عمل بینی جزو محبوب ترین عمل های جراحی پلاستیک در جهان محسوب می شوند. در مقالات قبلی از وب سایت رسمی دکتر احمدعلی رجب پور بهترین جراح بینی تهران با انواع این عمل جراحی آشنا شدید و دریافتید که عمل های بینی تنها برای مقاصد زیبایی شناختی انجام نمی شوند و در بسیاری از موارد ، برای رفع انحراف داخلی مجاری تنفسی بینی و نیز بهبود شکستگی استخوان بینی و یا رفع سپتوم صورت می گیرند که در کنار رفع این عیوب ، دست یابی به اهداف زیبایی شناختی نیز برای بسیاری از افراد مطلوب است. در این مقاله قصد داریم به موضوع نفس کشیدن بعد از عمل بینی و مشکلات تنفسی بعد از آن بپردازیم تا در این زمینه ، نکات مهمی را به شما عزیزان یادآور شویم و دلایل و روش های رفع این عارضه را نیز معرفی کنیم تا در صورتی که مشکل تنفسی بعد از عمل بینی برای شما و یا یکی از اطرافیانتان پیش آمده است ، بتوانید در این زمینه به درستی تصمیم بگیرید.
اما باید بدانید که بیشتر مواردی که مربوط به عمل های بینی می شود ، برای انجام عمل های جراحی زیبایی بینی می باشند که در آن ها ، فرم بینی به صورتی اصلاح می شود که زیبایی چهره فرد را بیشتر کند. در اغلب موارد ، عمل های بینی برای رفع مشکلات بینی انجام می شود که فرد در نهایت باید به تنفس راحت تر و بهتر دست پیدا کند ولی در بسیاری از موارد ، ممکن است مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی برای فرد به وجود بیاید و تنفس بعد از عمل بینی ، برای فرد ، سخت تر شود.
مشکلات نفس کشیدن بعد از عمل بینی
همان طور که قبلاً به این موضوع اشاره کردیم ، بسیاری از موارد عمل های بینی ، برای مقاصد درمانی مورد استفاده قرار می گیرند و در بیشتر موارد نیز ، این عمل برای اهداف زیبایی انجام می شوند. در مواردی که عمل بینی برای درمان مشکلات تنفسی مورد استفاده قرار می گیرد ، طبیعی است که نفس کشیدن بعد از عمل بینی برای فرد باید آسان تر شده باشد و در این حین ، اگر امکان آن وجود داشته باشد نیز مشکلات زیبایی شناختی بینی فرد نیز می تواند بر طرف شود.
در بسیاری از عمل های زیبایی بینی ، در گذشته مشکلات تنفسی بعد از این پروسیجر برای افراد به وجود می آمد که با روش های مدرن برای انجام این عمل های زیبایی ، امکان مشکل در نفس کشیدن بعد از رینوپلاستی ، نزدیک به صفر شده است ولی با این حال ، همچنان در برخی موارد نادر ، شاهد مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی در افراد هستیم.
در این خصوص ، چهار علت مختلف وجود دارد که می تواند نفس کشیدن بعد از عمل بینی را برای افراد مشکل کند. در ادامه به بررسی این چهار علت می پردازیم.
⇐ کاهش زاویه دریچه تنفسی
بسیاری از مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی ، مربوط به کاهش قطر و زاویه دریچه تنفسی در بینی می باشد. اگر زاویه دریچه تنفسی در عمل بینی ، به مقدار بسیار زیادی کاهش یابد ، فرد برای نفس کشیدن بعد از عمل بینی دچار مشکل می شود. برای آن که متوجه شوید آیا دریچه تنفسی بینی شما کوچک شده است یا خیر ، کافی است آزمایشی که در ادامه شرح داده ایم را انجام دهید :
- ابتدا دو انگشت اشاره خود را در دو طرف نوک بینی خود قرار دهید.
- انگشتان خود را به سمت بالای بینی حرکت داده و در طول این حرکت ، پوست بینی خود را لمس کنید تا جایی که متوجه شوید از ناحیه غضروفی به ناحیه استخوان بینی خود رسیدهاید.
- در ادامه ، لازم است با کمک انگشتان شست ، پره های بینی خود را به سمت بالا باز کنید.
- اگر در این حالت، نفس کشیدن شما تا حد بسیار زیادی بهبود یافت ، باید بدانید که دریچه بینی شما کوچک شده است و برای رفع این عارضه ، باید به یک جراح بینی خوب در تهران مراجعه کنید.
⇐ مشکلات تنفسی موقت
یکی از دلایلی که نفس کشیدن بعد از عمل بینی ممکن است برای افراد بسیاری سخت شود ، عوارض موقتی است که به دلیل التهاب و تورم ساختار داخلی بینی به وجود می آید. پس از انجام عمل جراحی بینی ، به دلیل برش هایی که در بافت بینی ایجاد شده است ، ساختار درونی بینی دچار التهاب و تورم می شود که این موضوع سبب تنگ تر شدن راه ورود و خروج هوا به درون بینی می گردد.
این عارضه ، عارضه ای موقت محسوب می شود و پس از طی شدن دوران نقاهت بعد از عمل جراحی ، مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی نیز رفع می گردد. پس اگر دلیل سختی نفس کشیدن بعد از عمل بینی شما این مورد باشد ، نیازی به نگرای نیست و کافی است به توصیه های پزشک و مراقبت های لازم پس از عمل بینی ، توجه کنید.
⇐ ایجاد سوراخ در حد فاصل سوراخ های بینی
در گذشته ، یکی از عوارضی که به شدت افراد را پس از انجام عمل جراحی بینی تحت تأثیرات منفی قرار می داد و برای آن ها مشکلات بسیاری را در نفس کشیدن بعد از عمل بینی به وجود می آورد ، سوراخ شدن دیواره ای که بین دو سوراخ بینی قرار دارد محسوب می شد. در صورتی که این دیواره سوراخ شود ، بافت آن به سرعت خشک می شود و مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی را به خصوص به هنگام عطسه کردن برای افراد به وجود می آورد. از آن جایی که این بافت به سرعت خشک می شود ، می تواند بسیاری از خون ریزی های پس از عمل بینی را برای افراد به وجود بیاورد.
امروزه با پیشرفت علم پزشکی ، به وجود آمدن روش های جدید برای عمل های جراحی بینی و نیز افزایش مهارت پزشکان متخصص در این زمینه ، این مورد عارضه ای نادر محسوب می شود. در واقع شما با تحقیق و انتخاب دقیق پزشک متخصصی که مهارت و تجربه کافی در این زمینه را داشته باشد ، می توانید از بروز این عارضه پس از جراحی زیبایی بینی ، جلوگیری کنید.
⇐ بیش از حد تراشیده شدن غضروف بینی
یکی دیگر از عوارض نادر برای افرادی که عمل های جراحی بینی انجام داده اند ، این است که ممکن است پس از سال ها ، همچنان دچار اختلال در خواب شبانگاهی داشته و یا نفس کشیدن بعد از عمل بینی برایشان مشکل باشد. این عارضه در بسیاری از موارد به دلیل بیش از حد تراشید شدن غضروف بینی می باشد. باید بدانید که در صورت بیش از حد تراشیده شدن غضروف بینی ، این عارضه به نوعی یک عارضه دائمی محسوب می شود و همیشه همراه افراد است. البته باید به این موضوع نیز توجه داشته باشید که با توجه به روش های عمل بینی امروزی ، دیگر این عارضه به تاریخ پیوسته است و درصد وقوع آن در افراد مختلف ، بسیار پایین آمده است.
پیشگیری از مشکلات نفس کشیدن بعد از عمل بینی
در بیشتر مواقع ، می توان از بروز مشکلات نفس کشیدن بعد از جراحی بینی با انجام راهکارهای زیر ، پیشگیری کرد :
⇐ انتخاب دقیق پزشک
در انتخاب پزشک متخصصی که قصد دارید برای انجام عمل جراحی بینی خود به پیش او بروید ، حساسیت لازم را به خرج دهید و با بررسی مهارت و تجربه این پزشک از طریق چک کردن رزومه حرفه ای او و نیز مشاهده نمونه کارهای قبلی ، وی را مورد ارزیابی دقیق قرار دهید. چرا که هر اندازه میزان تبحر و مهارت و تجربه یک پزشک متخصص در این زمینه بیشتر باشد ، می تواند درصد احتمال وقوع هر گونه عوارض بعد از عمل را کاهش دهد.
همانطور که گفتیم انتخاب پزشک در عوارض بعد از جراحی بسیار تأثیر گذار است علاوه بر اینکه نتیجه مطلوب تری نیز بدست می آورید. ما در مقاله ” بهترین جراح بینی ” به شما در این انتخاب کمک می کنیم.
⇐ رعایت مراقبت های لازم بعد از عمل بینی
بسیاری از افراد ، جراحی بینی را تنها از یک بعد می بینند و مهم ترین جنبه این پروسه ، یعنی مراقبت های لازم بعد از عمل را نادیده می گیرند. در واقع 50 درصد نتایج به روش ، مهارت پزشک و شهرت مرکز درمانی بستگی دارد. بقیه نتایج و پیشگیری از مشکلات به روند مراقبت در طول دوره بهبودی بستگی دارد. برای پیشگیری از مشکلاتی مانند خشکی بینی و مواردی از این دست ، بهتر است به شستشوی بینی ، خواب کافی و نیز نکات ویژه در مورد سرفه ، عطسه و سرماخوردگی بعد از جراحی بینی توجه شود. برخی از مشکلات نفس کشیدن بعد از عمل بینی ناشی از تغییر در ساختار بینی پس از جراحی بینی تنها در مراحل بهبودی ظاهر می شوند و با گذشت زمان و مراقبت های مناسب از بین خواهند رفت. همچنین بهتر است در این مدت از دست زدن و ضربه زدن به بینی خود برای جلوگیری از مشکلات تنفسی خودداری کنید.
⇐ جراحی ترمیمی بعد از انجام عمل بینی
اگر به هنگام انجام جراحی بینی دچار مشکلاتی شوید که باعث شود پس از جراحی عوارض شدید و حاد نفس کشیدن بعد از عمل بینی داشته باشید ، لازم است پس از مشاوره با پزشک متخصص خود ، اقدام به عمل جراحی ترمیمی بینی کنید تا این عوارض برای شما از بین برود. باید به این موضوع توجه داشته باشید که جراحی ترمیمی بینی ، جراحی ثانویه محسوب می شود که عملی بسیار حساس و سخت می باشد ؛ در نتیجه ، لازم است برای عمل اول خود پزشک متخصص را با نهایت دقت انتخاب کنید و همچنین تمامی موارد مراقبتی بعد از عمل بینی را نیز رعایت کنید تا نیازی به انجام عمل های جراحی ترمیمی بینی پیدا نکنید. از قدیم گفته اند پیشگیری بهتر از درمان است!
سخن پایانی
همان طور که تا الان باید متوجه شده باشید ، عوارض و مشکلات تنفسی بعد از عمل بینی در گذشته بسیار زیاد بوده اند ولی با توجه به پیشرفت علم رینوپلاستی در دنیای امروزه و نیز افزایش مهارت و تجربه پزشکان در این زمینه و استفاده از روش های جدید و اصلاح شده برای انجام عمل های زیبایی بینی ، وقوع این عوارض بسیار اندک است و درصد بسیار پایینی دارد که بخواهد برای شما رخ دهد. افرادی که در گذشته اقدام به انجام عمل جراحی بینی کرده اند و دچار عوارض بعد از عمل بینی شده اند نیز می توان با انتخاب دقیق یک پزشک متخصص با صلاحیت های لازم در این زمینه و تجربه و مهارتی اثبات شده ، اقدام به رفع مشکلات خود در خصوص نفس کشیدن بعد از عمل بینی کنند.
توجه داشته باشید که بیشتر این عوارض ، با انتخاب یک جراح و پزشک با تخصص و مهارت کافی و همچنین رعایت نکات و مراقبتهای لازم بعد از عمل بینی ، احتمال رخ دادن بسیار پایینی دارند و لازم نیست در این زمینه به خود استرس دهید. در این زمینه شما میتوانید با مشاوره با دکتر رجب پور ، فوق تخصص جراحی پلاستیک و رتبه یک آزمون فوق تخصص جراحی پلاستیک کشور در سال 93، از مشورت با فردی با تجربه بهرهمند شوید.