جراحی زیبایی بینی، راه حلی برای افرادی است که از ظاهر بینی خود راضی نیستند. طی عمل جراحی، مشکلات و آسیب دیدگیهای بینی رفع خواهد شد و فرم بینی اصلاح میشود. بینی دارای یک غضروف ظریف است. بنابراین، بعد از اتمام جراحی، پزشک مربوطه به بیمار توصیه میکند که تا چند هفته با چسب زدن بر روی بینی به تسریع روند بهبود کمک کند؛ زیرا این کار به حفط غضروف، استخوان و پوست اطراف بینی، مانع از تغییر فرم بینی خواهد شد. از سوی دیگر، چسب زدن صحیح بینی مانع از تشکیل اسکار میان بافت غضروف و استخوان میشود. اگر شما هم به تازگی عمل کردهاید یا قصد دارید برای تغییر فرم بینی اقدام نمایید، تا آخر این مقاله همراه ما باشید تا نحوه چسب زدن بینی بعد از عمل را به شما آموزش دهیم.
ایا چسب زدن مانع افتادگی بینی میشود ؟
یادگیری نحوه چسب زدن بینی توسط خود بیمار از جمله مواردی است که پس از جراحی بینی به مراجعه کنندگان جهت بهبودی سریعتر بینی و بازگشت به حال طبیعی آن توصیه میشود. اما متأسفانه این توصیهها موجب شده تا بیماران به صورت افراطی به تاثیر چسب پس از عمل بینی نگاه کنند. برخی فکر میکنند هرچه محکتم چسب بزنند و زمان طولانیتری به چسب زدن به بینی ادامه دهند در روند بهبودی بینی و حتی حفظ ظاهر جدید بینی تاثیر بیشتری خواهد داشت.
ابتدا باید بگوییم که در دو مرحله چسب زدن بینی پس از جراحی زیبایی اجرا میشود:
سه هفته اول پس از جراحی: چسب زدن بینی در این دوران به بخیههای داخل بینی در فرم گیری شکل بینی کمک میکند. مثلاً اگر فرد بخیههای زیادی در نوک بینی خود، پس از جراحی بینی سربالا، داشته باشد چسب زدن کمک میکند تا از افتادگی نوک بینی در این مرحله جلوگیری شده و بینی به شکل سربالا نگه داشته شود. با این حال بهتر است بیماران با دقت بیشتری به نحوه چسب زدن بینی توسط خود بیمار توجه داشته باشند چرا که اگر چسب محکمتر از حد توصیه شده زده شود، بینی دچار خون گرفتگی و تورم شدید میشود و همچنین ممکن است پیش از بهبودی پوست بینی، بر روی آن خطوطی بر جای بگذارد.
پس از سه هفته اول بعد از جراحی: در این مورد چسب زدن بینی هیچ گونه تأثیری در فرم بینی نداشته و صرفاً هشداری است برای اطرافیان بیمار که با احتیاط بیشتری با ایشان رفتار کنند تا بینی این افراد دچار آسیب و صدمه نشود.
جدا از دوران پس از جراحی بینی این که ایا چسب زدن مانع افتادگی بینی میشود یا خیر باید بگوییم که اگر بینی شما دچار افتادگی است به هیچ روشی مانند استفاده از نگه دارندههای بینی و یا چسب زدن بینی نمیتوانید این مشکل را رفع کنید و صرفاً ممکن است به بافت بینی خود آسیب زده و دچار اختلال در تنفس شوید. برای افتادگی بینی خود بهتر است با جراح متخصص مشورت کنید تا ایشان شما را راهنمایی کنند.
مزایای آگاهی از نحوه چسب زدن بینی بعد از عمل:
نحوه چسب زدن بینی بعد از عمل تاثیر زیادی در نتیجه نهایی بینی خواهد داشت؛ به خصوص در سه هفته اول. برای جراحی بینی نیاز است که چند برش ایجاد شود تا پوست روی غضروف برداشته شود. بعد از اتمام جراحی، پوست روی بینی به محل اولیه برمیگردد و چند بخیه کوچک زده میشود.
در هفتههای اول، نحوه مراقبت فردی تاثیر بسزایی در نتیجه جراحی خواهد داشت. یکی از این مراقبتها، نحوه چسب زدن توسط خود بیمار است. چسب بینی کمک میکند تا پوست جدا شده مجددا فرم بگیرد و باعث تسریع روند بهبود میشود.
هرچقدر از اهمیت نحوه چسب زدن بینی بعد از عمل بگوییم کم است. برای مثال، در صورتی که در سه هفته اولیه، محکم چسب بزنید، خونرسانی به بافت و پوست با مشکل مواجه میشود که نتیجه آن، تورم و التهاب خواهد بود. همچنین، محکم چسب زدن منجر به ایجاد خط و خطوط بر روی بینی خواهد شد.
البته، برخی از پزشکان معتقد هستند که بعد از برداشتن گچ، چسب زدن بیشتر مانند یک هشدار برای دیگران به حساب میآید که هنگام رویارویی با شما، بیشتر احتیاط کنند.
اکثر جراحیها دارا یک سری عارضه هستند. جراحی بینی از این قاعده مستثنی نیست. تورم و کبودی یکی از عارضههای جراحی بینی است که تا چند هفته فرد را درگیر میکند و بیشتر در نوک بینی قابل مشاهده میباشد. بدین ترتیب، استفاده از چسب تا 3 هفته بعد از عمل باعث میشود که کمی فشار به پوست وارد شود که نتیجه آن پیشگیری از افتادگی ینی یا گسترش تورم میباشد.
یکی از عوارضی که ممکن است برای شما بعد از جراحی بینی اتفاق بیفتد ” خروپف بعد از عمل بینی ” میباشد که در مقالهای به دلایل و روش حل آن میپردازیم.
به طور کلی، مزایای استفاده از چسب بینی را میتوان به دستههای زیر تقسیم کرد:
- باعث شکلگیری بهتر بینی و دستیابی به فرم دلخواه میشود.
- به کاهش تورم بینی کمک میکند.
- باعث ثبات محل بخیه بینی میشود.
نحوه چسب زدن بینی توسط خود بیمار :
چسب زنی بینی بعد از جراحی زیبایی بینی، از جمله مراقبتهای الزامی و ضروری پس از جراحی میباشد که توسط پزشک جراح توصیه میشود. بهتر است مراجعه کنندگان با نحوه چسب زدن بینی توسط خود بیمار آشنا باشند تا بتوانند به خوبی به توصیه پزشک در این زمینه عمل کنند. چسب زدن بینی باید تا چند هفته و چند ماه پس از جراحی بینی به درستی اجرا شود تا از تشدید ورم بینی جلوگیری شده و بینی فرد سریعتر به حال طبیعی خود باز گردد.
برای آگاهی از نحوه چسب زدن بینی توسط خود بیمار در خانه، مراحل زیر را گام به گام انجام دهید:
- ابتدا، صورتتان را با آب گرم و شوینده ملایم بشویید. در صورت تمایل میتوانید بینی و گونه را با یک پنبه آغشته به الکل تمیز نمایید.
- بعد از خشک شدن بینی و گونهها، 5 الی 7 عدد برش کوتاه چسب و به اندازه 2 الی 3 سانتیمتری تهیه فرمایید.
- در گام بعدی، از نواحی بالای نوک بینی اقدام به چسب زدن کنید. سپس، به سراغ بالای پل بینی و میان دو ابرو بروید. هر تکه از چسب باید به گونهای زده شود که بخشی از چسب قبلی پوشش داده شود. (نوک بینی را چسب نزنید.)
- یک تکه 10 سانتی متری آماده نمایید. این برش را به گونهای بچسبانید که طرف برش در امتداد پل بینی قرار بگیرد و به شکل U در بیاید. ( این برش مانع از تورم و افتادگی نوک بینی خواهد شد.)
- میتوانید گام دوم را برای تثبیت بیشتر، مجددا انجام دهید.
- در نهایت، برش کوچکی به شکل یک ذوزنقه 3 سانتیمتر در نوک بینی قرار دهید.
در مورد نحوه چسب زدن بینی بعد از فیلر و تزریق ژل، باید بگوییم که یکی از مزیتهای این دو روش عدم نیاز به چسب زدن بینی میباشد و فرد پس از تزریق میتواند به فعالیت روزانه خود بازگردد. چسب زدن بینی بعد از فیلر هیچ تاثیر اضافی نخواهد داشت و گاهی نیز ممکن است به دلیل اشتباهات رایج و عدم اطلاع در رابطه با نحوه چسب زدن بینی توسط خود بیمار ، بینی فرد دچار ورم، قرمزی و کشیدگی شده و یا در تنفس ایشان اختلال ایجاد کند.
مهمترین کار برای بهتر شدن نتیجه جراحی بینی و کاهش عوارض این عمل انتخاب جراح با تجربه میباشد. ما در مقاله ” بهترین جراح بینی در تهران ” به شما در این انتخاب کمک میکنیم.
نحوه جداسازی چسب از روی بینی:
نحوه برداشتن چسب بینی بعد از عمل، مانند چسباندن آن دارای اهمیت است؛ زیرا به راحتی و با سرعت نمیتوانید انتهای چسب را از بینی جدا کنید. بیاحتیاطی در جدا کردن چسب میتواند به بخیهها آسیب بزند یا آسیبی به بینی فرد وارد نماید. به همین خاطر، در این بخش، یک ترفند برای جداسازی آسان چسب بینی بعد از عمل برای شما ارائه شده است.
برای جداسازی چسب ابتدا بینی را با بخار آب یا مواد حل کننده خیس کنید تا چسب کمی شل شود. سپس، با استفاده از پنس یا موچین لایههای چسب را یکی یکی از روی بینی جدا سازید. در صورتی که نحوه چسب زدن بینی بعد از عمل به درستی رعایت شده باشد، هنگام جداسازی چسب فشاری به بینی و پوست وارد نخواهد شد.
اکثر مواقع، هنگام مرخص شدن از یماستان یا هنگام مراجعه برای معاینهی بعد از عمل، پزشک نحوه صحیح چسب زدن را به بیمار آموزش میدهد و او را از اهمیت این موضوع آگاه میسازد.
نکتهای که وجود دارد این است که مدت زمان تعویض چسب بینی در هرکس متفاوت میباشد و بستگی به نوع پوست دارد. برای مثال، افرادی که پوست معمولی، بهتر است که یک روز درمیان چسب را تعویض نمایند.
در صورتی که پوستی بیش از حد چرب دارید، باید هر روز چسب بینی را عوض کنید. همچنین، بیماران با پوست خشک، میتوانند هر سه روز یکبار اقدام به تعویض چسب بینی نمایند.
بعد از جداسازی چسب بینی، بهتر است که 1 الی 2 ساعت زمان دهید تا محل بخیهها کمی هوا بخورد. این ترفند به تسریع روند بهبود کمک شایانی خواهد کرد.
یکی از سوالات پر تکرار در رابطه با جراحی بینی، ورزش کردن بعد از جراحی میباشد. چون به بینی چسب میزنیم امکان ورزش کزدن وجود دارد؟ در مقاله ” ورزش کردن بعد از عمل بینی ” به صورت مفصل به این سوالات پاسخ دادهایم.
سخن پایانی
در این مقاله از مجموعه مقالات بلاگ رسمی وب سایت دکتر احمدعلی رجب پور، در خصوص نحوه چسب زدن بینی صحبت کردیم و مهمترین نکات در این زمینه را به شما عزیزان توضیح دادیم.
امیدواریم که اطلاعات این مقاله برای شما مفید و کاربردی واقع شده باشد.
در خصوص نحوه چسب زدن بینی ممکن است هنوز سؤالی در ذهن شما وجود داشته باشد که در این مقاله نتوانستهاید پاسخ آن را پیدا کنید، شما میتوانید سؤال خود را در قسمت نظرات زیر همین مقاله با ما مطرح کنید تا بتوانیم در سریعترین زمان ممکن، شما را راهنمایی کنیم.
همچنین اگر در زمینه نحوه چسب زدن بینی نکتهای وجود دارد که در این مقاله از ذکر آن غافل شدهایم، خوشحال میشویم تا آن را در قسمت نظرات زیر همین مقاله، با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
بهتر است که قبل از خواب یا بیرون رفتن از خانه، با استفاده از چسب مانع از بروز آسیبهای احتمالی یا گسرتش ورم بینی در هنگام خواب شوید.
برخی از پزشکان توصیه میکنند که 1 الی 3 ماه بعد از عمل، از چسب بینی در طول 24 ساعت استفاده نمایید. مدت زمان استفاده در افراد مختلف، متفاوت میباشد.
گاهی اوقات مواد به کار رفته در چسب بینی باعث تحریک پوست خواهد شد و یا فرد را در هنگام کندن با مشکل مواجه میکند.
ابتدا پوست بینی را با دقت و به آرامی بشویید تا کمی چسبها مرطوب شود. سپس، خردههای چسب را از بینی به آرامی وبادقت تمیز نمایید.
بیمارانی که درتمام طول روز از چسب استفاده میکنند، زودتر از دیگران از چسبزنی خسته میشوند و آن را متوقف میکنند. قبل از ایجاد وقفه در فرآیند، بهتر است به پزشک مراجعه نمایید و جواب سوالتان را از او بخواهید.
استفاده از چسب بینی در 2 الی 3 هفته اولیه، امری ضروری است. بعد از گذشت این مدت، در صورتی که ورم بینی از بین رفته باشد، میتوانید از چسب بینی تنها در شب و قبل خواب استفاده نمایید.