوستی مانند چین و چروک سطحی، پیری، جای جوش و… درمان می‌شود و اعتماد به نفس از دست رفته فرد مجددا باز میگردد. فراموش نکنید که تخصص و مهارت فرد تاثیر زیادی در نتیجه نهایی درمان مشکلات پوستی دارد. بنابراین،سلامتی پوست خود را دست هر فرد نامتخصصی ندهید.

سوالات متداول

✅ پیلینگ چیست و چگونه انجام دهیم ؟

پیلینگ صورت یک درمان زیبایی خاص در سراسر جهان است و اکثر پزشکان متخصص از این روش درمانی مدرن برای لایه برداری پوست صورت استفاده می‌کنند. انواع روش‌های پیلینگ را می‌توان به سه دسته شیمیایی، مکانیکی و لیزری تقسیم کرد. روش انتخابی به نوع پوست و مشکل آن بستگی دارد که بوسیله پزشک انتخاب می‌شود.

✅ پیلینگ صورت چیست ؟

پیلینگ صورت فرآیندی است که طی آن یک خوردگی خفیف در بیرونی‌ترین لایه پوست ایجاد می‌شود و بعد از پوسته پوسته شدن خارجی‌ترین لایه پوست، پوستی تمیز و صاف ظاهر می‌شود؛ سلول‌های مرده پوست کاهش می‌یابد و روند پیری به تعویق خواهد افتاد.

✅ سوزن پیلینگ صورت چیست ؟

در پاسخ به سوال سوزن پیلینگ صورت چیست باید گفت در روش مکانیکی لایه برداری صورت توسط دستگاه میکرونیدلینگ از سوزن‌هایی به نام سوزن پیلینگ استفاده ‌می‌شود.

✅ عوارض پیلینگ صورت چیست ؟

خوشبختانه عوارض پیلینگ صورت و بدن بسیار کم و محدود است. شایع‌ترین و رایج‌ترین مواردی که می‌توان به عنوان عوارض پیلینگ صورت نام برد، قرمزی، تورم و خارش در سطح اندک است.

دکتر احمدعلی رجب پور

فوق تخصص جراحی پلاستیک ، زیبایی و ترمیمی، عضو هيئت علمى دانشگاه، عضو بنیاد ملی نخبگان ایران، عضو انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران. از جمله خدماتی که دکتر رجبپور ارائه می دهند، عبارتند از: ابدومینوپلاستی، عمل بینی، لیفت سینه، پروتز سینه و غیره.

نظرات

0 0 امتیاز ها
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها