داشتن سینههای خوش فرم یکی از فاکتورهای مهم در زیبایی اندام است که بعضیها با ورزش آن را بدست میآورند و بعضی دیگر نیاز به جراحی دارند تا به این نتیجه خوب دست پیدا کنند.
جراحی پروتز سینه یکی از جراحیهای زیبایی پرطرفدار است که برای افزایش سایز سینهها و ایجاد فرمی زیبا انجام میشود و میتواند اعتماد به نفس فرد را بسیار بالا ببرد .
اگر قصد جراحی پروتز سینه دارید حتما این مقاله را بخوانید تا با دید بازتری اقدام به جراحی کنید.فراموش نکنید که انتخاب بهترین جراح میتواند در نتیجه جراحی شما بسیار تاثیر گذار باشد. دکتر احمدعلی رجب پور فوق جراحی پلاستیک و زیبایی با تجربه بالغ بر هزار عمل پروتز سینه موفق در این امر به شما یاری میکند
پروتز سینه که به آن ایمپلنت سینه هم گفته میشود نوعی جراحی زیبایی محسوب میشود که در آن سینهها بازسازی شده و حجم آنها افزایش مییابد.
این عمل جراحی هم به لحاظ زیبایی و هم از جنبه درمانی اهمیت دارد. عمل پروتز سینه از سالها پیش تاکنون درمیان زنان موضوعی متداول بوده است.
عللی از جمله کاهش وزن، ژنتیک، شیردهی، سوء تغذیه و یا سرطان سبب کاهش حجم سینهها در زنان میشود. از این رو عمل جراحی پروتز سینه راهکار مناسبی برای افزایش حجم سینهها محسوب میشود.
در این مقاله کوشش کردهایم عمل پروتز سینه را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهیم تا خوانندگان گرامی بتوانند پاسخ سوالات خود را درباره این عمل به دست آورند.
عمل پروتز سینه چیست ؟
جراحی زیبایی سینه نوعی عمل جراحی زیبایی محسوب میشود که در فرایند این عمل متخصص جراحی سینه بافتهای سینهها را بازسازی میکند و حجم آنها را افزایش میدهد. چنانچه عمل پروتز پستان به منظور افزایش حجم سینهها انجام شود از نوع زیبایی به شمار میرود و چنانچه به قصد بازسازی سینهها انجام شود بخشی از درمان سرطان سینه محسوب میشود.
به طور معمول سینههای خوش فرم و بزرگ باعث میشود زنان احساس زنانگی و جذابیت زیادی پیدا کنند و هم چنین اعتماد به نفس آنان افزایش یابد. در صورتی که زیبایی طبیعی سینههای زنان در اثر عواملی از دست رفته باشد و سینهها افتاده و نامتقارن شده باشند، با عمل پروتز پستان تا حد زیادی میتوان زیبایی را به سینهها بازگرداند.
در سالیان قبل مشکلاتی پس از عمل پروتز پستان برای شخص به وجود میآمد. مثلا ممکن بود پوروتز پاره شده و مایع آن خارج شود. اما امروزه با پیشرفت در فناروی، ابزارها و روشهای عمل جراحی پروتز سینه، ایجاد چنین مشکلات و عوارضی هم به کمترین میزان رسیده است.
جراحی پروتز سینه برای چه کسانی مناسب است ؟
1- افرادی که در سینههایشان عدم تقارن دارند دارند و سایز یکی از دیگری بزرگتر است .
2- افرادی که بعد از بارداری یا کاهش وزن دچار افتادگی سینه شدند و بافت سینه کوچک شده .
3- افرادی که به دنبال داشتن فرم سینه زیباتری هستند تا اعتماد به نفس خود را بالا ببرند .
4- افرادی که دچار سرطان سینه شدند و سینهشان تخلیه شده .
مزایای پروتز سینه
- پروتز سینه باعث افزایش حجم و سایز سینهها و بهبود فرم آنها میشود.
- ماندگاری آن نسبتا زیاد است و به طور میانگین بین 10 تا 15 سال دوام دارد.
- افرادی که سینههای نامتقارنی داشته باشند با عمل سینه و قرار دادن پروتز در محل مناسب داخل سینهها مشکل عدم تقارن آنها رفع میشود.
- عمل جراحی پروتز سینه باعث جلوگیری از افتادگی و شل شدن سینهها میشود.
- برای خانمهایی که افتادگی سینهها به میزان کمی دارند با عمل سینه میتوان این افتادگی را رفع کرد و حجم مناسب را به سینهها بازگرداند.
- انجام عمل سینه باعث تغییر فرم کلی اندام میشود.
- عمل جراحی پستان و بهبود ظاهر آنها اعتماد به نفس را در فرد افزایش میدهد.
- سرانجام آن که عمل پوروتز سینهها سبب بهبود حجم از دست رفته سینهها میشود که بر اثر بارداری و شیردهی دچار آن شدهاند.
سن مناسب جراحی زیبایی سینه
برای انجام عمل جراحی پروتز سینه خانمها باید به حداقل سن رسیده باشند. دلیل آن هم این است که بافت سینه باید به طور کامل رشد کند. در صورتی که شخص تا قبل از رسیدن به حداقل سن عمل سینه انجام دهد، ممکن است رشد سینهها ادامه یابد و در این حالت روی نتیجه عمل تاثیر می گذارد.
علاوه بر این انجام عمل پروتز سینه روی سینههایی که به طور کامل رشد نکردهاند سبب مختل شدن روند رشد آنها نیز میشود. به طور معمول برای انجام این عمل با پروتزهای سالینی بیمار باید حداقل 18 و با پروتزهای سیلیکونی باید حداقل 22 سال داشته باشند.

نحوه عمل پروتز سینه
برای انجام عمل زیبایی سینه بیمار باید تحت بیهوشی عمومی قرار بگیرد. مدت زمان عمل چیزی در حدود یک تا دو ساعت طول می کشد. برای انتخاب بهترین مدل پروتز سینه باید بیمار جلسهای را پیش از انجام عمل با متخصص جراحی سینه داشته باشد.
تا در این جلسه پزشک با معاینه وضعیت سینهها مدل پروتز سینه مناسب برای شخص را انتخاب کند. برای انتخاب مدل پروتز سینه باید بافت سینهها، اندازه و ابعاد آن و هم چنین فاصله بین دو سینه مورد ارزیابی قرار گیرد.
نحوه کلی عمل جراحی پروتز سینه هم به این شکل است که جراح برشهایی را روی پستآنها، در قسمت زیر بغل ها، چین زیر سینهها و دور ناف ایجاد میکند. پس از آن پزشک پروتز را از محل این برشها به درون سینهها وارد میکند. پس از قرار گرفتن پروتز در محل مناسب و عدم جابجایی آنها، محل برشها بسته و بخیه زده میشود.
روش جراحی پروتز سینه
پس از ایجاد برش، جراح بافت پستان شما را از عضلات و بافت همبند قفسه سینه جدا میکند و یک فضا که به اصطلاح پاکت یا جیب میگویند را در پشت یا جلوی عضله عضله سینه ایجاد می کند و پروتز را در این فضا قرار میدهد.

برای قرار دادن پروتز سینه ، جراح پلاستیک شما یک برش در یکی از سه مکان زیر ایجاد میکند:
1-چین زیر سینه
2- زیر بغل
3-اطراف نوک پستان (پیری آئولار)
انواع مدل پروتز سينه
پروتزهای سینه بر اساس شکل و جنس به مدلهایی تقسیم میشوند. در ادامه مقاله به بررسی این مدلها میپردازیم.
انواع مدل پروتز سينه بر اساس شکل
֎ پروتز مدل سینه گرد
همان گونه که مشخص است این مدل پروتز به شکل گرد است و پس از عمل سینهها حالت توپرتری پیدا میکنند. به دلیل آن که اندازه و شکل این مدل پوروتز در همه حالات یکسان است.
این پروتز برای خانمهایی مناسب است که تمایل دارند سینههای برآمدهای داشته باشند. هم چنین برای افرادی که سینههایی با فرم نرم تر را ترجیح میدهند این مدل پروتز سینه برای آنها مناسب است. خانمهای جوان بیشتر تمایل به داشتن چنین پروتزی دارند.
֎ پروتز مدل اشکی
مدل پروتز اشکی یا آناتومیکال برای خانمهایی مناسب است که ترجیح میدهند ظاهر سینههایشان حالت طبیعی تر و عادی تری داشته باشد. به همین دلیل به چنین مدل پروتزی اشکی گفته میشود که در صورت پاره شدن پوست پروتز، حالت و شکل اولیه پروتز حفظ میشود.
به دلیل تراکم مواد سیلیکون موجود در پروتزهای اشکی احتمال این که پاره شده و آسیب ببنید بسیار پایین است. مدل اشکی برخلاف مدل گرد در پایین پروتز برجستگی دارد.

انواع مدل پروتز سينه بر اساس جنس
֎ پروتز آب نمکی یا سالین
پروتزهای آب نمکی یا سالین همان طور که مشخص است از آب و نمک استریل پر شدهاند. دیواره این پروتزها از سیلیکون مقاوم و نفوذناپذیر ساخته شده است. در صورت پاره شدن این مدل پروتزها مواد موجود در آن تخلیه شده و در بدن جذب و حل میشود.
در مقایسه با پروتزهای سیلیکونی، پروتزهای آب نمکی سفتتر هستند. پزشک برای قرار دادن این مدل پروتز در جای خود برشهای کوچکی را ایجاد میکند و آنها را در محل خود قرار میدهد.

مزایای پروتزهای آب نمکی
- نیاز به برشهای کوچکتری دارد.
- به تصویربرداری ام آر آی کمتر نیاز دارد.
- هزینه استفاده از آن هم نسبتا کمتر است.
معایب پروتزهای آب نمکی
- امکان چروکیدگی و چین خوردن آن بیشتر است.
- بیشتر قابل لمس هستند و غیر طبیعی به نظر میرسند.
- به مرور زمان روی بافتهای سینه بیشتر اثر می گذارند.
- احتمال تخلیه خود به خودی مواد موجود در آن بیشتر است.
֎ پروتزهای سیلیکونی
این مدل پروتز سینه از ژل سیلیکون پر میشود. به گونه ای که در آنها ژل سیلیکون در انواع متنوع با درجات تراکم مختلف استفاده شده است. حالت این پروتزها به بافت طبیعی سینهها مشابه است.
در صورت آسیب دیدن جداره این پروتزها مواد داخل آنها در همان داخل پروتز باقی می ماند. یا این که از داخل پروتز به فضایی وارد میشود که پروتز آن جا را اشغال کرده است. با این حال احتمال پاره شدن این مدل پروتزها بسیار پایین است و ضربهای که سبب پارگی این پروتز شود باید به حدی باشد که قفسه سینه هم دچار آسیب شود.

مزایای پروتزهای سیلیکونی
- این نوع پروتزها کمتر احتمال دارد که دچار چینخوردگی و موجدار شدن شود.
- این پروتزها به طور خود به خود خالی نمیشود.
- به هنگام لمس شدن همانند سینههای طبیعی به نظر می رسند.
معایب پروتزهای سیلیکونی
- در صورت پاره شدن علامتی ندارند.
- هزینه این نوع پروتزها بیشتر است.
- برای قرار دادن آنها در سینه به برشهای بزرگ تری نیاز است.
- در مواقع لزوم باید تصویربرداری ام آر آی انجام داد.
محل قرارگیری پروتزها
معمولا پروتزها در زیر یا روی عضلات سینه ای (پکتورال) قرار داده میشوند. پزشکان ترجیح میدهند تا پروتز در زیر عضله قرار داده شود. زیرا با بافت سینه کمتر برخورد داشته و عوارض طولانی مدت آن هم کمتر میشود. اما برای خانمهای ورزشکار ترجیح بر این است که پروتز روی عضلات قرار داده شود.
رنگ پروتز سینه
یکی از خواستههای مهم افرادی که قصد دارند عمل زیبایی سینه را انجام دهند، آن است که رنگ پروتزها تا حد امکان همرنگ پوست آنها و یا مشابه آن باشد. با این حال سازندگان پروتزها تلاش زیادی کردهاند که رنگ پروتزها مشابه رنگ پوست باشد. حتی ساخت پروتز به سفارش مشتری را هم در برنامههای خود قرار دادهاند. اما با وجود این رنگ پروتزهای ساخته شده با رنگ پوست کمی تفاوت دارد.
عوارض پروتز سينه
1- ایجاد کپسول اطراف پروتز بعد از جراحی
2- درد شدید پستانها
3- عفونت
4- تغییر در احساس نوک پستان و بی حسی پستان
5- جابجایی پروتز سینه
6- سوراخ شدن یا پارگی پروتز سینه
جراحی پستان تعدادی عوارض و خطرات کوتاه و طولانی مدت دارد که در عمل جراحی قرار دادن، تعویض و برداشتن پروتزها بروز پیدا میکند. عوارض متداولی که بر اثر پروتز ایجاد میشود شامل موارد زیر میشود:

خونریزی کردن
یکی از عوارض عمل پروتز پستان خونریزی داخلی است که در برخی از بیماران مشاهده میشود. این خونریزی ممکن است به محض اتمام جراحی و حتی دو هفته پس از آن رخ دهد. اگر خونریزی ایجاد شود، سینهها ورم کرده و سفت میشوند. در این صورت باید برای قطع خونریزی بیمار تحت عمل جراحی مجدد قرار گیرد.
ایجاد عفونت
بدون تردید از یکی عوارض بسیار خطرناک و مشکل ساز عمل پروتز پستان ، ایجاد عفونت است. معمولا عفونت پس از گذشت دو تا سه هفته پس از عمل پروتز سینه به وجود می آید.
ایجاد عفونت به معنی آن است که در محل پروتز سینه مشکلی رخ داده است. علائم ایجاد عفونت شامل حساس و قرمز شدن سینهها بوده و ممکن است ترشحاتی هم در محل جراحی دیده شود.
در صورت خفیف بودن عفونتها میتوان با مصرف آنتیبیوتیکها آنها را درمان کرد. اما در صورت زیاد بودن عفونت ها مصرف آنتیبیوتیکها نمیتواند آنها را بهبود دهد. در این حالت باید به پزشک مراجعه کرد تا پروتزها خارج شود.
ایجاد انقباض کپسولی
پس از قرار دادن پروتزها در سینهها، بدن فرد به طور طبیعی و خودکار بافتهای فیبروزی به نام کپسول را در اطراف پروتزها ایجاد میکند. این ساخته شدن کپسولها نوعی واکنش طبیعی بدن است که در اثر ورود شی خارجی به آن رخ میدهد. با گذشت زمان این بافت فیبروزی کوچکتر و متراکمتر شده که اصطلاحا به آن انقباض کپسولی گفته میشود.
انقباض کپسولی در افراد مختلف، متفاوت است. در برخی از بیماران ممکن است انقباض کپسولی سبب فشرده و سفتتر شدن پروتزها شود.
به طوری که بیمار حس کند سینههایش سفت شده است و احساس درد و ناراحتی میکند. انقباض کپسولی از جمله عوارض متداول است و بسیاری از افرادی که عمل جراحی پستان را انجام دادهاند، آن را تجربه میکنند. در صورت درد و ناراحتی بسیار ممکن است نیاز باشد که پزشک جراحی مجددی را انجام دهد.
پاره شدن پروتز
از دیگر عوارض عمل زیبایی سینه ، پاره شدن پروتز است. نتایج تحقیقات نشان میدهد که مدت زمان ماندگاری پروتزهای سیلیکونی چیزی در حدود 7 تا 12 است که در افراد مختلف این رقم متفاوت است. با گذشت هر یک سال احتمال پارگی پروتز هم افزایش مییابد. در صورت پاره شدن پروتز، سیلیکون آن از کپسول خارج میشود. در حالی که بسیاری از افراد از این پدیده آگاهی ندارند.
نشت سیلیکون
عارضه دیگر عمل پروتز سینه ، نشت سیلیکون پروتز است. درون پروتزها حاوی ژل سیلیکون است که دمای بدن آن را تبدیل به مایع سیلیکونی میکند. ژل سیلیکون پس از مایع شدن، از جدار سیلیکون خارج شده و به درون غدد لنفاوی و اعضای دیگر بدن وارد میشود. در این شرایط احتمال بروز عوارض خطرناک وجود دارد.
چروکیدگی و موج دار شدن سینهها
در صورت استفاده از پروتزهای سالین در بیمار، ممکن است آب نمک موجود در آن به محیط اطراف خود حرکت کند. در این صورت سینهها دچار چروکیدگی و موجدار شدن میشود. البته این عارضه در پروتزهای سیلیکونی کمتر اتفاق میافتد.
جمع شدن مایع
از جمله عوارض شایع عمل جراحی پستان، جمع شدن مایع در پیرامون پروتز است. این عارضه شایع در صورت شدت یافتن باید با عمل جراحی آن را برطرف کرد.
ایجاد زخم
از دیگر عوارض شایع عمل جراحی پروتز سینه بروز زخم و جراحت است. در بسیاری از موارد میزان این زخم و جراحت بسیار اندک است. اما در صورت شدیدتر شدن این زخمها باید حتما به پزشک خود مراجعه کنید.
نکته:
اصلاح این عوارض نیاز به جراحی مجدد و تعویض پروتز سینه دارد.
اهمیت بررسی برند محصول مورد استفاده در پروتز سینه :
بهتر است که محصولی را برای پروتز انتخاب نمایید که دارای تاییده FDA میباشد. همچنین، قبل از هر گونه اقدام، خلاصهای از ایمنی و اثربخشی پروتز تهیه فرمایید.
خلاصه دادههای مرتبط به اثربخشی در کنار مطالعه برچسب محصول، اطلاعات مهمی از قبیل خطرات، اقدامات احتیاطی و تأییدیه FDA را در اختیار شما قرار خواهد داد.
مطالعه در رابطه با برند پروتز شما را با خطرات و عوارض احتمالی کاشت آشنا خواهد کرد و دیگر انتظاری غیر واقع بینانه از نتیجه عمل نخواهید داشت. یکی از جدیترین خطراتی که در جراحی کاشت ایمپلنت وجود دارد، خطر پارگی یا انقباض کپسول است. البته FDA توصیههای در این راستا به سازندگان پروتز کرده است.
در ادامه مراقبت ها و نکات لازم برای قبل و بعد پروتز سینه را بیان خواهیم کرد.
اقدامات قبل از عمل جراحی پروتز سینه
برای آن که بهترین نتیجه را از عمل جراحی پستان به دست آورید باید قبل از عمل اقداماتی را انجام دهید. در زیر به این اقدامات اشاره شده است.
- از این موضوع اطمینان حاصل کنید که جراح شما فوق تخصص جراحی پلاستیک است و دارای بورد فوق تخصصی در این رشته میباشد و صلاحیت انجام این جراحی را دارد .
- قبل از عمل حتما بطور دقیق باید معاینه شوید و درباره تکنیک جراحی ، نوع پروتز ( سلیکونی و آب نمکی )، سایز پروتز سینه، محل قرارگیری پروتز ( زیر عضله و روی عضله ) با جراح خود مشورت کنید.
- درباره برند پروتز سینهای که قرار است استفاده شود تحقیق کنید و سعی کنید بهترین مارک پروتز را انتخاب کنید. در بازار انواع مختلفی پروتز در قیمتهای مختلف وجود دارد که شما میتوانید با توجه به وضعیت مالی خود و میزان پولی که قصد دارید هزینه کنید، پروتز مناسب خود را انتخاب کنید .
- آزمایشات لازم را انجام دهید. این آزمایشات شامل آزمایش ساده خون میباشد تا اطمینان حاصل شود مشکلی برای انجام جراحی ندارید.
- ضروری است که قبل از جراحی پروتز سینه، سونوگرافی انجام دهید.
- اگر مشکل یا بیماری خاصی دارید و داروی خاصی مصرف میکنید حتما با جراح پلاستیک خود در میان بگذارید.
- شب قبل از عمل از ساعت 12 شب ناشتا باشید.
- اگر سیگاری هستید باید به مدت 4 تا 6 هفته قبل و بعد از جراحی پروتز سینه، سیگار را ترک کنید.
- از مصرف آسپرین یا داروهایی که خون را رقیق میکنند و باعث افزایش ریسک خونریزی میشوند اجتناب کنید.
- داشتن همراه در روز عمل بسیار مهم است. حتما از یکی از اعضای خانواده یا دوستان صمیمی خود بخواهید کنار شما باشد.
نکات مهمی که قبل از جراحی پروتز سینه باید در نظر داشته باشید :
- پروتز سینه از افتادگی پستان جلوگیری نمیکند. جراح پلاستیک شما ممکن است برای رفع افتادگی سینهها علاوه بر پروتز، لیفت هم انجام دهد.
- هیچ تضمینی برای طول عمر پروتز سینه وجود ندارد و متوسط طول عمر پروتز سینه حدود 10 سال است. احتمال پارگی ایمپلنت وجود دارد.
- پستان شما مانند دیگر اندامها پیر میشود و عواملی مانند افزایش وزن یا کاهش وزن ممکن است فرم سینه شما را تغییر دهد که ممکن است نیاز به جراحی مجدد داشته باشید.
- انجام سونوگرافی، ماموگرافی و MRI سینه قبل و بعد از جراحی الزامی است و نیاز است هر 2 سال تکرار شوند و توسط جراح معاینه شوید تا از وضعیت پروتز در سینهها آگاهی کامل داشته باشید.
- پروتزسینه ممکن است شیردهی را مختل کند. بعضی از خانمها ممکن است مشکلی در شیردهی بعد از پروتز سینه نداشته باشند اما بعضی دیگر ممکن است دچار چالش شوند و نیاز به شیر کمکی داشته باشند .
توجه داشته باشید که :
هیچ نوع بیمهای جراحی پروتز سینه را پوشش نمیدهد .
مراقبتهای بعد از عمل جراحی پروتز سینه :
- تا چند هفته پس از جراحی پرواز سینه ، درد و تورم طبیعی است . ممکن است دچار کبودی شوید که به مرور کم میشود و پوست به حالت عادی برمیگردد.
- تا 2 هفته پس از جراحی پروتز سینه میتوانید به محل کار خود برگردید اما به یاد داشته باشید که باید تا 3 ماه پس از جراحی از انجام فعالیتهای سنگین خودداری کنید. در ضمن ممکن است تا چندماه پس از عمل به حرکات دست حساس باشید و نتوانید دست خود را کامل باز کنید، که طبیعی است و باید صبر کنید.
بیهوشی و جراحی عواملی هستند که سیستم ایمنی را تا حدی تضعیف میکنند و شما باید بعد از عمل تغذیه خوبی داشته باشید تا سینه شما سریعتر بهبود یابد.
- اگر دچار علائم گرما و قرمزی در پستان، تنگی نفس، درد غیرطبیعی قفسه سینه یا تب شدید، در اولین فرصت با جراح خود تماس بگیرید و این موضوع را گزارش کنید.
در ادامه بیشتر درباره مواردی که بعد از عمل پروتز سینه بهتر است رعایت شود صحبت میکنیم.
֎ نحوه استراحت و خوابیدن
بیمار تا 3 هفته پس از عمل زیبایی سینه باید تا حد امکان به پشت دراز کشیده و بخوابد؛ و از دراز کشیدن به شکم و پهلو خودداری کند، زیرا به سینهها فشار وارد میشود.
علاوه بر این برای ثابت شدن پروتز در محل ایدهآل خود در طی دوره بهبودی باید بیمار این گونه استراحت کرده و بخوابد. نکته دیگر آن است که بیمارانی که نمیتوانند به پشت بخوابند باید به نحوی قرار بگیرند که رو به شکم نباشند.

֎ استفاده از سوتین طبی مخصوص
پس از عمل جراحی پستان، پزشک برای شما سوتین طبی مخصوصی را تجویز میکند که کاربرد آن شبیه پانسمان است. این سوتین از جابجایی سینهها و پروتزها جلوگیری میکند و آنها را ثابت نگه می دارد. معمولا پزشک به بیمار توصیه میکند به مدت یک ماه پس از عمل به صورت 24 ساعته این سوتین را بر تن داشته باشد.

֎ استحمام
از روز سوم بعد از عمل سینه استحمام امکانپذیر است. نکته ای که باید توجه شود آن است که به هنگام حمام کردن نیازی به استفاده از سوتین طبی وجود ندارد.
֎ تسکین درد
پس از هر عمل جراحی از جمله عمل زیبایی سینهها، وجود درد و ناراحتی غیر قابل اجتناب است. از این رو بیماران برای کاهش درد و ناراحتی میتوانند از انواع داروهای مسکن استفاده کنند.
֎ استفاده از کمپرس سرد
برای کاهش تورم و کبودی نواحی عمل شده میتوان از کمپرس آب سرد استفاده کرد. رعایت این نکته لازم است که نباید کمپرس آب سرد یا یخ برای مدت زیادی روی محل جراحی قرار گیرد. زیرا امکان بروز درد و ناراحتی وجود دارد.
֎ انجام فعالیتهای جسمانی و ورزشی
4 تا 6 ماه پس از جراحی پروتز سینه میتوانید شروع به ورزش کنید.
به طور معمول پس از عمل جراحی پستان باید به مدت دو هفته از بلند کردن اشیای سنگین خودداری کرد. زیرا در دوره بهبودی پس از عمل سینه بلند کردن اجسام سنگین سبب وارد آمدن فشار به عضلات پستانها و قفسه سینه میشود و این کار روند بهبودی را به تاخیر می اندازد. همچنین مشکلات و ناراحتی هایی را ایجاد میکند.
پس از سپری شدن چند روز از عمل پروتز پستان، انجام ورزش های سبک همانند پیادهروی امکانپذیر است. اما بیماران باید به مدت دو ماه از انجام ورزشهای سنگین خودداری کنند.
֎ مصرف نکردن سیگار و دخانیات
تا 2 ماه پس از جراحی پروتز سینه بدلیل افزایش ریسک عفونت، سیگار و مشروب ممنوع است .
֎ مصرف الکل
نوشیدن الکل سبب شدت بخشیدن به خونریزی شده و ریسک آن را افزایش میدهد. از این رو تا هنگامی که داروهای مسکن استفاده میکنید باید از مصرف الکل خودداری کنید. زیرا داروهای مسکن و ضد درد خود عامل شدت یافتن خونریزی هستند.
֎ آغاز فعالیتهای روزمره
به طور معمول بیماران پس از یک تا دو هفته پس از عمل جراحی پروتز سینه امکان انجام فعالیتهای روزمره را خواهند داشت. البته دوره بهبودی پروتز سینه در میان افراد مختلف، متفاوت است. از این رو ممکن است در برخی از افراد ممکن است برای آغاز فعالیتهای روزمره باید یک ماه از عمل گذشته باشد.
سایر مراقبتهای لازم پس از عمل زیبایی سینه
- کسانی که عمل زیبایی سینه را انجام دادهاند باید برای مدتی رانندگی نکنند.
- افرادی که عمل جراحی پستان را انجام دادهاند باید در اوقات تعیین شده به منظور معاینه و بررسی بهبودی نزد پزشک معالج خود بروند و در این موضوع نباید سهلانگاری کنند.
- معمولا احساس درد اندک در سینهها تا چند روز پس از عمل کاملا طبیعی است. اما اگر این درد تشدید پیدا کند باید در اولین فرصت به پزشک معالج خود مراجعه کنید.
- یکی از نگرانیهای خانمهایی که جراحی زیبایی سینه را انجام میدهند باقی ماندن جای زخم عمل روی سینههاست. از این رو باید بگوییم جای زخم عمل پروتز سینه به مرور زمان برطرف خواهد شد.
- توصیه میشود در روزهای نخست پس از عمل سینه، یک نفر همراه در کنار خود داشته باشید.
- در دوره بهبودی نباید فعالیتهایی را انجام دهید که سبب فشار آمدن به عضلات ناحیه بازو و حرکت آنها شود.
- به منظور تسریع روند بهبودی مصرف داروهایی که پزشک آنها را تجویز کرده است، اهمیت زیادی دارد.
- در دوره نقاهت از مصرف خودسرانه دارو جدا پرهیز کنید. زیرا هم بهبودی را دچار اختلال میکند و هم سبب بروز مشکلات خطرناک دیگری میشود.
پروتز سینه و شیردهی
به طور کلی با انجام عمل پروتز سینه شیردهی امکانپذیر است. زیرا انجام این عمل باعث آسیب وارد شدن به مجاری شیردهی نمیشود؛ و پروتز در محلی قرار داده میشود که با رگ های شیری ارتباطی ندارد.

علاوه بر این نشت مواد سیلیکونی پروتزها داخل مجاری شیری به حداقل رسیده است. به طور کلی امروزه جراحی زیبایی سینه با وجود استفاده از تکنیک های جدید اختلالی در روند شیردهی ایجاد نمیکند و در صورت شیردهی میتوان با اطمینان زیادی به انجام عمل زیبایی سینه اقدام کرد.
عواملی ممکن است در شیردهی پس از عمل پروتز سینه تاثیر بگذارد که در زیر به آنها اشاره میکنیم.
֎ محل برشها روی سینه
اگر محل برشها روی سینه در جایی باشد که به غدد لنفاوی و شیردهی لطمه بزند و یا در ناحیه هاله و نوک سینهها باشد میتواند روی اعصاب این ناحیه تاثیر بگذارد. با آسیب دیدن و قطع شدن رشتههای عصبی که وظیفه تولید و ترشح هورمون شیردهی را برعهده دارند، میزان شیردهی کاهش مییابد.
֎ محل قرار دادن پروتز
محل قرارگیری پروتز داخل سینهها هم اهمیت زیادی دارد. زیرا این امکان وجود دارد که در صورت قرار نگرفتن صحیح پروتزها باعث وارد شدن فشار به غدد شیردهی شده شیردهی دچار اختلال شود؛ و یا ممکن است میزان شیر کاهش پیدا کند.
֎ عوارض ایجاد شده
ممکن است عوارضی که پس از عمل پروتز سینه ایجاد شود همانند ورم و التهاب روی میزان شیر مادر تاثیرگذار باشد و روند شیردهی را دچار اختلال کند.
֎ اختلال در عملکرد بافتهای سینه
پس از انجام عمل جراحی پروتز سینه امکان دارد بافتهای پستان دچار اختلال در کارکرد خود شوند که این مساله روی روند شیردهی و میزان تولید شیر تاثیر منفی می گذارد.
֎ حساسیت بافت سینهها نسبت به شرایط جسمی و روحی
در برخی از خانمها مشاهده میشود که تحت تاثیر شرایط روحی و جسمی خود، بافت سینههای آنها دچار حساسیت میشود. از این رو با قرار دادن پروتزها در داخل سینهها این حساسیت هم افزایش مییابد. این مساله سبب دشوار شدن فرایند شیردهی شده و روند آن را دچار اختلال میکند.
֎ تورم ایجاد شده
ممکن است پس از عمل سینه ورم ایجاد شده روی فرایند شیردهی تاثیر بگذارد و میزان آن را کاهش دهد. از این رو باید به پزشک خود مراجعه کنید و پس از مشورت و هماهنگی با وی پروتز از داخل سینهها خارج شود. تا با این اقدام آسیب بیشتری به بافتهای سینه وارد نشده و عملکرد آن بیش از حد دچار اختلال نشود.
֎ ارتباط پروتز سینه و سرطان
نتایج مطالعات متعدد نشان داده است که هیچ گونه ارتباطی بین عمل پروتز سینه و بروز سرطان سینه و سایر بیماریهای سیستماتیک و خود ایمنی وجود ندارد. هماکنون هم هیچ گونه شواهد و مدارکی مبنی بر تشخیص سرطان در مراحل پیشرفتهتر در زنانی که عمل زیبایی سینه را انجام دادهاند، وجود ندارد.
عمل جراحی تعویض پروتز سینه
پروتز سینه نمیتواند برای همیشه مورد استفاده قرار گیرد و دوام دائمی داشته باشد. زیرا بر اثر گذشت زمان دچار فرسودگی میشود. از این رو پس از چندین سال نیاز است تا پروتزها با عمل جراحی تعویض شوند. به طور معمول مدت زمان ماندگاری پروتز سینه چیزی در حدود 10 تا 15 سال است. اما ممکن است در طول این مدت به دلایلی از جمله تغییر در شرایط جسمی بدن نیاز باشد که پروتزهای سینه تعویض شود.
هزینه پروتز سینه
هزینه پروتز سینه به عوامل مختلفی بستگی دارد و میزان هزینه را این عوامل تعیین میکند. از این رو لازم است هر یک از این عوامل را در نظر گرفت و با توجه به میزان بودجهای که در اختیار دارید نسبت به انتخاب بهترین جراح پروتز سینه اقدام کنید.

֎ میزان تخصص جراح
به طور کلی هر چه تخصص و تجربه جراح بیشتر باشد میزان هزینه عمل پروتز سینه هم بیشتر میشود.
֎ نوع پروتزهای مورد استفاده
استفاده از پروتزهای سیلیکونی نسبت به پروتزهای سالین هزینه بیشتری دارد.
֎ موقعیت مطب یا کلینیک
اگر موقعیت مطب یا کلینیک در پایتخت و کلانشهرها باشد، هزینه پروتز سینه هم بیشتر میشود. همچنین اگر مطب یا کلینیک در منطقه شلوغ و پر رفت و آمد شهر باشد، هزینه عمل هم افزایش مییابد.
֎ انجام اقدامات دیگر در حین عمل
اگر در حین عمل جراحی اقدامات دیگر همانند لیفت هم انجام شود، هزینه ها هم قاعدتا بیشتر خواهد شد.
نتیجه جراحی پروتز سینه
برای گرفتن نتیجه خوب از جراحی پروتز سینه، مثل تمام جراحیهای زیبایی دیگر نیاز به صبر و شکیبایی دارید و لازم است تمام مراقبتهای لازم را طبق دستور جراح رعایت کنید تا به بهترین نتیجه جراحی دست پیدا کنید.
عوارض پروتز سينه در پرواز
بسیاری از مراجعه کنندگان برای پروتز سینه، در رابطه با خطرات و عوارض پروتز سینه در پرواز و سفر با هواپیما نگرانیهای زیادی دارند. بیماران عزیز باید بدانند که حداقل عقل زمان مورد نیاز ریکاوری پروتز سینه از 24 ساعت پس از عمل تا یک هفته میباشد؛ بنابراین توصیه میشود در زمان بهبودی از سفر با هواپیما اجتناب کنید. پس از دوران بهبودی و ثابت شدن پروتزها نگرانی برای مسافرتهای هوایی وجود نخواهد داشت. شایعاتی درباره پارگی، ترکیدن و پخش پروتز سینه به دلیل سفر با هواپیما وجود دارد که باید بگوییم این شایعات هیچ سند علمی نداشته و کذب هستند. مواد پروتز سینه از کیفیت مرغوبی برخوردارند همچنین پس از طی شدن دوران نقاهت پروتز سینه با بافت بدن سازگار شده و هیچ گونه آسیبدیدگی در پی نخواهد داشت.
عوارض پروتز سينه زير عضله
درد و تورم از شایعترین عوارض پروتز سینه زیرعضله میباشد. شایان ذکر است که با رعایت نکات و توصیههای پزشک و طی نمودن دوران کامل بهبودی بیماران با هیچ گونه از این عوارض مواجه نخواهند شد.
بهترین دکتر پروتز سینه
عمل پروتز سینه بیشتر از سایر عملهای زیبایی به تخصص، دقت و مهارت پزشک وابسته است. تشخیص بهترین دکتر پروتز سینه از طریق کسب اطلاعات درباره تجربه و سابقه کار دکتر و همچنین نمونه جراحی انجام شده توسط او امکانپذیر میباشد. توصیه میکنیم برای انجام عمل پروتز سینه حتماً به پزشک متخصص و مجرب مراجعه کنید چرا که عواقب این جراحی به دست پزشک کار نابلد بسیار خطرناک و جبرانناپذیر خواهد بود. بنابراین انتخاب بهترين جراح سينه در تهران بسیار مهم و پراهمیت میباشد.
تفاوت پروتز زیر عضله و روی عضله
جراحی پروتز روی عضله بدین گونه است که پزشک با ایجاد برش در نواحی سینه، پروتز سینه را برروی عضله سینه، در زیر ناحیه غدد شیر دهی و غده های چربی قرار میدهد. این جراحی برای افرادی مناسب است که نیازی به شیردهی نداشته و همچنین بافت سینه این افراد از ضخامت مطلوبی برخوردار میباشد.
جراحی پروتز زیر عضله نیز بدین گونه است که جراح متخصص در ناحیه زیر سینه برش کوچکی ایجاد کرده و پروتز سینه را زیر عضله سینه قرار میدهد. معمولاً در این روش کمترین آسیب به غدد شیردهی وارد شده و افراد در فرایند شیردهی کمتر به مشکل برمی خورند همچنین این روش ظاهری طبیعیتر به سینه افراد پس از عمل پروتز سینه میدهد.
مدت زمان عمل پروتز سينه
مدت زمان عمل پروتز سینه یک ساعت میباشد و معمولاً افراد در حین عمل بیهوش هستند. البته میتوان این عمل را در شرایطی خاص با بی حسی موضعی انجام داد. افراد پس از عمل پروتز سینه، در همان روز مرخص خواهند شد.
کلام آخر
پروتز سینه یکی از اعمال جراحی زیبایی محسوب میشود که امروزه طرفداران زیادی را پیدا کرده است. خانمهایی که در اثر عوامل مختلف دچار افتادگی، شل شدن و یا کوچکی سینههای خود هستند با انجام جراحی زیبایی سینه میتوانند تا حد زیادی این گونه مشکلات را برطرف کنند.
در اینجا کوشش کردیم عمل جراحی پروتز سینه را به طور مشروح مورد بررسی قرار دهیم تا خوانندگان گرامی بتوانند درباره این عمل آگاهیهای لازم را کسب کنند و پاسخ سوالات خود را بیابند. از این رو توصیه میشود با کسب آگاهی لازم درباره این عمل و برآورد هزینهها، نسبت به انتخاب بهترین جراح زیبایی سینه اقدام کنید تا نتیجه عمل برایتان رضایتبخش و مطلوب باشد.
پرسشهای متداول
خیر، با توجه به تحقیقات انجام شده نشت مواد داخل پروتز به داخل شیر مادر ثابت نشده است.
خیر. نتایج تحقیقات نشان میدهد ارتباطی بین پروتز سینه و بروز سرطان وجود ندارد.
بله، میتوان پس از مدتی پروتز را از سینهها خارج کرد و منعی در این مورد وجود ندارد.
پس از سپری شدن 6 هفته از عمل جراحی پستان و با هماهنگی پزشک جراح میتوانید به استخر بروید و شنا کنید.
به طور میانگین پروتزها در حدود 10 تا 15 سال ماندگاری دارند.
بله، ممکن است در اثر ضربههای شدید پروتزها پاره شده و دچار آسیب شوند که در این صورت باید آنها را تعویض کرد. توصیه میشود هر دو سال یک بار پروتزها را مورد چکاب قرار دهید تا از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری شود.
خیر، عمل زیبایی سینه برای شیردهی مشکلی انجام نمیکند. زیرا پروتز در زیر عضلات قفسه سینه قرار داده میشود تا مشکلی در فرایند شیردهی ایجاد نکند.
جراحی لیفت سینه، تزریق چربی و ژل از جمله روشهایی است که میتوان با آنها سینهها را بزرگ کرده و حجم آنها را افزایش داد.
جراحی پروتز سینه معمولا در یک مرکز جراحی یا بیمارستان انجام میشود.
✅ آیا بعد از عمل پروتز سینه باید بستری شویم ؟
معمولا نیاز به بستری ندارید و همان روز بعد از عمل ترخیص میشوید اما ممکن است با تشخیص جراح، یک شب در بیمارستان بمانید و فردای روز عمل ترخیص شوید.
بهترین روش بیهوشی برای جراحی پروتز سینه، بیهوشی عمومی است. در این روش شما بطور کامل بیهوش میشوید.