عملهای زیبایی بسیاری در دنیای امروزه رواج پیدا کردهاند که در آنها، نواقص و معایب بدن و یا چهره افراد اصلاح شده و بر زیبایی افراد، میافزاید. یکی از این عملهای زیبایی که طرف داران خاص خود را نیز دارد، عمل كوچك كردن دهان است. کوچک کردن دهان در این نوع عمل زیبایی، با روش جراحی گشادی دهان صورت میگیرد.
در این عمل، پزشک با رفع گشادی دهان فرد متقاضی، به تناسب اجزای صورت وی میافزاید تا فرد، زیباتر به نظر برسد. بسیاری از افراد، دهان گشاد را دوست دارند و به نظرشان، گشادی دهان زیبا است. ولی عده دیگری، این موضوع را به عنوان یک نقص تلقی میکنند و تمایل دارند که آن را بر طرف کرده و زیباتر به نظر برسند. از همین رو، گشادی دهان را یکی از صدها فاکتور سلیقهای برای زیبایی افراد میتوان در نظر گرفت و نمیتوان قاطعانه اظهار داشت که گشادی دهان موجب کاهش زیبایی صورت افراد میشود.
نکتهای که باید در نظر داشت، این است که افراد متقاضی باید پیش از عمل، انتظارات خود را با پزشک در میان بگذارند و از وی مشاوره بگیرند؛ چرا که در برخی مواقع، افراد متقاضی انتظارات و توقعات نادرستی از انجام عمل كوچك كردن دهان دارند، بهطوریکه ممکن است برآورده کردن این توقعات به نفع سلامتی فرد نباشد.
از این رو، این مقاله را برای شما تهیه کردهایم تا بتوانید با افزایش آگاهی در زمینه عمل كوچک كردن دهان ، تصمیمی درست در این زمینه بگیرید. در این مقاله روشهای مختلف عمل كوچک كردن دهان را با تمامی جزئیات مهمی که دارد مورد بررسی قرار میدهیم و نکاتی که در این خصوص حائز اهمیت باشد را به شما عزیزان یادآوری میکنیم. پس اگر قصد انجام این عمل را دارید، بهتر است پیش از آن این مقاله را بخوانید.
روشهای کوچک کردن دهان
قبل از هر اقدامی با پزشک خود صحبت کرده تا علاوه بر هزینه عمل كوچك كردن دهان ، روش انجام و نتیجه را برای شما توضیح دهد تا رضایت کامل را از نتیجه عمل بدست آوردید.
عمل كوچك كردن دهان میتواند به صورت برگشتپذیر و برگشتناپذیر صورت بگیرد که بنا به صلاحدید پزشک متخصص و بررسیهایی که بر روی دهان، لثه، صورت، فک و اجزای مرتبط دیگر با این عمل انجام میدهد، از یکی از این روشها برای جراحی دهان گشاد استفاده میشود.
در عمل كوچك كردن دهان، پزشک ابتدا با استفاده از بیحسی موضعی، نقاط مورد نظر برای عمل را بیحس میکند و سپس، با استفاده از یکی از دو روش ذکر شده در بالا، عمل را انجام میدهد.
بخاطر داشته باشید که انتخاب جراح با تجربه و ماهر علاوه بر کاهش عوارض، بر روی نتیجه نیز تأثیر گذار است. ما در مقاله ” بهترین جراح پلاستیک تهران ” به شما در انتخاب این جراح کمک میکنیم.
عمل كوچك كردن دهان به صورت برگشتپذیر
پزشکان متخصص جراحی پلاستیک به طور معمول این روش را برای کوچک کردن دهان پیشنهاد میکنند. در این روش، لبههای دهان برش داده میشود و پس از آن، دهان به اندازهی ۶ الی ۱۲ میلیمتر توسط برداشتن مقدار مشخصی از پوست، بافت و چربی اضافی، کوچک میشود. سپس، از داخل دهان و خارج دهان، قسمت برش خورده را بخیه میزنند.
اگر در مورد انجام عمل كوچك كردن دهان هنوز مطمئن نیستید، پیشنهاد میکنیم این عمل ا انجام ندهید و یا پس از مشاوره با پزشک و کسب آگاهی در این زمینه، به نظری قطعی برسید ولی اگر باز هم مطمئن نیستید که کوچک کردن دهان برای شما مناسب است، پیشنهاد میکنیم از روش برگشتپذیر استفاده کنید تا جلوی هر گونه پشیمانی را در آینده بگیرید چرا که در صورت عدم رضایت از جراحی و چهرهی خود، میتوانید به حالت اولیه باز گردید. در این روش، پزشک خط برش و بخیه داخلی و خارجی را به صورتی انتخاب میکند که در شرایط عدم رضایت فرد، قابلیت بازگشت به حالت اولیه را داشته باشد.
در عمل كوچك كردن دهان به شیوهی قابل بازگشت، به دلیل این که دهان توسط بخیه کوچک میشود و پوست و بافتهای دو طرف دهان بریده نمیشوند، این امکان وجود دارد که فرد متقاضی در صورت عدم رضایت از عمل كوچك كردن دهان ، بتواند به حالت قبلی خود بازگردد.
عمل كوچك كردن دهان به صورت برگشتناپذیر
این روش اکثراً برای افرادی مورد استفاده قرار میگیرد که طی حادثهای و یا به صورت مادرزادی، دچار گشادی دهان هستند و یا با رضایت صد در صدی و با اطمینان کامل از انجام این عمل، تمایل دارند جراحی گشادی دهان بر روی آنها صورت بگیرد. در این روش، قسمت مورد نظر برش داده و برداشته میشود و امکان بازگشت وجود ندارد. پزشکان متخصص معمولاً این روش را به افراد متقاضی این نوع عمل پیشنهاد نمیکنند؛ چرا که بعد از جراحی به دلایلی از جمله نامتقارن بودن لب در طرفین دهان، عدم رضایت فرد از جراحی و عدم تناسب لب با صورت پس از انجام جراحی، ممکن است فرد از انجام جراحی کوچک کردن دهان پشیمان شود.
در این روش به دلیل این که بافت و پوست اضافی در دو طرف دهان توسط جراح بریده میشود، امکان بازگشت دهان فرد به حالت اولیه وجود ندارد.
گاهی اوقات علاوه بر کوچک کردن دهان نیاز به کوچک کردن لبها نیز میباشد. ما در مقاله ” کوچک کردن لب ” بصورت کامل به آن پرداختهایم.
معایب و عوارض عمل كوچك كردن دهان
برای انجام هر گونه عمل جراحی، پزشک متخصص معمولاً قبل از انجام عمل و طی جلسات مشاوره، به بیمار تمامی مراقبتهای لازم قبل و بعد از عمل و همچنین عوارض احتمالی آن را توضیح میدهد که هر گونه عدم آگاهی فرد متقاضی در این زمینه، سبب بروز اختلال در روند جراحی و نقاهت و بهبود وی نشود. هر نوع عمل زیبایی، عوارض مخصوص به خود را دارد، شاید این عوارض در برخی عملهای زیبایی کم تر باشند، ولی همیشعارضهایای وجود دارد. عمل كوچك كردن دهان نیز از این قاعده مستثنی نیست و عوارضی را به همراه دارد.
مطمئناً پزشک متخصص شما بر اساس ویژگیهای پوستی و بافت صورتتان و نیز بر اساس مدل دهان شما و نوع جراحی، تمامی موارد مراقبتی قبل و بعد عمل و عوارض احتمالی آن را برای شما شرح میدهد ولی در ادامه، ما نیز سعی کردهایم شایعترین عوارض این نوع عمل جراحی را برای شما لیست کنیم تا با آگاهی از این موارد بتوانید در این زمینه با دیدی باز و روشن تصمیم گیری کنید.
֎عفونت
به دلیل ایجاد برش در جراحی کوچک کردن دهان ، بیمار باید پس از عمل، مسائل بهداشتی را کاملاً رعایت کند؛ چرا که عدم رعایت بهداشت و شستشوی منظم زخم، سبب ایجاد عفونت میشود.
֎ نامتقارنی لب ها
یکی از شایعترین عوارضی که در افراد پس از انجام عمل كوچك كردن دهان دیده شده است، عدم تقارن لب ها در دو طرف صورت میباشد. به همین جهت در این نوع عمل، هم زمان با کوچک کردن دهان ، لب ها نیز عمل میشوند تا ریسک این عارضه پس از عمل جراحی به حداقل برسد.
֎ تورم و درد
عمل كوچك كردن دهان نیز مانند تمامی عملهای جراحی دیگر، با درد و تورم همراه است و تا چند روز پس از جراحی، وجود درد در ناحیه دهان و همچنین، به وجود آمدن ورم در لبها، امری طبیعی محسوب میشود. با استفاده از داروهای تجویزشده توسط پزشک و انجام مراقبتهایی که پس از جراحی کوچک کردن دهان باید رعایت شود، میتوان درد و تورم در این قسمت را کاهش داد و روند بهبودی را تسریع کرد.
گاهی اوقات شما از داشتن لبهای بزرگ ناراضی هستید و تمایل به کوچک کردن لبهای خود دارید. بنابراین ما در مقاله ” جراحی کوچک کردن لب ” این روش را برای شما به صورت کامل توضیح دادهایم.
֎ واکنش آلرژیک بدن نسبت به مواد بیحسی
آلرژی جزو عوارض خطرناک جراحی کوچک کردن دهان محسوب میشود. برخی از افراد ممکن است نسبت به مواد بیحسی که پزشکان در جراحی استفاده میکنند، حساس بوده و بدن آنها واکنش آلرژیک از خود نشان دهد.
֎ کبودی
پس از جراحی گشادی دهان ، اطراف دهان کبود میشود. مقدار کبودی در افراد مختلف با توجه به تفاوت بافت پوست آنها میتواند متغیر باشد. برای رفع این عارضه پس از عمل كوچك كردن دهان ، ماساژهای منظم و استفاده از کمپرس یخ پیشنهاد میشود.
֎ بی حسی در لب ها و دهان
برای انجام عمل كوچك كردن دهان ، پزشک متخصص تعیین میکند که باید از بی حسی موضعی استفاده شود و یا از بیهوشی. در اکثر موارد از بی حسی موضعی استفاده میشود که در این صورت، فرد پس از پایان عمل، در قسمت لب ها و دهان خود بی حسی خواهد داشت که موقتی است و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی رفع میشود. توجه کنید که این نوع بی حسی باید موقت باشد و در صورت ادامه دار شدن آن، حتماً باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.
֎ برآمدگی در داخل دهان
پس از عمل كوچك كردن دهان ، حالت گوشت اضافه در داخل دهان تا مدتی برای فرد آزاردهنده خواهد بود. ولی اگر پس از مدتی، این عارضه رفع نشود، برای فرد ممکن است مشکلاتی به وجود بیاید که در این صورت نیز پیشنهاد میکنیم به پزشک متخصص مراجعه کنید.
֎ به وجود آمدن اسکار در اطراف دهان
همان طور که قبلاً نیز اشاره کردیم، در جراحی دهان گشاد ، در کنارههای دهان برشهایی ایجاد میشود که ممکن است پس از عمل، جای زخم این برشها بر روی صورت فرد باقی بماند. در این خصوص پیشنهاد میکنیم پزشک متخصص را با دقت انتخاب کنید زیرا به وجود آمدن و یا عدم وجود این عارضه، رابطه مستقیم با مهارت و تجربه جراح پلاستیک دارد.
֎ عدم رضایت از نتیجه
این مشکل تنها برای عمل كوچك كردن دهان نیست و برای تمامی جراحیهای زیبایی میتواند این مشکل به وجود بیاید ولی در این نوع عمل، شایعتر است که افراد از نتیجه عمل، رضایت کافی را نداشته باشند.
به همین جهت، اکثر پزشکان و متخصصان جراحی پلاستیک، به افراد متقاضی جراحی کوچک کردن دهان ، روش برگشتپذیر را پیشنهاد میدهند تا در صورت بروز هر گونه نارضایتی در فرد، بتوانند حالت چهره او را به کل اولیه خود بازگردانند و یا اصلاحاتی در آن به وجود بیاورند.
اگر نیاز به بالا بردن لبهای خود دارید، قبل از هر اقدامی مقاله ” لیفت لب ” را مطالعه نمایید تا با تمام روشها و مزایا و معایب آن آشنا شوید.
مراقبتهای لازم پس از عمل كوچك كردن دهان
پس از انجام هر عمل جراحی، نیاز است که افراد مراقبتهایی را برای تسریع روند بهبود و دوران نقاهت خود انجام دهند تا بتوانند به بهترین نتایج پس از عمل دست پیدا کنند. پس از عمل كوچك كردن دهان نیز باید مراقبتهایی توسط فرد انجام شود که یقیناً پزشک متخصص آنها را به شما توصیه میکند. در ادامه، برخی از مهمترین نکات در این زمینه را برای شما لیست کردهایم:
- هنگام خواب، از دو بالشت در زیر سر استفاده کنید تا سرتان بالاتر از بدن قرار گیرد و در این شکل، گردش خون نیز راحتتر صورت میگیرد.
- برای جلوگیری از عفونت، به صورت منظم از دهانشویه استفاده کنید.
- هر روز به صورت منظم محل جراحی را شستشو دهید.
- داروهایی که توسط پزشک برای بیمار تجویز میشود، باید در ساعات معین بعد از جراحی استفاده شود.
- از انجام فعالیتهای سنگین، حداقل تا دو ماه خودداری کنید.
- شش الی هفت ساعت پس از جراحی، با استفاده از صابون بچه و یا مادهی شستشوی تجویزشده توسط پزشک، محل جراحی را شستشو دهید.
- بعد از جراحی از کمپرس یخ استفاده کند تا تورم و کبودی محل را کاهش دهد.
- از خوردن خوراکیهایی که ترکیبات اسیدی دارند، پرهیز کنید.
- بعد از عمل كوچك كردن دهان حتماً از غذاهای پوره و نرم استفاده کنید تا فشاری به دهان وارد نشود. زیرا بخیههای اطراف دهان اجازه نمیدهد که دهان به میزان زیاد باز شود. همچنین استفاده از غذاهای نرم و پوره مانند سبب میشود که نیاز به جویدن زیاد نیاز نباشد.
سخن پایانی
عمل كوچك كردن دهان ، جزو یکی از عملهای زیبایی محسوب میشود که با انجام آن، برشهایی در اطراف دهان ایجاد شده و فرم دهان اصلاح پیدا میکند. برای انجام این عمل جراحی، در ابتدا اطلاعات لازم را از منابع موثق کسب کنید و پس از آن، با جراح پلاستیک معتبر و قابل اطمینان، مشورت کرده و سپس تصمیم بگیرید که آیا به این عمل جراحی نیاز دارید یا خیر. در این خصوص، شما میتوانید با ارتباط گرفتن با دکتر احمد علی رجب پور، فوق تخصص جراحی پلاستیک و استاد دانشگاه، از بهترین مشاوره قبل از انجام هر گونه عمل زیبایی برخوردار شوید. برای ارتباط با دکتر رجب پور، کلیک کنید.
محل برش در گوشه دهان برای کوچک کردن دقیقا کجاست و ایا بعدش جاش خالی میمونه یا پر میشود