پلاسماجت بینی یکی از روشهای فرم دهی بینی میباشد که در بسیاری از موارد، میتواند جایگزین خوبی برای عملهای جراحی زیبایی بینی محسوب شود. به بیانی دیگر، بسیاری از افراد به دلیل هزینههای زیاد عملهای جراحی بینی و نیز عوارض ناشی از این عمل، ترجیح میدهند که از راهحلهای جایگزین این عمل برای فرم دهی و زیباسازی بینی خود استفاده کنند که یکی از این روشها، استفاده از پلاسماجت بینی میباشد.
پلاسماجت بینی طی سالهای اخیر، طرفداران زیادی پیدا کرده است؛ البته این روش نسبتاً روش جدید در صنعت زیبایی محسوب میشود ولی به دلایل مختلفی، مورد استقبال عده کثیری از مردم قرار گرفته است و موجب آن شده است که افرادی که برای فرم دهی به بینی خود میخواهند اقدام کنند، در بین گزینههای موجد، پلاسماجت بینی را نیز در نظر میگیرند و طبیعی است که در این زمینه، باید اطلاعات مفیدی جمع آوری کنند.
به همین جهت، در مقاله امروز بلاگ دکتر احمدعلی رجب پور، قصد داریم به موضوع پلاسما جت بینی بپردازیم.
پلاسما جت بینی چیست ؟
برای آن که بهتر بتوانید درک کنید که پلاسما جت بینی یا پلاسما تراپی بینی چیست، بهتر است اول با مفهوم پلاسما و کاربرد آن در علم پزشکی آشنا شوید.
به طور کلی، ماده دارای چهار حالت اصلی میباشد که عبارتاند از جامد، مایع، گاز و پلاسما. پلاسما گازی است که یونیزه شده است و همه یا بخشی از اتمهای آن، الکترون ازدستدادهاند و تبدیل به یونهای مثبت شدهاند. در این گاز تعداد الکترونهای آزاد تقریباً با تعداد یونهای مثبت برابر است.
در پزشکی نیز، پلاسما کاربردهای متعددی دارد؛ یکی از مهمترین کاربردهای پلاسما در پزشکی، استفاده برای بهبود زخمهای مزمن و عفونی میباشد که با درمانهای متداول، بهبود پیدا نمیکنند و لذا باید از پلاسما برای رفع این زخمها استفاده کرد. همچنین برای استریل بسیاری از وسایل پزشکی نیز از پلاسما استفاده میشود. به طور کلی پیش بینی میشود که در آینده علم پزشکی، پلاسما و کاربردهای آن بسیار کارآمد خواهند بود و تغییراتی اساسی در این زمینه ایجاد خواهند کرد.
همچنین یکی از مهمترین کاربردهای پلاسما در پزشکی، در بخش زیبایی است که بسیاری از مشکلات پوستی همچون جای زخم و اسکار، آکنه، چین و چروک اطراف چشمها و لبها و افتادگی پلک را میتوان با استفاده از این روش، از بین برد.
قبل از انجام هر اقدامی بخاطر داشته باشید که انتخاب پزشک باتجربه و متخصص بسیار حائز اهمیت است زیرا علاوه بر نتیجه بهتر، عوارض کمتری را نیز برای شما رقم میزند. ما در مقاله ” بهترین جراح بینی ” به شما در این انتخاب کمک میکنیم.
پلاسماجت بینی
حال که با کاربرد پلاسما در پزشکی آشنا شدید، میتوانیم به موضوع پلاسما جت بینی بپردازیم.
همان طور که پیشتر گفتیم، پلاسما گازی یونیزه شده است که رسانا میباشد و با استفاده از دستگاهی قلم مانند، به سطح پوست تابانده میشود و قسمت مورد نظر جهت درمان با پلاسما بر روی پوست، به شکل نقطههای ریز و با فاصله کم از یکدیگر، سوزانده میشود. پلاسما با انرژی و دمای بالا به کمک دستگاه پلاسما جت با سلولهای پوست برخورد میکند و لایهی سطحی پوست از حالت جامد به گاز تبدیل میشود (تصعید اتفاق میافتد) و به سبب آن، پوست در این ناحیه جمع میشود.
همچنین پلاسما با هدف قراردادن فیبروبلاستها که سلولهای سازنده کلاژن و پروتئین در پوست هستند، آنها را تحریک میکند.
باید توجه داشت که در این روش، سر قلم مانند دستگاه، با پوست تماس نداشته و با قرار گرفتن در فاصله کمی از پوست، پلاسما را در نقطه مورد نظر تخلیه میکند که سبب سوختن پوست در این ناحیه میشود و سوراخهایی ریز بر روی سطح پوست ایجاد میشوند که سبب رخ دادن موارد زیر میشود:
- انقباض پوست
- تقویت احیاء پوست
- تحریک فعالیت فیبروبلاستها
در تبلیغاتی که برای پلاسماجت بینی میشود، معمولاً ذکر میشود که این روش میتواند جایگزینی برای عملهای بینی باشد و بینیهای گوشتی را میتوان با این روش، کوچک کرد و فرم دلخواه متقاضیان را به آن داد. در ادامه قصد داریم بررسی کنیم که این گفته تا چه حد میتواند درست باشد و آیا این ادعاها در مورد پلاسماجت بینی حقیقت دارد یا خیر.
پلاسماجت بینی یک روش فرم دهی به بینی میباشد که عملی سرپایی محسوب شده و نیازی به بی هوشی فرد متقاضی ندارد. در این عمل، بی حسی موضعی به ناحیه مورد نظر جهت انجام پلاسماجت بینی زده میشود که معمولاً برای بی حسی در این مورد، از کرمهای بیحسکننده استفاده میشود. پس از آن که این کرم بر روی پوست مالیده شد، نیم ساعت طول میکشد تا ناحیه به طور کامل بی حس شود و پس از آن، پزشک میتواند کار خود را با استفاده از دستگاه پلاسماجت بینی شروع کند. قبل از آن که درمان با استفاده از پلاسما جت بینی آغا شود، محل مورد نظر پس از بی حسی، ضد عفونی و تمیز میشود.
پس به طور کلی میتوان گفت که پلاسما جت بینی میتواند برای فرم دهی و کوچک کردن بینی نیز مورد استفاده قرار گیرد.
بسیاری از افراد، تمایل دارند که در فرم بینی خود، تغییراتی را به وجود بیاورند و یا بینی خود را کوچکتر کنند. پلکسر یکی از روشهای انجام عمل زیبایی بینی است که روشی غیر جراحی و غیر تهاجمی برای کوچک کردن بینی محسوب میشود. ما در مقاله ” پلکسر بینی چیست ” به صورت کامل به این روش پرداختهایم.
برای کوچک کردن بینی، پلاسما جت بینی بهتر است یا جراحی؟
یکی از متداولترین سؤالاتی که در زمینه پلاسما جت بینی از ما پرسیده میشود، این است که برای کوچک کردن بینی، از پلاسما تراپی بینی بهتر است استفاده کنیم و یا از روش جراحی؟
پاسخ به این سؤال، به عوامل مختلفی بستگی دارد.
موارد استفاده از پلاسما جت در واقع شامل بهبود زخمها و لیفت پوست از طریق تحریک کلاژن سازی و مواردی ازایندست میباشد. اما امروزه افراد از روش پلاسما جت برای کوچک کردن بینی نیز استفاده میکنند. با توجه به آناتومی کلی بینی که شامل پوست، استخوان و غضروف میباشد، اگر فردی تغییراتی اساسی در فرم بینی خود بخواهد بدهد، بهتر است که از روش عمل جراحی بینی استفاده کند چرا که با استفاده از روشهای جراحی بینی، میتوان تغییراتی ساختاری و اساسی را در بافتهای استخوان، غضروف و پوست بینی اعمال کرد که سبب دست یابی به فرم بینی دلخواه فرد متقاضی میشود؛ ولی در صورتی که تغییراتی که برای بینی خود در نظر دارید، تغییراتی کوچک هستند که با اعمال شرایط بر روی پوست بینی میتوان به آن دست یافت، بهتر است از روش پلاسما تراپی بینی استفاده کنید چرا که نسبت به جراحی بینی هزینه کمتری داشته و دوران نقاهت و همچنین عوارض آن نیز از از عمل جراحی بینی کمتر میباشد.
در نظر داشته باشید که تشخیص این که برای تغییرات مورد نظر شما، روش جراحی بهتر است یا پلاسما تراپی بینی ، به عهده متخصص جراحی پلاستیک میباشد و باید پزشک شما تعیین کند که از کدام روش میتوانید برای دست یابی بهتر به نتایج مورد نظرتان استفاده کنید.
در صورتی که از پلاسما تراپی بینی تمایل دارید استفاده کنید، توجه داشته باشید که این کار را باید در کلینیکهای معتبر و زیر نظر پزشک با تجربهای انجام دهید که مهارت کافی برای استفاده از دستگاه پلاسماجت بینی را داشته باشد و از این نظر، آسیبی متوجه پوست شما نشود.
همچنین در صورتی که کلینیک مورد نظر شما برای انجام پلاسماجت بینی ، کلینیکی معتبر نباشد، امکان آن وجود دارد که از دستگاههای غیر استاندارد برای پلاسماجت بینی استفاده شود که این مورد نیز میتواند صدمات بسیاری را به پوست شما وارد نماید.
مراقبت های قبل از پلاسما جت بینی
- در صورت ابتلا به هر نوع بیماری، پزشک خود را مطلع کنید.
- در صورت ابتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا، بهتر است انجام پلاسما تراپی بینی را به تعویق بیندازید.
- اگر داروی خاصی مصرف میکنید، از قبل به پزشک خود اطلاع دهید.
- پوست شما نباید دچار آفتابسوختگی باشد. در غیر این صورت، برای بهبود کامل پوست باید به مدت هشت هفته منتظر بمانید.
مراقبت های بعد از پلاسما جت بینی
- موضع را تمیز نگهدارید تا عفونت ایجاد نشود.
- به مدت یک هفته در معرض نور خورشید نباشید.
- از کرم ضدآفتاب استفاده کنید.
- موضع و زخمهای ایجاد شده را دستکاری نکنید و از خاراندن بینی اجتناب کنید.
- داروها و کرمهای تجویز شده را طبق دستور پزشک مصرف نمایید.
- به مدت یک هفته از مواد شوینده و لایهبردار استفاده نکنید.
یکی از سوالات متداول زوجین قبل از انجام جراحی بینی در رابطه با روابط زناشویی بعد از انجام عمل میباشد. بنابراین ما در مقاله ” رابطه جنسی بعد از عمل بینی ” به صورت کامل به این سوالات پاسخ دادهایم.
عوارض پلاسما جت بینی چیست ؟
شاید بتوان گفت که یکی از مزایای استفاده از روش پلاسماجت بینی ، عوارض کم آن نسبت به روشهای دیگر است. البته باید در نظر داشته باشید که تمامی عملهای زیبایی، عوارضی دارند و پلاسماجت بینی نیز از این قاعده مستثنی نمیباشد. عوارض پلاسما جت بینی در صورتی که پزشکی با تجربه و متخصص در این زمینه را انتخاب کنید که در خصوص استفاده از دستگاه پلاسماجت تخصص کافی را داشته باشد و نیز کلینیک و مرکز درمانی که از آن استفاده میکنید معتبر بوده و از دستگاههای استاندارد برای پلاسما جت بینی استفاده کنند، بسیار کم خواهد بود. عوارض پلاسما جت بینی در این مورد، به عوارضی سطحی از جمله تورم، قرمزی، سوزش و التهاب محدود میشوند که همگی آنها موقتی هستند و پس از گذشت مدت زمانی بعد از عمل، از بین میروند.
در صورتی که پلاسما جت بینی توسط افرادی کم مهارت و بدون تجربه در این زمینه صورت گیرد و یا با دستگاههای غیر استاندارد انجام شود، ممکن است عوارض خطرناک و حتی دائمی در پی داشته باشد. این عوارض میتواند شامل زخمهای عمیق بر روی پوست، عفونتهای پوستی، تغییر در رنگدانههای پوست و ایجاد لک باشند. آسیب به پوست به موارد مختلفی مثل، نوع دستگاه مورداستفاده، ساختار پوست و مدتزمان قرار گیری در معرض پلاسما بستگی دارد. در حال حاضر تحقیقات نشان داده است که علاوه بر احتمال آسیب به پوست به علت دمای زیاد، رادیکالهای آزاد موجود در پلاسما نیز میتوانند باعث صدمه به پوست شوند.
هزینه پلاسما جت بینی
هزینه پلاسما جت بینی را نمیتوان به طور دقیق اعلام کرد چرا که هزینه تمامی اعمال زیبایی، به فاکتورهای متفاوتی بستگی دارند. برای هزینه پلاسما جت بینی میتوان موارد زیر را به عنوان اصلیترین عوامل در تعیین قیمت این عمل زیبایی معرفی کرد:
- ویژگیهای پوستی بینی (ضخیم یا نازک بودن پوست بینی)
- تعداد جلساتی که برای کسب نتیجه مطلوب، نیاز دارید.
- فرم بینی شما
- دستمزد پزشک
- هزینههای کلینیک یا مرکز درمانی
سوالی که همیشه ذهن اکثر زیباجویان را درگیر میکند، زیبایی و فرم دهی به بینی بدون انجام جراحی بینی میباشد. ما در مقاله ” کوچک کردن بینی بدون جراحی ” به این موضوع پرداختهایم.
سخن پایانی
در این مقاله متوجه شدید که پلاسماجت بینی ، یکی از عملهای زیبایی است که میتوان در مواردی، آن را جایگزین مناسبی برای عملهای جراحی بینی دانست. در حقیقت، در صورتی که تغییراتی که برای بینی خود در نظر دارید، تغییراتی ظریف هستند که با اعمال تغییرات بر روی پوست بینی میتوان به نتایج دلخواه رسید، میتوانید از پلاسما جت بینی استفاده کنید ولی در صورتی که تغییرات مد نظر شما برای فرم دهی به بینی، تغییراتی ساختاری و اساسی است، بهتر است که ز عملهای جراحی بینی استفاده کنید تا نتیجه بهتری را کسب کنید.
در این زمینه، حتماً باید یک متخصص و پزشک شما را معاینه کرده و با توجه به فرم دلخواهی که مد نظر دارید، به شما توصیه نماید که پلاسماجت بینی برای شما مناسبتر است یا جراحی بینی.
شما میتوانید در این خصوص، با دکتر احمدعلی رجب پور، فوق تخصص جراحی پلاستیک، در ارتباط باشید و از وی در زمینه پلاسما جت بینی ، مشاوره دریافت کنید. همچنین در صورتی که سؤالی در ذهن خود دارید که در این مقاله نتوانستید پاسخ آن را بیابید، در بخش نظرات زیر همین مقاله میتوانید آن را به اشتراک بگذارید تا در سریعترین زمان ممکن، پاسخ شما را بدهیم و راهنماییتان کنیم.