جراحی بینی چه عوارضی دارد؟ علت گوش درد بعد از عمل بینی چیست؟ آیا گوش درد بعد از عمل را باید جدی گرفت؟ جراحی بینی هم مانند هر عمل دیگر، با عوارض جانبی همراه است. اگر شما هم در دسته کاندیدهای جراحی زیبایی بینی قرار دارید، باید بدانید که در چند هفته اول شاهد بروز عوارضی مانند درد، کبودی، تورم، خشکی گلو یا گرفتگی گوش خواهید بود که طی چند روز تا چند هفته برطرف خواهد شد.
در بسیاری از موارد، افراد از نتیجه حاصل از عمل راضی هستند، اما عوارض آن موجب احساس نارضایتی در بیمار میشود. یکی از این عوارض که موضوع بحث امروز ما نیز میباشد، گرفتگی گوش یا افزایش فشار در گوش است که اغلب بیماران بعد از عمل آن را تجربه میکنند.
در اینجا، شما را چند روش برای شناسایی فشار گوش و نحوه درمان آن آشنا خواهیم کرد. همچنین، متوجه علت گوش درد بعد از عمل بینی خواهید شد. پس، تا آخر این مطالب همراه ما باشید.

علائم گرفتگی گوش چیست؟
گرفتگی گوش در اثر افزایش فشار در گوش یا بافتهای میانی آن اتفاق میفتد. در حقیقت، فرد زمانی متوجه گرفتگی گوش میشود که فشار هوا در گوشی میانی و فشار هوا در محیط دارای اختلاف باشند.
اکثر ما گرفتگی گوش را در هنگام پرواز یا بعد از استحمام و شنا کردن در استخر تجربه کردهایم و تا حدی با آن آشنا هستیم. گاهی خمیازه کشیدن، آدامس جویدن و رفتارهای این چنینی میتواند باعث تصحیح فشار هوا و رفع گرفتگی گوش شود. در صورت شدید بودن گرفتگی گوش، لازم است به پزشک متخصص مراجعه کنید.
گوش انسانها مانند سایر نقاط بدن، دارای غده است و مدام در حال ترشح مادهایی موم مانند است که دارای نقشی دفاعی برای بدن میباشد. بنابراین تمیزی گوش ها بسیار حائز اهمیت است. ما در مقاله ” شستشوی گوش ” تمام نکات لازم را برای شما بیان نمودهایم.
گاهی گرفتگی گوش در یک طرف و گاهی در هر دو طرف اتفاق میفتد که اغلب همراه با نشانههای زیر میباشد:
- احساس درد ملایم در گوش.
- احساس گرفتگی و کیپ شدن گوش.
- کاهش شنوایی.
در صورت طولانی شدن گرفتگی شدید گوش و بیتوجهی به آن، احتمال دارد که علائم زیر بروز کند:
- احساس درد شدید.
- احساس فشار در گوش.
- حالت تهوع و استفراغ.
- احساس زنگزدگی در گوش.
- احساس سرگیجه.
نکته:
֎ در صورتی که گرفتگی گوش در اثر عفونت گوش بروز کرده باشد، در طول یک یا دو هفته بر اثر یک پاکسازی ساده برطرف میشود.
֎ مصرف داروهای آرامبخش یا استفاده از قطرههای مخصوص میتواند درد گوش را تاحدی کاهش دهد.
در صورت بیتوجهی به گرفتگی گوش و کیپ شدن آن احتمال بروز اتفاقاتی جبران ناپذیری مانند پارگی پرده گوش نیز وجود داد.

قبل از هر اقدامی بخاطر داشته باشید که انتخاب یک جراح باتجربه و متخصص علاوه بر نتیجه بهتر عوارض کمتری را نیز برای شما به همراه دارد. بنابراین به دنبال ” بهترین جراح بینی ” برای انجام جراحی خود باشید.
دلایل گرفتگی گوش :
گرفتگی گوش هنگامی اتفاق میفتد که در اثر اختلاف فشار ایجاد شده در هوای محیط و گوش میانی، پرده گوش به ارتعاش در نمیآید. همانطور که میدانید شیپور استاش میان حفرههای بینی و گوش میانی قرار دارد و آنها را به یکدیگر وصل میکند. وظیفه اصلی شیپور استاش، تنظیم فشار هوای بیرون و گوش میانی میباشد.
در نتیجه، هر عاملی که منجر به مسدود شدن شیپور استاش میشود، در نهایت میتواند باعث گرفتگی و افزایش فشار در گوش شود. برخی از دلایلی که باعث گرفتگی شیپور استاش میشود را در زیر جمع آوری کردهایم:
- عفونت در سینوس.
- کوچک شدن شیپور استاش.
- عفونت در گوش میانی.
- سرماخوردگی.
- انحراف تیغه بینی.
علت گوش درد بعد از عمل بینی :
بعد از جراحی بینی، احساس فشار در گوش امری طبیعی است. خوشبختانه با گذشت زمان، این فشار کم میشود. به راستی، دلیل گرفتگی گوش بعد از عمل بینی چیست؟ آیا گوش درد میتواند از علائم عونت در بینی بعد از جراحی باشد؟ در مقاله علائم عفونت بینی بعد از عمل به این موضوع پرداختهایم.
بعد از جراحی بینی، ناحیه پشت دهان و گلو کمی متورم میشود. در نتیجه، لوله استاش مسدود شده و احساسی ناخوشایند در فرد ایجاد میکند. گرفتگی بینی که در اثر جراحی تیغه بینی اتفاق میفتد، جریان یافتن هوا از طریق مجرای بینی را مختل میکند که نتیجه آن، ایجاد اختلال درعملکرد شیپور استاش و گوش میانی است که باعث احساس فشار در گوش میشود.
به طور کلی، گرفتگی گوش بعد از عمل بینی جدی و خطرناک نیست و بعد از گذشت چند روز بهبود مییابد. در صورتی که گرفتگی گوش مدت زمان بیشتری طول بکشد، عوارض جدی به دنبال خواهد داشت. برای مثال، عوارض گرفتگی طولانی مدت گوش شامل آسیب دیدن گوش میانی، از دست دادن شنوایی و یا احساس زنگزدگی در گوش میشود.
بعد از مراجعه به پزشک و برداشتن پانسمان بینی، تورم بینی تا حد قابل توجهی کاهش مییابد و گرفتگی گوش برطرف خواهد شد. به ندرت اتفاق میفتد که گرفتگی گوش بعد از عمل بینی ادامهدار شود. در صورت ادامه پیدا کردن درد گوش، باید به پزشک مراجعه نمایید؛ زیرا، ممکن است که علت آن چیزی غیر از جراحی بینی باشد. گاهی خمیازه کشیدن، جویدن آدامس و یا استفاده از داروهای مخصوص میتواند از سختی دوران نقاهت بکاهد و درد بیمار را کاهش دهد. برخی از داروهای مسکن، استفاده از آنتی هیستامین، مصرف داروهای استروئیدی، استفاده از پارچه گرم یا پد گرم باعث کاهش گرفتگی گوش بعد از عمل بینی میشود.

همه ما یک بار سرگیجه آن هم به دلیل گرفتگی گوش را تجربه کردهایم. ما در مقاله ” گرفتگی گوش و سرگیجه ” بصورت کامل به این عارضه پرداخته ایم و علت و درمان آن را بیان نمودهایم.
خلاصه آنکه…
پزشک متخصص بعد از معاینه و بررسی گوش و حلق شما، علت کیپ شدن گوش را پیدا میکند و براساس آن درمان را آغاز میکند. پزشک شما ممکن است که داروهایی مانند اسپری ضدگرفتگی بینی، آنتی هیستامین، داروهای ضدالتهابی و ضدگرفتگی خوراکی را برای درمان کیپ شدگی گوش تجویز نماید.
ما در این مقاله از سری مقالات دکتر رجب پور به بررسی علت گوش درد بعد از عمل بینی پرداختیم و متوجه شدیم که گوش درد چه دلایلی دارد. در صورت داشتن هر گونه سوال یا ابهام میتوانید از طریق کامنت با ما درمیان گذاشته تا پاسخ شما را بیان نمائیم.
سوالات متداول:
به طور کلی، میتوان چندین علت برای گرفتگی گوش بعد از عمل بینی در نظر گرفت. تورم در پشت بینی، اولین و رایجترین علت گوش درد بعد از عمل بینی است. تورم و التهاب در پشت بینی باعث ایجاد اختلال در عملکرد شیپور استاش میشود و مایعات گوش به خوبی تخلیه نمیشود و نتیجه آن، تغییر فشار در گوش و گرفتگی گوش میباشد.
به طور معمول، احساس گرفتگی گوش بعد از گذشت یک الی دو هفته برطرف خواهد شد. برای تسریع روند بهبود و کاهش تورم، احتمال دارد که پزشک یک رژیم غذایی کم سدیم و استفاده از کمپرس یخ را به فرد توصیه کند.
بالا نگهداشتن سر در روزهای اولیه، بعد از جراحی و کاهش تورم بینی، موجب تنظیم فشار گوش میشود.
همانطور که در بالا ذکر شد، احساس افزایش فشار در گوش میانی بعد از گذشت نهایت دو هفته بهبود مییابد. متاسفانه پشت سر گذاشتن این دوره برای برخی از بیماران آزاردهنده است.
فراموش نکنید که…
֎ عوارض جانبی عمل زیبایی بینی موقت است. گرفتگی و احساس فشار در گوش نیز از عارضههای جانبی و کوتاه مدت عمل بینی است که طی چند روز تا چند هفته از بین خواهد رفت.
֎ برای کاهش این عوارض، از دستورالعملها و نکاتی که پزشک به شما توصیه میکند، پیروی نمایید. داروهای تجویز شده را سروقت مصرف کنید و اجازه دهید که بدن به حالت طبیعی برگردد و تمام عارضهها بهبود یابد.