هایفوتراپی چیست؟

هایفوتراپی : ظهور خطوط با افزایش سن یکی از قابل پیش‌بینی‌ترین اتفاقاتی است که برای تمام انسان‌ها رخ می‌دهد. به مرور زمان با وارد شدن به دهه 30 زندگی، کیفیت پوست کاهش می‌یابد و خطوط به سراغ چهره ما می‌آیند و آرام آرام طراوت و شادابی صورت را کمرنگ‌ می‌کنند.

جستجو راهکاری برای بازیابی زیبایی از دست رفته، قدمتی طولانی دارد. با این وجود، دانشمندان موفق نشده‌اند که راهی ایمن برای  متوقف کردن روند پیری پیدا کنند.

البته روش‌های تهاجمی و غیرتهاجمی زیادی جهت درمان موقت چین و چروک و کند شدن روند پیری ابداع شده است که در سراسر جهان در حال انجام می‌باشد.

براساس گزارشات انجمن جراحی پلاستیک زیبایی آمریکا، محبوبیت اقدامات غیرجراحی حدود 4.2 درصد در سال 2017 نسبت به سال قبل افزایش یافته است؛ زیرا، دوره نقاهت درمان‌های غیرجراحی در مقایسه با گزینه جراحی، کمتر خواهد بود و عوارض خفیف‌تری دارد.

یکی از روش‌های درمان پیری، HIFU است که روشی غیرتهاجمی و غیرجراحی برای پیری به حساب می‌آید و می‌تواند جایگزین مناسبی برای لیفت صورت باشد. در این مقاله، نگاهی به روش درمانی HIFU می‌اندازیم و آن را به طور کامل بررسی می‌کنیم. پس تا آخر مطالب همراه ما باشید.

هایفوتراپی چیست ؟

HIFU مخفف عبارت انگلیسی « High-Intensity Focused Ultrasound » است که معادل فارسی آن امواج متمرکز فراصوت با شدت بالا می‌باشد.

در این روش از امواج اولتراسوند برای رفع افتادگی پوست در نواحی صورت و گردن استفاده می‌شود. در واقع امواج دستگاه هایفو همان امواج سونوگرافی هستند که به صورت متمرکز به لایه‌های زیرین پوست نفوذ می‌کنند و باعث تحریک بافت به تولید کلاژن و ترمیم پوست در ناحیه هدف می‌شوند؛ لذا این امر باعث لیفت و سفتی پوست در ناحیه تحت درمان خواهد شد.

سال‌ها است که هایفوتراپی برای درمان تومورهای سرطانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما، در سال 2008 برای اولین بار اثر و کاربرد هایفو در حوزه زیبایی مطرح شد و در سال 2012 توانست در معرض توجه متخصصین در سراسر جهان قرار بگیرد. سپس، در سال 2009 موفق به کسب تاییدیه « FDA » شد و در سال 2014 تاثیر مثبت این روش نوین در بهبود چین و چروک در نواحی بالای سینه و گردن تایید شد.

امواج سونوگرافی با ایجاد گرما باعث بالا رفتن دمای بافت شده و با اینکار به سلول‌های موجود در مناطق تحت درمان آسیب می‌زند. در نتیجه، فرآیند ترمیمی توسط بدن آغاز می‌شود که یکی از روش‌های ترمیم، تولید پروتئینی خاص به نام کلاژن است.

کلاژن یک ماده در ساختار طبیعی پوست و دیگر بافت‌های بدن است که وظیفه آن حفظ ساختار طبیعی پوست و سفت نگه‌داشتن آن است. به همین خاطر، بالا رفتن سن و کاهش کلاژن و الاستین در پوست باعث ظاهر شدن خطوط و کاهش قابلیت ارتجاعی پوست و بافت‌ها می‌شود.

هایفوتراپی

فک یکی از مهم‌ترین قسمت‌های صورت است که تاثیر زیادی در جوانی و زیبایی فرد دارد. امروزه افراد زیادی را می‌بینید که تمایل دارند صورت‌های زاویه‌دار و دارای انحنایی داشته باشند. ما در مقاله ” فرم دهی فک و صورت ” به این موضوع پرداخته‌ایم.

هایفو صورت چیست؟

تمامی‌ لایه‌های پوست بر روی پایه‌ و عضله‌‌ی SMAS در عمق 5.4 پوست قرار دارند که امواج متمرکز اولتراسوند با هدف قرار دادن عضله SMAS باعث افزایش دمای سلول‌ها در آن ناحیه می‌شود. زمانی که دمای سلول‌ها به دمای خاصی برسد، فعل و انفعالات پیچیده‌ای در آن ناحیه اتفاق میفتد که نتیجه آن سفتی و لیفت پوست در نقاط مورد نظر است.

فرکانس بالای اولتراسوند در لایه‌های زیرین پوست متمرکز می‌شود و بدون آسیب رساندن به لایه‌های بالایی و مجاور، چین و چروک‌های سطح پوست را از بین می‌برند.

هایفوتراپی صورت در مقایسه با جراحی لیفت خطر و هزینه کمتری دارد. همچنین، ماندگاری روش‌های غیرجراحی از درمان‌های جراحی کمتر است و برای ماندگاری آن لازم است که درمان را طی سال‌ها تکرار کنید تا به نتیجه مناسب و دلخواه‌تان برسید.

چه کسانی کاندید مناسبی برای هایفوتراپی هستند؟

هایفوتراپی صورت یک درمان بی‌عارضه و کم خطر است.اما این موضوع به معنای مناسب بودن HIFU therapy برای تمام افراد نیست. اگر زیر 25 سال هستید و پوستی جوان و سرشار از کلاژن دارید، هایفو تغییری در پوست شما ایجاد نخواهد کرد. در اصل، کاری بیهودی و غیرضروری است و بهتر است هزینه آن را صرف کرم و محصولات مراقبتی کنید.

برعکس، کسانی که در اثر کهولت سن، قابلیت ارتجاعی و سفتی پوست خود را از دست داده‌اند و مبتلا به افتادگی ملایم تا متوسط پوست در نواحی اطراف چشم‌ها و گردن شده‌اند، کاندید مناسبی برای هایفوتراپی صورت خواهند بود. البته، نتیجه دلخواه در افرادی که پوستی با آسیب دیدگی شدید یا افتادگی حاد دارند، مشاهده نخواهد شد و گزینه جراحی برای آن‌ها انتخاب بهتری است.

در آخر، افراد مبتلا به ضایعات یا عفونت پوست در ناحیه تحت درمان هستند؛ کسانی که آکنه شدید دارند و افرادی که در بدن آن‌ها کاشت‌های فلری وجود دارد، بهتر است از سایر روش‌های درمانی استفاده نمایند.

hifu چیست

کاربرد هایفوتراپی چیست؟

  • درمان خطوط اطراف چشم؛
  • لیفت ابروها؛
  • لیفت چانه؛
  • لیفت گونه؛
  • رفع تیرگی و سیاهی اطراف چشم؛
  • درمان افتادگی پلک؛
  • رفع خطوط خنده و اخم؛
  • درمان غبغب بزرگ؛
  • لیفت گردن؛
  • لیف پیشانی؛
  • رفع منافذ باز پوست در نواحی مختلف.

ما هرروز پیرتر از روز قبل می‌شویم و به مرور خطوط ریز در نواحی مختلف صورت ظاهر می‌شود که دلیل آن کاهش کلاژن و الاستین پوست است. هایفو و ترماژ یک روش غیرجراحی و غیرتهاجمی برای جوانسازی می‌باشد که ما در مقاله ” ترماژ یا هایفو ” به تفاوت این دو روش پرداخته‌ایم.

مزایای هایفوتراپی چیست :

براساس گفته‌های انجمن جراحی پلاستیک زیبایی آمریکا، در چندین سال اخیر، روش‌های غیرجراحی لیفت صورت مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته و علت آن مزایای این گزینه درمانی است که در زیر برخی از مهم‌ترین و برجسته‌ترین مزایا را برای شما جمع‌آوری کرده‌ایم:

  • بعد از 3 جلسه درمان شاهد نتایج مطلوب خواهید بود.
  • ماندگاری هایفوتراپی حدود 1 الی 2 سال است.
  • هر جلسه درمانی حدود 30 الی 90 دقیقه طول خواهد کشید.
  • این روش درمانی نیازی به بیهوشی و دوره نقاهت ندارد.
  • در این روش خبری از تزریق، برش و خونریزی نخواهد بود.
  • هایفو را می‌توان همراه با سایر روش‌های درمانی مانند میکرونیدلنیگ انجام داد.
  • هزینه کمی نسبت به گزینه جراحی دارد.
  • چین و چروک را تا حد قابل توجهی کاهش خواهد داد.
  • افتادگی و شل‌شدگی پوست را در نواحی گردن برطرف خواهد کرد.
  • پوست صورت صاف و سفت خواهد شد.

عمق نفوذ هایفو چقدر است؟

  • نفوذ تا عمق 5/1 میلی‌متر :

جهت درمان تیرگی بدن و روشن کردن پیگمانتاسیون تنها کافی است از چهارجلسه درمان هایفو با نفوذ 5/1 میلی‌متر استفاده نمایید.

  • نفوذ تا عمق 3 میلی‌متر :

گرم شدن بافت در عمق 3 میلی‌متر باعث درمان خطوط سطحی و تولید کلاژن خفیف در پوست می‌شود که نتیجه آن سفت شدن پوست خواهد بود.

  • نفوذ تا عمق 5/4 میلی‌متر :

اگر هدف شما از هایفوتراپی، لیفتینگ است، لازم است تا گرما به عمق 5/4 میلی‌متری نفوذ کند و باعث درگیری عضلانت SMAS شود.

مراقبت های بعد از هایفوتراپی :

مراقبت های بعد از هایفوتراپی عبارتند از:

  • از پوست خود در برابر نور آفتاب مراقبت کنید و از کرم ضدآفتاب استفاده نمایید.
  • مصرف نوشیدنی‌های الکلی و کافئین‌دار را قطع کنید.
  • آب مورد نیاز بدن را تامین نمایید.
  • پوست و ناحیه تحت درمان را نخارانید.
  • تا چند روز از حمام و جکوزی و موارد مشابه اجتناب کنید.
  • با استفاده از کمپرس یخ و سرد در محل تحت درمان عوارض ناشی از هایفو را کاهش دهید.
  • تا 3 روز بعد از HIFU therapy از وکس و اپیلاسیون استفاده نکنید.
  • تا دوز بعد از HIFU therapy از مصرف محصولات پوستی اجتناب نمایید.
  • استفاده از سایر روش‌های جوان‌سازی مانند لایه‌بردای، تزریق بوتاکس و … را تا یک هفته بعد از HIFU therapy به تعویق بیندازید.

تحقیقات صورت گرفته در زمینه هایفوتراپی :

در چندین سال اخیر تحقیقات زیادی در زمینه HIFU therapy صورت گرفته است که تمام آن‌ها فواید و تاثیرات مثبت امواج اولتراسوند را در زمینه زیبایی تایید کرده‌اند.

یک بررسی در سال 2018 صورت گرفته که در آن 231 نفر مورد آزمایش قرار گرفته‌اند. نتیجه این مطالعات شامل ایمن بودن هایفوتراپی جهت سفت شودن پوست و کاهش سلولیت در نواحی صورت و گردن بوده است.

انجمن جراحی زیبایی آمریکا می‌گویند که فرآیند سفت شدن پوست توسط امواج حدود 2 الی 3 ماه زمان می‌برد و بعد از آن شاهد تغییرات قابل توجهی در جهت رفع آثار پیری خواهید بود و این نتیجه حدود 1 الی 2 سال ماندگاری دارد.

از سوی دیگر، یک منبع معتبر در رابطه با تحقیقات صورت گرفته مطالبی منتشر کرده که در این مطالب از تاثیر هایفو تراپی صورت در نواحی فک، گونه و اطراف چشم سخن به میان آورده شده است. در این آزمایش، عکس‌های متقاضیان را 3 و 6 ماه بعد از اولین جلسه درمانی مقایسه کرده بودند و تمامی آن‌ها پاسخی مثبت به درمان داده بودند.

در یکی دیگر از مطالعات، میزان اثربخشی HIFU پس از 7 روز، 4 روز و 3 ماه مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. در هفته 12 قابلیت ارتجاعی پوست متقاضیان به طور قابل توجهی در نواحی تحت درمان بهبود یافته بود و 78درصد از شرکت‌کنندگان رضایت خود را بیان کرده‌ بودند.

آیا هایفوتراپی همراه با درد است؟

قبل از درمان، محل مورد نظر تمیز شده و تحت تاثیر بی‌حسی موضعی قرار می‌گیرد. بدین ترتیب، طی عملیات درمان، بیمار درد یا ناراحتی احساس نمی‌کند. البته آستانه درد در افراد متفاوت است و احتمال دارد برخی از افراد در هنگام دریافت پالس‌های الکتریکی، کمی درد یا خارش در ناحیه تحت درمان احساس کنند.

اگر قادر به تحمل دردهای خفیف و جزئی نیستید، با پزشک مربوطه مشورت کرده و در صورت نیاز از داروی ضدالتهابی غیراستروئیدی یا استامینوفن استفاده نمایید.

مقوله جوان سازی و زیبایی در کنار سلامت روان و بدن از موضوعات قابل توجه در دهه‌های اخیر بوده است. ” آر اف بهتر است یا هایفو ” عنوان مقاله‌ای است به آن پرداخته‌ایم.

عوارض هایفوتراپی چیست :

تمامی روش‌های زیبایی و جوان‌سازی با یک‌سری عارضه احتمال همراه هستند و هایفوتراپی صورت از این قاعده مستثنی نیست. البته عوارض جانبی این روش درمانی بسیار خفیف و موقتی است.

به طور کلی، زمانی که HIFU therapy زیر نظر متخصص و فردی با تجربه انجام می‌شود، یک درمان ایمن به حساب می‌آید. این روش مدرن یک روش غیرتهاجمی است که به ندرت با بی‌حسی، احساس سوزش و کبودی موقت همراه می‌شود و این عوارض بعد از چند روز برطرف می‌شوند و اثری از آن‌ها باقی نمی‌ماند.

قرمزی و تورم خفیف از دیگر عوارض هایفوتراپی است که بلافاصله بعد از درمان شاهد آن خواهید بود. البته این عارضه بعد از چند ساعت به مرور از بین خواهد رفت.

هایفوتراپی چیست

تعداد جلسات هایفوتراپی:

جهت رسیدن به نتایج مطلوب بهتر است در سال اول، 3 الی 4 جلسه درمانی HIFU انجام شود. جهت حفظ و افزایش نتایج حاصل شده لازم است که در سال‌های آتی 1 الی 2 جلسه هایفوتراپی انجام گردد.

البته تعداد جلسات بسته به تشخیص پزشک و نوع پوست مراجعه کننده متفاوت است و بهتر است تعداد جلسات مورد نیاز بعد از مشاوره حضوری تعیین شوند.

سخن پایانی:

هایفوتراپی صورت یک روش موثر و غیرجراحی برای به حداقل رساندن نشانه‌های پیری است که دوره نقاهت کوتاه‌تری نسبت به روش لیفت صورت با جراحی دارد.

بنابراین اگر به دنبال یک روش ایمن و غیرتهاجمی برای لیفت و سفت کردن پوست هستید، HIFU بهترین گزینه برای شما خواهد بود. براساس گزارشات جمع آوری شده، محققان و پزشکان دریافته‌اند در صورت رعایت مراقبت‌های ویژه و استفاده از محصولات مناسب آثار مثبت HIFU تا 2 سال ماندگاری خواهد داشت.

دکتر احمدعلی رجب پور

فوق تخصص جراحی پلاستیک ، زیبایی و ترمیمی، عضو هيئت علمى دانشگاه، عضو بنیاد ملی نخبگان ایران، عضو انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران. از جمله خدماتی که دکتر رجبپور ارائه می دهند، عبارتند از: ابدومینوپلاستی، عمل بینی، لیفت سینه، پروتز سینه و غیره.

نظرات

0 0 امتیاز ها
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها