راه های درمان حساسیت فصلی در منزل

درمان حساسیت فصلی : با فرا رسیدن فصل بهار، حساسیت فصلی گریبان‌گیر برخی از افراد خواهد شد. همه ساله با تغییر فصل کیفیت زندگی افرادی که حساسیت دارند تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

حساسیت فصلی همراه با سرفه، آبریزش بینی، سوزش چشم، خارش بینی و ورم صورت است. این علائم هنگامی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن برخی از مواد مانند آلرژن‌ها را خطرناک تلقی کرده و شروع به ترشح مواد شیمیایی می‌کند. این مواد شیمیایی باعث بروز علائم حساسیت فصلی خواهد شد. با ما همراه باشید تا در این بخش به بررسی حساسیت فصلی و درمان آن به روش‌ها مختلف از جمله جراحی بپردازیم.

علائم تشخیص حساسیت فصلی :

تشخیص حساسیت فصلی از سایر حساسیت‌ها کمی دشوار است. اولین قدم جهت درمان حساسیت فصلی ، شناسایی و تشخیص علائم رایج آن است. علائم رایج حساسیت فصلی را می‌توان به دسته‌های زیر تقسیم کرد:

  • خس خس سینه؛درمان حساسیت فصلی
  • آبریزش و خارش چشم؛
  • آبریزش و خارش بینی؛
  • گرفتگی و انسداد بینی؛
  • خارش گلو و سرفه؛
  • پف کردن چشم‌ها.
درمان حساسیت فصلی

 علائم فوق از علائم رایج حساسیت فصلی است. در زیر با دیگر علائم حساسیت فصلی آشنا خواهید شد:

  • سردردهای مکرر؛
  • احساس ضعف و خستگی؛
  • سرفه؛
  • گلو درد.

متاسفانه گاهی اوقات علائم فوق با سرما خوردگی اشتباه گرفته می‎‌شود. در حالت طبیعی سرما خوردگی بعد از 7 الی 10 روز برطرف خواهد شد در صورتی که درمان حساسیت فصلی به برطرف شدن مواد آلرژی‌زا بستگی دارد. این یعنی احتمال دارد که چند هفته الی چند ماه با حساسیت دست و پنجه نرم کنید.

علائم حساسیت فصلی در یک زمان مشخص از سال رخ می‌دهد و در زمانی مشخص برطرف خواهد شد. بیشتر افراد در اوایل بهار و اواخر تابستان درگیر آلرژی و حساسیت فصلی می‌شوند.

مقاله پیشنهادی: درمان آبریزش بینی بعد از عمل بینی

انسداد بینی در اثر حساسیت فصلی :

یکی از علائم حساسیت فصلی و آلرژی انسداد بینی است که در اثر التهاب پوشش داخلی بینی اتفاق میفتد که نتیجه آن اختلالات تنفسی خواهد بود.

فردی مبتلا به تیغه انحرافی بینی را در نظر بگیرید که هر سال مبتلا به حساسیت فصلی می‌شود. می‌توانید تصور کنید که کیفیت زندگی فرد چه میزان کاهش خواهد یافت ؟ در اغلب موارد پزشک از داروهای آنتی هیستامین و اسپری‌های مخصوص به تسکین علائم آزاردهنده آلرژی کمک می‌کند.

در این قسمت قصد داریم تا شما را با یک درمان حساسیت فصلی کارآمد آشنا سازیم. جراحی بینی یک درمان موثر برای رهایی از علائم آلرژی است. بسیاری از افراد مبتلا به آلرژی و رینیت بینی از تاثیر جراحی در درمان علائم آلرژی بی‌خبر هستند.

جراحی بینی باعث تغییر در ساختار بینی و اصلاح فرم آن خواهد شد و نمایی جداب‌تر به بینی می‌دهد. در این روش، پزشک با تغییر شکل دادن غضروف و استخوان بینی باعث برآورده شدن اهداف درمانی و زیبایی عمل جراحی می‌شود. در حقیقت  جراحی بینی را نمی‌توان یک روش جایگزین برای درمان آلرژی دانست. اما انجام عمل بینی باعث اصلاح فرم بینی، درمان مشکلات تنفسی، درمان پولیپ بینی و… می‌شود که نتیجه آن تسکین علائم حساسیت خواهد بود.

 رابطه جراحی بینی با آلرژی:

در صورتی که آلرژی و حساسیت فصلی به موقع درمان نشود، ممکن است فرد با بیماری‌هایی همچون سینوزیت مزمن، عفونت گوش، پولیپ و انسداد بینی مواجه شود.

از طرف دیگر افرادی که درگیر انحراف تیغه یا پولیپ بینی هستند، در زمان ابتلا به حساسیت فصلی، تنفس سختی را تجربه خواهند کرد. جراحی بینی یک راهکار برای این دسته از افراد است. با عمل جراحی مجاری بینی باز می‌شود؛ لذا تورم و التهاب ناشی از حساسیت فصلی دیگر آزاردهنده نخواهد بود.

همچنین با رفع قوز بینی که یکی از بزرگ‌ترین موانع جریان هوا است، در فصول آلرژی، دیگر تنفس شما به چالش کشیده نخواهد شد.

آیا حساسیت فصلی بر روی نتیجه جراحی بینی تاثیر گذار است ؟

یکی از رایج‌ترین سوالات و نگرانی  مراجعه کنندگان این است که ” آیا علائم حساسیت فصلی و غذایی بر روی جراحی بینی تاثیر منفی دارد ؟ “

درمان حساسیت فصلی

نکته‌ای که وجود دارد این است که مکانیسم حساسیت فصلی و آلرژی به گونه‌ای است که جراحی بینی مستقیما بر روی آن تاثیر ندارد. همچنین آلرژی تاثیر خاصی بر روی نتایج جراحی و عمل نخواهد داشت. اما پر خونی رگ‌های پوشش داخلی بینی در دوران آلرژی، احتمال خونریزی بینی در حین عمل و دوران بهبود را افزایش می‌دهد. در نتیجه فرد دوران نقاهت طولانی‌تری را تجربه خواهد کرد.

از طرف دیگر، بی‌توجهی به درمان حساسیت فصلی منجر به تحت تاثیر قرار گرفتن بهبود عملکرد تنفسی و کیفیت جراحی بینی می‌شود. به همین خاطر بهتر است که علائم آلرژی قبل از عمل جراحی بینی درمان شود و بعد از عمل با استفاده از نکات و مراقبت‌های مخصوص بروز آلرژی و علائم آن را کنترل کرد.

مقاله پیشنهادی: علت بوی بد بینی بعد از عمل و روش های درمان آن

از جراحی بینی چه انتظاری باید داشت ؟

جراحی بینی تحت تاثیر بیهوشی عمومی صورت می‌گیرد و مدت زمان آن حدود 1.5 الی 3 ساعت است. پزشک جراح در اغلب موارد به بیماران توصیه می‌کند که به مدت یک هفته از فعالیت‌های سنگین، کار، مدرسه و … دور باشند.

در حالت طبیعی، بعد از گذشت چند ماه تورم ناشی از جراحی بینی کاهش خواهد یافت و نتایج نهایی به آهستگی نمایان خواهد شد. با این وجود بهتر است برای آگاهی دقیق و داشتن دیدی واقع بینانه از جراحی بینی جهت درمان آلرژی ، یک جلسه حضوری با یک جراح متخصص و ماهر در این زمینه داشته باشید. فراموش نکنید که طی این جلسه تمام انتظارات خود از جراحی و وسوابق بیماری‌تان را با جراح در میان بگذارید.

از حساسیت فصلی تا جراحی سینوزیت :

گاهی بیماران نسبت به درمان آلرژی تنبلی می‌کنند و آن را نادیده می‌گیرند. آلرژی‌های مکرر و درمان نشده باعث عفونت سینوس می‌شوند. بیماری سینوزیت نیز در اثر عفونت‌‌های مکرر سینوس رخ می‌دهد. متاسفانه در اغلب موارد داروهای خانگی و آنتی هیستامین‌ها پاسخگو نیستند. در چنین شرایطی پزشک جراحی سینوزیت را به بیماران پیشنهاد می‌کند.

سینوس‌ها در پشت حفره بینی قرار دارند و در اثر عفونت، ملتهب می‌شوند و این آغازی برای بیماری سینوزیت است. از دیگر علائم سینوزیت می‌توان به سردرد، احساس فشار در سر، انسداد  و آبریزش بینی اشاره کرد.

با وجود آنکه آلرژی و سینوزیت متفاوت هستند، اما شروع عفونت سینوسی می‌تواند در اثر تحریک ناشی از حساسیت فصلی و غفلت از درمان آلرژی فصلی باشد. سینوزیت اغلب علائمی مشابه با آلرژی دارد؛ لذا در صورت مشاهده هریک از موارد زیر سریعا برای درمان به پزشک مراجعه نمایید :

  • ترشحات غلیظ زرد یا سبز رنگ بینی؛
  • احساس درد و فشار در ناحیه گونه و چشم‌ها؛
  • دندان درد؛
  • تب و بوی بد دهان؛

 جراحی سینوزیت :

هدف از جراحی سینوزیت با جراحی، تخلیه سینوس‌ها است. عفونت‌های مکرر سینوس منجر به کاهش کیفیت زندگی بیمار شده و فعالیت‌های روزانه او  را مختل می‌کنند. پزشکان در گام اول درمان حساسیت فصلی و سینوزیت، آنتی بیوتیک تجویز می‌کنند. اما در صورت مزمن شدن بیماری و مقاوم شدن آن نسبت به دارو، پزشک جراحی را به عنوان راه آخر پیشنهاد می‌کند.

هدف از جراحی سینوزیت، تخلیه سینوس‌ها و رفع انسداد بینی است. حین جراحی کارهای زیر صورت می‌گیرد:

  • حدف بافت متورم و آسیب دیده؛
  • متوقف کردن رشد پولیپ درون بینی و سینوس؛
  • قرار دادن یک استخوان جهت تخلیه مخاط از سینوس‌ها.
درمان آلرژی

 نحوه درمان حساسیت فصلی :

در این قسمت از مقاله با متداول‌ترین روش‌های درمان آلرژی آشنا خواهید شد.

  • اولین گام برای شکست دادن آلرژی و درمان علائم آن استفاده از آنتی هیستامین‌ها است. امروزه آنتی هیستامین‌ها به صورت اسپری، قطره و مایع تولید و عرضه می‌شوند.
  • یکی از راه‌های درمان خارش بینی و انسداد مجاری تنفسی استفاده از اسپری‌های مخصوص است. اغلب پزشک با تجویز داروهای ضد احتقان و اسپری‌های بینی و قطره چشم به تسکین علائم و تسریع روند بهبود کمک می‌کند.
  • در صورتی که حساسیت فصلی باعث مشکلات پوستی شده است، باید از کرم‌های پوستی کورتیکواستروئید جهت درمان قرمزی و خارش پوست استفاده کنید. مصرف این دسته از کرم‌ها باید زیر نظر پزشک باشد.
  • شستشو بینی با محلول آب نمک باعث از بین رفتن مواد آلرژی‌زا می‌شود.
  • براساس تحقیقات انجام شده مصرف دو نوع امگا 3 با عنوان‌های DHAو EPA  به رفع انسداد مجاری تنفسی کمک می‌کند.

نکاتی طلایی جهت تسریع روند درمان حساسیت فصلی :

  • از برخورد با مواد حساسیت‌زا و محرک اجتناب فرمایید.
  • خانه‌ و محل زندگی‌تان را به طور منظم تمیز نمایید.
  • از استعمال دخانیت خودداری کنید.
  • مصرف محصولات پروبیوتیک کمک شایانی در درمان حساسیت فصلی خواهد کرد.
  • رطوبت محیط زندگی‌تان را کاهش دهید.

مقاله پیشنهادی: بهترین جراح بینی تهران

 نکات پایانی :

در این مقاله در رابطه با علائم ناخوشایند و نحوه درمان حساسیت فصلی صحبت کردیم. اگر همچنان تردید دارید که مبتلا به آلرژی هستید یا نمی‌دانید کدام  روش درمانی برای شما مناسب‌تر است، با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

دکتر احمدعلی رجب پور

فوق تخصص جراحی پلاستیک ، زیبایی و ترمیمی، عضو هيئت علمى دانشگاه، عضو بنیاد ملی نخبگان ایران، عضو انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران. از جمله خدماتی که دکتر رجبپور ارائه می دهند، عبارتند از: ابدومینوپلاستی، عمل بینی، لیفت سینه، پروتز سینه و غیره.

نظرات

0 0 امتیاز ها
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی ترین
تازه‌ترین
بازخوردهای آنلاین
مشاهده همه دیدگاه ها