آیا بوتاکس سرطان زاست : تزریق بوتاکس یکی از تکنیکهای مدرن درمانی است که میتواند بلافاصله بعد از تزریق حدود 46 درصد از چین و چروک را در کمتر از 1 دقیقه کاهش دهد. امروزه با استفاده از بوتاکس میتوان طیف وسیعی از بیماریها را درمان نمود. اما از ابتدای ابداع این درمان مدرن تا به امروز، چالشهای وسیعی پیرامون آن وجود داشته است. این چالشها پیرامون عارضههای بلند مدت تزریق بوتاکس به وجود آمده است.
به طور کلی، بوتاکس یک درمان امن در نظر گفته میشود و پزشکان به طور آزادانه از آن در نواحی مختلف بدن استفاده میکنند. موضوعی که وجود دارد این است که مطالعات صورت گرفته در دانشگاه Wisconsin-Madison کمی تردید در رابطه با نحوه عملکرد بوتاکس و عوارض آن ایجاد کرده و باعث ترس در برخی از متقاضیان زیبایی شده است.
در حقیقت محققان اطلاعاتی را در تستهای حیوانی بدست آوردهاند که نشان میدهد مواد بوتاکس قادر به حرکت میان سلولهای عصبی است و احتمال دارد که این انتقال در انسانها نیز وجود داشته باشد. سوالاتی که در این حوزه وجود دارد این است که آیا بوتاکس سرطان زاست ؟ آیا بوتاکس باعث ایجاد اختلال در بینایی میشود؟ با ما همراه باشید تامهمترین نکات در رابطه با تزریق بوتاکس را بررسی نماییم.
آیا بوتاکس سرطان زاست : بوتاکس چیست؟
بوتاکس یک درمان تزریقی است که از سم بوتولینوم نوع A تهیه میشود. این سم توسط نوعی باکتری به نام « Clostridium botulinum » تولید میشود.
اثرات این سم بسته به میزان تزریق متفاوت خواهد بود. در صورتی که در دوزهای کوچک و هدفمند تزریق شود، خطری بیمار را تهدید نخواهد کرد.
بعد از تزریق بوتاکس، سیگنالهای اعصاب در عضلات محل تزریق، مسدود میشوند. در نتیجه، فعالیت عضله کاهش یافته و خطوط و چین و چروک بهبود مییابد.
برای تزریق بوتاکس باید به یک متخصص پوست و زیبایی که دارای مجوز درمانی است، مراجعه کنید. در صورتی که تزریق بوتاکس توسط پزشک یا مطابق با استاندادرهای FDA صورت نگیرد، احتمال دارد که بیمار عوارض جانبی بسیاری را تجربه کند.
بعد از بوتاکس باید به برخی نکات دقت لازم را داشته باشید. مثلا از گرمای زیاد باید دوری کنید. ما در مقاله ” اثر گرما بر بوتاکس ” به این موضوع پرداختهایم.
نحوه استفاده از بوتاکس:
همانطور که در وبسایت healthline بیان شده است، بوتاکس با شل کردن عضلات صورت باعث درمان موارد زیر میشود:
- چین و چروک پنجه کلاغی؛
- خط اخم میان ابروها؛
- چین و چروک پیشانی؛
- تنبلی چشم؛
- درمان میگرن؛
- اسپاسم عضلانی؛
- تعرق زیاد؛
- فلج مغزی؛
عوارض جانبی تزریق بوتاکس چیست؟
یکی از رایجترین سوالات متقاضیان این است که « آیا بوتاکس سرطان زاست یا خیر؟» به طور کلی، تزریق بوتاکس بیخطر و امن است، اما ممکن است باعث بروز عوارض جانبی زیر شود:
- درد، تورم و کبودی در محل درمان؛
- سردرد؛
- تب؛
- لرز؛
- افتادگی پلک؛
- ابروهای نامتقارن؛
- خشکی چشم؛
در برخی مواقع از بوتاکس خود راضی نیستید به نظر شما چه کاری باید انجام داد؟ ما در مقاله ” راههای از بین بردن اثر بوتاکس ” برای شما کارهای لازم را گفتهایم.
عوارض فوق موقتی هستند و بعد از چند روز از بین خواهند رفت. با این وجود یک سری عارضه نادر وجود دارد که در صورت بروز نیاز به مراقبتهای پزشکی دارد که در زیر آورده شده است:
- مشکل در صحبت کردن؛
- اختلالات تنفسی؛
- مشکلات در بلعیدن؛
- مشکلات بینایی؛
- از دست دادن کنترل مثانه؛
- تاری دید؛
- گرفتگی صدا؛
- حالت تهوع و استفراغ؛
- تپش قلب.
آیا بوتاکس سرطان زاست ؟
ایا بوتاکس سرطان زاست یا خیر؟ یکی از رایجترین سوالاتی که این روزاها به صورت مکرر شنیده میشود. اجازه دهید ابتدا نحوه بروز سرطان را بررسی کنیم. یکی از دلایل ایجاد سرطان این است که سلولهای میتوزی از کنترل خارج میشوند. در واقع در اثر تقسیم شدن بدون وقفه برخی از سلولها، سرطان رخ میدهد. این سلولها در همهجای بدن وجود دارند.
با این وجود، زمانی که مدت زیادی در معرض اشعه ماورا بنفش یا اشعه گاما قرار بگیرید، احتمال دارد که در نحوه رفتار این سلولها اختلال ایجاد شود. زمانی که این اتفاق میفتد، سلولها بیشتر از آنچه که تصور میکنید تقسیم میشوند و باعث ایجاد یک توده غیرعادی در بافت میشوند.
با توجه به تحقیقات انجام شده در سالهای اخیر، تزریق بوتاکس نه تنها باعث بروز هیچگونه بیماری نخواهد شد، بلکه به درمان بسیاری از بیماریها کمک میکند. برای مثال، آزمایشهای حیوانی نشان میدهد که حتی تزریق بوتاکس میتواند با سرطان مبارزه کند.
براساس مطالعه منتشر شده در ژورنال Science Translational Medicine اعصاب بدن باعث رشد سلولهای سرطانی در معده میشوند. همانطور که میدانید، تمام بافتها و اندامها تحت تاثیر سیستم عصبی قرار دارند. این اعصاب وارد سلولهای سرطانی شده و رشد آنها را به طور باور نکردنی افزایش میدهند.
یکی دیگر از نکاتی که خانمها باید دقت کنند ” آرایش بعد از بوتاکس ” میباشد که به صورت کامل به آن پرداختهایم.
در نتیجه، از کار افتادن این اعصاب توسط سم بوتولینوم نوع A میتواند به صورت قابل توجهی از رشد سلولهای سرطانی پیشگیری نماید. بنابراین، بوتاکس نه تنها باعث سرطان نمیشود، بلکه نقش موثری در پیشگیری از رشد و گسترش سلولهای سرطانی ایفا میکند. البته، نکتهای که وجود داد این است که این فرضیه به صورت کامل اثبات نشده است. با این وجود، میتوان یک جواب قطبی به سوال « آیا بوتاکس سرطان زاست ؟» داد آن هم « خیر» است.
آیا تزریق بوتاکس باعث بیماری میشود ؟
بسیاری از افراد از تزریق بوتاکس ترس دارند و مدام از خود میپرسند ” آیا بوتاکس سرطان زاست ؟ ” و یا ” آیا تزریق بوتاکس باعث بروز بیماری میشود؟ ” همین ترس از عوارض و خطرات تزریق بوتاکس باعث شده است که بسیاری از افراد به سراغ تزریق بوتاکس نروند. توجه داشته باشید که بوتاکس مورد تایید سازمان غذا و دارو بوده و یک روش کم خطر برای جوانسازی و حجیم سازی صورت و درمان برخی مشکلات مانند کاهش تعرق به حساب میآید. حدود 15 الی 20 سال است که این درمان ایمن در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد و تا به حال گزارشی حاکی بر بیماریزا بودن بوتاکس دریافت نشده است.
بنابراین میتوان در جواب سوال ” آیا بوتاکس باعث سرطان میشود؟ ” و یا “آیا بوتاکس زمینهای برای بیماریهای خطرناک فراهم میکند؟” پاسخ داد که بوتاکس تاثیری بر سرطان ندارد. همچنین تا به حال گزارشی مبنی بر اینکه بوتاکس باعث تضعیف سیستم ایمنی میشود مشاهده نشده است. البته تزریق بوتاکس یک تهدید برای افرادی که تحت شیمی درمانی قرار داند به حساب میآید. به همین خاطر، لازم است که قبل از هرگونه اقدام با پزشک مربوطه و انکولوژیست مشاوره کنید و تنها به نظر متخصص پوست و زیبایی اکتفا نفرمایید.
به طور کلی میتوان گفت که مواد بوتاکس با بدن سازگار است و عارضه جبران ناپذیری به همراه نخواهد داشت و تمامی عوارض جانبی آن مانند کبودی و تورم، موقت و کوتاه مدت است. البته این تنها زمانی صادق است که بوتاکس نزد فردی متخصص تزرق شود. همانطور که قبلا هم گفتهایم، عوارض جانبی و خطرات احتمالی تزریق بوتاکس تا حد زیادی به تخصص پزشک و اصل بودن مواد مورد استفاده بستگی دارد. برای مثال، در صورتی که پزشک دقت کافی به خرج ندهد، ممکن است که بوتاکس وارد رگ خونی شود و احتمال بروز عفونت افزایش یابد. به همین دلیل است که توصیه همیشگی ما این است که فرآیند تزریق ژل باید در مرکزی معتبر و نزد فردی متخصص انجام شود.
خلاصه آنکه هنوز تحقیقات و آزمایشات پزشکان در حوزه تاثیر بوتاکس بر سرطان ادامه دارد. اما همچنان شواهدی کافی برای سرطانزا و یا بیماریزا بودن بوتاکس وجود ندارد؛ لذا پاسخ ما به سوال ” آیا بوتاکس سرطان زاست ” خیر است!
مهمترین نکته برای تزریق انتخاب پزشک با تجربه و متبحر است. ما در مقاله ” بهترین جراح پلاستیک در تهران ” به شما در این انتخاب کمک میکنیم.
خلاصه آنکه…
در این مقاله به سوال آیا بوتاکس سرطان زاست پاسخ دادیم و گفتیم تزریق بوتاکس یک درمان امن است که نقش پررنگی در زیبایی افراد ایفا میکند. البته، همه چیز به مهارت و تخصص پزشک بستگی دارد. در نتیجه، اگر قصد درمان پیری با بوتاکس را دارید، مهم است که با یک متخصص و پزشکی ماهر که دارای مجوز است کار کنید و عوارض جانبی تزریق را کاهش دهید. دکتر احمد علی رجب پور ، بهترین جراح بینی و پلاستیک در تهران میباشد که با تجربه فراوان و استفاده از بهترین مواد و متریال،شما را در این امر یاری مینمایید. برای مشاوه رایگان کافی است با شماره 09355298000 تماس بگیرید.
سوالات متداول
خیر. البته در صورتی که به یک متخصص با تجربه مراجعه نمایید و نکات و مراقبتهای لازم را بعد از تزریق رعایت نمایید.
بوتاکس مورد تایید سازمان غذا و دارو بوده و یک روش کم خطر برای جوانسازی و حجیم سازی صورت و درمان برخی مشکلات مانند کاهش تعرق به حساب میآید. حدود 15 الی 20 سال است که این درمان ایمن در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد و تا به حال گزارشی حاکی بر بیماریزا بودن بوتاکس دریافت نشده است.
بوتاکس دارای عوارض جانبی و موقت مانند درد، تورم و کبودی در محل درمان، سردرد، تب، لرز، افتادگی پلک، ابروهای نامتقارن و خشکی چشم میباشد.
قاعدتا کسی نمیگه ماست من ترشه و مخل درامد را خراب نمیکنند
با سلام خدمت شما دوست عزیز
مقاله نوشته شده در این رابطه بر مبنای مقالات علمی است و هیچ دخل و تصرفی در این رابطه نشده است.