درماپن چیست ؟ میکرونیدلینگ صورت با استفاده از دستگاه درماپن امکان پذیر است ؟ امروزه روشهای مختلفی برای درمان مشکلات پوستی وجود دارد. یکی از این روشها میکرونیدلینگ است که توسط دستگاههای خودکار ماشینی انجام میشود.
درماپن، نوعی دستگاه برای میکرونیدلینگ و درمان برخی مشکلات پوست مانند چین و چروک، انواع لکهها و اسکار است. در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با این متد درمانی مدرن به طور کامل صحبت کنیم. پس تا آخر مطالب همراه ما باشید.
دستگاه درماپن چیست ؟
درماپن یک قلم برای میکرونیدلینگ است و از سوزنهای متعددی تشکیل شده است که به صورت عمودی در پوست نفوذ میکنند. عمق نفوذ سوزنها قابل تنظیم است و در محدوده 0.25 تا 5.2 متغیر است. همچنین سرعت ضربات کارتریجها بر روی پوست در بازه 25 الی 90 ضربه در ثانیه تغییر میکند. سرعت و میزان نفوذ کارتریج درماپن بسته به محل تحت درمان متغییر است.
در اثر برخورد سوزنهای کارتریج، حدود 300 الی 1000 کانال ریز و میکروسکوپی بر روی سطح پوست ایجاد میشود. این آسیبها خفیف هستند و پوست قادر به ترمیم آن به طور طبیعی است.
مقاله پیشنهادی: میکرودرم ابریژن چیست و چه فایده ای برای پوست دارد؟
انواع درماپن چیست ؟
کمپانی سازنده درستگاه درماپن چندین دستگاه با کاربردهای مختلف طراحی و تولید کرده است که عبارتند از :
- ـMYDERMAPEN : برای استفاده خانگی
- PRO3 : دستگاهی حرفهای جهت استفاده در سالنهای زیبایی
- MD3 : دستگاهی فوق حرفهای جهت استفاده توسط پزشکان و متخصصین
نحوه کار درماپن چگونه است ؟
میکرونیدلینگ با استفاده از روش درماپن یک روش درمانی برای تجدید پوست و درمان مشکلات پوستی است. بهتر است این درمان را در محیطی مطمئن و زیر نظر پزشک انجام دهید. درمان درماپن توسط افرادی غیر متخصص و غیر پزشک باعث بروز عوارضی جبران ناپذیر و ایجاد زخمهای مقاوم به درمان میشود. بنابراین، بهتر است قبل از درمان توسط پزشک معاینه شوید.
قبل از آغاز درمان، پزشک از بیحسی موضعی برای کاهش احساس درد بیمار استفاده میکند. سوزنهای درماپن با حرکات رفت و برگشتی، حفره و کانالهای ظریفی بر روی پوست ایجاد میکند و بیرونیترین لایه پوست را از بین میبرد. سوزنهای درماپن، یکبار مصرف و قابل تنظیم هستند و براساس نوع سوزن و تنظیمات دستگاه، حدود 300 الی 1000 حفره در سطح پوست ایجاد میشود. حفرهها و آسیبهای ایجاد شده بر سطح پوست باعث تحریک پوست به تولید الاستین و کلاژن میشود که نتیجه آن ترمیم و بازسازی پوست خواهد بود.
کاربرد دستگاه درماپن چیست ؟
- درمان اسکارهای جوش و آکنه
- درمان خطوط خفیف اطراف لب
- افتادگی و شل شدگی پوست
- رفع چین و چروک خفیف
- درمان استرچ مارک
- جوانسازی پوست
- کوچک کردن منافذ باز پوست
- بهبود لکههای پوستی
- بهبود قوام و الاستیسیته پوست
- افزایش نفوذ سرمها و محلولها به درون پوست
نتایج نهایی درماپن صورت چیست ؟
به طور کلی، نتایج اولیه درمان درماپن بعد از اتمام جلسه اول، قابل مشاهده است. اما بهتر است برای مشاهده نتیجه نهایی و تاثیر درماپن بر کیفیت پوست، صبر دهید تا 4 الی 6 جلسه درمانی شما تمام شود. از طرف دیگر، مراقبتهای بعد از میکرونیدلینگ باعث تسریع روند بهبود و حفظ نتیجه نهایی درمان میشود.
مقاله پیشنهادی: سابسیژن چیست ؟ کاربردها، مزایا و عوارض
تعداد جلسات درمانی درماپن چقدر است ؟
تعداد جلسات مورد نیاز با توجه به مشکلات و ضایعات پوستی متفاوت است. با این وجود میتوان گفت که جلسات میکرونیدلینگ و درماپن را میتوان طی 6 جلسه با فاصله زمانی 4 الی 6 هفتهای تکرار کرد تا مشکلات پوستی مانند اسکارهای آکنه و زخم درمان شود. لازم به ذکر است که هرجلسه درمانی حدود 30 الی 90 دقیقه زمان لازم دارد.
موارد منع استفاده از درماپن چیست ؟
یکی از پرتکرارترین سوالات مراجعه کنندگان این است که “ دستگاه درماپن چیست و استفاده از آن برای چه کسانی منع دارد؟” در این بخش موارد منع درماپن را بررسی خواهیم کرد.
- افراد مبتلا به عفونتهای فعال پوستی
- بیماران مبتلا به سابقه کلوئید ناشی از وارد شدن آسیب به پوست
- افرادی که در دوره مصرف داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین
- بیمارانی که مشکلات خونی و یا سیستم ایمنی ضعیف دارند.
- خانمهای باردار و یا کسانی که در دوران شیردهی قرار دارند.
- بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده
- کسانی که با تازگی بوتاکس کردهاند.
عوارض جانبی استفاده از درماپن چیست ؟
بسیاری از بیماران در رابطه با معایب درماپن نگران هستند و مدام سوال میکنند که ” عوارض درمان درماپن چیست ؟” به طور کلی، درمان درماپن یک درمان بیخطر است و عوارض جانبی خاصی ندارد و صدمهای جدی و یا خطرناک به پوست وارد نمیکند. با این وجود بهتر است که در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر از انجام درماپن بپرهیزید:
- درماپن در افرادی که سابقه آلرژی و یا حساسیت دارند منجر به تولید هیستامین، کهیر پوستی و خارش شدید میشود.
- احتمال بروز عفونت ثانویه در افرادی که سیستم ایمنی ضعیف و یا مهار شده هستند، بسیار بالا است.
- زخمهای ناشی از میکرونیدلینگ و درماپن در بیماران مبتلا به دیابت دیرتر بهبود مییابند.
- یکی از عوارض درماپن، التهاب در نواحی تحت درمان است. به همین خاطر است که بهرهمندی از خواص درماپن به افرادی که مبتلا به التهابهای درمان نشده هستند، توصیه نمیشود.
- انجام درماپن در افرادی که به تازگی تزریق بوتاکس انجام دادهاند باعث توزیع و پخش غیر مناسب توکسین میشود.
- قبل از آغاز درمان مشکلات پوستی با استفاده از درماپن، پزشک ناهمواریهای پوستی بیمار را بررسی میکند. استفاده از این درمان در افرادی که مبتلا به خال و یا ضایعات پوستی هستند، توصیه نمیشود.
- درماپن باعث تشدید اسکار کلوئیدی در نواحی کف دست و یا کف پا میشود.
مقاله پیشنهادی: میکرونیدلینگ پلک
تفاوت درماپن و میکرونیدلینگ چیست؟
بسیاری از مراجعه کنندگان در رابطه با تفاوت درماپن و میکرونیدلینگ سوال میکنند. اغلب افراد تصور میکنند که میکرونیدلینگ و درماپن دو روش مجزا برای درمان مشکلات پوستی هستند. در حقیقت میکرونیدلینگ یکی از روشهای غیرتهاجمی برای کلاژن سازی پوست است که توسط درماپن و درمارولر انجام میشود که در این مقاله هدف ما میکرونیدلینگ با دستگاه درماپن است.
درماپن نوعی دستگاه است که به صورت عمودی بر روی پوست قرار میگیرد و حفرههای ریزی بر روی پوست ایجاد میکند. پوست جهت ترمیم منافذ پوست اجبارا مقادیر بالایی کلاژن تولید میکند که نتیجه آن بهبود و ترمیم اسکار آکنه و لکههای پوستی است.
تفاوت درماپن و لیزر چیست ؟
براساس گزارشهای جمع آوری شده میزان رضایت افراد از نتیجه نهایی میکرونیدلینگ بیشتر از سایر روشهای تهاجمی است. یکی از دلایل محبوبیت میکرونیدلینگ با درماپن در مقایسه با سایر روشها، میزان نفوذ سوزنها در لایههای پوستی و تاثیر آن بر کلاژن سازی است.
برای مثال، عمق نفوذ لیزر بر لایه اپیدرم حدود 62.5 میکرومتر است در صورتی که میزان نفوذ سوزنهای درماپن به لایه درم حدود 2000 میکرومتر خواهد بود. بنابراین، درماپن تاثیر بیشتری بر روند کلاژن سازی و بازسازی پوست دارد.
از طرف دیگر، لایه درم که از پوست محافظت میکند در روش درماپن سالم میماند در صورتی که لایه برداری پوست با لیزر باعث میشود تا سطح بالایی پوست آسیب ببیند. به همین دلیل است که لایه برداری با لیزر در فصول گرم سال دارای محدودیت است. در صورتی که منعی در استفاده از روش میکرونیدلینگ وجود ندارد.
همچنین دوره نقاهت و خانه نشینی در روش لیزر درمانی حدود 7 الی 10 روز است و قرمزی ناشی از لیزر حدود 3 الی 4 ماه ماندگاری دارد. در حالیکه عوارض ناشی از میکرونیدلینگ، نهایتا 3 روز ماندگاری دارد.
مقاله پیشنهادی: مزونیدلینگ چیست و چه نقشی در جوانسازی پوست دارد؟
سخن پایانی
در این مقاله از مجموعه مقالات بلاگ رسمی دکتر احمدعلی رجب پور، سعی داشتیم تا به طور کامل و مفصل توضیح دهیم که درماپن چیست و به بررسی تفاوت درماپن و میکرونیدلینگ پرداختیم و نکات ویژه در این زمینه را نیز به شما عزیزان معرفی نمودیم.
امیدواریم که توانسته باشیم به سؤالات مراجعه کنندگان در زمینه این که کاربرد دستگاه درماپن چیست پاسخ داده و اطلاعات مفیدی را برای شناخت بیشتر این دستگاه در اختیارتان قرار داده باشیم.
شما میتوانید جهت دریافت مشاوره در زمینه درماپن صورت، با دکتر احمدعلی رجب پور، فوق تخصص جراحی پلاستیک، از طریق این لینک در ارتباط باشید.
سوالات متداول
درماپن، نوعی دستگاه برای میکرونیدلینگ و درمان برخی مشکلات پوست مانند چین و چروک، انواع لکهها و اسکار است.
میکرونیدلینگ یکی از روشهای غیرتهاجمی برای کلاژن سازی پوست است که توسط درماپن و درمارولر انجام میشود.
از کاربرهای درملپن میتوان به درمان اسکارهای جوش و آکنه، درمان خطوط خفیف اطراف لب، افتادگی و شل شدگی پوست، رفع چین و چروک خفیف، درمان استرچ مارک، جوانسازی پوست، کوچک کردن منافذ باز پوست، بهبود لکههای پوستی، بهبود قوام و الاستیسیته پوست و همچنین افزایش نفوذ سرمها و محلولها به درون پوست اشاره کرد.