بهترین روش‌های درمان لکه های پوستی

لکه های پوستی و دانه‌های تیره رنگی که بر روی پوست صورت و یا پوست نواحی مختلف بدن ممکن است به وجود بیاید، برای بسیاری از افراد آزار دهنده هستند. در بیشتر مواردی که این لکه های پوستی یا همان هایپرپیگمنتیشن بر روی پوست صورت و بدن افراد به وجود می‌آید، برای درمان آن به دنبال راه حلی می‌گردند. به همین جهت، تصمیم گرفتیم که در مقاله امروز از مجموعه مقالات بلاگ رسمی دکتر رجب پور، در زمینه لکه های پوستی و نیز درمان هایپرپیگمنتیشن و لکه پوستی صحبت کنیم.

اگر جزو افرادی هستید که نشانه‌های این لکه های پوستی در شما به وجود آمده است و به دنبال راهی برای درمان آن می‌گردید، پیشنهاد می‌کنیم که این مقاله را تا انتها بخوانید تا بتوانید در این زمینه اطلاعات مفید و کاربردی به دست آورید و بر اساس آن‌ها برای درمان هایپرپیگمنتیشن و لکه های پوستی ، اقدام کنیم.

هایپرپیگمنتیشن چیست ؟

لکه پوستی یک مشکل پوستی است که در سطح بین‌المللی می‌توان شاهد آن بود. بسیاری از مردم در سراسر جهان، دچار هایپرپیگمنتیشن می‌شوند و برخی از آن‌ها برای درمان هایپرپیگمنتیشن اقدام می‌نمایند.

این لکه های پوستی می‌توانند به اندازه نقطه‌های خیلی کوچک باشند و یا بزرگ‌تر شده و به اندازه دایره‌هایی تیره بر روی پوست صورت، دست‌ها و سایر نقاط بدن که بیشتر در معرض آفتاب قرار می‌گیرند، به وجود بیایند.

وجود لکه های پوستی تیره در نقاط مختلف بدن یا همان هایپرپیگمنتیشن ، در اثر تحریک پوست و افزایش تولید ملانین پوستی، تحت تأثیر عوامل مختلف به وجود می‌آید. لکه های پوستی در حقیقت افزایش متمرکز ملانین پوستی در نواحی مشخصی از بدن هستند که به صورت لکه، به نمایش در می‌آیند. این عارضه پوستی می‌تواند دلایل ارثی و اکتسابی داشته باشد. به طور کلی، عوامل مختلفی می‌توانند در به وجود آمدن لکه های پوستی نقش داشته باشند که این عوامل هر چه که باشند، برای درمان هایپرپیگمنتیشن باید بتوان آن‌ها را تشخیص داد.

هایپرپیگمنتیشن

علت به وجود آمدن لکه پوستی یا هایپرپیگمنتیشن چیست ؟

برخی از رایج‌ترین دلایلی که در به وجود آمدن لکه پوستی نقش دارند عبارتند از:

֎ نور آفتاب

می‌توان گفت که اصلی‌ترین دلیل به وجود آمدن لکه روی پوست ، نور آفتاب است. نور آفتاب به طور مستقیم بر روی افزایش ملانین پوستی و به وجود آمدن لک پوست تأثیر دارد. این نور با اشعه ماورا بنفش خود باعث افزایش رادیکال‌های آزاد پوستی واکنش‌های اکسیدانت می‌شود. به این صورت است که تولید رنگ‌دانه‌های ملانین در پوست افزایش پیدا کرده و به مرور زمان، لکه های پوستی تیره و نا متقارن در نواحی مختلف بدن، مخصوصاً دست‌ها و صورت، به وجود می‌آید.

֎ افزایش سن

با افزایش سن، تغییراتی فیزیولوژیکی در بدن به وجود می‌آید که یکی از نتایج این تغییرات این است که سلول‌های تولید کننده ملانین در پوست به یکدیگر نزدیک‌تر می‌شوند و نقاط تیره رنگ پوست به شکل متمرکزتری در نزدیکی یکدیگر قرار می‌گیرند و لکه روی پوست را به وجود می آورند. روی دست و صورت بیشتر پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هایمان می‌توان این لکه های پوستی را مشاهده کنیم.

انواع لکه های پوستی ناشی از افزایش سن، به دلایل ارثی نیز می‌تواند بستگی داشته باشد؛ به صورتی که اگر فرد مورد نظر از جهت ژنتیکی مستعد این لکه های پوستی باشد، بعد از سن 40 سالگی ممکن است نشانه‌های به وجود آمدن لک های پوستی را در پوست خود احساس کند.

֎ تاثیرات هورمونی

لکه های پوستی در بین بانوان بیشتر دیده می‌شود تا در بین آقایان و دلیل این مسئله نیز این است که در خانم‌ها، احتمال بروز اختلالات هورمونی بیشتر وجود دارد. دو هورمون زنانه استروژن و پروژسترون در تغییرات و نوسانات هورمونی باعث تولید بیش از اندازه ملانین روی پوست می‌شود که در صورتی که به طور طولانی مدت و مکرر فرد در معرض نور آفتاب نیز قرار بگیرد، این عارضه پوستی می‌تواند بیشتر شود. لکه های پوستی به وجود آمده از این راه، نوع متفاوتی از انواع لکه های پوستی است و ملاسما یا کلواسما نامیده می‌شود.

֎ انواع بیماری و دارو

یکی از عوارض جانبی بسیاری از داروها، مخصوصاً داروهای حوزه درمان مشکلات هورمونی، به وجود آمدن انواع لک های پوستی در فرد می‌باشد. همچنین از بین بیماری‌هایی که می‌توانند دلیل به وجود آمدن لک پوست باشند، به بیماری‌های گوارشی روده و معده، اختلالات متابولیکی و کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی اشاره کرد.

درمان هایپرپیگمنتیشن

درمان هایپرپیگمنتیشن

هایپرپیگمنتیشن را نمی‌توان به عنوان بیماری جدی پوستی معرفی کرد. در حقیقت، این عارضه پوستی، به جز تأثیری که بر زیبایی می‌گذارد، هیچ خطری برای افراد مبتلا به آن ایجاد نمی‌کند. در برخی موارد گزارش شده است که لکه های پوستی به وجود آمده، به تدریج و به صورت خود به خودی، محو شده‌اند و در برخی موارد دیگر نیز می‌توان هایپرپیگمنتیشن با استفاده از درمان‌های کوتاه مدت، از بین برد.

در موارد کمی، وضعیت ممکن است جدی‌تر از حالات عادی این عارضه پوستی باشد که در این صورت لازم است از درمان‌های تهاجمی‌تر مانند درمان هایپرپیگمنتیشن با استفاده از لیزر و یا لایه برداری عمیق زیر نظر پزشک متخصص انجام شود.

البته باید توجه داشته باشید که بهترین درمان هایپرپیگمنتیشن ، پیشگیری از به وجود آمدن آن و یا در صورت بروز این عارضه، جلوگیری از گسترش آن می‌باشد.

روش‌های درمان هایپرپیگمنتیشن

در ادامه، برخی از بهترین روش‌های درمان هایپرپیگمنتیشن را برای شما عزیزان شرح داده‌ایم که در صورت بروز این عارضه پوست، امکان این که بتوانید از روش‌های زیر آن را درمان کنید زیاد است. البته بهتر است که برای درمان هایپرپیگمنتیشن ابتدا با پزشک متخصص پوست مشورت کنید و بعد از آن با توصیه پزشک اقدام به استفاده از این روش‌ها کنید.

⇐ محافظت در برابر نور خورشید

اولین و بهترین راه جلوگیری و درمان هایپرپیگمنتیشن ، خودداری از قرارگیری در معرض آفتاب و محافظت از پوست در برابر نور آن است که برای این کار توصیه می‌شود ابتدا اقدام به تهیه یک ضد آفتاب مناسب نوع پوست خود با شاخص SPF بالای 30 نمایید و در طول روز برای محافظت از پوست، هر 4 الی 5 ساعت یک بار، مجدداً از آن استفاده کنید.

شدت نور آفتاب از 10 صبح تا حدود 4 بعد از ظهر در بیشترین حالت ممکن است؛ بنابراین سعی کنید در این ساعات در معرض نور آفتاب قرار نگیرید و به طور کلی بیش از 20 دقیقه زیر نور آفتاب نمانید.

⇐ عدم دست کاری پوست

یکی از رایج‌ترین دلایلی که سبب می‌شود لک پوست به وجود بیاید، دست کاری پوست و زخم، جای جوش یا آکنه‌هایی است که بر روی پوست به وجود می‌آیند. مهم نیست به چه میزان پوست شما درگیر آکنه، جوش یا جای زخم باشد و چه قدر احساس کنید که نیاز دارید آن‌ها را تخلیه کرده و یا جای آن‌ها را بکنید، برای آن که هایپرپیگمنتیشن بر روی پوست شما به وجود نیاید، از انجام این کار پرهیز کنید. فشار دادن و دست‌کاری کردن جوش‌ها روی پوست باعث ایجاد التهاب و تشدید لکه‌های به جا مانده از آنها خواهد شد و علاوه بر به جا گذاشتن ظاهری ناخوشایند بر روی پوست، از بین بردن و خلاص شدن از شر این لکه‌ها، کار بسیار دشوار و زمان بری خواهد بود.

⇐ استفاده از لایه بردارهای ملایم

یکی از بهترین راه‌های درمان هایپرپیگمنتیشن ، استفاده از لایه بردارهای ملایم برای پوست است. برای لایه برداری پوست توصیه می‌شود از شوینده‌ها و کرم‌های لایه بردار حاوی ویتامین c استفاده کنید که علاوه بر محو کردن لکه‌ها، در محافظت از پوست در برابر عوامل رادیکالی و اکسیدانت نیز مفید خواهند بود.

لک پوست

جمع بندی

انواع لکه های پوستی یا همان هایپرپیگمنتیشن ، نوعی عارضه پوستی بی خطر محسوب می‌شود که در بسیاری از افراد در سراسر جهان، این عارضه به وجود می‌آید. علت‌های به وجود آمدن این لکه های پوست، بسیار مختلف می‌باشند ولی به طور کلی می‌توان گفت که دلایل ارثی و اکتسابی برای به وجود آمدن این عارضه پوستی نقش دارند. برای درمان هایپرپیگمنتیشن می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد که در بالا، تمامی این روش‌ها را ذکر کردیم و این نکته را نیز گفتیم که برای استفاده از این روش‌های درمان هایپرپیگمنتیشن ، لازم است که ابتدا با پزشک متخصص پوست مشورت کنید تا بر اساس ویژگی‌های منحصر به فرد بدن شما، برای شما درمان مناسب را تجویز کند و از یک نسخه عمومی و همگانی استفاده نکنید.

در این مقاله از مجموعه مقالات بلاگ رسمی وب سایت دکتر احمدعلی رجب پور، در خصوص هایپرپیگمنتیشن و یا همان لکه های پوستی ، توضیحاتی را به شما عزیزان دادیم که امید داریم برای شما مفید واقع شده باشد.

شما می‌توانید سؤالات خود را در زمینه هایپرپیگمنتیشن ، در قسمت نظرات زیر همین مقاله پست کنید تا بتوانیم شما را در سریع‌ترین زمان ممکن به بهترین شکل راهنمایی کنیم.

همچنین در صورتی که در زمینه انواع لکه های پوستی نکته ای وجود دارد که در این مقاله از ذکر آن غافل شده ایم، خوشحال می شویم آن را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دکتر احمدعلی رجب پور

فوق تخصص جراحی پلاستیک ، زیبایی و ترمیمی، عضو هيئت علمى دانشگاه، عضو بنیاد ملی نخبگان ایران، عضو انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران. از جمله خدماتی که دکتر رجبپور ارائه می دهند، عبارتند از: ابدومینوپلاستی، عمل بینی، لیفت سینه، پروتز سینه و غیره.

نظرات

0 0 امتیاز ها
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی ترین
تازه‌ترین
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها