جوش چانه

جوش‌ ها و کیست‌ های روی چانه معمولا در اثر نوسانات هورمونی در بازه‌ های مختلف سنی رخ می‌ دهند. در صورت خفیف بودن جوش‌ ها می‌ توان آن‌ ها را در خانه به راحتی درمان نمود. اما در موارد شدید نیاز به درمان‌ های قوی زیر نظر پزشک دارد. علت جوش چانه می تواند موارد زیادی را در بر گیرد. جوش‌ ها مهمان‌ های ناخوانده و بی‌ خطری هستند که باعث آزار فرد می‌ شوند ؛ به خصوص زمانی که قرار است برای یک مهمانی مهم یا قرار کاری رسمی آماده شود و درست در همان لحظه متوجه یک یا چند جوش مزاحم بر روی چانه می‌ شود. آیا می‌ دانید جوش های کیستی چانه چیست؟ تا به حال با معضل جوش‌ چانه روبرو بوده‌ اید؟ آیا می‌ دانید جوش در چانه نشانه چیست ؟ با دکتر احمدعلی رجب پور همراه باشید تا به این سوالات پاسخ داده شود.

 

جوش چانه + دکتر رجب پور

 

گاهی هم جوش های کیستی چانه در اثر آلودگی ، چربی ، رشد باکتری در منافذ پوست و غیره ایجاد می‌ شوند. اگر شما هم می گویید جوش چانه خستم کرده و نمیدانید درمان آن چیست ، اصلا جای نگرانی نیست ؛ زیرا قرار است در اینجا ما در رابطه با جوش دردناک چانه صحبت کنیم تا بدانید علت جوش زیر چانه و گردن چیست و به شما کمک کنیم تا چاره‌ ای برای درمان انواع جوش کیستی روی چانه و آثار آن پیدا نمایید. پس تا آخر مطالب ما را همراهی کنید.

جوش زیر چانه و گردن نشانه چیست ؟ علت جوش چانه چیست؟

علت جوش زیر چانه و گردن چیست ؟ اکثر جوش‌ ها هنگامی بروز می‌ کنند که منافذ پوست یا فولیکول‌ های مو بسته می‌ شوند و چربی‌ ها زیر پوست جمع می‌ شوند. علت بروز آکنه و جوش‌ در قسمت چانه چندان پیچیده نیست و می‌ توان با درمان‌ های پزشکی آن ها‌ را به راحتی از بین برد.

این دسته از جوش‌ ها بیشتر در سنین 15 الی 35 سال مشاهده می‌ شود. براساس گزارشات و تحقیقات صورت گرفته می‌ توان از محل بروز جوش آکنه به علت و دلیل آن به راحتی پی برد. برای جوش های کیستی چانه 3 علت عمده وجود دارد که در زیر با مهم‌ ترین آن‌ ها آشنا خواهید شد.

علت جوش زیر چانه و فک می تواند رژیم غذایی نادرست باشد ، در صورتی که جوش‌ ها بیشتر در وسط چانه ظاهر می‌ شوند وقت آن رسیده که به سالم بودن رژیم غذاییتان شک کنید. معمولا افرادی که فاقد یک رژیم غذایی سالم و متعادل هستند در ناحیه چانه به خصوص وسط چانه دچار جوش می‌ شوند. یکی دیگر از دلایل جوش در ناحیه چانه مشکلات روده‌ ای است.

علت جوش چانه ، مخصوصا در میان بانوان ، نشانه‌ ای از اختلال هورمونی است. اگر در اطراف چانه دچار جوش‌ کیستی شده‌ اید، احتمالا مبتلا به مشکلات هورمونی یا بهم ریختگی هورمون شده‌ اید. معمولا در دوران بلوغ ، قاعدگی ، بارداری و یائسگی شاهد این دسته از جوش‌ ها خواهید بود. در پاسخ به سوال ” جوش در قسمت چانه نشانه چیست ؟ ” مشکلات هورمونی می‌تواند دلیل جوش در چانه باشد. همچنین این نوع از جوش از رایج ترین علت جوش در چانه خانم ها است.

علت جوش زیر چانه و گلو می تواند استرس باشد. استرس موجب می شود که جریان خون به سمت صورت و سر افزایش یابد. به دلیل ترشح هورمون کورتیزول خونرسانی به سطح پوست به شدت افزایش می یابد و همین امر علت جوش روی چانه و ایجاد التهاب و قرمزی است.

از دیگر دلایل و علت جوش چانه می‌ توان به مواردی مانند کم خوابی ، عصبی بودن ، مصرف بیش از حد قهوه و مواد محرک اشاره کرد.

جوش در چانه نشانه چه بیماری است ؟

در واقع در قسمت قبل به سوال ” جوش چانه نشانه چه بیماری است ” پاسخ دادیم اما تقسیم بندی گفته شده را نمی‌ توان به طور دقیق درست دانست.

بسیاری از افراد تمایل دارند که بدانند جوش های زیر پوستی چانه نشانه چیست ؛ در ادامه به طور خلاصه توضیح داده ایم که علت جوش زیر چانه چیست. اگر تمایل دارید که به صورت دقیق تر بدانید جوش های زیر پوستی چانه نشانه چیست ، می توانید به قسمت جوش زیر چانه نشانه چه بیماری هایی است مراجعه کنید.

همچنین در ادامه این مقاله از مجموعه مقالات بلاگ رسمی وب سایت دکتر احمدعلی رجب پور، در خصوص علت جوش چانه و فک و نیز راه های درمان جوش زیر چانه صحبت کرده ایم که می توانید با مطالعه دقیق این قسمت ها، اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهید و بهترین راه را برای درمان جوش زیر چانه انتخاب کنید.

در هر صورت بهتر است درمان جوش های روی چانه را به موقع آغاز کنید ؛ قبل از آنکه باعث آسیب دیدن بافت‌ های پوستی شوند. برخی دیگر از دلیل جوش در ناحیه چانه به شرح زیر می‌ باشد:

  • استفاده از آلات موسیقی آلوده
  • استفاده از کلاه آلوده
  • تراشیدن موهای صورت با استفاده از تیغ
  • استفاده از کرم‌های عطری
  • استعمال دخانیات
  • ژنتیک
جوش چانه

علت جوش کیستی چانه :

یکی از شایع‌ ترین انواع جوش ، جوش و آکنه کیستی در ناحیه چانه است که بیشتر در نوجوانان و زنان دیده می‌ شود. علت جوش روی چانه این است که اکثر جوش‌ های کیست مانند بیشتر در اثر تغییرات و نوسانات هومونی رخ می‌ دهند.

آندروژن نوعی هورمون است که مسئولیت تحریک سبوم را بر عهده دارد. تولید سبوم بیش از حد طبیعی باعث تجمع چربی در منافذ و ایجاد جوش می‌ شود. از آن جهت که افراد در تمام دوره‌ های زندگی ممکن است دچار نوسانات هورمونی شوند ، جوش های کیستی در هر زمان می‌توانند در هر قسمت از صورت به خصوص چانه ایجاد شوند.

البته براساس مطالعات مجله Clinical and Aethetic DermatologyTrusted Source علت جوش‌ چانه می‌ تواند نشانه شروع افسردگی یا وجود اضطراب خفیف در زنان باشد.

استرس و اضطراب‌ های مداوم باعث می‌ شود که بدن وارد یک حالت مبارزه شود و علاوه بر این که علت جوش زیر چانه و گلو است ، این موضوع یک تهدید برای سلامتی به حساب می‌ آید. به همین خاطر ، بدن به این حالت واکنش می‌ دهد که نتیجه آن افزایش ترشح هورمون آدرنالین و کورتیزول خواهد بود. آدرنالین فشار خون و ضربان قبل را بالا می‌ برد. همچنین کورتیزول باعث آزاد شدن قند‌های بیشتری در خون می‌ شود. در نتیجه منافد بسته شده و جوش‌ ها ظاهر می‌ شوند.

همانطور که مشاهده می‌ کنید عوامل مختلفی در علت جوش چانه نقش دارند. اما تعیین علت این مزاحم‌ های بی‌خطر کاری دشوار نیست. تنها کافی است به یک متخصص پوست و مو مراجعه کنید و در رابطه با علت جوش دور لب و چانه خود با او مشورت کنید.

علائم آکنه‌ های کیستی:

آکنه‌ کیستی چانه یکی از جدی‌ ترین نوع جوش روی چانه محسوب می‌ شود. این جوش‌ ها کمی از جوش‌ های عادی بزرگ‌ تر هستند و عمق بیشتری دارند. به همین خاطر احتمال دارد بعد از بهبود باعث ایجاد حفره بر سطح پوست شوند. آکنه‌ های کیستی کمی شبیه دمل‌ های پوستی هستند. در زیر سایر خصوصیات جوش های کیستی چانه آورده شده است:

  • کیست‌ های بزرگ و پر چرک
  • برآمدگی‌های بزرگ سفید
  • قرمزی و التهاب
  • حساس به لمس

درمان جوش های روی چانه :

تا اینجا متوجه شدیم که علت جوش زیر چانه و فک یا بطور کلی علت جوش چانه را متوجه شدیم. راهکارها و درمان‌ های مختلفی برای درمان جوش در قسمت چانه وجود دارد که تمام آن‌ ها برای همه‌ افراد مفید و موثر نخواهد بود. اما بیشتر آکنه و جوش‌ ها با اقدامات اولیه بهبود می‌ یابند. برخی از این اقدامات در زیر آورده شده است :

  • استفاده از محصولات حاوی بنزوئیل پروکساید یا سالسیلیک اسید
  • استفاده از یخ برای کاهش قرمزی
  • استفاده از کرم ، ژل یا پمادهای موضعی
  • مصرف آنتی بیوتیک خوراکی
  • استفاده از آنتی بیوتیک موضعی
  • مصرف قرص‌ های ضدبارداری
  • مصرف ایزوترتینون در صورت وخیم بودن آکنه
  • لیزر درمانی
  • لایه برداری شیمیایی
  • جراحی
جوش چانه

درمان جوش کیستی :

توضیح دادیم علت جوش چانه و دورلب چه مواردی می تواند باشد و جوش زیر گلو نشانه چیست . همانطور که متوجه شده‌ اید علت جوش در چانه بسیار گسترده و متفاوت است. اما دلیل پر اهمیت بودن جوش های کیستی چانه ، دردناک و بدشکل بودن این دسته از جوش‌ ها است. افراد زیادی در سراسر دنیا با جوش و آکنه دست و پنجه نرم می‌ کنند اما تعداد کمی از آن‌ ها مبتلا به جوش‌ های بزرگ و دردناک کیستی هستند ؛ لذا درمان به موقع این دسته از جوش‌ ها از اهمیت بسزایی برخوردار است.

 1) درمان جوش‌ های بزرگ با استفاده از رتینوئید موضعی :

یکی از درمان‌ های موثر جهت کاهش و کنترل جوش های کیستی چانه استفاده از رتینوئیدهای موضعی است. با استفاده از رتینوئیدهای موضعی منافذ بسته شده پوست باز خواهد شد. توجه داشته باشید که درمان با کرم یا پمادهای حاوی رتینوئید باید زیر نظر پزشک آغاز شود.

به طور معمول زمانی که جوش های کیستی به مراقبت‌ های خانگی پاسخ مثبت ندهند، پزشک با تجویز رتینوئید به جنگ با این مزاحم‌ های کوچک می‌ رود. در اوایل دوره درمان ممکن است که وضعیت جوش‌ ها کمی وخیم‌ تر شود. اما بعد از گذشت چند هفته آکنه و جوش‌ های مزاحم ناپدید خواهند شد.

عوارض استفاده از رتینوئید چیست؟

  • بروز قرمزی در ناحیه تحت درمان
  • افزایش حساسیت پوست به نور
  • خشکی و پوسته پوسته شدن پوست
  • افسردگی

2) درمان جوش در چانه با استفاده از آنتی بیوتیک خوراکی :

در این قسمت از مقاله علت جوش چانه به این موضوع پرداخته ایم. بسیاری از متخصصان زیبایی مصرف آنتی بیوتیک‌ های خوراکی را اولین خط درمان جوش های کیستی چانه می‌ دانند. البته استفاده از آنتی بیوتیک‌ های خوراکی بر خلاف آنتی بیوتیک‌ های موضعی تنها برای یک مدت کوتاه توصیه می‌ شود ؛ زیرا در صورت مصرف مداوم ممکن است که باکتری‌ ها نسبت به آنتی بیوتیک‌ ها مقاوم شوند.

پزشکان معمولا در کنار تجویز آنتی بیوتیک جهت درمان جوش چانه استفاده از محصولات و پمادهای موضعی را نیز توصیه می‌ کنند.

3) درمان جوش‌ ها و آکنه‌ های شدید چانه با تزریق استروئید :

برخی از متخصصان پوست و مو برای کاهش التهاب و پیشگیری از ایجاد زخم‌ های ناشی از جوش تزریق استروئید را توصیه می‌ کنند. این درمان بیشتر زمانی پیشنهاد می‌ شود که فرد دچار جوش کیستی مقاوم به درمان است.

چند ساعت بعد از تزریق ، نتایج درمان نمایان خواهد شد. توجه داشته باشید که این روش درمانی تنها یک راه حل ساده برای بهبود مشکل پوستی است و باعث از بین رفتن باکتری‌ ها و درمان دائمی آکنه نخواهد شد.

4) درمان جوش روی چانه با ایزوترتینوئین :

راکوتان امید بخش کسانی است که به سایر درمان‌ ها پاسخ منفی داده‌ اند. این دارو که از مشتقات ویتامین A است می‌ تواند درمانی الهام بخش برای جوش های کیستی چانه و سایر قسمت‌ های صورت باشد. این دارو با تغییر شکل غدد سباسه باعث متوقف شدن جریان تولید چربی می‌ شود.

5) درمان جوش کیستی با استفاده از ایزولاز :

در این روش با استفاده از یک دستگاه مکش منافذ پوست تمیز و پاکسازی خواهد شد. پس از خروج چربی‌ های اضافی ، پزشک با استفاده از یک لیزر با طیف وسیع به جنگ با باکتری‌ ها می‌ رود و فعالیت غدد چربی را کاهش می‌ دهد. لیزر ایزولاز دارای تاییدیه (FDA) است. این لیزر با از بین بردن مواد زائد موجود در اعماق پوست باعث درمان آکنه خواهد شد. روش فوق یک روش درمان جوش‌ کیستی بدون درد اما با هزینه بسیار زیاد است.

6) تخیله جوش‌ کیستی :

در صورتی که کیست‌ ها ملتهب و بزرگ باشند و باعث آزار و احساس درد در بیمار شوند ، متخصص پوست با ایجاد برشی کوچک بر روی سطح پوست محتویات کیست را تخلیه خواهد کرد. این روش نیز یک درمان موقت است و بعد از مدتی امکان بازگشت کیست وجود دارد.

درمان خانگی جوش زیر پوستی چانه

در مقاله علت جوش چانه توضیح دادیم که علت جوش زیر چانه و گردن چیست و جوش زیر گلو نشانه چیست. برای درمان جوش دور لب و چانه ،زیر گلو و جوش های کیستی ابتدا باید به پزشک مراجعه کنید تا ایشان علت جوش زیر فک صورت ، گردن یا دور لب را بررسی کند و طبق تشخیص درمان مناسبی را تجویز کند.

تعدادی از درمان خانگی جوش زیر پوستی چانه ممکن است به خلاص شدن از شر جوش کمک کند. در حالی که هیچ درمان خاصی برای حذف سریع جوش ثابت نشده است ، این درمان ها عمدتاً کم خطر هستند.

  • هر روز ناحیه آسیب دیده را تمیز کنید. برای جلوگیری از تحریک پوست از صابون ملایم استفاده کنید. صابون های مخصوص پوست های حساس را می توانید از داروخانه‌ های معتبر خریداری کنید.
  • بخار آب منافذ پوست را برای رفع جوش را باز می کند. این کار را می توان با نشستن در حمام و دوش آب گرم انجام داد.
  • به طور مرتب ناحیه مورد نظر را لایه برداری کنید. با این حال، از لایه برداری بیش از حد خودداری کنید، زیرا لایه برداری روزانه می تواند پوست را تحریک کند. محصولات لایه بردار مختلف نیز در داروخانه‌ ها در دسترس هستند.
  • از ضد آفتاب استفاده کنید. کرم های ضد آفتاب با محافظت بالا ممکن است به خصوص مفید باشند.
  • استفاده از رتینوئیدهای موضعی. در این بخش از مقاله علت جوش چانه این مورد را توضیح می دهیم. رتینوئیدهای موضعی کرم ها یا ژل های مشتق شده از ویتامین A هستند. در حالی که برای درمان آکنه و سایر مشکلات پوستی طراحی شده اند، شواهد کمی مبنی بر موثر بودن آنها در درمان جوش وجود دارد.
  • برخی تحقیقات نشان می دهد که عصاره های گل رز، دارچین و عسل دارای خواص ضد باکتریایی هستند که می توانند برخی از مشکلات پوستی را برطرف کنند. با این حال، هیچ تحقیقی در مورد اثربخشی آنها با علت جوش زیر فک صورت ، چانه و دورلب انجام نشده است.
  • از ترکاندن یا خراشیدن جوش خودداری کنید. اگرچه ممکن است وسوسه انگیز باشد، اما این موارد خطر عفونت را افزایش می دهد و می تواند منجر به زخم شود.

پیشگیری از ایجاد انواع جوش‌ در قسمت چانه :

حال که متوجه شدیم علت جوش چانه چیست بهتر است اقداماتی را انجام دهیم که از ایجاد جوش روی چانه جلوگیری نمائیم. مراقبت‌های اولیه و رعایت نکات زیر می‌توانید از بروز جوش های کیستی چانه پیشگیری نمایید.

  • روزی دوبار صورت‌ تان را بشویید ؛ به خصوص بعد از تعرق‌ های شدید.
  • همیشه موهایتان را تمیز نگه دارید و از تماس موهای چرب به صورت و چانه اجتناب کنید.
  • از محصولات مراقبتی متناسب با پوست تان استفاده کنید.
  • از انجام فعالیت‌ های استرس‌ زا بپرهیزید.
  • یک رژیم غذایی سالم و برنامه ورزشی منظم داشته باشید.
  • از ضد آفتاب‌ های مخصوص و بدون چربی استفاده کنید.
  • ملافه و روبالشی‌ تان را هفته‌ ای یکبار بشویید.
  • از تماس دست‌های آلوده با فک و چانه خودداری کنید.
  • از روش‌ های ملایم و ایمن برای اصلاح موها استفاده کنید.
جوش چانه

در صورت داشتن جوش‌ چانه ، آیا می‌ شود از لوازم آرایشی استفاده کرد؟

یکی از رایج‌ ترین سوالات بیماران این است که ” آیا پوشاندن جوش های کیستی چانه با لوازم آرایش اشتباه است ؟ ” جوش‌ های چانه زیبایی فرد را تحت تاثیر قرار می‌ دهد و باعث کاهش اعتماد به نفس او می‌ شود. به همین خاطر بسیاری از افراد به سراغ استفاده از انواع لوازم آرایش می‌ روند.

بسیاری از لوازم آرایش حاوی مقادیر زیادی چربی و دیگر عوامل مضر برای پوست هستند که باعث وخیم‌ تر شدن آکنه و جوش‌ های صورت می‌ شود و گاهی خود علت جوش چانه خانم ها می‌ شود.

استفاده از لوارم آرایش نامناسب باعث مسدود شدن منافذ پوست، رشد باکتری در منافذ پوست و ایجاد کومدون می‌ شود. در نتیجه می‌ توان گفت که اگر مبتلا به جوش صورت و چانه هستید، بهتر است لوازم آرایشیتان را هوشمندانه‌ تر انتخاب کنید.

کلام آخر

جوش چانه یکی از شایع‌ ترین مشکلات پوستی است که راهکارهای درمانی بسیاری دارد. در صورت مواجه با جوش‌ های مزاحم و شدید بهتر است به یک متخصص پوست مراجعه کنید تا شما را بیشتر در این زمینه راهنمایی کند. در این مقاله از سری مقالات دکتر رجب پور به علت جوش چانه و دلایل و علت جوش زدن چانه و این موضوع که جوش های زیر پوستی چانه نشانه چیست، پرداختیم و متوجه شدیم که جوش در ناحیه چانه نشانه چیست. همچنین به نحوه درمان جوش های روی چانه پرداختیم. 


سوالات متداول

✅ علت جوش چانه چیست؟

دلیل جوش زدن چانه یا به قولی دلیل جوش روی چانه می‌ تواند از سه عامل زیر باشد:
  1. در صورتی که جوش‌ ها بیشتر در وسط چانه ظاهر می‌ شوند وقت آن رسیده که به سالم بودن رژیم غذاییتان شک کنید.
  2. اگر در اطراف چانه دچار جوش‌ کیستی شده‌اید، احتمالا مبتلا به مشکلات هورمونی یا بهم ریختگی هورمون شده‌ اید.
  3. از دیگر دلایل جوش‌ های بد فرم چانه می‌ توان به مواردی مانند کم خوابی ، عصبی بودن ، مصرف بیش از حد قهوه و مواد محرک اشاره کرد.

✅ جوش چانه نشانه چه بیماری است ؟

اینکه جوش چانه نشانه چه بیماری است را باید با بررسی جوش پاسخ داده شود اما اگر در اطراف چانه دچارجوش‌ کیستی شده‌ اید، احتمالا مبتلا به مشکلات هورمونی یا بهم ریختگی هورمون شده‌ اید. معمولا در دوران بلوغ، قاعدگی، بارداری و یائسگی شاهد این دسته از جوش‌ ها خواهید بود. اما اگر جوش در وسط چانه باشد قالبا ممکن است از مشکلات روده‌ ای نشات گرفته باشد.

✅ اقدامات لازم برای درمان جوش چانه چیست ؟

֎ استفاده از محصولات حاوی بنزوئیل پروکساید یا سالسیلیک اسید

֎ استفاده از یخ برای کاهش قرمزی
֎ استفاده از کرم، ژل یا پمادهای موضعی
֎ مصرف آنتی بیوتیک خوراکی
֎ استفاده از آنتی بیوتیک موضعی
֎ مصرف قرص‌ های ضدبارداری
֎ مصرف ایزوترتینون در صورت وخیم بودن آکنه
֎ لیزر درمانی
֎ لایه برداری شیمیایی
֎ جراحی

دکتر احمدعلی رجب پور

فوق تخصص جراحی پلاستیک ، زیبایی و ترمیمی، عضو هيئت علمى دانشگاه، عضو بنیاد ملی نخبگان ایران، عضو انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران. از جمله خدماتی که دکتر رجبپور ارائه می دهند، عبارتند از: ابدومینوپلاستی، عمل بینی، لیفت سینه، پروتز سینه و غیره.

نظرات

3 4 امتیاز ها
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اشتراک در
اطلاع از
guest
19 دیدگاه ها
قدیمی ترین
تازه‌ترین
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
niky88
niky88
2 سال قبل

بسیار پر بار بود👌🏻

دکتر رجب پور
2 سال قبل
پاسخ به  niky88

سپاس از همراهی شما

Mahla
Mahla
2 سال قبل

منم روی گونه و چونم از این جوشای ازاردهنده دارم. بعد از اینکه ازمایش دادم و متوجه شدن ک مشکل خاصی ندارم.پزشکم تشخیص داد انتی بیوتیک مصرف کنم.الان سه هفته اس دارم استفاده میکنمو بهتر شده جووشام.
ممنون از مطلب مفیدتون🙏

دکتر رجب پور
2 سال قبل
پاسخ به  Mahla

سپاس از همراهی شما

چه دارویی داد دکتر
چه دارویی داد دکتر
2 سال قبل
پاسخ به  Mahla

دارو چی داد دکتر د

شادی
شادی
2 سال قبل

منم از این جوشا خییلیییییییییی داشتم با سرکه و گلاب تونستم خوبش کنم شما هم امتحان کنید.

عرفان
عرفان
2 سال قبل

سلام خسته نباشید من زمانی که سیگار میکشم این جوش های کیستی دردناک بروی چونه و دور لبم زیاد میشه مشکل چیه

دکتر رجب پور
2 سال قبل
پاسخ به  عرفان

سلام دوست عزیز. پاسخ به این سوال نیاز به انجام برخی از آزمایشات داره. لطفا به یک پزشک متخصص مراجعه نموده و با انجام آزمایشات پاسخ دقیق خود را دریافت نمایید.

حسین
حسین
2 سال قبل

سلام منزیر چونم وقتی یکم ریشام بزرگ میشه جوش های ریز میزنه لطفا راهنمایی کنین ممنون

مرضیه
مرضیه
1 سال قبل

سلام من۱۷ ساله هستم. در طول سال از گوش و صورتم یعنی چانه فقط جوش در میاد چند روز اول قرمز و بعد چرک می‌کنه بعد از درآوردن چرک جای جوش میمونه و از بین نمیره دکتر هم رفتم و آزمایش دادم ولی گفتن مشکلی ندارم ولی این جوش ها خیلی اذیتم میکنن حتی از لوازم آرایشی هم استفاده نمیکنم.لطفا راهنماییم کنید .

دکتر رجب پور
1 سال قبل
پاسخ به  مرضیه

با سلام و سپاس از همراهی شما دوست عزیز
همانطور که گفتیم علت جوش چانه یا دلیل جوش روی چانه بخاطر بسته شدن منافذ پوستی می‌باشد. اگر به پزشک مراجعه کردید و با توجه به انجام آزمایشات مدنظر، تشخیص ایشان در رابطه با جوش چانه به صورت گفته شده است پس بهتر است که با شست و شوی صورت به طور مداوم و تغییر در نوع کرم‌ها به مقابله با این عارضه بپردازید و حتما از یک پزشک دیگر نیز کمک بگیرید.

Sara
Sara
1 سال قبل

با سلام
من به دلیل چاقی و مشکلات هورمونی, موهای زائد روی چانه دارم
و مجبورم با تیغ اصلاح کنم
روی تمام چونه جای جوش و جوش زیر پوستی وجود داره
داروی هورمونی زیر نظر پزشک مصرف میکنم

برای جای جوش و جوش های زیر پوستی رو چانه چه پیشنهادی میدید؟
با تشکر

دکتر رجب پور
1 سال قبل
پاسخ به  Sara

با سلام و سپاس از همراهی شما دوست عزیز
قبل از هر چیز پیشنهاد ما مراجعه به پزشک است اما در مقاله زیر ما در رابطه با جوش‌های هورمونی و نحوه درمان آن صحبت کردیم که مطالعه آن را به شما پیشنهاد می‌کنیم.
https://rajabpur.com/blog/what-is-hormonal-acne-and-how-is-it-treated/

شبنم فرسا
شبنم فرسا
1 سال قبل

من سالهاست رو چونه ام جوش های چرکی درمیارم هرکاری بگید کردم دکتر هزاران بهر رفتم ازمایشعای هورمونی دادم اخر طب سنتی هم فرستاد انواع و اقسام داروها و همچنین داروهای گیاهی استفاده کردم خلاصه خارج هم رفتم ولی نشد که نشد اصلا جوش های چرکی من دست از سرم ورنمیداره نمیدونم دیگه چیکار کنم واقعا خسته شدم

واسع
واسع
1 سال قبل

عالی بود.

دکتر رجب پور
1 سال قبل
پاسخ به  واسع

سپاس از همراهی شما

ساره
ساره
1 سال قبل

سلام
من ۳۰ ساله هستم
علاوه بر چانه روی باسن و سر شانه هم این جوشهای دردناک را دارم
و جایشان اذیتم میکند
از صابون های دارای سالسیلیک اسید استفاده کنم خوبه؟

دکتر رجب پور
1 سال قبل
پاسخ به  ساره

سلام خدمت شما دوست عزیز
بله اما بهتر است قبل از انجام هر کاری به پزشک مراجعه نمائید تا بهترین درمان را در کوتاه ترین زمان برای شما تجویز نمایند.

امیرحسین
امیرحسین
1 سال قبل

سلام
من جوش های ریزی در چانه من هست که اینا نه قرمزه نه چرکی حتی دردم نداره یک سالی هست که بروی چانه ام هست لطفا راهنمایی کنید