اثر آر اف بهتر است یا هایفو ؟

آر اف بهتر است یا هایفو : مقوله جوان سازی و زیبایی در کنار سلامت روان و بدن از موضوعات قابل توجه در دهه‌های اخیر بوده است. لایه درم پوست از اسید هیالورونیک، فیبروبلاست، کلاژن و الاستین تشکیل شده است که کاهش آن‌ها در ساختار پوست باعث کاهش خاصیت ارتجاعی و شادابی پوست می‌شود که نتیجه آن ظهور علائم پیری در نواح مختلف بدن به خصوص صورت است.

در حالت طبیعی، حدود 80 درصد از لایه درم پوست از کلاژن تشکیل شده که اهمیت بسزایی در استحکام و قابلیت ارتجاعی پوست دارد. با رسیدن به سن 25 سالگی، تولید کلاژن در پوست کند شده و به مراتب از میزان آن کاسته می‌شود. به گونه‌ای که هر سال 2 درصد از میزان کلاژن در ساختار پوست کم خواهد شد.

یکی از نگرانی‌های عده بسیاری از افراد، به خصوص خانم‌ها، ظهور چین و چروک در صورت است که متاسفانه امری طبیعی و غیر قابل پیشگیری به حساب می‌آید. خبر خوب این است که پیشرفت علم در حوزه پزشکی باعث ابداع روش‌های گوناگونی برای لیفت صورت و جوان‌ سازی پوست شده است. به همین خاطر است که انواع روش‌های جوان سازی برای  قشر عظیم جامعه از اهمیت بسزایی برخوردار است.

هایفو تراپی و آر اف نمونه‌های از روش‌های کارآمد در زمینه جراحی هستند که عملکرد مشابهی با یکدیگر دارند. یکی از شایع‌ترین سوالات مراجعه کنندگان این است که آر اف بهتر است یا هایفو ؟ یا آر اف فرکشنال بهتر است یا هایفو ؟ با ما همراه باشید تا پاسخ این سوال را با یکدیگر بررسی نماییم.

آر اف بهتر است یا هایفو

چه تغییراتی در لایه‌های پوستی رخ می‌دهد؟

برای رسیدن به یک پاسخ دقیق برای سوال « آر اف بهتر است یا هایفو ؟ » که یکی از رایج‌ترین سوالات زیباجویان می‌باشد، لازم است قبل از هر گونه اقدام، ابتدا با نحوه بروز پیری در لایه‌های مختلف پوست آشنا شوید. این امر به درک بهتر عملکرد تکنیک‌های جوان‌سازی کمک شایانی می‌کند.

هرچه سن بالاتر می‌رود، لایه خارجی پوست نازک‌ شده و شفافیت خود را از دست می‌دهد. به همین خاطر، زمانی که فرد در معرض نور آفتاب قرار می‌گیرد، لکه‌هایی رنگی در سطح پوست پدیدار می‌شوند.

از سوی دیگر، میزان گردش خون در اپیدرم در سنین 30 تا 80 سال، حدود 30 الی 50 درصد کاهش می‌یابد. همین امر باعث خشک و مات شدن پوست شده و باعث بروز علائم پیری در نواحی مختلف پوست می‌شود.

بیشتر تغییراتی که در ظاهر پوست رخ می‌دهد ناشی از ایجاد تغییر در لایه میانی پوست است که در اثر افزایش سن، عوامل محیطی، کاهش الاستین و کلاژن اتفاق میفتد. در روند پیری، 20 الی 80 درصد از ضخامت درم از دست می‌رود. توانایی ترمیم پوست کاهش می‌یابد که نتیجه آن ظاهر شدن خطوط و افتادگی پوست است.

مورد دیگری که وجود دارد این است که افزایش سن باعث کاهش ترشح چربی در سطح پوست می‌شود. در نتیجه، هایپودرم شروع به نازک شدن می‌کند و ساختار پوست دچار آسیب دیدگی می‌شود. این امر باعث برجسته دیده شدن رگ‌های خونی و کاهش طراوت و شادابی پوست خواهد شد.

درمان‌های غیر جراحی جوان سازی پوست با افزایش فاکتورهای ضروری در بافت‌ها به لیفت و درخشندگی بیشتر چهره کمک می‌کنند و یک درمان امن برای پیری به حساب می‌آیند. در ادامه مطالب نکاتی مربوط به تفاوت هایفو و آر اف در عملکرد را به شما ارائه خواهیم کرد.

افزایش سن و کاهش کلاژن باعث ایجاد مشکلات پوستی به خصوص در اطراف چشم‌ها می‌شود. یکی از بهترین و کارآمدترین روش‌های درمان مشکلات پوستی که محبوبیت زیادی در سراسر جهان دارد، مزوژل است.

درمان پیری با هایفو:

هایفو یک فناوری مبتنی بر امواج متمرکز سونوگرافی است که با گرم کردن لایه‌های زیرین پوست باعث تحریک بافت‌ پوستی شده و نتیجه آن افزایش کلاژن و لیفت صورت می‌باد.

این روش غیر تهاجمی و غیر جراحی با تمرکز بر لایه SMAS باعث تحریک پوست شده و بدون آنکه آسیبی به لایه‌های بیرونی وسطحی پوست وارد کند، مشکلات پوستی را در نواحی مختلف مانند گردن، ابروها، پیشانی، خط فک و چانه برطرف می‌کند. تعداد جلسات درمانی با هایفوتراپی بسته به سن و هدف از درمان متفاوت خواهد بود و نتیجه آن حدود 1 الی 2 سال ماندگاری خواهد داشت.

در این روش، بلافاصله بعد از درمان، بخشی از نتیجه اولیه قابل مشاهده است و بعد از گذشت 2 الی 3 ماه نتیجه نهایی آشکار می‌شود. بعد از اتمام جلسات درمانی، روند تولید کلاژن و ترمیم ساختار پوست تا چند ماه ادامه خواهد داشت.

تفاوت هایفو و آر اف

جوان‌سازی پوست با آر اف:

امواج آر اف از جنس امواج الکترومغناطیسی هستند و باعث گرم شدن لایه‌های درونی و عمیق پوست می‌شوند. سلول‌ها در پاسخ به این گرما شروع به کلاژن سازی کرده و ساختار پوست بدون آسیب دیدن، شروع به بازسازی و ترمیم می‌کند.

نفوذ امواج در این درمان حدود 3 میلی‌متر است و علاوه بر ترمیم پوست باعث بهبود عملکرد سیستم لنفاوی و عروقی می‌شوند. بدین ترتیب، بعد از گذشت چند ماه، ظاهر پوست بهبود می‌یابد و درخشندگی به چهره بازمی‌گردد.

یکی از دلایل محبوبیت آر اف این است که با انواع پوست‌ها سازگاری دارد و می‌توان از آن برای لیفت صورت، بهبود چین و چروک، درمان افتادگی ابرو و سفت شدن عضلات صورت استفاده کرد. بنابراین، آر اف درمان مناسبی برای بیمارانی است که در دهه 30 الی 50 سالگی قرار دارند و مبتلا به افتادگی خفیف تا متوسط پوست هستند.

تولید کلاژن با آر اف تا ماه‌ها ادامه می‌یابد. البته، در صورت رضایت از نتیجه حاصل شده، لازم است که سالی یک الی دو جلسه برای تمدید درمان و افزایش ماندگاری نتیجه به مراکز معتبر مراجعه فرمایید.

نکاتی در رابطه با Rf:

  • از امواج رادیوفرکوئنسی می‌توان در تمام نواحی صورت و گردن استفاده کرد.
  • میزان حرارت و نفوذ سوزن‌ها کنترل شده هستند.
  • برای افتادگی‌های شدید پوست مناسب نمی‌باشد.
  • درمان مناسبی برای کسانی که به تازگی در تماس مستقیم نور خورشید بوده‌اند، مناسب نمی‌باشد.
  • احتمال ایجاد گوشت اضافه در این درمان وجود دارد.
  • باعث بروز التهاب در ناحیه تحت درمان می‌شود.

تفاوت هایفو و آر اف براساس نفوذ در لایه‌های پوست:

پوست از سه لایه بیرونی «اپیدرم» ، میانی «درم» و درونی «هایپودرم» تشکیل شده است. لایه‌ بیرونی شامل یک سری رنگدانه است که از پوست در برابر آسیب‌های ناشی از آفتاب محافظت می‌کند. لایه درم دارای کلاژن و الاستین بوده که وجود این دو پروتئین برای سلامت و زیبایی پوست ضروری است و لایه درونی حاوی چربی و غدد عرق است که نقشی مانند عایق سازی و حفظ از رطوبت پوست را بر عهده دارد.

جدا از موارد بالا، هر لایه شامل کلاژن و بافت همبند است که وظیفه محافظت از پوست و مقاوم‌سازی پوست را برعهده دارد. متاسفانه با افزایش سن و در اثر زیاد اخم کردن یا خندیدن ساختار کلاژن پوست آسیب می‌بیند و از میزان آن کاسته می‌شود؛ لذا علائم پیری در پوست ظاهر می‌شوند.

یکی از مواردی که باعث ایجاد فرق هایفو و آر اف می‌شود، تفاوت در میزان نفوذ امواج در هر دو تکنیک است. مکانیزم عملکرد آر اف به این صورت است که حدود 25 عدد نیدل کوچک به قطر 200 میکرون به طور همزمان وارد پوست شده و تا عمق 0.5 الی 3 میلی متری نفوذ می‌کنند.

در صورتی که میزان نفوذ High-Intensity Focused Ultrasound حدود 1.5 تا 4.5 میلی متر است و می‌تواند دمای پوست را تا 70 درجه بالا ببرد. میزان نفوذ و گرمای دستگاه براساس تشخیص پزشک تنظیم می‌شود.

هایفو و ترماژ دو روش غیرجراحی و غیرتهاجمی هستند که اکثر افراد می‌توانند از آنها استفاده نمایند. اما کدام بهتر است؟ ما در مقاله ” تفاوت ترماژ و هایفو ” این دو روش را از همه نظر باهم مقایسه کرده‌ایم.

آر اف بهتر است یا هایفو ؟

در پاسخ به سوال آر اف بهتر است یا هایفو باید گفت با افزایش سن، پوست ما درخشندگی و خاصیت ارتجاعی خود را از دست خواهد داد و باعث می‌شود پیرتر از چیزی که هستیم به نظر برسیم. چین و چروک امری طبیعی در روند پیری هستند و هیچ دلیلی برای ترس یا فرار از آن‌ها وجود ندارد. با این حال، بسیاری از ما دوست داریم که جوانی را به خود هدیه دهیم و چهره جذاب‌تری در نظر دیگران داشته باشیم

بنابراین، اگر تمایل دارید تا علائم پیری را در چهره خود کاهش دهید، روش‌های غیر تهاجمی و کم خطر گزینه‌های مناسبی برای کنترل و پیشگیری از نشانه‌های پیری به حساب می‌آیند.

پیشرفت علم در حوزه پزشکی و زیبایی طیف وسیعی از درمان‌های جوان سازی و رفع مشکلات پوستی را در اختیار ما قرار داده است. این تنوع باعث شده است که تصمیم‌گیری در رابطه با مناسب‌ترین روش درمان کمی دشوار به نظر برسد.

به طور کلی، هایفو و آر اف نمونه‌هایی از درمان‌های غیر جراحی هستند که با تحریک پوست باعث تولید کلاژن در لایه‌های عمیق پوست می‌شوند و هر دو به رفع خطوط سطحی و عمیق کمک می‌کنند. شباهت در عملکرد این دو تکنیک باعث شده است که اولین سوال مراجعه کنندگان این باشد که براساس نیاز من، آر اف بهتر است یا هایفو؟

برای کمک به شما در تصمیم‌گیری آگاهانه و هوشمندانه هنگام انتخاب مناسب‎ترین روش، یک سری حقایق در زیر آورده شده است.

آر اف فرکشنال بهتر است یا هایفو

مزونیدلینگ یکی از متدهای جوانسازی و رفع لک‌های پوستی است. در این روش، سوزن‌های ظریف و کوچکی به طور سطحی وارد پوست می‌شوند که نتیجه آن تحریک پوست به تولید کلاژن است. در مقاله ” مزونیدلینگ صورت ” به این موضوع پرداخته‌ایم.

در درمان پیری آر اف فرکشنال بهتر است یا هایفو :

اغلب افراد ظاهر شدن چین و چروک در چهره را مظهر پیری می‌دانند. متاسفانه روند پیری امری طبیعی است و راهی برای متوقف کردن آن وجود ندارد.

آر اف یکی از درمان‌های موثر و کارآمد برای درمان پیری در چهره‌های استخوانی است؛ زیرا، در طول جلسات درمانی هایفو، علاوه بر تحریک پوست، چربی‌های اضافی نیز ذوب شده و حجم صورت کاسته می‌شود. آر اف یک روش مناسب برای درمان خطوط ظریف و سطحی است که تا حدی شل شدگی پوست را برطرف می‌کند.

هایفو بیشتر در صورت‌های پر که در اثر از دست دادن الاستین و کلاژن دچار افتادگی پوست شده‌اند، کاربرد دارد. امواج هایفو به لایه‌های عمیق پوست نفوذ می‌کند و با یک لیفتینگ قوی و از بین بردن چربی‌های اضافی باعث درمان خطوط ریز و چین و چروک عمیق در نواحی گردن و پیشانی می‌شود.

از سوی دیگر، استفاده از امواج اولتراسوند در حوزه زیبایی یک درمان جدید است. در هایفو از انرژی متمرکز استفاده می‌شود که قدرت نفوذ بیشتری در مقایسه با آر اف دارد. آر اف تنها از یک استراتژی گرمایش استقاده می‌کند و قدرت نفوذ آن تا لایه اپیدرمی است و فراتر نمی‌رود.

بررسی  تفاوت هایفو و آر اف :

  • یکی از برجسته‌ترین تفاوت هایفو و آر اف، تعداد جلسات درمانی مورد نیاز است. برای درمان با آر اف نیاز به چندین جلسه درمانی است که تعداد جلسات بسته به نوع دستگاه و هدف از درمان متفاوت می‌باشد. در حالی که یک جلسه هایفو برای درمان کفایت می‌کند.
  • در درمان با آر اف، مشکلات پوستی مانند افتادگی، لک، منافذ پوست، آکنه و… برطرف خواهد شد و کیفیت پوست افزایش خواهد یافت.
  • جدا از مقرون به صرفه و غیر تهاجمی بودن درمان با آر اف و هایفو در مقایسه با درمان‌های جراحی، نتیجه درمانی در هر دو روش موقتی بوده و بعد از گذشت مدتی نیاز به تمدید دارد.
  • از دیگر تفاوت هایفو و آر اف ، ماندگاری آن است. ماندگاری هایفو حدود 1 الی 3 سال سال است و بعد از آن جلسات ترمیمی به تنهایی کفایت می‌کند. اما ماندگاری درمان با آر اف حداقل 1 سال است و بسته به نوع مراقبت، متفاوت خواهد بود.
  • هردو روش جوان سازی کاملا بی‌خطر هستند. اما یکی از خطرات درمان با آر اف که بیشتر توسط افراد غیر متخصص رخ می‌دهد، سوختگی پوست در ناحیه تحت درمان است.
  • هر دو روش بهتر است در افرادی انجام شود که از سلامت جسمی برخوردار هستند.
  • استفاده از این دو روش در بیماران مبتلا به صرع، افراد دیابتی، افرادی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، مادران شیرده و خانم‌های باردار، کسانی که در بدن خود ایمپلنت‌های فلزی دارند و بیماران مبتلا به بیماری‌ها عفونی باید با اجازه پزشک و زیر نظر متخصص انجام شود.

رفع افتادگی پلک بالا و پایین، رفع چین و چروک دور چشم و اطراف آن، رفع پف زیر چشم، رفع گودی و سیاهی و تیرگی زیر چشم از عواملی است که با برطرف‌سازی آن‌ها باعث جوانسازی دور چشم و افزایش هر چه بیشتری زیبایی چشمهایتان خواهید شد. اما ” بهترین روش جوانسازی دور چشم ” چیست؟

کلام آخر :

اگر همچنان پاسخ مناسبی برای سوال « آر اف بهتر است یا هایفو ؟ » پاسخ مناسبی پیدا نکرده‌اید، باید بگویم که هایفو برای افتادگی‌های شدید و خطوط عمیق انتخاب مناسب‌تری است. در حالی که، برای درمان مشکلات پوستی در نواحی حساس مانند اطراف چشم و خطوط سطحی، آر اف گزینه بهتری خواهد بود. بنابراین نمی‌توان گفت آر اف بهتر است یا هایفو .

به طور کلی تفاوت هایفو و آر اف زیاد نیست و هر دو تا حدی علائم پیری را درمان می‌کنند؛  استحکام پوست را افزایش می‌دهند و روند پیری را کند می‌کنند. اما تاثیری در متوقف سازی روند پیری ندارند. بسیاری از خطوط و نشانه‌های پیری در اثر عوامل محیطی مانند استعمال دخانیات، مواد آلرژی‌زا، کم خوابی، تغذیه نامناسب و… اتفاق میفتد.

به طور طبیعی اکثر انسان‌ها در معرض آلاینده‌های محیطی قرار دارند؛ آلاینده‌هایی که برای سلامت پوست مضر هستند و باعث تسریع روند پیری می‌شوند. بنابراین، اگر در فکر پیشگیری از پیری زودرس هستید، لازم است از منظر جامع‌تری به قضیه نگاه کنید و با انتخاب سبک صحیح زندگی، به سلامت بیشتر پوست خود کمک کنید.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دکتر احمدعلی رجب پور

فوق تخصص جراحی پلاستیک ، زیبایی و ترمیمی، عضو هيئت علمى دانشگاه، عضو بنیاد ملی نخبگان ایران، عضو انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران. از جمله خدماتی که دکتر رجبپور ارائه می دهند، عبارتند از: ابدومینوپلاستی، عمل بینی، لیفت سینه، پروتز سینه و غیره.

نظرات

0 0 امتیاز ها
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی ترین
تازه‌ترین
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها