آکنه یکی از بیماریهای پوستی است که بیشتر زمانی اتفاق میفتد که فولیکولهای مو توسط روغن و سلولهای مرده بسته میشود که نتیجه آن ایجاد جوشهای سرسیاه، سرسفید و … خواهد بود. این عارضه باعث درگیری افراد در سنین مختلف میشود. اما بیشتر در میان نوجوانان رواج دارد. جوش و آکنه بسته به میزان شدت آن منجر به ایجاد حفره، منفذ، زخم و لک بر روی سطح پوست میشود. به همین دلیل بهتر است قبل از آنکه آکنه باعث بروز مشکلات پوستی شود، برای درمان آن اقدام نمایید. هرچی زودتر برای درمان آکنه اقدام کنید، شانس بیشتری برای درمان همیشگی آکنه و انواع جوش خواهید داشت.
براساس تحقیقات آکادمی آمریکا، آکنه صورت از شایعترین بیماریهای پوستی است که باعث احساس ناراحتی افراد میشود و بر عزت نفس آنها تاثیر میگذارد. به همین خاطر امروز قصد داریم تا شما را با این عارضه شایع آشنا سازیم و راههای درمان آن را معرفی کنیم. پس تا آخر مطالب همراه ما باشید.
آکنه چیست ؟
آکنه صورت یک اصطلاح برای برجستگی و برآمدگیهای پوست صورت است. شاید شما هم از خود بپرسید ” علت آکنه صورت چیست ؟” و یا ” چطور میتوان از شر جوشهای مزاحم خلاص شد؟ ” توجه داشته باشید هنگامی که فولیکولهای مو توسط چربیها یا سلولهای مرده مسدود میشود، جوشهایی سرسفید، سرسیاه یا سایر آکنه در ظاهر پوست ظاهر خواهد شد.
غدد چربی به طور مستقیم به منافذ پوست متصل هستند و نوعی سبوم جهت حفظ زیبایی و رطوبت پوست ترشح میکنند. در صورتی که سبوم به خوبی دفع نشوند یا غدد بیش از حد به ترشح سبوم بپردازند، آکنه در همان ناحیه ایجاد میشود.
به طور کلی آکنه یکی از شایعترین بیماریهای پوستی است که اکثر افراد بالغ در طول زندگی خون حداقل یکبار آن را تجربه کردهاند. فراموش نکنید که تقریبا 85 درصد از مردم دنیا با عارضه جوش و آکنه مواجه هستند. گاهی این برجستگیها در بدترین زمان ممکن ظاهر میشوند؛ برای مثال قبل از یک قرار کاری مهم یا جشن عروسی صمیمیترین دوست.
گال نوعی بیماری پوستی مسری است که توسط یک انگل بروز میکند. این بیماری شایع و مقاوم پوستی باعث احساس خارش شدید و جوشهای ریز قرمز در سطح پوست فرد بیمار میشود. ما در مقاله ” بیماری گال ” این بیماری را بصورت کامل به همراه روش درمان آن بیان نمودهایم.
علت آکنه صورت چیست ؟
آکنهها در نقطهای از بدن ایجاد میشوند. اما بیشتر در صورت، گردن، کمر، قفسه سینه و شانهها یافت میشوند. انواع جوشها را براساس علت آن میتوان به دستههای زیر تقسیم نمود.
- جوشهای هورمونی؛
- آکنه در اثر استرس؛
- جوشهای ارثی؛
- جوشهای چرکی و عفونی؛
- تودههای بزرگ و دردناک زیر پوست؛
- جوشهای سرسیاه؛
- جوشهای سرسفید.
جوشهای سرسیاه در سطح پوست ایجاد شده و اکسیژن هوا باعث ظاهر سیاه این دسته از جوشها میشود. در صورتی که جوشهای سرسفید بیشتر در زیر سطح پوست ایحاد میشوند. همچنین میتوان گفت که سایر جوشها و آکنه صورت در اثر عفونت یا التهاب فولیکولهای مو در سطح پوست ظاهر میشوند.
مسدود شدن منافذ پوست و ایجاد آکنه به علت تولید بیش از حد سبوم، رشد برخی باکتریها، وجود سلولهای مرده پوست، استرس، رویش موهای زیر پوستی و اختلال در هورمونها از دلایل ایجاد آکنه در افراد مختلف است.
یکی دیگر از علل بروز آکنه صورت در خانمها ایجاد تغییرات در سطح هورمونها است؛ به خصوص هورمونها آندروژن و استروژن. البته مردان نیز جوشهای هورمونی را در سنین بلوغ تجربه خواهند کرد.
از طرف دیگر، استرس و فشار عصبی به عنوان یک عامل محرک باعث بروز آکنه در نواحی مختلف بدن به خصوص صورت میشود و زیبایی فرد را پوست را تحت تاثیر قرار میدهد. علت آکنه صورت تنها به موارد فوق خلاصه نمیشود. برخی دیگر از دلایل بروز آکنه و جوش در زیر آورده شده است:
- کمبود پروتئین؛
- مصرف بیش از اندازه غذاهای حاوی ید؛
- تحریک پوست؛
- رطوبت بیش از حد؛
- حامگی؛
- تعرق بیش از حد؛
- مصرف داروهای هورمونی؛
- مصرف بیش از حد قند و چربی؛
- کمبود ویتامین به خصوص ویتامین E و
انواع اکنه :
آکنههای سرسیاه و سرسفید در دسته آکنههای غیر التهابی قرار دارند و معمولا به درمانهای بدون نسخه و روشهای درمانی موضعی پاسخ مثبت خواهند شد. در واقع درمان آکنه های غیر التهابی راحتتر از سایر آکنهها خواهد بود. جوشهای قرمز و متورم نیز در دسته آکنههای التهابی قرار دارد که بیشتر در اثر مسدود شدن منافذ پوست در اثر وجود باکتری، عفونت یا سلولهای مرده پوست بروز میکنند. درمان آکنه التهابی کمی سخت است و احتمال دارد منجر به ایجاد منفذ یا لکه بر روی پوست شود.
درمان آکنه چیست ؟
همانطور که مطالب فوق ذکر کردهایم، رشد باکتری و چربی بیش از حد پوست از عوامل بروز آکنه است؛ لذا استفاده از یک روتین بهداشتی منظم و مناسب باعث درمان آکنههای قدیمی میشود و از بروز آکنه جدید پیشگیری میکند. توجه فرمایید که این امر به معنای شستشوی بیش از حد پوست نیست.
شستشوی بیش از حد پوست باعث کاهش چربی طبیعی پوست شده که نتیجه آن وخیمتر شدن اوضاع و بروز آکنههای جدید و مقاومتر خواهد بود. به همین دلیل است که باید اعتدال را در هرچیز به خصوص تمیز نگه داشتن صورت رعایت کرد. با ما همراه باشید تا شما را با انواع درمان آکنه صورت آشنا سازیم.
جوشها تاولهای کوچکی هستند که توسط چرک زرد یا مایل به سفید پر شدهاند. این عارضه یکی از مشکلات متداول و شایع پوستی است که اغلب در اثر عفونت، تغییرات هورمونی، واکنشهای آلرژیک، واکنشهای دارویی و… ایجاد شده و باعث نگرانی افراد میشود. ما در مقاله ” درمان جوش های هورمونی ” به نوع هورمونی آن و نحوه درمان آن پرداختهایم.
روش موضعی جهت درمان آکنه :
یکی از راههای درمان و رهایی از آکنه استفاده از روشهای موضعی است. در این روش، محصولات درمانی به صورت مستقیم در مناطق آسیب دیده یا مستعد جوش استفاده میشوند. این روش عوارض جانبی کمی دارد. روشهای درمان موضعی را میتوانیم به چند دسته کلی زیر تقسیم نماییم.
1) بنزوئیل پروکساید:
اگر شما هم در دسته افرادی قرار دارید که درگیر آکنه صورت هستند، مطمئنا با ژل بنزوئیل پراکسید « Benzoyl Peroxide » آشنا خواهید بود. این ژل یکی از داروهای درمانی آکنه و لگاریس است که برای درمان آکنههای خفیف تا متوسط مورد استفاده قرار میگیرد.
بنزوئیل پراکساید به عنوان یک داروی ضدعفونی کننده برای کاهش باکتریهای سطح پوست باعث از بین رفتن سلولهای مرده و کاهش جوشهای موضعی میشود.
روش استفاده از این ژل برای درمان آکنه صورت بدین شکل است که باید 20 دقیقه بعد از شستن صورت بر روی قسمتهای تحت تاثیر آکنه قرار بگیرد.
میزان دقیق مصرف از این ژل باید تحت نظر پزشک و بعد از بررسی میزان شدت آکنه تعیین شود. به طور معمول میتوان دو بار در روز و به مدت 8 الی 12 هفته از این ژل استفاده کرد. معمولا حدود 3 هفته بعد از شروع مصرف، علائم درمان در پوست ظاهر خواهد شد.
عوارض جانبی استفاده از ژل بنزوئیل پروکساید به شرح زیر میباشد:
- بروز قرمزی و خشکی پوست؛
- لایه برداری سطحی پوست؛
- احساس سوزش و خارش در محل تحت درمان.
عوارض فوق خفیف بوده و بعد از پایان دوره درمان بهبود خواهد یافت.
2) رتینوئیدهای موضعی:
یکی از پرتکرارترین سوالات مراجعه کنندگان این است که ” آکنه چیست و چگونه درمان میشود ؟” بسیاری از مراجعه کنندگان از مقاوم بودن این مهمانهای ناخوانده خسته شدهاند و به دنبال راهی برای درمان سریع جوش و آکنه هستند.
رتینوئیدهای موضعی یکی از موثرترین روشهای درمان سریع آکنه است که با لایه برداری و از بین بردن سلولهای مرده از بروز آکنه و جوش در نواحی مختلف بدن پیشگیری میکند. طی درمان آکنه با انواع رتینوئید، جای جوش و لکهای ناشی از جوش نیز از بین خواهد رفت و منجر به بهبود ظاهر پوست میشود.
رتینوئیدها مانند بنزوئیل پروکسایدها باعث افزایش حساسیت پوست میشوند. به همین خاطر استفاده از این دارو باید تحت نظر پزشک باشد. همچنین به دلیل افزایش حساسیت پوست بعد از استفاده از این دارو بهتر است در معرض نور خورشید یا اشعه فرابنفش قرار نگیرید. از طرف دیگر استفاده از آن در زنان باردار به هیچ وجه توصیه نمیشود؛ زیرا باعث افزایش احتمال بروز نقص مادرزادی میشود.
در صورتی که تحت درمان آکنه با رتینوئید قرار دارید، نکات مراقبتی زیر را رعایت فرمایید:
- از مصرف صابون یا محصولاتی که باعث افزایش حساسیت پوست میشود جدا خودداری کنید.
- در صورتی که از سایر محصولات موضعی ضد آکنه استفاده میکنید، پزشک خو را مطلع کنید.
- در صورتی که پوست شما حساس است، یک ساعت بعد از مصرف از رتینوئیدها صورت خود را با دقت بشویید.
- در صورت استفاده از رتینوئید جهت درمان سریع آکنه صورت از مصرف این دارو در اطراف چشم و دهان اجتناب کنید.
- استفاده از ضدآفتاب در دوران درمان و بعد از آن اجباری است.
3) آنتی بیوتیکهای موضعی :
احتمالا شما هم با برخی از آنتی بیوتیکها و خواص درمانی آنهای آشنا هستید. یکی از موثرترین روشهای درمان سریع آکنه صورت استفاده از آنتی بیوتیکهای موضعی است. معمولا از این آنتی بیوتیکها برای درمان عفونتهای باکتریایی و کنترل آکنه استفاده میشود.
همانطور که میدانید آنتی بیوتیکها انواع مختلفی دارند. اما هنگامی که صحبت از درمان آکنه با آنتی بیوتیک موضعی میشود، بیشتر منظور اریترومایسین و کلیندامایسین است. امروزه انواع مختلفی از آنتی بیوتیک به صورت لوسیون، محلولهای تونر مانند یا ژل تولید و به بازار عرضه میشود که معمولا برای یک دوره درمانی 6 الی 8 هفتهای بسیار مفید و کاربردی خواهد بود.
عوارض جانبی استفاده از آنتی بیوتیک جهت درمان آکنه صورت :
- تحریک سطحی پوست در ناحیه تحت درمان؛
- کمی قرمزی و احساس سوزش؛
- لایه برداری سطحی پوست.
4) آزلائیک اسید:
در صورتی که عوارض جانبی استفاده از بنزوئیل پروکساید و رتینوئید باعث تحریک بیش از حد پوست و ایجاد ناراحتی برای بیمار شود، پزشک مربوطه از آزلائیک اسید به عنوان یک روش جایگزین جهت درمان آکنه استفاده میکند.
آزلائیک اسید « Azelaic acid » نوعی کربوکسیلیک خطی است و که با مهار رشد باکتریها باعث درمان سریع آکنه های التهابی و خفیف میشود. همچنین درمانی مناسب جهت درمان جوشهای چرکی و بدخیم است و از بروز اختلالات هایپرپیگمنتاسیون پوستی پیشگیری میکند.
این ماده اغلب به صورت ژل یا کرم به بازار عرضه میشود و دارای عوارض جانبی زیر میباشد:
- احساس سوزش پوست؛
- خارش خفیف در ناحیه تحت درمان؛
- خشکی و قرمزی پوست؛
در صورتی که تحت درمان آکنه صورت با استفاده از آزلائیک اسید هستید، هشدارها و نکات زیر را جدی بگیرید:
- در صورت بروز حساسیت، مصرف را متوقف کنید و با مشورت پزشک از درمانهای جایگزین استفاده نمایید.
- آزلائیک اسید تنها برای درمان موضعی طراحی شده است، بنابراین از تماس آن با مخاط و چشم خودداری فرمایید.
- از انجام فعالیتهایی مانند وکس که باعث تحریک بیشتر پوست میشود در دوران درمان جدا خودداری فرمایید.
- در صورت مشاهده تغییرات غیر عادی در ناحیه تحت درمان مصرف را متوقف کرده و پزشک را در جریان قرار دهید.
گاهی اوقات به دلیل وجود آکنه در صورت و روشهای نامناسب در درمان آن عوارضی روی صورتمان بوجود میآیند که زیبایی چهره ما را تحت تأثیر قرار میدهد. اما یک جراح پلاستیک خبره میتواند به ما کمک کند تا زیبایی خود را دوباره بدست آورید. ما در مقاله ” بهترین جراح پلاستیک تهران ” به شما در انتخاب پزشکی که بتواند مشکل شما را برطرف کند کمک مینمائیم.
سایر روشهای درمان سریع آکنه صورت :
- استفاده از ماسکهای خانگی؛
- مصرف داروهای خوراکی؛
- لایه بردایهای شیمیایی؛
- لیزردرمانی؛
- درمان هورمونی؛
- پاکسازی پوست؛
- کربوکسی تراپی؛
- لیزر کربن.
نکاتی طلایی برای درمان سریع آکنه :
در صورت بروز آکنه صورت و بدن میتوانید با رعایت چند نکته ساده و کاربردی زیر، آثار باقی مانده جوش را به حداقل برسانید.
- تحت هیچ شرایطی جوشها را فشار ندهید. دست زدن به جوشها باعث تشدید و گسترش آنها خواهد شد. همچنین تخلیه جوشهای سرسفید و سرسیاه را به متخصص بسپارید.
- یکی از راههای کنترل و درمان آکنه شستشوی صورت با استفاده از پاک کننده ملایم است. صورت را روزی دوبار بشویید. شستشوی بیش از حد صورت باعث تحریک پوست و تشدید آکنه خواهد شد.
- هنگام خرید وسایل آرایش دقت فرمایید که محصولات « non comedogenic » باشند.
- اگر موهای چربی دارید، تماس مو با صورت باعث تحریک و تشدید آکنه خواهد شد.
- تا حد امکان از قرار گرفتن در معرض آفتاب بپرهیزید. تابش خورشید باعث تشدید آکنه و ایجاد لکههای ناشی از جوش بر سطح پوست خواهد شد.
چه زمان برای درمان اکنه صورت باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر با استفاده از روشهای مراقبتی و داروهای موضعی همچنان با آکنهها دست و پنجه نرم میکنید، لازم است به پزشک مراجعه کنید تا داروهای قویتری برای شما تجویز کند.
گاهی آکنه برای چندین دهه از زندگی ادامه مییابد. به خصوص اگر مبتلا به جوشهای هورمونی باشید. این عارضه بیشتر در خانمها شایع است. به گونهای که قبل از هر عادت ماهانه شاهد جوشهای جدید خواهند بود. گاهی اوقات هم شیوع ناگهانی جوش در بزرگسالی خبر از یک بیماری زمینهای میدهد که نیاز به معاینه توسط پزشک دارد.
از طرف دیگر سازمان غذا و دارو به بیماران هشدار میدهد که در صورت بروز عارضههای زیر بعد از استفاده از داروهای موضعی یا خوراکی درمان آکنه سریعا به پزشک مراجعه کنند.
- مشکلات تنفسی؛
- احساس ضعف؛
- تورم لب، زبان یا چشم؛
- خشکی گلو؛
- التهاب؛
- تشنج؛
- قرمزی بیش از حد؛
- تبدیل شدن آکنه به زخم.
کلام آخر :
همانطور که متوجه شدهاید، آکنه نوعی بیماری پوستی است که زیبایی میلیونها نفر در سراسر جهان را تحت درمان قرار داده است. گاهی جوش و آکنه تنها باعث تغییر شرایط پوستی نمیشود؛ بلکه بر روی کیفیت زندگی فرد نیز تاثیر میگذارد. خبر خوب این است که امروزه روشهای مختلفی برای درمان جوش و آکنه ابداع شده است.
از طرف دیگر با داشتن یک رژیم غذایی سالم و یک برنامه ورزشی منظم میتوانید تا حد زیادی از گسترش و تشدید آکنه پیشگیری کنید.
در این مقاله سعی کردهایم تا به بسیاری از سوالات شما همانند ” آکنه چیست ؟ ” و “علت آکنه صورت چیست ؟” پاسخ دهیم. اگر همچنان سوالی دارید که بعد از خواندن مطالب فوق و مقالههای مرتبط با آن پاسخ داده نشده است، لطفا در قسمت زیر با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
✅ آکنه چیست ؟
آکنه صورت یک اصطلاح برای برجستگی و برآمدگیهای پوست صورت است. هنگامی که فولیکولهای مو توسط چربیها یا سلولهای مرده مسدود میشود، جوشهایی سرسفید، سرسیاه یا سایر آکنه در ظاهر پوست ظاهر خواهد شد.
غدد چربی به طور مستقیم به منافذ پوست متصل هستند و نوعی سبوم جهت حفظ زیبایی و رطوبت پوست ترشح میکنند. در صورتی که سبوم به خوبی دفع نشوند یا غدد بیش از حد به ترشح سبوم بپردازند، آکنه در همان ناحیه ایجاد میشود.
✅ انواع اکنه چیست ؟
آکنههای سرسیاه و سرسفید در دسته آکنههای غیر التهابی قرار دارند و معمولا به درمانهای بدون نسخه و روشهای درمانی موضعی پاسخ مثبت خواهند شد. جوشهای قرمز و متورم نیز در دسته آکنههای التهابی قرار دارد که بیشتر در اثر مسدود شدن منافذ پوست در اثر وجود باکتری، عفونت یا سلولهای مرده پوست بروز میکنند. درمان آکنه التهابی کمی سخت است و احتمال دارد منجر به ایجاد منفذ یا لکه بر روی پوست شود.
✅ روشهای درمان آکنه چیست ؟
استفاده از روشهای موضعی مانند بنزوئیل پروکساید، رتینوئیدهای موضعی، آنتی بیوتیکهای موضعی، آزلائیک اسید و سایر روشها از قبیل استفاده از ماسکهای خانگی؛ مصرف داروهای خوراکی؛ لایه بردایهای شیمیایی؛ لیزردرمانی؛ درمان هورمونی؛ پاکسازی پوست؛ کربوکسی تراپی و لیزر کربن مورد استفاده قرار میگیرد.افزودن تصویرسوالی اضافه کنید
Yoast SEO Premium
تغییر وضعیت پنل: Yoast SEO Premium
کلیدواژه کانونیراهنمایی در مورد انتخاب بهترین کلیدواژه کانونی(در یک برگه جدید مرورگر باز میکند)عبارات کلیدی مرتبط را دریافت کنید(در یک پنجره جدید مرورگر باز شود)
پیشنمایش گوگل
پیشنمایش بعنوان:نتیجه موبایلنتیجه دسکتاپپیش نمایش url:rajabpur.com › blog › what-is-the-cause-types-and-methods-of-acne-treatmentپیشنمایش عنوان سئو:درمان آکنه | علت،انواع و روش های درمان آکنه چیست؟ | دکتر احمدعلی رجب پورپیشنمایش توضیحات متا:
آگوست 11, 2021 ⋅ آکنه نوعی بیماری پوستی است که به دو نوع التهابی و غیر التهابی تقسیم میشود. درمان آکنه التهابی و غیر التهابی با هم متفاوت است که در اینجا به آن میپردازیمعنوان سئوInsert variableدرمان آکنه | علت،انواع و روش های درمان آکنه چیست؟ | عنوان سایت عنوان سایتعنواندسته اصلیجداکنندهنامکتوضیح متاInsert variableآکنه نوعی بیماری پوستی است که به دو نوع التهابی و غیر التهابی تقسیم میشود. درمان آکنه التهابی و غیر التهابی با هم متفاوت است که در اینجا به آن میپردازیمعنوان سایتعنواندسته اصلیجداکننده
آنلایز سئوخوبدرمان آکنه
Keyphrase synonymsHelp on keyphrase synonyms(در یک برگه جدید مرورگر باز میکند)نتایج آنالیز
مشکلات (1)
- لینک های خروجی: هیچ لینک خروجی برای نمایش وجود ندارد.چند لینک انتخاب نمایید!
بهبودها (2)
- ویژگی متن جایگزین تصویر : از بین 7 تصویر موجود در این صفحه, تنها 6 تصویر دارای متن جایگزین تصویر با کلیدواژه یا مترادف خود هستند ، این کم است. و فقط کلیدواژه یا مترادف هستند که واقعا مطابق با تصویری هستند که در آن استفاده شده اند .
- کلیدواژه در نامک : (بخشی از) کلیدواژه شما در نامک دیده نمی شود . آن را تغییر دهید !
نتایج خوب (12)
- لینک های داخلی: شما به تعداد کافی لینک های داخلی دارید. کارت خوب!
- کلمه کلیدی در پاراگراف اول : خیلی عالی !
- توزیع کلمات کلیدی در متن : عالی است !
- طول کلیدواژه: خیلی خوبه!
- تراکم کلیدواژه: کلیدواژه کانونی 49 بار پیدا شد. این عالیه!
- کلمهکلیدی در توضیحات متا : کلمهکلیدی یا مترادف آن در توضیحات متا وجود دارد! خیلی هم عالی!
- تعداد کارکترهای توضیحات متا: افرین!
- تعداد دفعات استفاده از کلمه کلیدی : شما قبلا از این کلمه کلیدی استفاده نکرده اید ! خیلی عالی ! .
- کلید واژه در زیرنویس: 4 از زیرعنوان های H2 و H3 شما موضوع نسخه شما را منعکس می کند. آفرین!
- طول متن: متن حاوی 2346 کلمه است. کارت عالیه!
- کلیدواژه در عنوان:همخوانی دقیق کلیدواژه کانونی در ابتدای عنوان سئو ظاهر شد. کارت خوبه!
- عنوان سئو : خیلی عالی !
افزودن کلیدواژه مرتبط
محتوای شاخص
Insights
پیشرفته
تنظیمات طرح بندی نوشته
طرح بندی نوشته
- دلخواه
- سفارشی
تنظیمات تصویر شاخص
تصویر شاخص
- دلخواه
- سفارشی
تنظیمات نوشته
طرح بندی فرمت نوشته
نوشته های مرتبط وبلاگ
طرح بندی صفحه
رنگ های برگه
لوگو
سربرگ
عنوان صفحه
- نوشته
- بلوک
Heading
Introduce new sections and organize content to help visitors (and search engines) understand the structure of your content.
رنگ
Typography
Font sizeاندازهDefaultabout:blank1316203642AppearanceپیشفرضCurrently selected font appearance: پیشفرضLetter case
نکاتی طلایی برای درمان سریع آکنه :
در صورت بروز آکنه صورت و بدن میتوانید با رعایت چند نکته ساده و کاربردی زیر، آثار باقی مانده جوش را به حداقل برسانید.
- تحت هیچ شرایطی جوشها را فشار ندهید. دست زدن به جوشها باعث تشدید و گسترش آنها خواهد شد. همچنین تخلیه جوشهای سرسفید و سرسیاه را به متخصص بسپارید.
- یکی از راههای کنترل و درمان آکنه شستشوی صورت با استفاده از پاک کننده ملایم است. صورت را روزی دوبار بشویید. شستشوی بیش از حد صورت باعث تحریک پوست و تشدید آکنه خواهد شد.
- هنگام خرید وسایل آرایش دقت فرمایید که محصولات « non comedogenic » باشند.
- اگر موهای چربی دارید، تماس مو با صورت باعث تحریک و تشدید آکنه خواهد شد.
- تا حد امکان از قرار گرفتن در معرض آفتاب بپرهیزید. تابش خورشید باعث تشدید آکنه و ایجاد لکههای ناشی از جوش بر سطح پوست خواهد شد.
چه زمان برای درمان اکنه صورت باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر با استفاده از روشهای مراقبتی و داروهای موضعی همچنان با آکنهها دست و پنجه نرم میکنید، لازم است به پزشک مراجعه کنید تا داروهای قویتری برای شما تجویز کند.
گاهی آکنه برای چندین دهه از زندگی ادامه مییابد. به خصوص اگر مبتلا به جوشهای هورمونی باشید. این عارضه بیشتر در خانمها شایع است. به گونهای که قبل از هر عادت ماهانه شاهد جوشهای جدید خواهند بود. گاهی اوقات هم شیوع ناگهانی جوش در بزرگسالی خبر از یک بیماری زمینهای میدهد که نیاز به معاینه توسط پزشک دارد.
از طرف دیگر سازمان غذا و دارو به بیماران هشدار میدهد که در صورت بروز عارضههای زیر بعد از استفاده از داروهای موضعی یا خوراکی درمان آکنه سریعا به پزشک مراجعه کنند.
- مشکلات تنفسی؛
- احساس ضعف؛
- تورم لب، زبان یا چشم؛
- خشکی گلو؛
- التهاب؛
- تشنج؛
- قرمزی بیش از حد؛
- تبدیل شدن آکنه به زخم.
خدمات پیشنهادی: لیفت صورت
کلام آخر :
همانطور که متوجه شدهاید، آکنه نوعی بیماری پوستی است که زیبایی میلیونها نفر در سراسر جهان را تحت درمان قرار داده است. گاهی جوش و آکنه تنها باعث تغییر شرایط پوستی نمیشود؛ بلکه بر روی کیفیت زندگی فرد نیز تاثیر میگذارد. خبر خوب این است که امروزه روشهای مختلفی برای درمان جوش و آکنه ابداع شده است.
از طرف دیگر با داشتن یک رژیم غذایی سالم و یک برنامه ورزشی منظم میتوانید تا حد زیادی از گسترش و تشدید آکنه پیشگیری کنید.
در این مقاله سعی کردهایم تا به بسیاری از سوالات شما همانند ” آکنه چیست ؟ ” و “علت آکنه صورت چیست ؟” پاسخ دهیم. اگر همچنان سوالی دارید که بعد از خواندن مطالب فوق و مقالههای مرتبط با آن پاسخ داده نشده است، لطفا در قسمت زیر با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
آکنه صورت یک اصطلاح برای برجستگی و برآمدگیهای پوست صورت است. هنگامی که فولیکولهای مو توسط چربیها یا سلولهای مرده مسدود میشود، جوشهایی سرسفید، سرسیاه یا سایر آکنه در ظاهر پوست ظاهر خواهد شد.
غدد چربی به طور مستقیم به منافذ پوست متصل هستند و نوعی سبوم جهت حفظ زیبایی و رطوبت پوست ترشح میکنند. در صورتی که سبوم به خوبی دفع نشوند یا غدد بیش از حد به ترشح سبوم بپردازند، آکنه در همان ناحیه ایجاد میشود.
آکنههای سرسیاه و سرسفید در دسته آکنههای غیر التهابی قرار دارند و معمولا به درمانهای بدون نسخه و روشهای درمانی موضعی پاسخ مثبت خواهند شد. جوشهای قرمز و متورم نیز در دسته آکنههای التهابی قرار دارد که بیشتر در اثر مسدود شدن منافذ پوست در اثر وجود باکتری، عفونت یا سلولهای مرده پوست بروز میکنند. درمان آکنه التهابی کمی سخت است و احتمال دارد منجر به ایجاد منفذ یا لکه بر روی پوست شود.
استفاده از روشهای موضعی مانند بنزوئیل پروکساید، رتینوئیدهای موضعی، آنتی بیوتیکهای موضعی، آزلائیک اسید و سایر روشها از قبیل استفاده از ماسکهای خانگی؛ مصرف داروهای خوراکی؛ لایه بردایهای شیمیایی؛ لیزردرمانی؛ درمان هورمونی؛ پاکسازی پوست؛ کربوکسی تراپی و لیزر کربن مورد استفاده قرار میگیرد.