گاهی اوقات بیمار بعد از جراحی در بینی خود احساس بوی بد میکند و این مهمترین اتفاقی است که بعد از عمل جراحی در هنگام عفونت رخ میدهد. زمانی که بینی بعد از عمل درگیر عفونت شود، زخم بینی ناشی از عمل دیرتر بهبود مییابد؛ همچنین بد نیست بدانید که اگر بینی درگیر عفونت شود، در روند و نتیجه عمل تاثیر میگذارد. اما اگر بیمار این مسئله را جدی نگیرد، باعث ایجاد مشکلات جدیتری برای او خواهد شد. از این رو از شما دعوت میکنیم این مقاله را که در ارتباط با عفونت بعد از جراحی بینی است، تا انتها مطالعه کنید تا از ایجاد عفونت جلوگیری نمایید.
جدول بررسی انواع عفونت بعد از عمل بینی
نوع عفونت | علائم | اقدامات درمانی |
---|---|---|
عفونت سینوس ها | درد در ناحیه صورت ، تورم ، ترشحات چرکی از بینی | استفاده از آنتی بیوتیک ها ، شستشوی بینی با سرم سالین |
عفونت زخم جراحی | قرمزی ، تورم ، ترشحات چرکی از محل جراحی | آنتی بیوتیک موضعی و سیستمیک ، مراقبت مناسب از زخم |
عفونت داخلی بینی | کیپ شدن بینی ، تب ، درد شدید در ناحیه بینی | استفاده از آنتی بیوتیک های مخصوص ، شستشوی بینی ، مشاوره با پزشک |
عفونت خونریزی | خونریزی شدید ، ترشحات خونی غیرطبیعی ، تورم | فشار بر روی محل جراحی ، مراجعه فوری به پزشک |
عکس عفونت بعد از عمل بینی
چرا عفونت بعد از عمل بینی رخ میدهد؟
باید گفت گاهی بوی بد بینی ناشی از عفونت نیست و بخیههای داخل بینی باعث باقیماندن یا لخته شدن خون و مخاط بینی میشود که که با گذشت چند روز و با نحوه شستشوهای مناسب این مسئله رفع میگردد. گاهی پس از وارد شدن آب آلوده به داخل بینی میکروبهای موجود در این آب به داخل بینی وارد شده و مشکلاتی را در بردارد که یکی از این مشکلات عفونت بینی است. توجه کردن به بهداشت فردی و تمیزی محیط قبل از عمل و تمیزی محیط جراحی و استریل بودن وسایل عمل جراحی عواملی هستند که در جلوگیری از، عفونت بعد از جراحی بینی نقش دارند.
اولین راه برای درمان این مشکل این است که باید به بهترین جراح بینی در تهران مراجعه کنید، بعد از انجام معاینات لازم و بررسی مشکل به وجود آمده پزشک دلایل ایجاد عفونت را گفته و توصیههای لازم را به بیمار گوش زد میکند. البته اگر نظر پزشک عفونت نباشد، همانطور که گفتیم ممکن است بوی بد بینی بعد از مدت کوتاهی از بین برود.
روشهای دفع عفونت بعد از جراحی بینی چیست؟
دفع عفونت بینی با توجه به نوع عفونت متفاوت است و اگر خون و چرک و .. در درون بینی باقی بماند و مخاط بینی عفونی شود، درد و سوزش در درون بینی اتفاق میافتد؛ و حتی ممکن است میکروبها از طریق زخمهای بینی به زیر پوست و یا حتی خون راه پیدا کنند.
- تمیز کردن بینی با گوش پاک کن با استفاده از خیس کردن گوش پاک کن با سرم آب نمک (برای اطلاعات بیشتر از این مبحث بهتر است به مقاله تمیز کردن بینی با گوش پاک کن مراجعه کنید)
- استفاده از پمادهای ضدعفونیکننده با توصیه پزشک
- مصرف آنتی بیوتیکها به طور مداوم
- شستشوی بینی را باید به طور مداوم بعد از یک الی دو هفته بعد از عمل جراحی انجام داد زیرا تا قبل از آن نباید زخمها و بخیهها خیس شوند.
لازم به ذکر است که پزشک در حین عمل موظف است از لوازم کاملا استریل و بهداشتی استفاده کند. به علاوه، تعویض مرتب بانداژ بینی در هفتههای ابتدایی عمل توسط پزشک از مهمترین نکات است.
دلیل عفونت چشم بعد از عمل بینی چیست؟
در برخی موارد، چنانچه مراقبتهای لازم و دفع عفونت بعد از جراحی بینی را به درستی انجام ندهید، ممکن است این عفونت از طریق مجاری داخلی به سایر نقاط بدن شما منتقل شود. مثلا برخی تجربه عفونت چشم بعد از عمل را دارند که علاوه بر ورم ناشی از عمل رینوپلاستی، چرک و زرداب از چشم بیمار خارج میشود. در مواردی نیز قرمزی دائمی چشم ممکن است مشاهده شود.
در این صورت بیمار باید به پزشک مراجعه کرده تا نکات لازم را به جا آورد. اما بهترین کار برای درمان عفونت چشم ناشی از عمل بینی، پیشگیری از این اتفاق است. از این رو چنانچه عفونت سبک بینی بعد از عمل رینوپلاستی به سراغ شما آمد، سعی کنید با آنتی بیوتیکها و داروهای سبک این عفونت را رفع کنید تا مشکل جدیتری برایتان پیش نیاید.
البته باید گفت چنانچه صرفا ورم چشم و قرمزی تجربه میکنید، عوارض کوتاه مدت بعد از عمل است و هیچ ربطی به عفونی شدن ندارد. کبودیها، قرمزی داخل چشم و ورم اطراف آن تا حداکثر 1 ماه بعد از انجام عمل از بین رفته و دیگر اثری از آن باقی نخواهد ماند.
دلیل عفونت سینوس بعد از عمل بینی چیست؟
بینی یکی از مجاری اصلی صورت است که به تمام نقاط اجزای صورت راه دارد. یکی از مهمترین راههای بینی به جمجمه است که از میان سینوسهای سر میگذرد. از این رو اگر عفونت بینی به چشم یا گلو نزند و برای درمان آن اقدامی نشود، احتمال درگیر کردن سینوسهایتان بسیار بالاتر خواهد رفت. البته در مواردی حساسیتهای فصلی، سرما خوردگی و آنفولانزا ممکن است موجب عفونی شدن سینوسهایتان شود. بنابراین بهتر از جراحی زیبایی بینی خود را در فصول کم حساسیت (مثل تابستان) انجام دهید. البته رعایت نکات بهداشتی در همه فصول واجب بوده چرا که بدن شما بعد از عمل جراحی بیشتر مستعد گرفتن ویروسهای مختلف است. نکته مهم دیگر اینجاست، تا زمانیکه از عفونت بعد از جراحی بینی مطمئن نشدهاید، دست به هیچ درمان خودسرانهای نزنید چرا که ممکن است زخمهایتان را بیشتر تحریک کرده یا به آن آسیب برسانید. بعد از عمل بینی اندازه سوراخهای بینی براساس دیگر اعضای صورت توسط پزشک فرم دهی میشود که این فرم دهی بعد از عمل انجام شده نیاز به مراقبت دارد که این مراقبت با استفاده ازگچ بینی یا ” اسپلینت بینی ” انجام میشود.
جمع بندی و نتیجه گیری
به عنوان نتیجه گیری نهایی باید گفت، اگر علائم عفونی شدن بینی بعد از عمل را در خود مشاهده کردید، سریعا با پزشک خود در ارتباط باشید تا مطمئن شوید این علائم ناشی از عفونت بینی است یا خیر. علائمی چون خروج خلط، سوزش در ناحیه بینی، بوی بد بینی و تنفس، بسته شدن یا گرفتگی جزئی راه تنفس، روند کند بهبودی زخمها و موارد مشابه است. شما در صورت انتخاب بهترین جراح بینی در تهران می توانید از بروز این عارضه جلوگیری نمایید. در این صورت، چنانچه عفونت بینی زود تشخیص داده شود توسط شستشوهای اصولی، پمادهای ضدعفونت و یا آنتی بیوتیکها میتوانند کاملا عفونت بعد از جراحی بینی را از بین ببرد. البته چنانچه عفونت پیشرفت کرده باشد، دوره طولانیتری برای درمان آن لازم است. شایان ذکر است که پیشرفت عفونت بینی میتواند خطرهای جدی به همراه داشته باشد که نهایتا منجر به عفونت در سایر نقاط بدن یا حتی خون شما خواهد شد. پس بهتر است که در بهداشت بینی خود دقت لازم را به عمل آورید. امیدواریم مطالعه این مقاله به شما کمک کرده باشد.